pelekanos1982 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Καλημέρα σε όλους!! Εχω αποφασίσει πως ήρθε ο καιρός να πάρω ενα Imac για χρήση χωρίς τρομερές απαιτήσεις.(email, web browsing, κανενα photoshop κλπ) Το κόστος αγοράς καινούργιου Imac 27" είναι αρκετά υψηλό οπότε προσπαθώ να βρω κατι σε μεταχειρισμένο. θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής ερωτήματα: Απο ποια χρονολογία και μετά πρέπει να στοχεύσω. Ναι μεν δεν θα χρησιμοποιείται για δουλειά με ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά δεν θέλω να πάρω ένα μηχάνημα που δεν θα μπορώ να του φορτώσω το τελευταίο λειτουργικό. Η' το σκέφτομαι λάθος; Εχετε κατα νου καποιες συγκεκριμένες χρονολογίες οι οποιες ήταν περισσότερο πετυχημένες εκδόσεις απο άλλες; Κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω για την επιλογή του Imac; Ευχαριστώ εκ των προτερων
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 κανε μια χαρη στον εαυτο σου ...και παρε ενα καινουργιο του κουτιου...αν δεν μπορεις το μεγαλο παρε ενα πιο μικρο .. θα με θυμηθεις...θα το χαρεις οσο δεν παει .. κοψε το τσιγαρο και το δευτερο ποτακι (για να κανουμε και λιγο χιουμορ) ...☺️
White_Cat Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Καλημέρα, φίλε ! Κάποτε είχα μπει κι εγώ σ' αυτή τη διαδικασία (δηλ. να θέλω να βρω μεταχειρισμένο imac) και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι η γνώμη μου μπορεί να είναι χρήσιμη. Αν θέλεις δες λίγο την εταιρεία MacFinder η οποία είναι ένας απ' τους πιο γνωστούς πωλητές μεταχειρισμένων Mac στην Αγγλία. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι αξιόπιστη, γιατί παλιότερα είχα αγοράσει κι εγώ από εκεί. Βέβαια εμένα δεν με ενδιέφερε να είναι το τελευταίο μοντέλο. Ούτε να φορτώσω το τελευταίο λειτουργικό. Απλά μιας και είχε χαλάσει ένα παλιό Windows PC (Intel Celeron CPU ) είπα έτσι για χαβαλέ να πάρω φτηνό Mac για να έχω λίγο εμπειρία κι από αυτά τα συστήματα. Έτσι πήρα έναν PowerMac G5, του φόρτωσα Leopard και κράτησε αρκετά χρόνια. Μετά όταν δεν υπήρχε ούτε καν browser για επεξεργαστές G5, έβαλα ένα ελαφρύ Linux και ησύχασα. Πάλι κράτησε για κάποια χρόνια. Ώσπου τον χάρισα σ' ένα φίλο που αγαπούσε τους Mac και μετά δεν ξέρω εκείνος τι τον έκανε. Λοιπόν για ν' αφήσω την πολυλογία η διεύθυνση είναι : https://macfinder.co.uk/product-category/imac/ Αν δεν κάνω λάθος η εταιρεία αυτή παλιότερα λεγότανε Scrumpy Macs και αξίζει να ρίξεις μια ματιά γιατί βλέπω ότι έχουν πολλά σύγχρονα iMacs. Να είσαι καλά, Ο Άσπρος Γάτος 1
takismakeleio Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Να αποφύγεις τα ιmac με dvd (2011 και παλιότερα). Από κεί και πέρα, όσο πιο καινούργιο τόσο το καλύτερο, ανάλογα το budget σου. (προσωπικά δεν θα κοίταζα παλιότερο από το 2015)
pelekanos1982 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας! Κι εγω προσανατολιζομαι σε 2015 και μετα. Σιγουρα σαν το καινουργιο δεν εχει αλλα θα προσπαθησω να εξαντλησω την πιθανοτητα να βρω κατι αξιολογο σε μεταχειρισμενο και ελπιζω να σταθω τυχερος...
onelonelystar Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Και εγώ για Mac Mini θα σου πρότεινα. Βάζεις και μια οθονάρα και είσαι κομπλέ. Δεν μας έχεις πει όμως τι budget έχεις για να σε βοηθήσουμε παραπάνω. Υ.Γ. SSD οπως και δήποτε 2
basilis5 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 και για εμενα παρε macmini + 1440p monitor (οχι 4κ, δεν ειμαι happy με το scale) 1
kostasbm Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 πριν καιρο το κοιταζα μεχρι που βρηκα στο ebau australia ενα late 2012 με 16 ραμ και 500αρι ssd , 300 aud.....μολις πηγα πριν 2 μηνες πηγα το ειδα το πηρα τωρα ψαχνω για οθονη...πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση αν δεν αντεχεις για νεωτερο imac
yazidis Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Και εγω θα προτεινω να παρεις ενα Mac mini που ειναι σχετικα φθηνο. Ακομη και το τελευταιο το βρισκεις σε πολυ καλη τιμη καινουριο, αλλα και μεταχειρισμένο ανα καιρούς βρισκεις και στις αγγελίες και εδω στο ινσομνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Υπάρχουν standards στην επιλογή monitor σ΄ ότι αφορά την σύνδεση με το mac mini αλλά και το μέγεθος του; Κάπου πήρε το μάτι μου ένα πολύ ωραίο hide mount που κρύβει εντελώς το mac mini πίσω από το monitor Τουτέστιν έχεις κατ΄αυτόν τον τρόπο έναν imac ενδεχομένως και με μεγαλύτερο - καλύτερο display
pelekanos1982 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, onelonelystar είπε Και εγώ για Mac Mini θα σου πρότεινα. Βάζεις και μια οθονάρα και είσαι κομπλέ. Δεν μας έχεις πει όμως τι budget έχεις για να σε βοηθήσουμε παραπάνω. Υ.Γ. SSD οπως και δήποτε To budget που σκέφτομαι είναι μέχρι 1500€. Οσο για τις λύσεις με Mac Mini μπορεί να είναι ικανοποιητικές αλλά και αισθητικά το Imac είναι κόσμημα...
yazidis Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Στην περίπτωση του mac mini, ίσως βρεις και μεταχειρισμένο i7, οπότε παίρνεις ένα μηχάνημα που φυσάει και σου κρατάει ΠΟΛΛΑΑ χρόνια. Για το θέμα του αισθητικού, αν παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή σου, τότε μειώνονται οι επιλογές σου, γιατί τα περισσότερα μεταχειρισμένα που θα βρεις θα είναι είτε 21,5 ιντσών, όπου ξεχνάς την αναβάθμιση της μνήμης, είτε 27 ιντσών που θα είναι τσιμπημένα στην τιμή τα imac των τελευταίων 3 ετών.
TitanX Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Πάντως στα Σκρουτζομαγαζα καινούριο 27 iMac ξεκινά από 1900 ευρώ. Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις 1500 για used. Δες και από έξω EBay fr/de μήπως βρεις ακόμη πιο φτηνά. Συμφωνώ με τους υπόλοιπους μάζεψε 3 4 κατοστάρικα και πήγαινε σε καινουριο. Θα το ερωτευθεις 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 56 λεπτά πριν, yazidis είπε Στην περίπτωση του mac mini, ίσως βρεις και μεταχειρισμένο i7, οπότε παίρνεις ένα μηχάνημα που φυσάει και σου κρατάει ΠΟΛΛΑΑ χρόνια. Για το θέμα του αισθητικού, αν παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή σου, τότε μειώνονται οι επιλογές σου, γιατί τα περισσότερα μεταχειρισμένα που θα βρεις θα είναι είτε 21,5 ιντσών, όπου ξεχνάς την αναβάθμιση της μνήμης, είτε 27 ιντσών που θα είναι τσιμπημένα στην τιμή τα imac των τελευταίων 3 ετών. γιατι εχω την εντυπωση οτι αλλαξαμε μνημες με εναν γνωστο μου σε ενα imac 21.5 προσφατα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα