katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, θα ήθελα να με κατατοπίσετε στο ποια οθόνη να πάρω. Η χρήση που θα κάνω θα είναι για γραφείο και προγραμματισμό, οπότε ψάχνω μια ξεκούραστη οθόνη. Μετά από πολύ ψάξιμο είμαι ανάμεσα στις: Dell P2419HC https://www.skroutz.gr/s/15655717/Dell-P2419HC.html?o=Dell+P2419HC Dell UltraSharp U2415 https://www.skroutz.gr/s/5728225/Dell-UltraSharp-U2415.html Dell P2418D https://www.skroutz.gr/s/12714506/Dell-P2418D.html?o=Dell+P2418D Ποια θα μου προτείνατε;
elpenor Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτές θα διάλεγα την 1440p (P2418D) και θα ανέβαζα το zoom στα windows. Με αυτό τον τρόπο τα γράμματα θα έχουν το ίδιο μέγεθος με μία 1080p αλλά θα είναι πιο ευανάγνωστα λόγο του μεγαλύτερου ppi. Το μόνο αρνητικό θα ήταν ότι σε πολύ παλιές εφαρμογές κάποια γράμματα θα είναι θολά και κάποια πολύ μικρά, όμως έχω να χρησιμοποιήσω τέτοια εφαρμογή πάνω από 5 χρόνια. Σαν δεύτερη επιλογή θα είχα την U2415, μπορεί να είναι πιο παλιό μοντέλο αλλά τουλάχιστον έχει 1200 pixel ύψος και είναι ultrasharp. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν θα μπορούσα να γυρίσω σε οθόνη 24inch, το ελάχιστο για προγραμματισμό κατά τη γνώμη μου είναι το 27 inch. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από elpenor
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 4 hours ago, elpenor said: Εγώ αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτές θα διάλεγα την 1440p (P2418D) και θα ανέβαζα το zoom στα windows. Με αυτό τον τρόπο τα γράμματα θα έχουν το ίδιο μέγεθος με μία 1080p αλλά θα είναι πιο ευανάγνωστα λόγο του μεγαλύτερου ppi. Το μόνο αρνητικό θα ήταν ότι σε πολύ παλιές εφαρμογές κάποια γράμματα θα είναι θολά και κάποια πολύ μικρά, όμως έχω να χρησιμοποιήσω τέτοια εφαρμογή πάνω από 5 χρόνια. Σαν δεύτερη επιλογή θα είχα την U2415, μπορεί να είναι πιο παλιό μοντέλο αλλά τουλάχιστον έχει 1200 pixel ύψος και είναι ultrasharp. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν θα μπορούσα να γυρίσω σε οθόνη 24inch, το ελάχιστο για προγραμματισμό κατά τη γνώμη μου είναι το 27 inch. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, επειδή έχω mac ισχύει πιστεύεις το ίδιο με το zoom και σε macbook pro? Υπάρχει η P2418D σε 27"; Γενικά υπάρχει κάποια άλλη οθόνη που θα μου πρότεινες αντί για αυτές τις τρεις;
greenkamikazi Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 εγω στη δουλεια εχω την Dell P2418D και ειναι φανταστικη και ξεκουραστη.
elpenor Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, επειδή έχω mac ισχύει πιστεύεις το ίδιο με το zoom και σε macbook pro? Υπάρχει η P2418D σε 27"; Γενικά υπάρχει κάποια άλλη οθόνη που θα μου πρότεινες αντί για αυτές τις τρεις; Διάβασα κάποια πράγματα σχετικά με το zoom που κάνει ο Mac και μου φάνηκε πολύ παρόμοιο με τα windows αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σε συμβουλέψω και να έχω άποψη αφού δεν έχω προσωπική εμπειρία. Για εμένα η καλύτερη δοκιμασμένη και αναγνωρισμένη λύση είναι 27inch 1440p IPS monitor. Ακόμα καλύτερα αν το monitor συνδέεται με USB C που αν έχω καταλάβει καλά θεωρείται ο ενδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης με Macbook και φορτίζει το laptop σου όσο το έχεις συνδεδεμένο. Όσο αφορά τις μάρκες επειδή σήμερα τα monitor είναι όλα flicker free και σχεδόν όλα έχουν κάποιο eye care mode (δηλαδή με λιγότερο μπλε και περισσότερο πράσινο) τις θεωρώ όλες το ίδιο "ξεκούραστες". Οι πιο ακριβές μάρκες όπως η Dell έχουν σαν κύρια διαφορά το καλύτερο quality control ( μικρότερη πιθανότητα να σου έρθει monitor με backlight bleed, κακό uniformity και καμμένα pixel) και το επίπεδο του support. Τα πιο ακριβά μοντέλα εκτός από ποιότητα κατασκευής και εργονομία προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη γκάμα, καλύτερες διαβαθμίσεις και πιο πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων. Αν κρίνεις ότι χρειάζεσαι το USB C τότε με σειρά τιμής θα σου πρότεινα να κοιτάξεις HP E273q -> Dell P2720DC -> Dell U2719DC. Αν κρίνεις ότι δεν χρειάζεσαι το USB C και θέλεις κάτι πιο φτηνό μπορείς να δεις την Viewsonic VA2719-2K-SMHD -> Dell P2720D -> Dell UltraSharp U2719D. Σε κάθε περίπτωση αν η οθόνη που θα επιλέξεις έρθει με έντονο backlight bleed μην διστάσεις να την επιστρέψεις και να επιμείνεις, συμβαίνει πολύ συχνά στα IPS panel ακόμα και στις πιο ακριβές οθόνες Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από elpenor
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 On 10/05/2020 at 03:32, elpenor said: Διάβασα κάποια πράγματα σχετικά με το zoom που κάνει ο Mac και μου φάνηκε πολύ παρόμοιο με τα windows αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σε συμβουλέψω και να έχω άποψη αφού δεν έχω προσωπική εμπειρία. Για εμένα η καλύτερη δοκιμασμένη και αναγνωρισμένη λύση είναι 27inch 1440p IPS monitor. Ακόμα καλύτερα αν το monitor συνδέεται με USB C που αν έχω καταλάβει καλά θεωρείται ο ενδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης με Macbook και φορτίζει το laptop σου όσο το έχεις συνδεδεμένο. Όσο αφορά τις μάρκες επειδή σήμερα τα monitor είναι όλα flicker free και σχεδόν όλα έχουν κάποιο eye care mode (δηλαδή με λιγότερο μπλε και περισσότερο πράσινο) τις θεωρώ όλες το ίδιο "ξεκούραστες". Οι πιο ακριβές μάρκες όπως η Dell έχουν σαν κύρια διαφορά το καλύτερο quality control ( μικρότερη πιθανότητα να σου έρθει monitor με backlight bleed, κακό uniformity και καμμένα pixel) και το επίπεδο του support. Τα πιο ακριβά μοντέλα εκτός από ποιότητα κατασκευής και εργονομία προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη γκάμα, καλύτερες διαβαθμίσεις και πιο πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων. Αν κρίνεις ότι χρειάζεσαι το USB C τότε με σειρά τιμής θα σου πρότεινα να κοιτάξεις HP E273q -> Dell P2720DC -> Dell U2719DC. Αν κρίνεις ότι δεν χρειάζεσαι το USB C και θέλεις κάτι πιο φτηνό μπορείς να δεις την Viewsonic VA2719-2K-SMHD -> Dell P2720D -> Dell UltraSharp U2719D. Σε κάθε περίπτωση αν η οθόνη που θα επιλέξεις έρθει με έντονο backlight bleed μην διστάσεις να την επιστρέψεις και να επιμείνεις, συμβαίνει πολύ συχνά στα IPS panel ακόμα και στις πιο ακριβές οθόνες Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Έχω ήδη ξεκινήσει να ψάχνω τα μοντέλα που πρότεινες
dzerv Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Καλησπέρα και από εμένα, Ψάχνω και εγώ τελευταία οθόνη για ενα macbook air 2019 μια οθόνη στις 27"-32" . Στις 27" νομίζω η HP EliteDisplay E273q είναι αρκετά καλή επιλογή λαμβάνοντας υποψιν και την τιμή της. Απλα θα προτιμούσα να βρω κάποια στις 32" οποτε και καθυστερώ την αγορά αλλιως η HP στις 27" νομιζω οτι είναι μονόδρομος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα