Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jeanthira7 είπε

Μπορώ να αφήσω στον άλλον τα windows 7 λειτουργικό και να παίζω παράλληλα?

Εχω τέτοια επιλογή?

Αν αναβαθμίσεις τα 7ρια σε 10ρια ΌΧΙ Αν βρεις κλειδί ξεχωριστό για τα 10ρια (Αγορασεις η κάτι άλλο !!!) λογικά  θα έχεις και τα 7ρια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hp8 είπε

Αν αναβαθμίσεις τα 7ρια σε 10ρια ΌΧΙ Αν βρεις κλειδί ξεχωριστό για τα 10ρια (Αγορασεις η κάτι άλλο !!!) λογικά  θα έχεις και τα 7ρια 

Εάν περάσω όπως είμαι τώρα με τα 7άρια στον SSD τα 10άρια όταν ανοίγω το σύστημα θα έχω τη δυνατότητα να μπορώ να επιλέγω με ποιο σύστημα θα παίξω σαν ένα διάστημα ελέγχου ώστε να σιγουρευτώ ότι τα 10αρια με SSD κάνουν?

Οι υποδοχές για τον SSD είναι ίδιες τελικά? όπως αυτές πίσω στη φοτο?

Επεξ/σία από jeanthira7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, jeanthira7 είπε

Εάν περάσω όπως είμαι τώρα με τα 7άρια στον SSD τα 10άρια όταν ανοίγω το σύστημα θα έχω τη δυνατότητα να μπορώ να επιλέγω με ποιο σύστημα θα παίξω σαν ένα διάστημα ελέγχου ώστε να σιγουρευτώ ότι τα 10αρια με SSD κάνουν?

Οι υποδοχές για τον SSD είναι ίδιες τελικά? όπως αυτές πίσω στη φοτο?

Αν στον παλιό δίσκο αφήσεις τα Win 7 και πάρεις έναν SSD και βάλεις τα Win 10

Μέσα στο BIOS

1. Για να παίζει ο παλιός δίσκος με τα Win 7 θα πρέπει να τον βάλεις σαν κύριο δίσκο (Boot)
  2. Για να παίζει ο SSD με τα Win 10 θα πρέπει να τον βάλεις σαν κύριο δίσκο (Boot)

Άρα κάθε φορά που θέλεις να βάζεις άλλον δίσκο να κάνει BOΟΤ θα πρέπει να κάνεις Restart, να αλλάξεις ποιος δίσκος θα κάνει πρώτος BOOT.

Οι υποδοχές είναι ίδιες (SATA)

Ps.  Πάρε έναν SSD και βαλε Win 10 και βγάλε τα καλώδια από τον παλιό δίσκο. Δοκίμασε το σύστημα μόνο με τον SSD και μετά αν θέλεις βαλε και τον παλιό σαν δεύτερο.

Ps2, μιας που θα τα κάνεις αυτά φύσηξε μέσα το κουτί να φύγουν να “μαμούνια” και να καθαρίσεις και το CPU Cooler 

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Μόλις μου ήρθε ο παραπάνω δίσκος και δοκίμασα να τον συνδέσω. Το λειτουργικό μου σύστημα είναι windows 7.

Για να τον εκχωρήσω λοιπόν γιατί αρχικά δεν τον βλέπω στον "Υπολογιστή μου" πηγαίνω στην επιλογή: "Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου"...

Η πρώτη εικόνα του λοιπόν είναι αυτή:

image.png.17f48615e031f945d933738f292655a0.png

Επιλέγω λοιπόν "Νέος απλός τόμος", πατάω "Επόμενο" στον οδηγό και στη συνέχεια:

image.png.30cfc9b5f7383bae1d724d3722528d6a.png

Μετά κάνω διαμόρφωση:

image.png.785f420e02c7819b2332b627eb2cf08d.png

Πατάω ΤΕΛΟΣ, φορτώνει αρκετή ώρα ... Και στο τέλος βλέπω αυτό το μήνυμα:

image.png.9fb22f1c149fbce984d69d01c6fab870.png

ΤΙ ΚΑΝΩ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω πως λύνεται το πρόβλημα που σου βγάζει αλλά δε χρειάζεται να ασχοληθείς. Βρες ένα bootable usb / cd με τα win 10 κ βάλε από τα bios να ξεκινήσουν από εκεί. Μπαίνοντας στην εγκατάσταση των windows επιλέγεις τον ssd κ τον κάνει η εγκατάσταση των win format. 

Καλό είναι να αποσυνδέσεις τον άλλο σκληρό κατά τη διαδικασία αυτή 

Επεξ/σία από nickk0kkav
Δημοσ.
Στις 18/5/2020 στις 11:39 ΜΜ, jeanthira7 είπε

Καλησπέρα και πάλι,

Μόλις μου ήρθε ο παραπάνω δίσκος και δοκίμασα να τον συνδέσω. Το λειτουργικό μου σύστημα είναι windows 7.

Για να τον εκχωρήσω λοιπόν γιατί αρχικά δεν τον βλέπω στον "Υπολογιστή μου" πηγαίνω στην επιλογή: "Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου"...

Η πρώτη εικόνα του λοιπόν είναι αυτή:

image.png.17f48615e031f945d933738f292655a0.png

Επιλέγω λοιπόν "Νέος απλός τόμος", πατάω "Επόμενο" στον οδηγό και στη συνέχεια:

image.png.30cfc9b5f7383bae1d724d3722528d6a.png

Μετά κάνω διαμόρφωση:

image.png.785f420e02c7819b2332b627eb2cf08d.png

Πατάω ΤΕΛΟΣ, φορτώνει αρκετή ώρα ... Και στο τέλος βλέπω αυτό το μήνυμα:

image.png.9fb22f1c149fbce984d69d01c6fab870.png

ΤΙ ΚΑΝΩ?

Φίλε βάλε μόνο τον ssd στο σύστημα σου και βάλε τα 10αρια αστον τον hdd προς το παρόν με τα 7 άρια μέσα μέχρι να δεις ότι τα 10αρια θα κάνουν εγκατάσταση στον ssd κανονικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...