trib Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Η έξαρση της πανδημίας θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που εργαζόμασταν έως σήμερα. Τα κεντρικά γραφεία σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν καιρό να γεμίσουν και πάλι, αφού Google και Facebook επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους, να εργάζονται εξ’ αποστάσεως από το σπίτι, έως και το τέλος του χρόνου. Μία κίνηση που ήδη είχαν κάνει οι Amazon και Microsoft. Την προηγούμενη εβδομάδα η Amazon ήταν αυτή που ανακοίνωσε τα πλάνα της ώστε να επιτρέπει στους υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων να εργαστούν από το σπίτι, τουλάχιστον μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Δύο μέρες αργότερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι έως και το τέλος του Οκτωβρίου. Στη λίστα με τις εταιρίες, προστέθηκαν οι Google και Facebook, όπου επέτρεψαν στους υπαλλήλους να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, για όλο το 2020. Από την έναρξη της πανδημίας, η εργασία από το σπίτι έχει γίνει η καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Χάρη στις άμεσες ενέργειες των εταιριών με την εγκατάσταση λογισμικών απομακρυσμένης πρόσβασης, η μετάβαση ήταν σχετική ομαλή για τους περισσότερους. Μάλιστα, ακόμη κι όταν όλα επανέλθουν στα φυσιολογικά, η εργασία από τα γραφεία της κάθε εταιρίας, θα μπορούσε να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
MontzOlee Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Τέλειο ! 🙏 Σύντομα κοντά σας και στο Ελλαντα , το προσεχές 2040! 5 2 1
stafaf Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Σιγά, και οι δάσκαλοι από το σπίτι θα "δουλεύουν" για τον υπόλοιπο χρόνο. Πόσο μπροστά πια.
panossar95 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Άρχοντες Δεν υπάρχει καλύτερο. Εγώ την έχω καταβρει εδώ και 1.5 μήνα, που δεν χρειάζεται να ξυπνήσω 2 ώρες πριν την έναρξη ωραρίου μου για να ετοιμαστώ και 1 ώρα για να φτάσω. Απλά ξυπνάω 20 λεπτά πριν και ανοίγω τον υπολογιστή μου. 28 1
billyg599 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 13 λεπτά πριν, panossar95 είπε Άρχοντες Δεν υπάρχει καλύτερο. Εγώ την έχω καταβρει εδώ και 1.5 μήνα, που δεν χρειάζεται να ξυπνήσω 2 ώρες πριν την έναρξη ωραρίου μου για να ετοιμαστώ και 1 ώρα για να φτάσω. Απλά ξυπνάω 20 λεπτά πριν και ανοίγω τον υπολογιστή μου. Το ίδιο. Και φυσικά έγινα και πιο παραγωγικός. Μακάρι να αρχίσουν να το καταλαβαίνουν και εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες για τους ανθρώπους που μπορεί φυσικά να γίνει. 11 1
MontzOlee Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panossar95 είπε Άρχοντες Δεν υπάρχει καλύτερο. Εγώ την έχω καταβρει εδώ και 1.5 μήνα, που δεν χρειάζεται να ξυπνήσω 2 ώρες πριν την έναρξη ωραρίου μου για να ετοιμαστώ και 1 ώρα για να φτάσω. Απλά ξυπνάω 20 λεπτά πριν και ανοίγω τον υπολογιστή μου. True story man 1 ώρα πριν, billyg599 είπε Το ίδιο. Και φυσικά έγινα και πιο παραγωγικός. Μακάρι να αρχίσουν να το καταλαβαίνουν και εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες για τους ανθρώπους που μπορεί φυσικά να γίνει. Ισχύει μάγκες μου , βέβαια με το μυαλό του μέσου έλληνα και μιλώντας για Τοπικές επιχειρήσεις κ όχι πολυεθνικές οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η δουλειά από το σπίτι είναι ξύσιμο με τσουγκράνα και ότι ο υπάλληλος δεν προσφέρει το ίδιο.. πραγμα εντελώς αντίθετο όπως αναφέρατε Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από MontzOlee 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Το ανωτέρω άρθρο προσφέρεται κάλλιστα για τρολάρισμα μέχρι δακρύων καθώς δίνει την ευκαιρία να παίξουν με αυτό που ονομάζεται "ξένος πόνος" πάρα πολλοί. Πολλοί εκ των οποίων έχουν, είτε λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα, είτε δεν έχουν αντιληφθεί (ακόμη) το τι ακολουθεί ... Αν πάρουμε την πρώτη των περιπτώσεων (σ.σ. αυτών δηλαδή που που έχουν "λυμένα" τα οικονομικά τους προβλήματα) προσωπικά δεν χαίρομαι για λόγους τους καθώς, δεν τους έχει γίνει αντιληπτό το "φωτιά στου γείτονα (λόγω μειώσεων μισθοδοσίας, αμοιβής κλπ που θα ακολουθήσουν του ... μέτρου) περίμενε και στο δικό σου. Αν πάλι εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση συμπολιτών μας (σ.σ. εκείνων που δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί για το τι έπεται) ίσως να πρέπει να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η elit τα έχει χαμένα, είτε από παροξυσμό επιθυμίας κερδών, είτε από μη γνώση για το πως να φερθεί. Κακά τα ψέματα. Στους προηγούμενους παροξυσμούς (αφραγκιάς για τις μάζες) ιστορικά ακολούθησαν πόλεμοι. Και μάλιστα μεγάλης κλίμακας. Όπως και στις περιπτώσεις που δεν ήξερε (η elit) να λύσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Βλέπε 1929 στις ΗΠΑ, 1937 στη Γερμανία, 2008 στις ΗΠΑ κοκ. Εν κατά κλείδι, κι εγώ απολαμβάνω και ίσως επιζητώ το humor καθόσον μετά από χρόνια άνεργος, το κέφι είναι ότι μου εκλάπη, όμως κακά τα ψέματα, στο τέλος της ημέρας η πίκρα για όσα δείχνουν ότι ακολουθούν πάρα πολλή μεγάλη μάζα συμπολιτών μας, με δηλητηριάζει το όποιο χαμόγελο. Ευχόμενος να κάνω λάθος (σ.σ. οι ιστορική μου γνώση -δυστυχώς- μου λέει πως δεν κάνω λάθος) και πάντοτε με κέφι και όνειρα για την επόμενη μέρα και μη δυνάμενος να αποδεχθώ τοις ...βουλές οσάν να είμαι "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος" χαιρετώ με μια πρόταση για όλους μας εδώ, που δεν είμαστε και λίγοι (και αριθμητικά και πνευματικά). Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουμε πως ότι ορίζαμε ως υπαρκτό καπιταλισμό (και το λέω μετά από μια ζωή συντηρητικός άνθρωπος), τέλειωσε. Και αλλάζει. Και το χειρότερο ; Δεν ξέρει προς τα που να αλλάξει και γι αυτό οι αναταραχές, οι εστίες πολέμου, ακόμη και οι παγκόσμιοι εγκλεισμοί. Στο χέρι μας λοιπόν είναι, όχι μόνο να μην επιτρέψουμε να έλθει μια ακόμη ζοφερότερη μέρα, αλλά να προσπαθήσουμε να στήσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία όπου το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου, θα πρυτανεύει. Άλλωστε, αν κάποιος σκεφτεί πως "είμαστε μικροί για να το επιτύχουμε" θα του θυμίσω πως αγώνας χαμένος είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Γεια χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο.
Predatorkill Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Θελει προσοχη η εργασια απο το σπιτι παιδια, ο Γερασιμος εξηγει πολλα πραγματα, αξιζει να τον δειτε. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από Predatorkill 2 1
pcos Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 αν δε χτυπας καρτα καθε μερα, δεν τρως 2 ωρες να πας και να ερθεις και δεν εχεις τον υπευθυνο προσωπικου να βλεπει αν κολωβαρας δεν εχει ενδιαφερον 😛
possiz Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Η εργασία απο το σπίτι μπορεί να είναι μια χαρά αρκεί να υπάρχει σαφής τρόπος μέτρησης της παραγωγικότητας. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Είμαι υπέρ βέβαια στο να γίνει κοινή πρακτική για κάποιες ημέρες την εβδομάδα, τουλάχιστον στα επαγγέλματα που αυτό είναι εύκολο (πχ πληροφορική). 2 1
Hapatingo Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Στην Ελλάδα που ζει από τον τουρισμό, την γεωργία και την ακτοπλοΐα η εργασία απο το σπίτι είναι αστείο. Οπότε μιλάμε για την μειονότητα που έχει την δυνατότητα τα εργαστεί απο το σπίτι. Τα επαγγέλματα όμως που προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας έχουν ήδη καταστραφεί. 1
panossar95 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 39 λεπτά πριν, billyg599 είπε Το ίδιο. Και φυσικά έγινα και πιο παραγωγικός. Μακάρι να αρχίσουν να το καταλαβαίνουν και εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες για τους ανθρώπους που μπορεί φυσικά να γίνει. Δουλεύεις με άλλη όρεξη όταν έχεις κοιμηθεί 2 ώρες παραπάνω, δεν έχεις τρέξει να προλαβεις τραίνο και λεωφορείο, δεν έχεις το άγχος μην αργήσω και όλα αυτά. Ξυπνάς 20-30 λεπτακια πριν, φτιάχνεις τον καφέ σου και είσαι έτοιμος 1
filip123go Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Και στη δική μου εταιρεία, όπως και σε πολλές εταιρείες τεχνολογίας για εκεί το πάνε. Εγώ έχω ζητήσει work from home μέχρι 15 Ιουνίου , και βλέπουμε. Υπάρχει κόσμος στην εταιρεία που δουλεύει μόνιμα από το σπιτι, πριν καν ξεκινήσει όλο αυτό. Εγώ από τη στιγμή που ξεκίνησα το work from home βγάζω 1,5 με 2 φορές παραπάνω τη δουλειά που έβγαζα στο γραφείο. Οι μάνατζερ δεν είναι ηλίθιοι. Τα βλέπουν αυτά. Και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πιάσουν τα deadlines. Από τη στιγμή που είσαι πιο παραγωγικός από το σπίτι, γιατί να πας στην εταιρεία. Αλλά είναι και στον υπάλληλο. Αν έβγαζα ξαφνικά τη μισή δουλειά, λογικο θα ήταν να με θέλει στο γραφείο. 2
andrewntua Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Οι δικοί μου `φόβοι` είναι 1. Σε αποξενώνει απο συναδέλφους και προϊστάμενους με ότι συνεπάγεται αυτό μακροπρόθεσμα 2. Δουλεύεις πολύ παραπάνω 3. Το ότι δουλεύεις πολύ παραπάνω δεν μπορείς να το υποστηρίξεις εύκολα, καθώς ένα μωρέ σπίτι είσαι 4. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε πλαστή εκ περιτροπής εργασία Μπορεί να κάνω λάθος απλώς τα σκέφτομαι και τα παραθέτω. 9 1
mordred Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εντάξει αν πρέπει να στολιστείς για να γίνεις παραγωγικός, όπως λεει ο τυπάς, έχεις θέμα... Εγώ μια χαρά με τις αθλητικά είμαι και βγάζω δουλειά που δεν έβγαζα σε 2 μέρες στο γραφείο... Σιγά μη υποβάλω τον εαυτό μου σε κάτι που είναι άβολο για να νοιώσω παραγωγικός. 26 λεπτά πριν, possiz είπε Η εργασία απο το σπίτι μπορεί να είναι μια χαρά αρκεί να υπάρχει σαφής τρόπος μέτρησης της παραγωγικότητας. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Είμαι υπέρ βέβαια στο να γίνει κοινή πρακτική για κάποιες ημέρες την εβδομάδα, τουλάχιστον στα επαγγέλματα που αυτό είναι εύκολο (πχ πληροφορική). Σε κάποιους τομείς χρειάζεται σε άλλους είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα... Εγώ θα έλεγα όμως ότι προφανώς υπάρχει και ωράριο για τώρα που εργαζόμαστε από το σπίτι... Γιατί πολλοί θεωρούν οτι εφόσον είισαι στο σπίτι είσαι διαθέσιμος για δουλειά όλη μέρα... Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από mordred
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα