Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την βοήθεια σας θα ήθελα παρακαλώ.

Παρακάτω το σύστημα μου, η CPU δουλεύει στα 4GHz.

image.png.00f17fc90a0534f3f5d6c5b047a37f35.png

Δημοσ.

Η GTX 780 είναι κάρτα 4.2 tflops με 384bit GDDR5. Γνώμη μου, καμία μέχρι 250€, όσο κι αν optimised είναι για τα σύγχρονα παιχνίδια. Καλό είναι κάποια στιγμή να δώσεις παραπάνω για να δεις σημαντική διαφορά. 2060, vega 56, 5600XT, αυτές είναι αναβάθμιση με πολύ περισσότερα tflops.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο τα TFlops, είναι και η αρχιτεκτονική. Η 780 είναι αρχαία πλέον. Θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά με την 1660 Super, ειδικά σε DX12 και VULKAN..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν είναι μόνο τα TFlops, είναι και η αρχιτεκτονική. Η 780 είναι αρχαία πλέον. Θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά με την 1660 Super, ειδικά σε DX12 και VULKAN..

+1 go for it

Δημοσ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω max settings σε 1080p. H 780 που έχω είναι από τις καλύτερες και μανίσιες OC, και με επιπλέον OC που δεν έχω κάνει ακόμα φτάνει και την Ti. Απλά έβαλα ένα δύο καινούρια σχετικά games που θέλω να παίξω και στο max settings δεν μπορεί. Θεωρείτε ότι με την 1660 super θα μπορώ; Μήπως έχω κανένα bottleneck με την CPU και τζάμπα δώσω λεφτά; 

image.png.d2ac192674c1fb24b15394ef6425af08.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν δίκιο τα παιδιά, όσο πιο καινούριο το παιχνίδι τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα βλέπεις.

Δες πάντως και εδώ την Vega 56, στα 250€ αν δεν σε νοιάζει τόσο η κατανάλωση. 

Επεξ/σία από nicksoti
  • Thanks 1
Δημοσ.

H 1660 super είναι μια χαρά επιλογή στο budget σου. Προετοιμάσου πάντως και για λίγο bottleneck από το υπολοιπο σύστημα, για PC 10ετίας μιλάμε. Δύσκολο να αξιοποιείται πλήρως η κάρτα από το σύστημα σου σε βαρια καινούρια games. Δες ενδεικτικά αυτά:

https://www.youtube.com/watch?v=V3HhE0aLfvA

https://www.youtube.com/watch?v=7IK0Yer4XTc

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/5/2020 στις 9:36 ΜΜ, argimeg είπε

Μήπως έχω κανένα bottleneck με την CPU και τζάμπα δώσω λεφτά; 

Θα εχεις bottleneck. Αν μεινεις σε 1080 αναλυση θα είσαι οκ, οποτε αν αναβαθμισεις ποτε την οθονη, σιγουρα θα χρειαστει και το υπολοιπο σύστημα μιας και θα έχεις ήδη bottleneck λόγω cpu. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
8 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Θα εχεις bottleneck. Αν μεινεις σε 1080 αναλυση θα ειναι λιγοτερο ομως, οποτε αν αναβαθμισεις ποτε την οθονη, σιγουρα θα χρειαστει και το υπολοιπο συστημα.

Δεν ισχύει αυτό. Ίσα ίσα όσο πιο πολύ ανεβαίνεις σε ανάλυση τόσο μειώνεται ο φόρτος της cpu. @argimegΣτα παιχνίδια που παίζεις τώρα η gpu σου τερματίζει, φτάνει δηλαδή 100%; H cpu που κυμαίνεται; Προσωπικά δεν νομίζω να έβαζα πάνω από 570 8gb σε αυτό το σύστημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chrisde είπε

Δεν ισχύει αυτό. Ίσα ίσα όσο πιο πολύ ανεβαίνεις σε ανάλυση τόσο μειώνεται ο φόρτος της cpu. @argimeg

Δεν μειώνεται ο φόρτος του cpu, αυξάνεται της gpu όσο ανεβαίνεις ανάλυση (και βασικά αυξάνεται και του cpu, αλλά λιγότερο) 

Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 10:27 ΜΜ, argimeg είπε

Πωωωωω... καλή περίπτωση φαίνεται αυτή...τι λέτε αυτήν ή την 1660 super;

1 συγκριτικό που έχει κα ιτη δική σου (περίπου δλδ γιατι έχει την Ti) 

image.png.1205dd0ef6fba8c352ab7faad9d5e205.png

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν μειώνεται ο φόρτος του cpu, αυξάνεται της gpu όσο ανεβαίνεις ανάλυση (και βασικά αυξάνεται και του cpu, αλλά λιγότερο) 

Συγγνώμη αλλά κάνεις λάθος. Προφανώς αυξάνεται ο φόρτος της gpu με την αύξηση της ανάλυσης και αυτό έχει ως συνέπεια να ελαφρύνεται ο αντίστοιχος της cpu. Σκέψου το ως εξής: Σε μια χαμηλή ανάλυση η cpu δίνει x διεργασίες στην gpu να εκτελέσει σε ψ χρόνο. Όταν μεγαλώνει η ανάλυση για αυτές τις x διεργασίες η gpu θα θέλει και άλλο χρόνο διότι μεγαλώνει ο φόρτος της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η cpu να περιμένει περισσότερη ώρα μέχρι να της δώσει τις επόμενες διεργασίες επομένως "χαλαρώνει". Αυτός είναι και λόγος που τα συγκριτικά των επεξεργαστών στα παιχνίδια τα κάνουν πάντα με χαμηλές αναλύσεις για να βλε΄πουν καλύτερα τις διαφορές τους.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...