Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έστησα ένα pc για το γραφείο μου με τα εξής χαρακτηριστικά:

CPU: AMD RYZEN 5 3600

MOBO: MSI B450 TOMAHAWK MAX

RAM: CORSAIR CMK32GX4M2B3200C16 VENGEANCE LPX BLACK 32GB (2X16GB) DDR4 3200MHZ DUAL KIT

Επέλεξα τη μνήμη αυτή αφού είδα τη λίστα συμβατότητας της μητρικής και την περιλάμβανε.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ενεργοποιώ το XMP profile το σύστημα δεν μπουτάρει και το επαναφέρει στις default ρυθμισεις.

Έκανα update το BIOS στην τελευταία έκδοση 3.60 (ήρθε με την 3.50) αλλά πάλι τα ίδια.

Η μόνη ρύθμιση που δούλεψε ήταν στα 2900 κάτι η μνημη με κάποια έτοιμα profile απο το bios.

Το σύστημα πάει καλά βέβαια και έτσι αλλά δεν το έχω τεστάρει για stability.

Παίζει να φταίει το τροφοδοτικό; (ο αδύναμος κρίκος του συστήματος EVGA 430W)

Καμμία ιδέα;

Υ.Γ. Άλλο ένα ίδιο σετάκι μνήμες έβαλα και σε ένα άλλο σύστημα με i7-9700K και μητρική gigabyte z390 aorus pro και δούλεψε άμεσα το xmp profile.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gto234 είπε

Καλημέρα,

έστησα ένα pc για το γραφείο μου με τα εξής χαρακτηριστικά:

CPU: AMD RYZEN 5 3600

MOBO: MSI B450 TOMAHAWK MAX

RAM: CORSAIR CMK32GX4M2B3200C16 VENGEANCE LPX BLACK 32GB (2X16GB) DDR4 3200MHZ DUAL KIT

Επέλεξα τη μνήμη αυτή αφού είδα τη λίστα συμβατότητας της μητρικής και την περιλάμβανε.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ενεργοποιώ το XMP profile το σύστημα δεν μπουτάρει και το επαναφέρει στις default ρυθμισεις.

Έκανα update το BIOS στην τελευταία έκδοση 3.60 (ήρθε με την 3.50) αλλά πάλι τα ίδια.

Η μόνη ρύθμιση που δούλεψε ήταν στα 2900 κάτι η μνημη με κάποια έτοιμα profile απο το bios.

Το σύστημα πάει καλά βέβαια και έτσι αλλά δεν το έχω τεστάρει για stability.

Παίζει να φταίει το τροφοδοτικό; (ο αδύναμος κρίκος του συστήματος EVGA 430W)

Καμμία ιδέα;

Υ.Γ. Άλλο ένα ίδιο σετάκι μνήμες έβαλα και σε ένα άλλο σύστημα με i7-9700K και μητρική gigabyte z390 aorus pro και δούλεψε άμεσα το xmp profile.

Καλημερα σε ποιες θεσεις εβαλες τις μνημες ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καλημερα σε ποιες θεσεις εβαλες τις μνημες ?

Τις έβαλα στις θέσεις Α2-Β2.

Επεξ/σία από gto234
  • Like 1
Δημοσ.

Δε φταίει το τροφοδοτικό για να μη παίρνει το xmp, αν είναι δυνατόν. 😁 Οι μνήμες σου είναι μεν στο QVL της tomahawk για λειτουργία κανονικά στα 3200 Mhz, αλλά το κακό είναι ότι η corsair με το ίδιο SKU έχει πολλαπλά revisions που μπορεί να είναι από AFR μέχρι ξέρω εγώ downbinned bdies.😁 Οι μνήμες του QVL που αναφέρονται είναι ver4.31 και είναι samsung dual rank. Κατέβασε typphoon burner και τρέξε μια to report να δούμε τι τσιπάκια φοράνε. Ίσως χρειαστεί dram calculator και manual settings για να παίξουν σωστά αν είναι τίποτα AFR κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Δε φταίει το τροφοδοτικό για να μη παίρνει το xmp, αν είναι δυνατόν. 😁 Οι μνήμες σου είναι μεν στο QVL της tomahawk για λειτουργία κανονικά στα 3200 Mhz, αλλά το κακό είναι ότι η corsair με το ίδιο SKU έχει πολλαπλά revisions που μπορεί να είναι από AFR μέχρι ξέρω εγώ downbinned bdies.😁 Οι μνήμες του QVL που αναφέρονται είναι ver4.31 και είναι samsung dual rank. Κατέβασε typphoon burner και τρέξε μια to report να δούμε τι τσιπάκια φοράνε. Ίσως χρειαστεί dram calculator και manual settings για να παίξουν σωστά αν είναι τίποτα AFR κλπ.

οτι τσιπακια και να εχουν θα επρεπε να παιζουν κανονικα ρε

Δημοσ.

Με Zen 2 έπρεπε να παίζουν, πιθανότατα κάποιο DIMM είναι προβληματικό. Ας τα δοκιμάσει ένα ένα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

οτι τσιπακια και να εχουν θα επρεπε να παιζουν κανονικα ρε

2 x Dual Rank afr/mfr? Θα μου πεις δεν έχω κάνει πειράματα με τον 3700x, δεν έχω τέτοια kits.😁

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..!

Επισυνάπτω screenshot απο cpu-z. Samsung είναι οι μνήμες dual rank.

Θα δοκιμάσω να τις βάλω τούμπα (Α2->Β2 και Β2->Α2) να δω μπας και γίνει τίποτα.

Capture.JPG

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Που το λέει ότι η μνήμη είναι συμβατή με την m/b και παίζει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ στα 3200Mhz?

Αν είναι η ver4.31 στο QVL της tomahawk max, το έψαξα μην πας.😁

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν είναι η ver4.31 στο QVL της tomahawk max, το έψαξα μην πας.😁

Αχά 😁 πάντως στο site της corsair λέει για compatibiliy me Intel 100 Series,Intel 200 Series,Intel 300 Series,Intel X299 good luck with that 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ουσία δηλ την πάτησα, περίμενα κανα μήνα να έρθουν οι μνήμες (έπρεπε να αγοραστούν απο συγκεκριμένο κατάστημα) και πέσαμε σε ασμυβατότητα revision number...

Τεσπα και στα 2933 καλά πάει το μηχανάκι τι λέτε;

https://www.userbenchmark.com/UserRun/27770655

Το θεμα είναι να είναι σταθερό και να μην μου κάνει κουλά..

Εντωμεταξύ η stock ψύκτρα του ryzen 5 3600 μάπα έτσι; 50C idle έχω με το ανεμηστηράκι να ανεβοκατεβαίνει όλη την ώρα...σπαστικό..

Επεξ/σία από gto234
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gto234 είπε

Στην ουσία δηλ την πάτησα, περίμενα κανα μήνα να έρθουν οι μνήμες (έπρεπε να αγοραστούν απο συγκεκριμένο κατάστημα) και πέσαμε σε ασμυβατότητα revision number...

Τεσπα και στα 2933 καλά πάει το μηχανάκι τι λέτε;

https://www.userbenchmark.com/UserRun/27770655

Το θεμα είναι να είναι σταθερό και να μην μου κάνει κουλά..

Εντωμεταξύ η stock ψύκτρα του ryzen 5 3600 μάπα έτσι; 50C idle έχω με το ανεμηστηράκι να ανεβοκατεβαίνει όλη την ώρα...σπαστικό..

Στο userbenchmark το τεστάρεις ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...