Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος οι μνήμες στα 21,5 είναι κολλημένες επάνω. Στην περίπτωση που δεν είναι κάποια από τα μοντέλα, πάλι θα χρειάζεται να ανοίξει ο υπολογιστής όπου δεν είναι ότι και πιο εύκολο. Μόνο στις 27,5 ίντσες έχουν το πορτάκι πίσω όπου αλλάζουν άμεσα

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο 21,5 οι μνήμες δεν είναι κολλημένες πάνω, απλά πρέπει να βγει η οθόνη για να γίνει η αναβάθμιση (άρα πας σε τεχνικό ή στην αντινπροσωπεία για να γίνει). Στο 27άρι έχει πορτάκι από πίσω που κάνεις την αναβάθμιση μόνος σου. Το 21,5 έχει 2 slots ενώ το 27άρι 4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2020 στις 4:30 ΜΜ, pelekanos1982 είπε

To budget που σκέφτομαι είναι μέχρι 1500€.

Οσο για τις λύσεις με Mac Mini μπορεί να είναι ικανοποιητικές αλλά και αισθητικά το Imac είναι κόσμημα...

Θα συμφωνούσα πριν 3 χρόνια. Πλέον η οθόνη του iMac με τα τεράστια bezels είναι απαρχαιωμένη.

δες το setup στο 4:23

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι αντιπαραγωγικό και με προβλήματα στο ίδιο το mac mini λόγω μη οριζοντίωσης αυτό το serup?

Το σκέφτομαι ανταγωνιστικά στην θέση ενός imac με φίνα οθονούμπα φυσικά! 😄

BLACK_MINI_U_-_7_1024x.jpg.a70189d94793ccdf1d2265a1df9646f8.jpg

Δημοσ.

Μπαα, (για)τι προβληματα να εχει ετσι -εκτος ενδεχομενως απο θερμοκρασιες*? 🆒

*με δοκιμη θα φανει και αν ισως να ειναι καλυτερο: αν μπορουσε να μπει αναποδα?
😛
 |-> το μηλο να ειναι προς την οθονη, αλλα δεν ξερω αν ειναι εφικτο, περα απο DIY!

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, userino είπε

Είναι αντιπαραγωγικό και με προβλήματα στο ίδιο το mac mini λόγω μη οριζοντίωσης αυτό το serup?

καλο....!!!

εξυπνο...

Δημοσ.

οχι το κανουν πολυς κοσμος με mac mini  καιρο τωρα 

δεν εχει προβλημα 

ενα απλο vesa mount ειναι και κυκλοφορουν πολλα

πχ

https://www.amazon.com/Sabrent-Mini-Mount-Under-BK-MACM/dp/B07KWKJBQ7

https://www.apple.com/shop/product/HLXK2LL/A/innovelis-totalmount-pro-mounting-system-for-mac-mini

https://www.racksolutions.co.uk/mac-mini-quickmount-2209.html

Δημοσ.

Περα απο το εικονιζομενο (VESA mount) εχει δοκιμασει καποιος αυτο που γραφω?
Δεν ξερω για τελευταιο mini, αλλα κατα κανονα τα ενιωθες πως "εκαιγαν" - temps
απο κατω, οχι επανω - απο το μηλο! 🥵 Αρα δεν θα ηταν το καλυτερο να εχεις ετσι
μεγιστη θερμοκρασια mac πισω - με θερμοκρασια οθονης να πακεταρονται μαζι 💥
Γι αυτο και η ερωτηση περι: αν θα κερδιζει - C με "αναποδη τοποθετηση" του mini!

Επισκέπτης
Δημοσ.

και απλα να το εχεις οπως στην φωτο μια χαρα ειναι ....

Anmerkung 2020-05-17 090859.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Ευκαιρίες υπάρχουν για iMac. Εγώ πριν μια εβδομάδα πήρα ένα iMac late 2012. Τρέχει το τελευταίο Mac OS cantalina. Το μέγεθος του είναι 21.5 γιατί δε μου χρειάστηκε το 27. Πιστεύω πως αξίζει η αγορά μεταχειρισμένου. Εγώ το αγόρασα πριν μια εβδομάδα 500 ευρώ 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση βάση όσων λένε χρήστες που διαβάζω πως τα mac mini του "18 και δώθε ΔΕΝ είναι  entry leva μηχανάκια

Άρα το πόσο θα πάει το μπάτζετίνιο του καθενός για απόκτηση mac έγκειται στο προς τα άνω το κόστος της οθόνης 

Δε το λες dilemma not?

Δημοσ.
19 ώρες πριν, RIZOS είπε

Καλησπέρα φίλε. Ευκαιρίες υπάρχουν για iMac. Εγώ πριν μια εβδομάδα πήρα ένα iMac late 2012. Τρέχει το τελευταίο Mac OS cantalina. Το μέγεθος του είναι 21.5 γιατί δε μου χρειάστηκε το 27. Πιστεύω πως αξίζει η αγορά μεταχειρισμένου. Εγώ το αγόρασα πριν μια εβδομάδα 500 ευρώ 

με ssd ?

Δημοσ.
On 16/05/2020 at 17:49, userino said:

Εύκολα και γρήγορα θα εντόπιζα μερικά λαθάκια σε αυτό το setup. Αρχικά ο θερμός αέρας εξάγεται από το κάτω μέρος, ενώ θα έπρεπε η οπή να είναι προς τα επάνω. Δες αντίστοιχα την οθόνη και τις γρίλιες στο πάνω μέρος. Βέβαια η οθόνη έχει παθητική ψύξη και βασίζεται μόνο στην ροή ζεστού αέρα προς τα πάνω....απλή φυσική.

Θα δημιουργούσε επομένως ένα θερμότερο "μικροκλίμα" στο πάνω μέρος του mini. Επιπλέον είναι κατασκευασμένος, ώστε να απορροφά κρύο αέρα από το δαχτυλίδι κάτω και να το αποβάλει πίσω. Με αυτή την τοποθέτηση, θα απορροφά και ένα μέρος του ζεστού αέρα από την έξοδο της οθόνης επιβαρύνοντας επιπλεόν την απαγωγή θερμότητας.

Υψηλή θεωρία θα πείτε...αλλά....

On 10/05/2020 at 11:33, pelekanos1982 said:

Καλημέρα σε όλους!!

Εχω αποφασίσει πως ήρθε ο καιρός να πάρω ενα Imac για χρήση χωρίς τρομερές απαιτήσεις.(email, web browsing, κανενα photoshop κλπ)

Το κόστος αγοράς καινούργιου Imac 27" είναι αρκετά υψηλό οπότε προσπαθώ να βρω κατι σε μεταχειρισμένο.

θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής ερωτήματα:

Απο ποια χρονολογία και μετά πρέπει να στοχεύσω. Ναι μεν δεν θα χρησιμοποιείται για δουλειά με ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά δεν θέλω να πάρω ένα μηχάνημα που δεν θα μπορώ να του φορτώσω το τελευταίο λειτουργικό. Η' το σκέφτομαι λάθος;

Εχετε κατα νου καποιες συγκεκριμένες χρονολογίες οι οποιες ήταν περισσότερο πετυχημένες εκδόσεις απο άλλες;

Κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω για την επιλογή του Imac;

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Θα σου πρότεινα ξεκάθαρα να πάρεις έναν 27¨ μοντέλο μετά το 2015 σε τιμή χαμηλότερη των 1400ευρώ.

Λάβε υπόψη απλά ότι θα χρειαστεί με το που το αγοράσεις, να τον καθαρίσεις από σκόνη και να ανανεώσεις πάστα - θερμοαγώγιμα υλικά, κάτι που θα σου στοιχίσει γύρω στα 100ευρώ.

Άρα πίεσε την τιμή αγοράς προς τα κάτω, εκτός και αν ο πωλητής σου δώσει απόδειξη (και όχι στο προφορικό) από τον πρόσφατο καθαρισμό του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...