enable_your_mind Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Στην εταιρεια που δουλευω εδω εξωτερικο , δουλευω 3 μερες την εβδομαδα απο το σπιτι ( το δινει το home office σε ολους τους υπαλληλους εδω και χρονια ) ... Τωρα απο οτι φενεται λογω του ιου μεχρι Οκτωμβριο ολοι θα δουλεουμε απο το σπιτι ... Μια χαρα βγαινει η δουλεια και κανεις δεν αποξενωνεται και πουθενα δεν υπαρχει θεμα στο να σε μειωσουν σε ωραρια κλπ κλπ.. Απλα στην Ελλαδα οπως παντα τα ζωα μου τα αργα ... και εταιρειες που θα μπορουσαν να το κανουν δεν ειχαν μπει καν στην διαδιακασια...
afantos Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, andrewntua είπε Οι δικοί μου `φόβοι` είναι 1. Σε αποξενώνει απο συναδέλφους και προϊστάμενους με ότι συνεπάγεται αυτό μακροπρόθεσμα 2. Δουλεύεις πολύ παραπάνω 3. Το ότι δουλεύεις πολύ παραπάνω δεν μπορείς να το υποστηρίξεις εύκολα, καθώς ένα μωρέ σπίτι είσαι 4. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε πλαστή εκ περιτροπής εργασία Μπορεί να κάνω λάθος απλώς τα σκέφτομαι και τα παραθέτω. όσον αφορά το 1, μπορεί να είναι και καλό 2) Ισχύει, είσαι available όλη μέρα. 3) Δεν νοιάζεται κανένας πόσο δουλεύεις γιατί είσαι σπίτι σου, υπερωρία δεν υπάρχει. Αν δεν προλαβαίνεις, μην κοιμηθείς να το κάνεις. 4) Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες αφεντικά, ότι μούφα μπορεί να βρεθεί, θα την βρούνε για να γλιτώσουνε ακόμα 5 ευρώ τον μήνα (τώρα αν εσένα σου φτάνουνε να περάσεις, δεν νοιάζεται κανείς, να αλλάξουμε την BMW σε Mercedes μας καίει). Προσωπικά αν διασφαλιστεί ο εργαζόμενος μακάρι να γίνει, έξω όλα γίνονται χωρίς να την πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια. Έχουμε φάει και 10 χρόνια κρίση... 1
IzAz Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δυστυχώς ο καθένας απαντάει κοιτώντας τόσο μακριά όσο η μύτη του. Επίσης δυστυχώς τα συμπεράσματα είναι τόσο βιαστικά και τόσο χωρίς γνώση της γενικής παγκόσμιας εικόνας του τι σημαίνει το work from home που είναι αστείο. Στην Αγγλία και στην Αμερική πολλές εταιρείες εδώ και πολλά χρόνια είχαν εφαρμόσει σχέδια με εξ αποστάσεως εργασία για μερικές μέρες την εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν μεικτά ... . σε μια εταιρεία δούλεψε θετικά στην άλλη αρνητικά. Όμως η έρευνα συμφώνησε ότι μετά από μεγάλο διάστημα το work from home τείνει να έχει αρνητικές επιπτώσεις συνολικά στην παραγωγικότητα που σχετίζονται με την ίδια την ποιότητα ζωής του υπαλλήλου, ο οποίος συνηθίζει πλέον σε αυτό το στυλ εργασίας και ζωής και - για φαντάσου - τον διαμορφώνει σιγά σιγά. Φυσικά όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε μια κατάσταση άρσης περιορισμών και κανονικότητας, αλλιώς καλό θα ήταν να μας απαντήσουν το τρόπο με τον οποίο 2 υπάλληλοι με 1 παιδί σε προσχολική ή σχολική ηλικία (3-12) θα μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα από το σπίτι και το παιδί να παρακολουθεί τα μαθήματά του/τις δραστηριότητές του .... Φυσικά το παραπάνω έχει τρομερή επέκταση και σε άλλους τομείς .. αλλά νομίζω πιάνετε το νόημα. Καλή συνέχεια 4
Iris_89 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δουλεύω απ' το σπίτι από μέσα Μάρτη και απ' ότι φαίνεται θα μας πάει μέχρι τέλη του χρόνου. Για μερικούς είναι εύκολο για άλλους δύσκολο, το σημαντικότερο είναι να υπάρχει εργασία και να πληρώνεσαι στην ώρα σου. Προσωπικά δεν έχει αλλάξει κάτι (αν και είμαι σε medical leave τώρα), πάλι στις 6 ξυπνάω, πάλι έχουμε τα ίδια και περισσότερα tickets και περισσότερα meetings, λέω κι ευχαριστώ επειδή η κυβέρνηση μας δίνει ένα Χ ποσό ανά μήνα για όσους δουλεύουν απ' το σπίτι, επειδή χρησιμοποιούμε περισσότερο ρεύμα κτλ. 1
nvel Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 δεν γίνονται όλες οι εργασίες απομακρυσμένα γιατί δεν μπορούν όλοι να έχουν τα μέσα παραγωγής στο σπίτι τους
solution1 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Predatorkill είπε Θελει προσοχη η εργασια απο το σπιτι παιδια, ο Γρηγορης εξηγει πολλα πραγματα, αξιζει να τον δειτε. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Vid! Πραγματικά σ' ευχαριστώ! Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από solution1 1
ptwma Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δεν είναι πάντα καλύτερα το να δουλεύεις από το σπίτι. Εγω προσωπικά έχω θέμα με το παιδί να σκαρφαλώνει στο γραφείο και τη γυναίκα να τον κυνηγάει. Μιλάμε πάντα για πράγματα που πρέπει να μιλάς με πελάτες. Επίσης αυτές οι εταιρείες είχαν ΗΔΗ remote support κτλ πιο ΦΘΗΝΌ, τουλαχιστον στη δικη μου και έπαιρνες κάτι παραπάνω γιατί ήσουνα φάτσα με τον πελάτη. Τώρα δε βρίσκω το λόγο να με πληρώνουν παραπάνω αφού κάνω την ίδια δουλειά με τον φθηνότερο. Μακάρι να πάνε όλα καλά αλλά δεν το βλέπω. 2
enable_your_mind Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, IzAz είπε Δυστυχώς ο καθένας απαντάει κοιτώντας τόσο μακριά όσο η μύτη του. Επίσης δυστυχώς τα συμπεράσματα είναι τόσο βιαστικά και τόσο χωρίς γνώση της γενικής παγκόσμιας εικόνας του τι σημαίνει το work from home που είναι αστείο. Στην Αγγλία και στην Αμερική πολλές εταιρείες εδώ και πολλά χρόνια είχαν εφαρμόσει σχέδια με εξ αποστάσεως εργασία για μερικές μέρες την εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν μεικτά ... . σε μια εταιρεία δούλεψε θετικά στην άλλη αρνητικά. Όμως η έρευνα συμφώνησε ότι μετά από μεγάλο διάστημα το work from home τείνει να έχει αρνητικές επιπτώσεις συνολικά στην παραγωγικότητα που σχετίζονται με την ίδια την ποιότητα ζωής του υπαλλήλου, ο οποίος συνηθίζει πλέον σε αυτό το στυλ εργασίας και ζωής και - για φαντάσου - τον διαμορφώνει σιγά σιγά. Φυσικά όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε μια κατάσταση άρσης περιορισμών και κανονικότητας, αλλιώς καλό θα ήταν να μας απαντήσουν το τρόπο με τον οποίο 2 υπάλληλοι με 1 παιδί σε προσχολική ή σχολική ηλικία (3-12) θα μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα από το σπίτι και το παιδί να παρακολουθεί τα μαθήματά του/τις δραστηριότητές του .... Φυσικά το παραπάνω έχει τρομερή επέκταση και σε άλλους τομείς .. αλλά νομίζω πιάνετε το νόημα. Καλή συνέχεια Ειμαστε οικογενεια που εδω και 2 μηνες δουλεουμε και οι 2 γονεις απο το σπιτι εχωντας και τα 2 μικρα παιδια μαζι μας.. Επειδη βλεπω στα σχολια γενικα μια υπερβολη του στιλ αν δουλευεις απο το σπιτι εισαι συνεχεια διαθεσιμος κλπ κλπ.. Αυτα δεν ισχιουν το ωραριο που θα εκανες αν εισουν στο γραφειο το κανεις απλα απο το σπιτι .. Ολα τα εργαλεια ειναι τα ιδια και η λυση ονομαζεται VPN.. Και στο γραφειο οποτε πηγαινα παλι σε VPN συνδεομαι για να δουλεψω....οποτε δεν εχει καμια διαφορα... Τελος το αν θα εχει επιπτωση αρνητικη η χρηση του βλεπωντας εμενα ( 4 χρονια δουλευω ho, αλλα και συναδελφους που το κανουν πολλα παραπανω μαλλον θα ελεγα το αντιθετο....)
MauroPaltoudias Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε Στην εταιρεια που δουλευω εδω εξωτερικο , δουλευω 3 μερες την εβδομαδα απο το σπιτι ( το δινει το home office σε ολους τους υπαλληλους εδω και χρονια ) ... Τωρα απο οτι φενεται λογω του ιου μεχρι Οκτωμβριο ολοι θα δουλεουμε απο το σπιτι ... Μια χαρα βγαινει η δουλεια και κανεις δεν αποξενωνεται και πουθενα δεν υπαρχει θεμα στο να σε μειωσουν σε ωραρια κλπ κλπ.. Απλα στην Ελλαδα οπως παντα τα ζωα μου τα αργα ... και εταιρειες που θα μπορουσαν να το κανουν δεν ειχαν μπει καν στην διαδιακασια... Το ίδιο και η σύζυγός μου στην Ελλάδα (πολυεθνική), χρόνια τώρα (home office, οπως σωστά το είπες). Βέβαια, θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι παρέχουν τέτοια διευκόλυνση και αφορά συγκεκριμένα την εταιρία αυτή (για άλλες δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα). Άποψή μου είναι πάντως, ότι δύσκολα θα περπατήσει επί ίσοις όροις εδώ. Το πιο πιθανό είναι να βρουν πάτημα για μείωση μισθών. Ελπίζω να διαψευστώ. 1
geo99rge Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 εχεις παρει και εμμεση αυξηση εφοσον γλιτωνεις τα χρηματα μετακινησης 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 25 λεπτά πριν, nvel είπε δεν γίνονται όλες οι εργασίες απομακρυσμένα γιατί δεν μπορούν όλοι να έχουν τα μέσα παραγωγής στο σπίτι τους Προφανώς και η συζήτηση αφορά εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν με απομακρυνσμενο τρόπο.
dali13gr Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 19 λεπτά πριν, geo99rge είπε εχεις παρει και εμμεση αυξηση εφοσον γλιτωνεις τα χρηματα μετακινησης Ασφαλώς. Πάντως εγώ θα πρότεινα μείωση μισθού γιατί όλη μέρα σπίτι μόνο τρόφιμα χρειάζεται κάποιος και πόσα να αγοράσει, 300 κιλά θα γίνει; 😂
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Gk2016 είπε Το ανωτέρω άρθρο προσφέρεται κάλλιστα για τρολάρισμα μέχρι δακρύων καθώς δίνει την ευκαιρία να παίξουν με αυτό που ονομάζεται "ξένος πόνος" πάρα πολλοί. Πολλοί εκ των οποίων έχουν, είτε λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα, είτε δεν έχουν αντιληφθεί (ακόμη) το τι ακολουθεί ... Αν πάρουμε την πρώτη των περιπτώσεων (σ.σ. αυτών δηλαδή που που έχουν "λυμένα" τα οικονομικά τους προβλήματα) προσωπικά δεν χαίρομαι για λόγους τους καθώς, δεν τους έχει γίνει αντιληπτό το "φωτιά στου γείτονα (λόγω μειώσεων μισθοδοσίας, αμοιβής κλπ που θα ακολουθήσουν του ... μέτρου) περίμενε και στο δικό σου. Αν πάλι εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση συμπολιτών μας (σ.σ. εκείνων που δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί για το τι έπεται) ίσως να πρέπει να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η elit τα έχει χαμένα, είτε από παροξυσμό επιθυμίας κερδών, είτε από μη γνώση για το πως να φερθεί. Κακά τα ψέματα. Στους προηγούμενους παροξυσμούς (αφραγκιάς για τις μάζες) ιστορικά ακολούθησαν πόλεμοι. Και μάλιστα μεγάλης κλίμακας. Όπως και στις περιπτώσεις που δεν ήξερε (η elit) να λύσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Βλέπε 1929 στις ΗΠΑ, 1937 στη Γερμανία, 2008 στις ΗΠΑ κοκ. Εν κατά κλείδι, κι εγώ απολαμβάνω και ίσως επιζητώ το humor καθόσον μετά από χρόνια άνεργος, το κέφι είναι ότι μου εκλάπη, όμως κακά τα ψέματα, στο τέλος της ημέρας η πίκρα για όσα δείχνουν ότι ακολουθούν πάρα πολλή μεγάλη μάζα συμπολιτών μας, με δηλητηριάζει το όποιο χαμόγελο. Ευχόμενος να κάνω λάθος (σ.σ. οι ιστορική μου γνώση -δυστυχώς- μου λέει πως δεν κάνω λάθος) και πάντοτε με κέφι και όνειρα για την επόμενη μέρα και μη δυνάμενος να αποδεχθώ τοις ...βουλές οσάν να είμαι "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος" χαιρετώ με μια πρόταση για όλους μας εδώ, που δεν είμαστε και λίγοι (και αριθμητικά και πνευματικά). Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουμε πως ότι ορίζαμε ως υπαρκτό καπιταλισμό (και το λέω μετά από μια ζωή συντηρητικός άνθρωπος), τέλειωσε. Και αλλάζει. Και το χειρότερο ; Δεν ξέρει προς τα που να αλλάξει και γι αυτό οι αναταραχές, οι εστίες πολέμου, ακόμη και οι παγκόσμιοι εγκλεισμοί. Στο χέρι μας λοιπόν είναι, όχι μόνο να μην επιτρέψουμε να έλθει μια ακόμη ζοφερότερη μέρα, αλλά να προσπαθήσουμε να στήσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία όπου το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου, θα πρυτανεύει. Άλλωστε, αν κάποιος σκεφτεί πως "είμαστε μικροί για να το επιτύχουμε" θα του θυμίσω πως αγώνας χαμένος είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Γεια χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Μηπως εισαι ο Ευλαλιος (η καπως ετσι τελος παντων) που παιρνει τηλεφωνο στον τσουκαλα?
IzAz Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 42 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε Ειμαστε οικογενεια που εδω και 2 μηνες δουλεουμε και οι 2 γονεις απο το σπιτι εχωντας και τα 2 μικρα παιδια μαζι μας.. Επειδη βλεπω στα σχολια γενικα μια υπερβολη του στιλ αν δουλευεις απο το σπιτι εισαι συνεχεια διαθεσιμος κλπ κλπ.. Αυτα δεν ισχιουν το ωραριο που θα εκανες αν εισουν στο γραφειο το κανεις απλα απο το σπιτι .. Ολα τα εργαλεια ειναι τα ιδια και η λυση ονομαζεται VPN.. Και στο γραφειο οποτε πηγαινα παλι σε VPN συνδεομαι για να δουλεψω....οποτε δεν εχει καμια διαφορα... Τελος το αν θα εχει επιπτωση αρνητικη η χρηση του βλεπωντας εμενα ( 4 χρονια δουλευω ho, αλλα και συναδελφους που το κανουν πολλα παραπανω μαλλον θα ελεγα το αντιθετο....) Δε ξέρω με ποιό τρόπο τα καταφέρνετε με τα παιδιά. Η δική μας εμπειρία με 21 μηνών παιδί και 2 εργαζόμενους πρωινό 8ώρο δεν βγαίνει. ένας ανά πάσα στιγμή χρειάζεται να απασχολεί τη μικρή και ο άλλος να εργάζεται. Αποτέλεσμα είναι τελικά να δουλεύεις όλη μέρα με διαλείμματα για να καλύψεις τις απαιτήσεις της δουλειάς και όταν δε δουλεύεις πρέπει να κάνεις όλες τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Δεν έχω εμπειρία από μακρόχρονο work from home αλλά νιώθω πως είναι πολύ υποκειμενικό το πως επιδρά σε κάθε εργαζόμενο σε βάθος χρόνου. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα το work from home έγινε τόσο βίαια που δεν υπάρχει καν η υποδομή στο σπίτι να δουλέψει κανείς με σωστές συνθήκες. η γυναίκα μου δουλεύει σε γραφείο και υπολογιστή που βρίσκεται στο σαλόνι και εγώ στο Laptop στο τραπέζι της κουζίνας ... και ζούμε σε 3άρι 85 τμ. και δε θεωρώ τον εαυτό μου πολύ κάτω από το μέσο όρο ενός οικογενειάρχη στην Ελλάδα ... όσων αφορά την ποιότητα ζωής φιλικά, καλή δύναμη
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 40 λεπτά πριν, geo99rge είπε εχεις παρει και εμμεση αυξηση εφοσον γλιτωνεις τα χρηματα μετακινησης Πληρώνοντας από την τσέπη του ο ... εργαζόμενος ρεύμα για τον υπολογιστή για θέρμανση-ψύξη κλιματιστικού, για φωτισμό, μένοντας μέσα σε 4 τοίχους χωρίς επικοινωνία που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό των έμβιων όντων και τόσα άλλα ... 1 λεπτό πριν, gdimitris είπε Μηπως εισαι ο Ευλαλιος (η καπως ετσι τελος παντων) που παιρνει τηλεφωνο στον τσουκαλα? Ουσιαστικά δεν έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά που αναφέρεις. Ξέρω όμως τι είσαι εσύ 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα