likoyrgos Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Γειά σας! Αγόρασα τον συγκεκριμένο σκληρό ώστε να μεταφέρω τις Φωτο+Video που έχω σε έναν εσωτερικό σκληρό. Ο λογος είναι οτι ο Η/Υ είναι αρκετά παλαιός και αρκετά Video που έχω τραβήξει με μια Hero 6 τα δείχνει λίγο περίεργα με διακοπές κλπ. Επειδή έχω και έναν MAC 2017 σκέφτηκα να αποθηκεύσω το περιεχόμενο στον εν λόγω σκληρό έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορώ να έχω εύκαιρο το περιεχόμενο απο όποιον Η.Υ θέλω. Ενώ αναγνωρίστηκε κανονικά από τα Win 10, από κάποια στιγμή και μετά «εξαφανίζεται» ( κατά την διάρκεια της μεταφοράς με Iperius Backup ) και δεν φαίνεται πουθενά στον File Explorer. Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει ακόμη και όταν τον ξεσύνδεσα και τον ξανασύνδεσα στον Η/Υ( δεν εμφανίζεται καθόλου). Κλείνοντας και ανοίγοντας πάλι τον Η/Υ ο δίσκος εμφανίστηκε πάλι για να ξαναπαρουσιάσει μετά από λίγο το ίδιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της μεταφοράς με το Iperius. Άλλαξα και το καλώδιο αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Σε τηλ επικοοινωνία με το service της εταιρείας μου είπε να δοκιμάσω να κάνω format σε NTFS απο exFAT που είναι τώρα. Με την αλλαγή πράγματι δούλεψε και έγινε η μεταφορά. Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να δουλέψω τον δίσκο στον Mac (λόγω lNTFS δεν μορώ να κάνω αλλαγές, μόνο να βλέπω). Υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ win 10 και exFAT? Υπάρχει κάποια λύση να μου προτείνετε? Υπάρχει κάποιο άλλο free backup για να δοκιμάσω πήπως είναι τελικά το πρόβλημα στο Iperius? Ευχαριστώ εκ των προταίρων!
hp8 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, likoyrgos είπε Υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ win 10 και exFAT? Το NTFS, είναι ένα σύστημα αρχείων που είναι μόνο για ανάγνωση σε Mac OS X. Το exFAT είναι συμβατό με Windows 10 και Mac. Σε σύγκριση με το FAT32, το exFAT δεν έχει τους περιορισμούς του FAT32.
htaccess Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφέρεσαι σε πληρωμένη έκδοση ή free του Iperius Backup ? Η free έχει κάποιους περιορισμούς και πιθανό κάποιοι να μην αναφέρονται στο limitation (https://www.iperiusbackup.com/software-backup-free.aspx). Αφαιρείς όσες usb συσκευές είναι εφικτό από τις θύρες (usb hubs οπωσδήποτε) και ακολουθείς το παρακάτω. > https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/exfat-format-with-windows-10/7d0ce5dd-cb90-4946-997d-4ab66e9c4126 Αφαιρείς το usb καλώδιο του δίσκου μόνο όταν έχεις κάνει ασφαλή κατάργηση), καλώδιο θα χρησιμοποιήσεις αυτό που σου δίνει ο κατασκευαστής, και πάντα στην ίδια usb θύρα του pc ο δίσκος. Καλή επιτυχία. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από htaccess
likoyrgos Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Η έκδοση που έχω είναι η πληρωμένη. Κατά παράδοξο τρόπο δεν υπάρχει ασφαλής κατάργηση όταν κάνω κλικ με το δεξί στον συγκεκριμένο δίσκο. Θα δοκικμάσω όμως και τα υπόλοιπα και βλέπουμε. Πάντως ξαναέκανα δοκιμαστικά εκ νεου backup (με NTFS) και όλα λειτούργησαν ρολόι. Μήπως να έκανα format τον σκληρό (σε exFAT) απο τον Mac? 1
likoyrgos Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δοκίμασα με το Acronis True Image και δεν παρουσίασε πρόβλημα! Άρα το πρόβλημα είναι μάλλον του Iperius. Θα τους στείλω μέιλ να δούμε τι θα απαντήσουν. Στο μεταξύ γνωρίζει κανένας κάποιο free πρόγραμμα που να δημιοιυργεί αντίγραφο φακέλου? Το Acronis που δοκίμασα δημιοιυργεί image το οποίο δεν έχει τη δομή του αρχικού φακέλου. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα