sonikk Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, ritchie77 είπε εννοεί να πάει σε μια Εθνική της πόλης του και να βάλει λεφτά σε άλλον λογαριασμό Εθνικής κάποιου που είναι σε άλλη πόλη (αν κατάλαβα καλά) πολυ σωστα.αυτο εννοουσα!
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, SB_1957 είπε Εντάξει, όπως τα λέτε! Χρησιμοποιώ ebanking από το 2003 και από τότε δεν έχω πατήσει σε τράπεζα για συναλλαγές και μου λέτε ότι δεν ξέρω τί έκανα! Μιλάω για κάτι που έγινε πριν 3 χρόνια ίσως και περισσότερο! Έχετε κρατημένα τα τιμολόγια της κάθε τράπεζας από κάθε χρονιά και ξέρετε τί χρεώνει? Σας έθίξα την τράπεζα? Πώς κάνετε έτσι ξαφνικά όλοι να δικαιολογήσετε την Εθνική? Δεν δικαιολογούμε την Εθνική, απλά επισημαίνουμε πως όσα γράφεις δεν έχουν καμία λογική. 5 ώρες πριν, sonikk είπε 10 ώρες πριν, ritchie77 είπε εννοεί να πάει σε μια Εθνική της πόλης του και να βάλει λεφτά σε άλλον λογαριασμό Εθνικής κάποιου που είναι σε άλλη πόλη (αν κατάλαβα καλά) πολυ σωστα.αυτο εννοουσα! Αν όντως εννοούσες αυτό, τότε γιατί έγραψες "απο εναν λογαριασμο εθνικης απο καταστημα εθνικης στο βολο"? Ή μήπως θεωρείς φυσιολογικό το μυρίζουν οι άλλοι τα νύχτα τους για να καταλάβουν τι εννοούσες?
sonikk Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν δικαιολογούμε την Εθνική, απλά επισημαίνουμε πως όσα γράφεις δεν έχουν καμία λογική. Αν όντως εννοούσες αυτό, τότε γιατί έγραψες "απο εναν λογαριασμο εθνικης απο καταστημα εθνικης στο βολο"? Ή μήπως θεωρείς φυσιολογικό το μυρίζουν οι άλλοι τα νύχτα τους για να καταλάβουν τι εννοούσες? γιατι προσπαθουσα να διαχωρισω οτι οι λογαριασμοι τραπεζης ειναι διαφορετικοι.
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, sonikk είπε γιατι προσπαθουσα να διαχωρισω οτι οι λογαριασμοι τραπεζης ειναι διαφορετικοι. Ποιοι ακριβώς λογαριασμοί είναι διαφορετικοί? Ο ένας ξέρω είναι του παραλήπτη, ο άλλος ποιος ακριβώς είναι? Εννοείς του καταθέτη, τον οποίο ΔΕΝ θα τον χρησιμοποιήσει επειδή όπως είπες ΔΕΝ έχει λεφτά μέσα? Η εννοείς πως πρώτα θα πάει στο γκισέ να κάνει κατάθεση στο δικό του λογαριασμό, και μετά θα κάνει μεταφορά από τον δικό του στον λογαριασμό του παραλήπτη? Αν εννοείς αυτό τότε δεν χρειάζεται να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία, μια χαρά μπορεί οποιοσδήποτε μέσω γκισέ να κάνει απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του παραλήπτη. Και όχι, δεν χρεώνεται προμήθεια εφόσον ο λογαριασμός του παραλήπτη είναι επίσης στην Εθνική, άσχετα σε ποιο κατάστημα/πόλη έχει ανοιχτεί. Επίσης καλό θα ήταν οι ερωτήσεις σου να είναι πιο σαφείς, για να καταλαβαίνει ο άλλος τι ρωτάς χωρίς να χρειάζεται το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, sonikk είπε γιατι προσπαθουσα να διαχωρισω οτι οι λογαριασμοι τραπεζης ειναι διαφορετικοι. Aν ήταν ίδιοι δεν χρειαζόταν να κάνεις κάτι. Σαλάτα τα έχεις κάνει!!
clevercitizen Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Ανοίγεις revolut account, συνδέεις κάρτα της τράπεζας σου στη revolut (δοκιμασμένο με alpha), προσθέτεις τα χρήματα που θες στη revolut και τα μεταφέρεις σε όποια τράπεζα θες χωρίς κόστος.
ritchie77 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 50 λεπτά πριν, clevercitizen είπε Ανοίγεις revolut account, συνδέεις κάρτα της τράπεζας σου στη revolut (δοκιμασμένο με alpha), προσθέτεις τα χρήματα που θες στη revolut και τα μεταφέρεις σε όποια τράπεζα θες χωρίς κόστος. Πιστεύεις ότι κατάλαβε τι του είπες τώρα? σοβαρά
sonikk Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ποιοι ακριβώς λογαριασμοί είναι διαφορετικοί? Ο ένας ξέρω είναι του παραλήπτη, ο άλλος ποιος ακριβώς είναι? Εννοείς του καταθέτη, τον οποίο ΔΕΝ θα τον χρησιμοποιήσει επειδή όπως είπες ΔΕΝ έχει λεφτά μέσα? Η εννοείς πως πρώτα θα πάει στο γκισέ να κάνει κατάθεση στο δικό του λογαριασμό, και μετά θα κάνει μεταφορά από τον δικό του στον λογαριασμό του παραλήπτη? Αν εννοείς αυτό τότε δεν χρειάζεται να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία, μια χαρά μπορεί οποιοσδήποτε μέσω γκισέ να κάνει απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του παραλήπτη. Και όχι, δεν χρεώνεται προμήθεια εφόσον ο λογαριασμός του παραλήπτη είναι επίσης στην Εθνική, άσχετα σε ποιο κατάστημα/πόλη έχει ανοιχτεί. Επίσης καλό θα ήταν οι ερωτήσεις σου να είναι πιο σαφείς, για να καταλαβαίνει ο άλλος τι ρωτάς χωρίς να χρειάζεται το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων. σε περιπτωση που ο λογαριασμος του αποστολεα εχει ηδη λεφτα μεσα αλλα δεν εχει ο αποστολεας web banking μπορει να κανει εμβασμα ενα ποσο των 200 ευρω απο γκισε τραπεζας σε λογαριασμο τραπεζης-της ιδιας παντα τραπεζας(αποστολεα και παραληπτη)- χωρις καμια προμηθεια και παλι?
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, sonikk είπε σε περιπτωση που ο λογαριασμος του αποστολεα εχει ηδη λεφτα μεσα αλλα δεν εχει ο αποστολεας web banking μπορει να κανει εμβασμα ενα ποσο των 200 ευρω απο γκισε τραπεζας σε λογαριασμο τραπεζης-της ιδιας παντα τραπεζας(αποστολεα και παραληπτη)- χωρις καμια προμηθεια και παλι? Καταρχήν αυτό που περιγράφεις δεν λέγεται έμβασμα, έμβασμα θα λεγόταν μόνο στην περίπτωση που ο λογαριασμός του παραλήπτη ήταν σε άλλη τράπεζα. Και όχι, η συναλλαγή αυτή που περιγράφεις (μεταφορά σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα) δεν έχει προμήθεια, ακόμα και αν την κάνεις από το γκισέ.
panostza Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 16 ώρες πριν, SB_1957 είπε Εντάξει, όπως τα λέτε! Χρησιμοποιώ ebanking από το 2003 και από τότε δεν έχω πατήσει σε τράπεζα για συναλλαγές και μου λέτε ότι δεν ξέρω τί έκανα! Μιλάω για κάτι που έγινε πριν 3 χρόνια ίσως και περισσότερο! Έχετε κρατημένα τα τιμολόγια της κάθε τράπεζας από κάθε χρονιά και ξέρετε τί χρεώνει? Σας έθίξα την τράπεζα? Πώς κάνετε έτσι ξαφνικά όλοι να δικαιολογήσετε την Εθνική? Ούτε να δικαιολογήσω πάω κανέναν ούτε και με ενδιαφέρει όπως σου είπα να σου αλλάξω γνώμη για καμιά τράπεζα. Αλλά αν θες να κράξεις υπάρχουν πολλά να κράξεις που να είναι ακριβή. Το τιμολόγιο εισερχομένων είναι ίδιο και απαράλλακτο εδώ και τουλάχιστον 8-10 χρόνια, ναι αφού αυτή είναι η απορία σου (δεν τα κρατάω όλα, αλλά έχω πολλά εισερχόμενα και το ψάχνω όταν μπορώ να γλιτώσω κάτι). Επίσης όταν πληρώνεις πιστωτική με έμβασμα σε λογαριασμό ναι, δεν ξέρεις όλες τις δυνατότητες του internet banking σου, άσχετο αν το χρησιμοποιείς χρόνια. Έπρεπε να είχες κάνει πληρωμή κάρτας και όχι έμβασμα σε λογαριασμό 1ον γιατί είναι πιο άμεσο και 2ο γιατί είναι πιο φθηνό και 3ο γιατί είναι εξ ορισμού OUR και δεν μπλέκεις με άλλες προμήθειες. Το να θυμάσαι λάθος ή να έκανες λάθος είναι οκ, εγώ κάνω πολλά λάθη καθημερινά, το να μην δέχεσαι το λάθος είναι άλλο πράγμα. Τέλος πάντων δε συνεχίζω γιατί σε λίγο θα κατηγορηθώ ότι είμαι και δημόσιες σχέσεις καμιάς τράπεζας.
SB_1957 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, panostza είπε Ούτε να δικαιολογήσω πάω κανέναν ούτε και με ενδιαφέρει όπως σου είπα να σου αλλάξω γνώμη για καμιά τράπεζα. Αλλά αν θες να κράξεις υπάρχουν πολλά να κράξεις που να είναι ακριβή. Το τιμολόγιο εισερχομένων είναι ίδιο και απαράλλακτο εδώ και τουλάχιστον 8-10 χρόνια, ναι αφού αυτή είναι η απορία σου (δεν τα κρατάω όλα, αλλά έχω πολλά εισερχόμενα και το ψάχνω όταν μπορώ να γλιτώσω κάτι). Επίσης όταν πληρώνεις πιστωτική με έμβασμα σε λογαριασμό ναι, δεν ξέρεις όλες τις δυνατότητες του internet banking σου, άσχετο αν το χρησιμοποιείς χρόνια. Έπρεπε να είχες κάνει πληρωμή κάρτας και όχι έμβασμα σε λογαριασμό 1ον γιατί είναι πιο άμεσο και 2ο γιατί είναι πιο φθηνό και 3ο γιατί είναι εξ ορισμού OUR και δεν μπλέκεις με άλλες προμήθειες. Το να θυμάσαι λάθος ή να έκανες λάθος είναι οκ, εγώ κάνω πολλά λάθη καθημερινά, το να μην δέχεσαι το λάθος είναι άλλο πράγμα. Τέλος πάντων δε συνεχίζω γιατί σε λίγο θα κατηγορηθώ ότι είμαι και δημόσιες σχέσεις καμιάς τράπεζας. Δεν είπα ότι πλήρωσα με έμβασμα την κάρτα μου, αλλά ότι έκανα μεταφορά σε λογαριασμό της Εθνικής για να πληρωθούν οι κάρτες, επειδή τις είχα να πληρώνονται αυτόματα στην ημερομηνία τους! Μετά όμως από αυτή την υπερβολική και παράλογη για μένα χρέωση, ναι μεν έχω τις κάρτες της Εθνικής, γιατί είναι χωρίς συνδρομή, αλλά έκλεισα όλους τους λογαριασμούς, εκτός από έναν και πλέον δεν κάνω καμιά συναλλαγή, πληρωμή, μεταφορά κ.λπ. με την συγκεκριμένη τράπεζα. 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν δικαιολογούμε την Εθνική, απλά επισημαίνουμε πως όσα γράφεις δεν έχουν καμία λογική. Φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα κατανόησης/συνεννόησης! Τέλος!
rus Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 10/5/2020 στις 8:43 ΜΜ, SB_1957 είπε Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στην Εθνική, αλλά πριν 2-3 χρόνια που είχα κάνει μεταφορά χρημάτων από Eurobank σε δικό μου λογ. σε Εθνική με όλα τα έξοδα δικά μου η Εθνική χρέωσε πάλι έξοδα!!! Στη περιπτωση που η χρεωση του παραληπτη ειναι αναποφευκτη (οντως υπαρχει τετοια περιπτωση) φροντιζεις να να αυξησεις αναλογως ποσό, ωστε να παει στον παραληπτη οσο ακριβως θελεις. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από rus
thant Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Θέλω να μεταφέρω 270€ από εθνική σε eurobank μέσω e-banking. Η εθνική χρεώνει 2€ για το εξερχόμενο έμβασμα, ενώ η eurobank (αν ισχύει ο τιμοκατάλογος που διάβασα) 3,50€ το εισερχόμενο έμβασμα. Για να φτάσει ολο το ποσό (270€) στον παραλήπτη, θα πρέπει να στείλω 275.5€ ; Το εχω καταλάβει σωστά;
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, thant είπε Θέλω να μεταφέρω 270€ από εθνική σε eurobank μέσω e-banking. Η εθνική χρεώνει 2€ για το εξερχόμενο έμβασμα, ενώ η eurobank (αν ισχύει ο τιμοκατάλογος που διάβασα) 3,50€ το εισερχόμενο έμβασμα. Για να φτάσει ολο το ποσό (270€) στον παραλήπτη, θα πρέπει να στείλω 275.5€ ; Το εχω καταλάβει σωστά; Λογικά όταν προσπαθήσεις να στείλεις το έμβασμα θα σου δώσει επιλογές για το πως θα χρεωθούν οι προμήθειες, "OUR" είναι η επιλογή ώστε να χρεωθείς εσύ και την προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος της Εθνικής και την προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος της Eurobank. Εμβάσματα με ένδειξη εξόδων (OUR): Ο εντολέας επιβαρύνεται και με τα διατραπεζικά έξοδα υπέρ της πληρώτριας Τράπεζας και των ενδιάμεσων Τραπεζών • Στις περιπτώσεις που τα έξοδα αυτά είναι εκ των προτέρων γνωστά στην Τράπεζα, φέρονται σε γνώση του πελάτη - εντολέα πριν την έκδοση του εμβάσματος (Guaranteed OUR). • Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο πελάτης δέχεται να καταβάλει τα έξοδα που θα ζητηθούν εκ των υστέρων από τη Τράπεζα του δικαιούχου και από τις ενδιάμεσες Τράπεζες https://www.nbg.gr/greek/pricing-of-products-and-services/Documents/Τιμολόγιο Λοιπών Εργασιών[2]/Λοιπές Εργασίες[1]/web_portal_elliniko_timologio_loipwn_ergasiwn.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα