Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει κανει σαν projectακι το κλασσικο με keypad και lcd 16x2 που να ζηταει κωδικο. το ξερω οτι ειναι πιο ευκολο με arduino αλλα στην παρουσα φαση το χρειαζομαι με raspberry. εχω φτιαξει την οθονη αλλα δεν μπορω με τιποτα να βαλω οτι παταω απο το keypad να εμφανιζεται στην οθονη. ο κωδικας μου βγαζει αρκετα error.. αν υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Φίλε δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. 
Ούτε σε τι γλώσσα το γράφεις δεν μας λες.

Σε python3 το γραφω. εχω ακολουθησει αυτο το tutorial για την οθονη και λειτουργει ολα καλα https://pimylifeup.com/raspberry-pi-lcd-16x2/ 

εχω περασει και το keypad 4x4 στον κωδικα. δεν μπορω να διαχειριστω καλα στην οθονη που να γραψει τι. πχ εχω γραψει στην πρωτη γραμμη insert password πως θα το βαλω στην δευτερη γραμμη να πατας τον κωδικο και να εμφανιζεται " * " αντι για τον κωδικο που ειναι 2020. θελω με τη διεση " # " να παταω οκ για τον κωδικο. αν ειναι σωστος σκεφτομαι να βαλω ενα led πρασινο ν αναβει και αν ειναι λαθος ενα κοκκινο και να βαραει 2 3 φορες ενα buzzer και να μπορω να ξαναπατησω μετα. αν θελετε μπορω να δωσω και τον κωδικα. αν θελετε κατι συγκεκριμενο μου λετε . ευχαριστω! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...