Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Στο userbenchmark το τεστάρεις ? 

Πάει και αυτό το παλικάρι, το βλέπουμε για αναβάθμιση σε 9100φτού.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gto234 είπε

Στην ουσία δηλ την πάτησα, περίμενα κανα μήνα να έρθουν οι μνήμες (έπρεπε να αγοραστούν απο συγκεκριμένο κατάστημα) και πέσαμε σε ασμυβατότητα revision number...

Τεσπα και στα 2933 καλά πάει το μηχανάκι τι λέτε;

https://www.userbenchmark.com/UserRun/27770655

Το θεμα είναι να είναι σταθερό και να μην μου κάνει κουλά..

Εντωμεταξύ η stock ψύκτρα του ryzen 5 3600 μάπα έτσι; 50C idle έχω με το ανεμηστηράκι να ανεβοκατεβαίνει όλη την ώρα...σπαστικό..

Η τάση των μνημών στο BIOS είναι στα 1.35V;;
Αν όχι φόρτωσε XMP,  επέλεξε την παραπάνω τάση με το χέρι και δοκίμασε πάλι.

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με CORSAIR μνήμες αλλά διαφορετικό μοντέλο σε ASUS μπόρντ και λειτούργησαν σωστά μόνο όταν ρύθμισα το voltage με το χέρι.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Στο userbenchmark το τεστάρεις

Ενα πρόχειρο τεστ να δω αν δουλεύει όπως πρέπει.

44 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η τάση των μνημών στο BIOS είναι στα 1.35V

Αυτό δεν το τσέκαρα, θα το δω ευχαριστώ.

Επεξ/σία από gto234
Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 9:46 ΜΜ, dpolal είπε

Η τάση των μνημών στο BIOS είναι στα 1.35V;;
Αν όχι φόρτωσε XMP,  επέλεξε την παραπάνω τάση με το χέρι και δοκίμασε πάλι.

Το δοκίμασα και δεν δούλεψε.

Το τελευταίο που μπορώ να δοκιμάσω είναι να βάλω τα timings με το χέρι και αν δουλέψει. Αλλιώς τις αφήνω στα 2933mhz και πάλι πάει σφαίρα.

1 ώρα πριν, Tzini_Gr είπε

καλησπερα, οι συγκεκριμενες μνημες ειναι συμβατες με την εκαστοτε μιτρικη;

https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZR.html

αν οχι, υπαρχει καποια λιστα με την συμβατοτητα της;

όχι αυτές δεν είναι στη λίστα συμβατότητας δες  εδώ    https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK-MAX#support-mem-19

• Thanks 1
Δημοσ.

παραθετω παρακατω την ερωτηση μου προς το τεχνικο τμημα της msi ρωτωντας αν η συγκεκριμενες μνημες ειναι συμβατες

===quote===

Dear Sirs,

Good Afternoon,

Kindly note that i have bought MSI B450 Tomahawk Max & i would like to confirm that the following RAM is compatible with abovementioned motherboard although is not included in official MSI page.

G.SKILL TRIDENTZ RGB F4-3200C16D-16GTZR

Your kind reply would be highly appreciated.
===Unquote===

και η απαντηση που ελαβα σε παραθεση

===Quote===

Not having a particular memory module on support list does not necessarily mean that it will not work. Due to great variety of the memory kits on the market, we cannot test our motherboards with every kit available. Please also note that memory support varies greatly depending on the CPU architecture and how many DIMMs (and memory ranks) present in the system. There is no reason why it shouldn’t wok but your targeted speeds may vary depending on the CPU and its memory controller.

Best regards,

===unquote==

ετσι πηγα τις πηρα λοιπον, εβαλα xmp profile και προς το παρον τρεχουν κανονικα. Βεβαια σε παιχνιδι δεν τις δοκιμασα ακομα μιας και περνω τους οδηγους αλλα σε περιπτωση που αντιμετωπισω θεματα με την μνημη θα επιστρεψω στο φορουμ για ενημερωση

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε

παραθετω παρακατω την ερωτηση μου προς το τεχνικο τμημα της msi ρωτωντας αν η συγκεκριμενες μνημες ειναι συμβατες

===quote===

Dear Sirs,

Good Afternoon,

Kindly note that i have bought MSI B450 Tomahawk Max & i would like to confirm that the following RAM is compatible with abovementioned motherboard although is not included in official MSI page.

G.SKILL TRIDENTZ RGB F4-3200C16D-16GTZR

Your kind reply would be highly appreciated.
===Unquote===

και η απαντηση που ελαβα σε παραθεση

===Quote===

Not having a particular memory module on support list does not necessarily mean that it will not work. Due to great variety of the memory kits on the market, we cannot test our motherboards with every kit available. Please also note that memory support varies greatly depending on the CPU architecture and how many DIMMs (and memory ranks) present in the system. There is no reason why it shouldn’t wok but your targeted speeds may vary depending on the CPU and its memory controller.

Best regards,

===unquote==

ετσι πηγα τις πηρα λοιπον, εβαλα xmp profile και προς το παρον τρεχουν κανονικα. Βεβαια σε παιχνιδι δεν τις δοκιμασα ακομα μιας και περνω τους οδηγους αλλα σε περιπτωση που αντιμετωπισω θεματα με την μνημη θα επιστρεψω στο φορουμ για ενημερωση

Δοκίμασες με SoC voltage 1.05 ή 1.1;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Sheogorath said:

Δοκίμασες με SoC voltage 1.05 ή 1.1;

Καλησπερα, χρονια κ ζαμανια, θυμαμαι ακομα που μ ειχες βοηθησει καπου σχετικα με τον 8320 :)

οσον αφορα την ερωτηση σου,

1/ δεν ξερω τι ειναι το soc v.

2/ για ποιον λογο να δοκιμασω κατι την στιγμη που τρεχει μια χαρα σε xmp profile?

οι ερωτησεις ειναι απλα απο περιεργεια μιας και εχω αφησει το αθλημα και δν ξερω τι παιζει

btw επαιξα για κανενα 2ωρο φιφα, δεν ειχα κανενα θεμα

Επεξ/σία από Tzini_Gr
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tzini_Gr είπε

Καλησπερα, χρονια κ ζαμανια, θυμαμαι ακομα που μ ειχες βοηθησει καπου σχετικα με τον 8320 :)

οσον αφορα την ερωτηση σου,

1/ δεν ξερω τι ειναι το soc v.

2/ για ποιον λογο να δοκιμασω κατι την στιγμη που τρεχει μια χαρα σε xmp profile?

οι ερωτησεις ειναι απλα απο περιεργεια μιας και εχω αφησει το αθλημα και δν ξερω τι παιζει

btw επαιξα για κανενα 2ωρο φιφα, δεν ειχα κανενα θεμα

Είναι η τάση του ελεγκτή της μνήμης. Είχα μείνει στο ότι δεν έτρεχες σταθερά στα ψηλά. Ανεβάζοντας τάση, ανεβαίνει και το όριο της συχνότητας (μέχρι ένα σημείο).

Καλο βράδυ!

Δημοσ.
9 hours ago, Sheogorath said:

Είναι η τάση του ελεγκτή της μνήμης. Είχα μείνει στο ότι δεν έτρεχες σταθερά στα ψηλά. Ανεβάζοντας τάση, ανεβαίνει και το όριο της συχνότητας (μέχρι ένα σημείο).

Καλο βράδυ!

αν και δεν εχω κανει κανενα τεστ να δω αν ειμαι σταθερος (παρολο που ολα.μεσα απτο bios ειναι default μεχρι να παρω μια υδροψυξη) παρολαυτα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βαρέθηκα τις δοκιμές και λέω αφού δεν τρέχει με XMP ας το αφήσω στα 2933 μεσω της επιλογής Memory Try It.

Τρέχω cinebench - ολα οκ, τρέχω agisoft metashape (πολύ βαρύ πρόγραμμα που χρησιμοποιεί και την gpu) - ολα οκ.

Και εκεί που λέω είμαστε κομπλέ ακούω μουσικούλα στο VLC και ανοιχτό firefox και να σου η BSOD με αιτιολογία "driver_irql_not_less_or_equal".

Παίζει να είναι θέμα με drivers;

Την έβαλα τωρα στα 2800Mhz και βλέπουμε..

Επεξ/σία από gto234
Δημοσ.

Τελικά οι μνήμες είναι v4.32 και όχι 4.31 που είναι στο QVL.

Μετα από επικοινωνία με την MSI και διάφορες ρυθμίσεις που μου πρότειναν δεν μπουτάρει στα 3200Mhz με τίποτα.

Θέλει υπερβολικές δοκιμές με τα timings για να βρω αν θα δουλέψει, πράγμα το οποίο δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να κάνω.

Άρα το αφήνω ως έχει στα 2800Mhz.

Ευχαριστώ όλους που απάντησαν.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gto234 είπε

Θέλει υπερβολικές δοκιμές με τα timings για να βρω αν θα δουλέψει, πράγμα το οποίο δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να κάνω.

Αν θες την εύκολη και σίγουρη λύση, πουλάς τις μνήμες σου εδώ στις αγγελίες και αγοράζεις αυτές: https://www.skroutz.gr/s/21974232/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-3200MHz-BL2K16G32C16U4B.html

Έχω το αντίστοιχο σετ των 3600MHz και τρέχουν XMP απροβλημάτιστα με R5 3600 και B450-A Pro Max.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/5/2020 στις 11:53 ΠΜ, gto234 είπε

Εγώ βαρέθηκα τις δοκιμές και λέω αφού δεν τρέχει με XMP ας το αφήσω στα 2933 μεσω της επιλογής Memory Try It.

Τρέχω cinebench - ολα οκ, τρέχω agisoft metashape (πολύ βαρύ πρόγραμμα που χρησιμοποιεί και την gpu) - ολα οκ.

Και εκεί που λέω είμαστε κομπλέ ακούω μουσικούλα στο VLC και ανοιχτό firefox και να σου η BSOD με αιτιολογία "driver_irql_not_less_or_equal".

Παίζει να είναι θέμα με drivers;

Την έβαλα τωρα στα 2800Mhz και βλέπουμε..

όχι αυτό το BSOD, είναι 99.9% επειδή το σύστημα είναι unstable από μνήμες.

9 ώρες πριν, gto234 είπε

Τελικά οι μνήμες είναι v4.32 και όχι 4.31 που είναι στο QVL.

Μετα από επικοινωνία με την MSI και διάφορες ρυθμίσεις που μου πρότειναν δεν μπουτάρει στα 3200Mhz με τίποτα.

Άρα το αφήνω ως έχει στα 2800Mhz.

Ευχαριστώ όλους που απάντησαν.

Δυστυχώς έτσι είναι η φάση με το DRAM calculator και το memory tuning, δεν υπάρχει άσπρο μαύρο. Ένα pc μπορεί αν έχει cpu με καλύτερο imc, ένα memory kit μπορεί να έχει λίγο καλύτερη σιλικόνη ή ακόμα και λίγο καλύτερο pcb, μια μητρική μπορεί αν έχει λίγο καλύτερα traces από μια άλλη. όλα αυτά συναθροίζονται και παίζουν ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.

Το προηγούμενο amd build μου (1600,x370,hynix afr 3000 single rank) πήγαινε με το ζόρι 3066c16 με fast dram calculator timings.

To current (3700x, x570, sammy bdies 3200) πάει σχετικά άνετα 3733c16. Χαοτική διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...