darkrider93 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στο φόρουμ επειδή δεν έχω κάποιον γνωστό που να έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα γράφω εδώ σε περίπτωση που κάποιος έχει κάποια γνώση και μπορεί να με συμβουλέψει. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με machine learning, deep learning και data science ακόμα είμαι σε πολύ αρχικό επίπεδο αλλά βλέπω ότι είναι κάτι το οποίο μου αρέσει και θέλω να ασχοληθώ (μιας και έχω και ένα σχετικό μαθηματικό υπόβαθρο το οποίο είναι απαραίτητο φυσικά). Έχω σκοπο να αναβαθμισω τον υπολογιστή μου έτσι και αλλιώς καθώς είναι αρχαίος πλέον με έναν fx 4100 cpu, 8 gb ram και τη gtx1050. Σκέφτομαι να δώσω περίπου 350-400 για ryzen 5 3600, 16gb ram , και mobo αντίστοιχα για αρχή και τους επόμενους μήνες να βάλω μια κάρτα γραφικών rtx2070 Ή 2080 ανάλογα πως θα πάει. Το δίλλημα μου είναι αν αξιζει να επενδύσω τα δίπλα περίπου χρήματα σε threadripper build cpu+mobo+ψυκτρα περίπου 850 ευρώ και πάλι στη συνέχεια να προσθέσω μια δυνατή κάρτα γραφικών. Ευχαριστω προκαταβολικά για τη βοήθεια όσους Έχουν κάποια σχετική γνώση και μπορούν φυσικά να βοηθήσουν. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από darkrider93
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, darkrider93 είπε Καλησπερα στο φόρουμ επειδή δεν έχω κάποιον γνωστό που να έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα γράφω εδώ σε περίπτωση που κάποιος έχει κάποια γνώση και μπορεί να με συμβουλέψει. Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με machine learning, deep learning και data science ακόμα είμαι σε πολύ αρχικό επίπεδο αλλά βλέπω ότι είναι κάτι το οποίο μου αρέσει και θέλω να ασχοληθώ (μιας και έχω και ένα σχετικό μαθηματικό υπόβαθρο το οποίο είναι απαραίτητο φυσικά). Έχω σκοπο να αναβαθμισω τον υπολογιστή μου έτσι και αλλιώς καθώς είναι αρχαίος πλέον με έναν fx 4100 cpu, 8 gb ram και τη gtx1050. Σκέφτομαι να δώσω περίπου 350-400 για ryzen 5 3600, 16gb ram , και mobo αντίστοιχα για αρχή και τους επόμενους μήνες να βάλω μια κάρτα γραφικών rtx2070 Ή 2080 ανάλογα πως θα πάει. Το δίλλημα μου είναι αν αξιζει να επενδύσω τα δίπλα περίπου χρήματα σε threadripper build cpu+mobo+ψυκτρα περίπου 850 ευρώ και πάλι στη συνέχεια να προσθέσω μια δυνατή κάρτα γραφικών. Ευχαριστω προκαταβολικά για τη βοήθεια όσους Έχουν κάποια σχετική γνώση και μπορούν φυσικά να βοηθήσουν. Καλησπέρα, δεν αξίζει να πας σε thredripper. Έχεις κάνει κάτι αρχικά; Ποιο framework δουλεύεις;
darkrider93 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δεν έχω κάνει κάτι που να έχει φοβερές απαιτήσεις μέχρι στιγμής. Για αρχή keras, pytorch και tensorflow σίγουρα για να μάθω
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, darkrider93 είπε Δεν έχω κάνει κάτι που να έχει φοβερές απαιτήσεις μέχρι στιγμής. Για αρχή keras, pytorch και tensorflow σίγουρα για να μάθω Μπορείς με αυτα που έχεις ήδη, δεν χρειάζεσαι υπολογιστή 2000 για να τρέξεις παραδείγματα. 1
darkrider93 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δίκιο έχεις, ίσως απλά αναβαθμισω σε οικονομικό ryzen build γιατί ο fx είναι στα τελευταία του. Ευχαριστω
mp44christos Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 49 minutes ago, darkrider93 said: Δίκιο έχεις, ίσως απλά αναβαθμισω σε οικονομικό ryzen build γιατί ο fx είναι στα τελευταία του. Ευχαριστω Ξαναέλα μεσα Ιούνη. β550 ιντελ κλπ. Αν δεις κανενα κουτί τροφοδοτικό ανεμιστήρα ψήκτρα σε καλη τιμη τσίμπα την για να ετοιμάζεσαι. Τα μάτια σου στης των Προσφορές. 1 1
towardsData Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 εγω βρηκα αυτο στο youtube. https://www.youtube.com/watch?v=G6PtQis8GDo 1
csontheline Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Αν και λίγο αργοπορημένα, κράτα το PC ως έχει (αν δεν έχει κάνει ήδη αναβάθμιση) και δούλεψε με δωρεάν πόρους από google https://colab.research.google.com/ Ή πλήρωσε για να πάρεις περισσότερους, αααααν χρειαστείς. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα