Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Πατάω το power on κουμπί για να ανοίξει και αρχίζουν όλα και ανοίγουν αλλά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη.

Χθες είχα πάει σε έναν φίλο και πήρα την κάρτα γραφικών μαζί μου γιατί ήθελε να δει κάτι όταν γυρνάω σπίτι και την βάζω έβγαζε μαύρη οθόνη. Σήμερα το πρωί άρχιζα και δοκίμαζα διάφορα άλλα τπτ έκανα και clear_cmos αλλά πάλι τίποτα λέτε να φταίει η κάρτα γραφικών 

Τα specs του υπολογιστή μου :

Ryzen 5 2600 

Gigabyte B450M DS3H 

Corsair Vengeance LPX 2x4gb modules 3000mhz

Gigabyte GTX 960 Windforce 2x 2GB

TeamGroup 240GB SSD

WD 750GB

500W Thermaltake 

Οποιαδήποτε βοήθεια μου είναι χρήσιμη

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, emanue2002 είπε

Χθες είχα πάει σε έναν φίλο και πήρα την κάρτα γραφικών μαζί μου γιατί ήθελε να δει κάτι όταν γυρνάω σπίτι και την βάζω έβγαζε μαύρη οθόνη.

Πριν του το πάτε δούλευε κανονικά;

Δημοσ.

Βάλτε τη πάλι στο PC του φίλου σας να δείτε αν δουλεύει. Ο δικό σας υπολογιστής έχει ενσωματωμένα γραφικά; Όταν τον ανοίγετε κάνει μπιπ;

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Το επιπλέον ρεύμα συνδέθηκε;

Ναι όλα 

49 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Βάλτε τη πάλι στο PC του φίλου σας να δείτε αν δουλεύει. Ο δικό σας υπολογιστής έχει ενσωματωμένα γραφικά; Όταν τον ανοίγετε κάνει μπιπ;

Δυστυχώς δεν έχω ενσωματωμένα γραφικά 

Υπάρχει κάποιος τρόπος με usb να βάλω τα γραφικά ?

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε emanue,

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να περιορίζεις το πιθανό πρόβλημα για να καταλήξεις τι φταίει.

Δοκίμασε τη κάρτα γραφικών ξανά στον φίλο σου, να δεις αν ειναι οκ.

Ξανα κοίταξε 3 και 4 φορές τις συνδέσεις ρεύματος / πρίζες / αν έχει κουμπώσει καλά η κάρτα. 

Ισως να φανει υπερβολικό, αλλά πολλές φορες το πρόβλημα είναι οτι δε το έχουμε στη πρίζα (την έχω πατήσει και εγώ).

Ο υπολογιστής σου, είναι πιθανό να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και να μη το γνωρίζεις. 

Δες το βιβλίο της μητρικής ή ακόμα καλύτερα, κοίταξε στη πίσω μεριά του tower, στο πάνελ της μητρικής σου και θα βρεις κάποια σύνδεση για οθόνη (vga/hdmi/dp).

Περιόρισε το πρόβλημα όσο μπορείς για να δεις τι φταίει.

περιμένω νέα σου.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, savvas81 είπε

Καλησπέρα φίλε emanue,

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να περιορίζεις το πιθανό πρόβλημα για να καταλήξεις τι φταίει.

Δοκίμασε τη κάρτα γραφικών ξανά στον φίλο σου, να δεις αν ειναι οκ.

Ξανα κοίταξε 3 και 4 φορές τις συνδέσεις ρεύματος / πρίζες / αν έχει κουμπώσει καλά η κάρτα. 

Ισως να φανει υπερβολικό, αλλά πολλές φορες το πρόβλημα είναι οτι δε το έχουμε στη πρίζα (την έχω πατήσει και εγώ).

Ο υπολογιστής σου, είναι πιθανό να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και να μη το γνωρίζεις. 

Δες το βιβλίο της μητρικής ή ακόμα καλύτερα, κοίταξε στη πίσω μεριά του tower, στο πάνελ της μητρικής σου και θα βρεις κάποια σύνδεση για οθόνη (vga/hdmi/dp).

Περιόρισε το πρόβλημα όσο μπορείς για να δεις τι φταίει.

περιμένω νέα σου.

Έχω ένα HDMI στην μητρική το έβαλα αλλά πάλι μαύρη οθόνη και το είχα δοκιμάσει και άλλες φορές αλλά πάλι μαύρη οθόνη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, emanue2002 είπε

Σήμερα το πρωί άρχιζα και δοκίμαζα διάφορα άλλα τπτ έκανα και clear_cmos αλλά πάλι τίποτα λέτε να φταίει η κάρτα γραφικών 

Τα specs του υπολογιστή μου :

Ryzen 5 2600 

Gigabyte B450M DS3H 

η μητρική με τα δικα της γραφικά λειτουργεί ?  απ οτι βλέπω εδώ έχει  on board hdmi  και dvi εξοδο  Aλλα μαλον δεν εχει ενσωματομενα ο επεξεργαστης   https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10#kf

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, emanue2002 είπε

Να πάω να δοκιμάσω την κάρτα στον φίλο μου ?

ναι για να δεις αν ειναι οκ η καρτα και μετα δοκιμαζεις παλι στο δικο σου με προσοχη να κουμπωσει καλα κλπ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχήν δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι εννοείς λέγοντας "Πατάω το power on κουμπί για να ανοίξει και αρχίζουν όλα και ανοίγουν αλλά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη. " . Έχεις καταλάβει από κάπου ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν έχεις εικόνα? Δηλαδή, ξεκινάει ο υπολογιστής? μπαίνει στο λειτουργικό σύστημα? Το έχεις ελέγξει αυτό ή απλά το υποθέτεις επειδή ακούς τους ανεμιστήρες να δουλεύουν και βλέπεις τυχόν φωτάκια ν' ανάβουν. Γιατί αυτά δε σημαίνουν κατ' ανάγκη ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά και απλά δεν δίνει σήμα η οθόνη. Είναι δηλαδή πιθανόν, εφόσον έβγαλες/έβαλες την κάρτα γραφικών, κάτι άλλο να κουνήθηκε/πειράχθηκε και να μην το κατάλαβες, και από εκεί να προκαλείται το πρόβλημα.. 

Επίσης, απ' αυτά που γράφονται εδώ:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10/sp#sp

φαίνεται ότι η μητρική σου έχει ενσωματωμένα γραφικά(άσχετο με το αν και ο επεξεργστής έχει κι αυτός ή όχι), οπότε είναι επίσης πιθανόν, εφόσον βγήκε η εξωτερική κάρτα, το bios να άλλαξε αυτόματα στα ενσωματωμένα γραφικά, οπότε θα πρέπει να δοκιμάσεις να συνδέσεις την οθόνη σου με κάποιια απ' τις αντίστοιχες εξόδους που βγαίνουν από τη μητρική σου(dvi-d η hdmi) και όχι με αυτές από την εξωτερική κάρτα. Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον το πρόβλημα δεν προέρχεται από κάτι άλλο, θα έχεις είκονα μέσω των ενσωματωμένων γραφικών της μητρικής, οπότε μπορείς να μπεις στο bios και να ορίσεις να χρησιμοποιεί το σύστημα την εξωτερική κάρτα.

Επεξ/σία από dancer_69
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, dancer_69 είπε

φαίνεται ότι η μητρική σου έχει ενσωματωμένα γραφικά(άσχετο με το αν και ο επεξεργστής έχει κι αυτός ή όχι),

στο κιτρινομαυρο κατάστημα αλλιώς τα λένε

Spoiler

59924802_GigabyteB450MDS3H.png.4f41844e935e3a65ed513e570fb8f7ba.png

Επεξ/σία από hp8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...