mitkosdim Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια. Η σύνθεση μου έχει ως εξής: msi z270 tomahawk, i7 7700k, RAM Corsair Vengeans 3200MHz 16GB, ssd M2 intel 600p 512GB για το λειτουργικό , έναν EVO 840 1TB και έναν EVO 860 2TB (τον οποίο έβαλα πρόσφατα 2 μήνες περίπου). Έχει 4 μήνες περίπου που άρχισε να τρώει μικροκολλήματα του μίσου και του ενός δευτερολέπτου κυρίως στον κέρσορα του ποντίκιου, αλλα την ίδια στίγμη που τρωει το κολλημα ανεβοκατευαίνει η cpu. Επειδή δουλέυω πάνω σε μουσικά προγράμματα να πώ οτι όταν τρώει τα κολλήματα η μουσική δεν κόβεται και συνεχίζει κανονίκα, αλλα σε ένα μικρό βιντεάκι που έκανα πρόσφατα έτρωγε τα ίδια κολλήματα και σε αυτή την περίπτωση η εικόνα κολλούσε με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δουλέψω. (Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει στη δημιουργία ενός βιντεο με ελάχιστα εφφέ και με ελαφρύ πρόγραμμα όπως το Filmora). Αυτό ξεκίνησε ύστερα απο κάποια update που έκαναν τα Windows χωρίς να τα έχω ενεργοποιήσει εγώ εννοειται για κάποιο λόγο μιας και 2 χρόνια περίπου που το έχω το σύστημα δεν έχει κάνει update. Το θέμα μου λοιπόν είναι οτι τον έκανα format και μετά την εκκίνιση του χωρίς να του έχω προσθέσει κανένα πρόγραμμα πάλι τρωει τα ίδια κολλήματα οπότε καταλήγω ότι είναι θέμα hardware. Πρίν το πάω σε τεχνικό μίπως κάποιος ξέρει να μου πεί τι γίνεται ή αν έχει συμβεί και σε άλλον το ίδιο?? Να σημειωθεί ότι έχω κάνει τέστ cpu ram ssd και όλα δείχνουν κανονικά χωρίς προβλήματα..
Dark_Nightfall Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, mitkosdim είπε Καλησπέρα, έχω ένα πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια. Η σύνθεση μου έχει ως εξής: msi z270 tomahawk, i7 7700k, RAM Corsair Vengeans 3200MHz 16GB, ssd M2 intel 600p 512GB για το λειτουργικό , έναν EVO 840 1TB και έναν EVO 860 2TB (τον οποίο έβαλα πρόσφατα 2 μήνες περίπου). Έχει 4 μήνες περίπου που άρχισε να τρώει μικροκολλήματα του μίσου και του ενός δευτερολέπτου κυρίως στον κέρσορα του ποντίκιου, αλλα την ίδια στίγμη που τρωει το κολλημα ανεβοκατευαίνει η cpu. Επειδή δουλέυω πάνω σε μουσικά προγράμματα να πώ οτι όταν τρώει τα κολλήματα η μουσική δεν κόβεται και συνεχίζει κανονίκα, αλλα σε ένα μικρό βιντεάκι που έκανα πρόσφατα έτρωγε τα ίδια κολλήματα και σε αυτή την περίπτωση η εικόνα κολλούσε με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δουλέψω. (Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει στη δημιουργία ενός βιντεο με ελάχιστα εφφέ και με ελαφρύ πρόγραμμα όπως το Filmora). Αυτό ξεκίνησε ύστερα απο κάποια update που έκαναν τα Windows χωρίς να τα έχω ενεργοποιήσει εγώ εννοειται για κάποιο λόγο μιας και 2 χρόνια περίπου που το έχω το σύστημα δεν έχει κάνει update. Το θέμα μου λοιπόν είναι οτι τον έκανα format και μετά την εκκίνιση του χωρίς να του έχω προσθέσει κανένα πρόγραμμα πάλι τρωει τα ίδια κολλήματα οπότε καταλήγω ότι είναι θέμα hardware. Πρίν το πάω σε τεχνικό μίπως κάποιος ξέρει να μου πεί τι γίνεται ή αν έχει συμβεί και σε άλλον το ίδιο?? Να σημειωθεί ότι έχω κάνει τέστ cpu ram ssd και όλα δείχνουν κανονικά χωρίς προβλήματα.. Για αρχή αυτό που μπορείς να κάνεις είναι bios update στην m/b και firmware upgrade στους ssd εφόσον υπάρχει διαθέσιμο και γνωρίζεις πως γίνεται.Επειδή έχεις πολλούς δίσκους μπορείς εναλλακτικά να κάνεις δοκιμαστικές εγκαταστάσεις σε όλους μια μια ξεχωριστά κάθε φορά και αν συνεχίζεται το πρόβλημα να αποκλείσουμε τους δίσκους και να κοιτάξουμε για κάτι άλλο.
mitkosdim Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Στις 8/5/2020 στις 1:48 ΠΜ, Dark_Nightfall είπε Για αρχή αυτό που μπορείς να κάνεις είναι bios update στην m/b και firmware upgrade στους ssd εφόσον υπάρχει διαθέσιμο και γνωρίζεις πως γίνεται.Επειδή έχεις πολλούς δίσκους μπορείς εναλλακτικά να κάνεις δοκιμαστικές εγκαταστάσεις σε όλους μια μια ξεχωριστά κάθε φορά και αν συνεχίζεται το πρόβλημα να αποκλείσουμε τους δίσκους και να κοιτάξουμε για κάτι άλλο. Ειχα κανει bios update μολις αρχισε να παρουσιαζει το προβλημα. Ξαναεκανα εγκατασταση τα windows αλλη μια, περασα ολους τους drivers και αναβαθμισεις που ηταν διαθεσιμα και πρως το παρον δείχνει να δουλευει κανονικα και σταθερά. Θα το παρακολουθησω και βλεπουμε. Ευχαριστω παντως για την συμβουλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα