thelos257 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Καλημερα σας παιδια κατω στην μπαρια του uTorrent 2.2.1 παντα αυτη την εκδοση χρεισιμοποιηω μου εμφανιζει οτι ο δισκος υπερφορτωθηκε 100% που σημαινει αυτο ; Αφου εχω 1ΤΒ αδειο απο το 1/4ΤΒ του δισκου. Δισκος εννοει τον σκληρο δισκο ή κατι αλλο για να καταλαβω καλυτερα και να μην τα μπερδεψω ; Επισης τι κανω για να μην ξανα εμφανισει αυτο το μηνυμα ;
micos000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Τι ταχύτητα έχεις στο ίντερνετ; Έχεις βάλει περιορισμό στο download speed του ut ή το έχεις στο φουλ; Με πόσο κατεβάζεις όταν σου βγάζει αυτό το μήνυμα; Κάνεις και κάτι άλλο π.χ. να παίζεις παιχνίδι, όταν σου βγάζει το μήνυμα; Σε τι δίσκο αποθηκεύεις (hdd, ssd) και αν είναι hdd μήπως είναι στις 5400 στροφές; (οι δίσκοι των λάπτοπ τέτοιοι είναι συνήθως). Και λίγη θεωρία. Αυτό το μήνυμα συνήθως το βγάζει όταν τα δεδομένα που κατεβαίνουν δεν προλαβαίνουν να γραφτούν στον δίσκο και γεμίζει η cache του προγράμματος. Μπορείς να την αυξήσεις (Options->Preferences->Advanced->Disk Cache->Override automatic cache και βάλε π.χ. 500 ή 1000), αλλά πάλι θα γεμίσει κάποια στιγμή. Οπότε, μια καλή λύση είναι να περιορίσεις την ταχύτητα κατεβάσματος π.χ. στα 2/3 της γραμμής σου και την ταχύτητα ανεβάσματος στο μισό του upload της γραμμής σου. Γενικά το upload εγώ το έχω στα 50Kbps και το download στα 2000 σε 50άρα γραμμή. Το down το έχω τόσο γιατί έχω otetv μέσω ιντερνετ, δύο λάπτοπ και δύο τάμπλετ που είναι συνέχεια στο internet. Ιδίως η μικρή όλη την ώρα βλέπει βίντεο και κάνει video chat με τις φίλες της. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από micos000
mrpink Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Βάλε πρόσφατη έκδοση. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από mrpink
micos000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Αυτό το πρόβλημα δεν είναι θέμα παλιάς ή νέας έκδοσης. Έχω την 2.2.1 σε όλα τα pc μου και πάντα αυτήν βάζω χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι θέμα μη απόκρισης δίσκου. Δες τι έγραψα παραπάνω ή αν δεν πιστεύεις γκούγκλαρε το: https://www.google.com/search?channel=trow2&client=firefox-b-d&q=utorrent+disk+overloaded+100 1
thelos257 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, micos000 είπε Τι ταχύτητα έχεις στο ίντερνετ; Έχεις βάλει περιορισμό στο download speed του ut ή το έχεις στο φουλ; Με πόσο κατεβάζεις όταν σου βγάζει αυτό το μήνυμα; Κάνεις και κάτι άλλο π.χ. να παίζεις παιχνίδι, όταν σου βγάζει το μήνυμα; Σε τι δίσκο αποθηκεύεις (hdd, ssd) και αν είναι hdd μήπως είναι στις 5400 στροφές; (οι δίσκοι των λάπτοπ τέτοιοι είναι συνήθως). Και λίγη θεωρία. Αυτό το μήνυμα συνήθως το βγάζει όταν τα δεδομένα που κατεβαίνουν δεν προλαβαίνουν να γραφτούν στον δίσκο και γεμίζει η cache του προγράμματος. Μπορείς να την αυξήσεις (Options->Preferences->Advanced->Disk Cache->Override automatic cache και βάλε π.χ. 500 ή 1000), αλλά πάλι θα γεμίσει κάποια στιγμή. Οπότε, μια καλή λύση είναι να περιορίσεις την ταχύτητα κατεβάσματος π.χ. στα 2/3 της γραμμής σου και την ταχύτητα ανεβάσματος στο μισό του upload της γραμμής σου. Γενικά το upload εγώ το έχω στα 50Kbps και το download στα 2000 σε 50άρα γραμμή. Το down το έχω τόσο γιατί έχω otetv μέσω ιντερνετ, δύο λάπτοπ και δύο τάμπλετ που είναι συνέχεια στο internet. Ιδίως η μικρή όλη την ώρα βλέπει βίντεο και κάνει video chat με τις φίλες της. 1) 40MB/S 2) 25MB/S - 30MB/S 3) 100KB/S 4) Μονο uTorrent και Firefox 5) HDD 4TB
Arkin Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Φτιαξε αυτες τις ρυθμισεις στο advanced και βγαλε το preallocated. Δεν θα ξανα εχεις θεμα ακομα και με μαπα HDD. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από Arkin 1
thelos257 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, Arkin είπε Φτιαξε αυτες τις ρυθμισεις στο advanced και βγαλε το preallocated. Δεν θα ξανα εχεις θεμα ακομα και με μαπα HDD. Να σαι καλα σε ευχαριστω πολυ.
udroxoos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Σε εμένα αυτό το κάνει στα μεγάλα μεγέθου downloads. Το κάνει για λίγο στην αρχή μόνο, προφανώς κάνει κατανομή χώρου και μετά δεν υπερφορτώνεται ξανά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα