Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω παρατηρήσει το τελευταίο δίμηνο ,όπως θα μπορούσε κανείς να πει, μια δυσλειτουργία στο κινητό μου. Κάθε φοράω που συνδέω τα ασύρματα ακουστικά μου με την συσκευή το ίντερνετ ξαφνικά σέρνεται. Αρχικά θεώρησα πως μπορεί να φταίει η συσκευή και η κεραία της αλλά μετά από μερικά τεστακια βγήκα στο συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που συνδέονται τα ακουστικά με την συσκευή. Έτσι λοιπόν έψαξα λίγο στο ίντερνετ για πιθανές λύσεις και δύο που βρήκα ήταν :

α) Να πάω και να αλλάξω το τσανελ του ίντερνετ μου σε ένα από τα 1,6,11 καθώς αυτά είναι κανάλια 2,4Ghz που υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα. 

Αυτό το δοκίμασα και με τα τρία κανάλια αλλά κανένα δεν φάνηκε να έχει διαφορά.

β) Να ενεργοποιήσω το NIC Bluetooth Coexistance στις ρυθμίσεις του ίντερνετ μου. Έψαξα πραγματικά κάθε επιλογή στην σελίδα και δεν βρήκα τίποτα παρόμοιο. Ο πάροχος μου η πολυαγαπημένη Cosmote φυσικά :) .

Ημερα Κυριακή ξημερώματα αυτή τη στιγμή και δεν ψήνομαι κυριακάτικα αύριο να κάθομαι με τις ώρες να περιμένω στην αναμονή. Από Δευτέρα ίσως. Έχω φαγωθεί με αυτό το πρόβλημα και θέλω να με βοηθήσετε. 

Ευχαριστώ,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η "εύκολη" (και ίσως η μόνη λύση) είναι να μετακινηθείς στα 5GHz, αν τα υποστηρίζει η συσκευή σου και το ρούτερ σου.

Δυστυχώς όσο τα ακουστικά σου και το wifi σου λειτουργούν και τα δυο στα 2.4GHz (και λογικά το κινητό σου έχει την ίδια "κεραία" και για τα δυο ταυτόχρονα) θα βλέπεις προβλήματα με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ανεβασμένο latency και packet loss όσο έχεις συνδεδεμένα τα ακουστικά. Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορείς να εφαρμόσεις

Επεξ/σία από theanonymous
  • Like 1
Δημοσ.

επισης ουτε ο παροχος θα σου κανει κατι. δοκιμασε να αλλαξεις το chsnnel bandwidth σν εχει τετοια επιλογη αλλοως βουρ για κανα 5ghz router. οταν λες σουρνεται να υποθεσω οτι γινεται σε ολες τις συσκευες και οχι μονο στο κινητο σωστα?, 

11 hours ago, Pavlidhs said:

Καλησπέρα, 

Έχω παρατηρήσει το τελευταίο δίμηνο ,όπως θα μπορούσε κανείς να πει, μια δυσλειτουργία στο κινητό μου. Κάθε φοράω που συνδέω τα ασύρματα ακουστικά μου με την συσκευή το ίντερνετ ξαφνικά σέρνεται. Αρχικά θεώρησα πως μπορεί να φταίει η συσκευή και η κεραία της αλλά μετά από μερικά τεστακια βγήκα στο συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που συνδέονται τα ακουστικά με την συσκευή. Έτσι λοιπόν έψαξα λίγο στο ίντερνετ για πιθανές λύσεις και δύο που βρήκα ήταν :

α) Να πάω και να αλλάξω το τσανελ του ίντερνετ μου σε ένα από τα 1,6,11 καθώς αυτά είναι κανάλια 2,4Ghz που υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα. 

Αυτό το δοκίμασα και με τα τρία κανάλια αλλά κανένα δεν φάνηκε να έχει διαφορά.

β) Να ενεργοποιήσω το NIC Bluetooth Coexistance στις ρυθμίσεις του ίντερνετ μου. Έψαξα πραγματικά κάθε επιλογή στην σελίδα και δεν βρήκα τίποτα παρόμοιο. Ο πάροχος μου η πολυαγαπημένη Cosmote φυσικά :) .

Ημερα Κυριακή ξημερώματα αυτή τη στιγμή και δεν ψήνομαι κυριακάτικα αύριο να κάθομαι με τις ώρες να περιμένω στην αναμονή. Από Δευτέρα ίσως. Έχω φαγωθεί με αυτό το πρόβλημα και θέλω να με βοηθήσετε. 

Ευχαριστώ,

Δημοσ.
12 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης ουτε ο παροχος θα σου κανει κατι. δοκιμασε να αλλαξεις το chsnnel bandwidth σν εχει τετοια επιλογη αλλοως βουρ για κανα 5ghz router. οταν λες σουρνεται να υποθεσω οτι γινεται σε ολες τις συσκευες και οχι μονο στο κινητο σωστα?, 

Φακ δεν το δοκίμασα και με άλλες συσκευές το συγκεκριμένο θέμα. Υποθέτοντας ότι συμβαίνει μόνο στο κινητό μου ποιες θα ήταν οι πιθανές λύσεις που θα είχα;

Δημοσ.
1 hour ago, Pavlidhs said:

Φακ δεν το δοκίμασα και με άλλες συσκευές το συγκεκριμένο θέμα. Υποθέτοντας ότι συμβαίνει μόνο στο κινητό μου ποιες θα ήταν οι πιθανές λύσεις που θα είχα;

να αλλαξεις το channel width στο ρουτερ η να δοκιμασεις το κινητο με αλλο router πριν το πεταξεις. 😛 και δες αν το κανει οταν ανοιγεις το bt η αν το κανει οταν κανει pair με τα ακουστικα. και δοκιμασε με αλλη συσκευη bt μα δεις αν κανει το ιδιο

Δημοσ.
Στις 11/5/2020 στις 1:40 ΠΜ, poulinos είπε

να αλλαξεις το channel width στο ρουτερ η να δοκιμασεις το κινητο με αλλο router πριν το πεταξεις. 😛 και δες αν το κανει οταν ανοιγεις το bt η αν το κανει οταν κανει pair με τα ακουστικα. και δοκιμασε με αλλη συσκευη bt μα δεις αν κανει το ιδιο

Λοιπόν το δοκίμασα αυτό που μου είπες και το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι πως τα ακουστικά έχουν το θέμα αλλά δεν καταλαβαίνω πως . Τα συνδεσα σε 2 διαφορετικές συσκευές όπου και οι δύο φάνηκαν να σέρνονται στο ιντερνετ. Μετά δοκίμασα ένα ηχειακι μπλουτουθ και από ότι φάνηκε δεν είχε το απαίσιο lag. Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο εγώ αυτό καταλαβαίνω. Τα ακουστικά είναι τα mi band 2 και πέρασε περίπου ενάμιση μήνας από την αγορά τους για να μου φανεί αυτό το πρόβλημα. Δεν είμαι σίγουρος τι να σκεφτώ και τι να κάνω οπότε θα δώσω λίγο χρόνο ακόμα να ψάξω και να καταλήξω στο τι θα κάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...