Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ! Αυτό θα είναι ένα λίγο μεγάλο ποστ γιατί το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο , τον Γενάρη Φλεβάρη άλλαξα τα πάντα στον υπολογιστή και έβαλα μέσα αυτά τα παρτς

Ryzen 3600 no oc

16gb ram gskill 3200mhz

xfx 550w ts bronze

gtx 1060 6gb gigabyte

msi b450 tomahawk max(τελευταίο bios)

Ο υπολογιστής δουλεύει κομπλέ τις πρώτες μέρες , μετά αφού είχα κάνει κομπλέ χρήση για αρκετές μέρες από γκειμινγκ κτλ γενικά τα πάντα αρχίζει να κάνει διάφορα blue screen από τα οποία δεν θυμάμαι το όνομα αλλά ήταν πολλά και διαφορετικά , μετά έκανα φορματ και δούλευε πάλι για αρκετό καιρό μέχρι μια φορά εκεί που έπαιζα να πέσει το ρεύμα και από τότε ξεκίνησε πάλι τα ίδια. Τρίτο φορματ μιας και είδα ότι είχε πιάσει και καλά την προηγούμενη φορά δουλεύει πάλι κομπλέ αφού μου έβγαζε bsod μεχρι και στην εγκατάσταση των windows , εν τέλει δουλεύει για μέρες απροβληματιστα μέχρι να πατήσω να κάνω κάτι στον υπολογιστή τύπου να ανοίξω νέα καρτέλα και κόλλησε το σύστημα χωρίς bsod , μετά από αυτό ξεκίνησαν τα γνωστά .

Έκανα μεμτεστ 4 passes και στις δύο ραμ , πέρασαν και οι δύο , αλλά όταν βγάζω την μια δουλεύει χωρίς θέμα , όταν βάζω την δεύτερη όμως πάλι τα ίδια , εν τέλει δουλεύε με την μια και έλεγα ότι αυτό είναι. Το πάω βασει εγγύησης στο μαγαζί που το είχα πάρει και μου λένε ότι δεν έχει θέμα . Οπότε τις περιμένω από Δευτέρα , μπορώ μέχρι τότε να ακούσω κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι; Δοκίμασα την μια ραμ και στα δύο σλοτ και δεν έβγαλε ποτέ ουτε ένα θέμα. Και με xmp. 

Το θέμα μου είναι ότι την μια δουλεύει κομπλέ για μέρες ολόκληρες και βδομάδες χωρίς ούτε ένα θέμα , και μόλις ξεκινήσει το πρώτο , μετά δεν υπάρχει σταμάτημος.

Κάποια ερρορ που πρόλαβα την τελευταία φορά https://prnt.sc/s2pfn7

Επεξ/σία από SpirosRonto
Δημοσ.

ΔΙκίμασε να κάνεις για αρχή update Το Bios πολυ πιθανό να ειναι εκει το πρόβλημα 

ειχα κάτι αντιστοιχο 

Μόλις τώρα, mastoras007 είπε

ΔΙκίμασε να κάνεις για αρχή update Το Bios πολυ πιθανό να ειναι εκει το πρόβλημα 

ειχα κάτι αντιστοιχο 

Α τωρα ειδα οτι εχει το τελευταιο Bios..

Μπορεί να είναι τότε πρόβλημα μητρικής στην συγκεκριμένη θυρα της ram δοκίμασες σε διαφορετικές θυρες? 

Δημοσ.

Chipset έκδοση; είδες αν υπάρχει αναβάθμιση; 

Έχουμε περίπου τ ίδια parts και μου έκανε κάνα δυο απανωτά bsod, ότι αναβάθμιση υπήρχε στο site της MSI το έκανα και ως τώρα τρέχει κομπλέ. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

Chipset έκδοση; είδες αν υπάρχει αναβάθμιση; 

Έχουμε περίπου τ ίδια parts και μου έκανε κάνα δυο απανωτά bsod, ότι αναβάθμιση υπήρχε στο site της MSI το έκανα και ως τώρα τρέχει κομπλέ. 

Έβαλα τα τελευταία chipset drivers και όλα από το σάιτ της MSI , και το τελευταίο bios , δεν είδα να αλλάζει κάτι στα προηγούμενα πέρα από το ότι bootare πιο αργά και είχε θέμα στο cold boot.

5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Οι μνήμες σε τι ταχήτητα τρέχουν.

3200 με το xmp ηταν πάντοτε.

1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

ειχα κάτι αντιστοιχο 

Α τωρα ειδα οτι εχει το τελευταιο Bios..

Μπορεί να είναι τότε πρόβλημα μητρικής στην συγκεκριμένη θυρα της ram δοκίμασες σε διαφορετικές θυρες? 

Δεν δοκίμασα διαφορετικές , πάντα έβαζα 2-4 , την μια μνήμη την έβαλα και στη 2 και στην 4 δεν είχε θέμα , όταν πήγα να τις βάλω 1-3 μου έγραψε ότι ήταν σε non optimized slots.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Όταν θα βάλεις τις μνήμες στο auto θα δεις ότι ως δια μαγείας οι μπλε οθόνες θα εξαφανιστούν.

Εννοείς στα 2133MHz ; Δεν μπορώ να τις βάλω στα 3200 χωρίς xmp;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SpirosRonto είπε

Εννοείς στα 2133MHz ; Δεν μπορώ να τις βάλω στα 3200 χωρίς xmp;

Θα τις βάλεις στο auto ότι βλέπει η μητρική ας είναι και 800Mhz ,αν σταματήσουν οι μπλε οθόνες θα ξέρεις τι φταίει,από εκεί και πέρα τις ανεβάζεις όσο θες με  δική σου ευθύνη.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Θα τις βάλεις στο auto ότι βλέπει η μητρική ας είναι και 800Mhz ,αν σταματήσουν οι μπλε οθόνες θα ξέρεις τι φταίει,από εκεί και πέρα τις ανεβάζεις όσο θες με  δική σου ευθύνη.

Ωραία ευχαριστω θα το δοκιμάσω την Δευτέρα! Ελπίζω να είναι αυτό το θέμα πραγματικά με έχει κουράσει λιγάκι , απλά μου φαίνεται περίεργο να δουλεύει καιρό καλά και μετά να θυμάται να χαλασει

Δημοσ.

Γι΄αυτό ρώτησα σε τι ταχύτητα τρέχουν. Γνωστός μου έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και έκανε ακριβώς τα ίδια βήματα με το ίδιο αποτέλεσμα. Μόλις τις έβαλε σε Auto δεν ξαναείχε πρόβλημα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Θα δοκιμάσω auto και αν είναι κομπλέ ανεβάζω voltages και θα τις βάλω πάλι 3200 με αλλά voltages

Μην τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη.

Δημοσ.

Στην αρχή ανέβασα voltage και έβαλα πάλι xmp μιας και δούλεψε μια μέρα χωρίς θέμα και λέω εδώ είμαστε. Σήμερα ξεκίνησε τα ίδια και τα έβαλα auto όλα και πήγαινε πάλι καλά , μετά από λίγο γαμηθηκε και εκεί οπότε μάλλον δεν φταίει αυτό , γιατί ήταν στα απολύτως default 2133, το πήγα όλο το πισι για τσεκαρισμα γιατί φοβάμαι ότι θα είναι είτε επεξεργαστής είτε μητρική , ελπίζω να μην είναι τροφοδοτικό μόνο γιατι μόνο αυτό δεν έχει εγγύηση , αν και μου έκανε κάποια σβησιματα ο υπολογιστής όταν ανοιγα γκειμ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...