IntelInside Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, emperor4her είπε To PBO το ρυθμιζω απο bios? Μαλλον πρεπει να διαβασω καπου 5 πραγματα! 🤣 γιατι δεν ξερω τι και πως. ξαναετρεξα το test κλεινοντας διαφορα που ετρεχαν απο πισω και πηγε 7568 στο CB20. σιγουρα θα παιζουν καποιο ρολο οι ram, Περισσοτερα hz ιδιο cas, κερδιζει κατι φανταζομαι!! Γενικα παντως δεν ξερω αν στην πραξη (στη δικη μου περιπτωση παντα) εχει νοημα να κανω Overclock (περισσοτερο για επαιδευτικους σκοπους παιζω τωρα) αλλωστε το pc κατα κυριο λογο αυτο τον καιρο μονο κανα παιχνιδι παιζω, και ελαχιστο rendering Που δεν με πειραζει να τελειωσε πχ αντι στις 3 ωρες σε 3.10! PBO με τι settings ( ppt/tdc/edc ) ? Ram @3777 το infinity fabric ποσο το εχεις ? Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από IntelInside
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, IntelInside είπε PBO με τι settings ( ppt/tdc/edc ) ? Ram @3777 το infinity fabric ποσο το εχεις ? 3 λεπτά πριν, IntelInside είπε Μαλλον πρεπει να διαβασω καπου 5 πραγματα! 🤣 γιατι δεν ξερω τι και πως. ⬆️ δεν καταλαβα τιποτα απο οτι ειπες!!
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, IntelInside είπε PBO με τι settings ( ppt/tdc/edc ) ? Ram @3777 το infinity fabric ποσο το εχεις ? Αν αναφέρεσαι σε μένα, 200/120/132 scalar 8X, RAM 3733 IF 1866 24 λεπτά πριν, emperor4her είπε To PBO το ρυθμιζω απο bios? Μαλλον πρεπει να διαβασω καπου 5 πραγματα! 🤣 γιατι δεν ξερω τι και πως. Ναι, πρέπει να απενεργοποιήσεις το overclock που σου έκανε η εφαρμογή και να δεις στο BIOS το μενού Precision Boost Overdrive 2
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, malakudi είπε Ναι, πρέπει να απενεργοποιήσεις το overclock που σου έκανε η εφαρμογή και να δεις στο BIOS το μενού Precision Boost Overdrive Απενεργοποιησα το overclock απο το προγραμμα και μπηκα bios. Εχει enable και advanced. Στο advanced μεσα εχει: Pbo limits Scalar Max cpu boost clock override Platform thermal throttle limit Τι πειραζω? Επισης υπαρχουν καποιες στανταρ τιμες ή αλλαζω/ τρεχω stress, ξανανεβαζω και τρεζω παλι stress μεχρι να κρασάρει και να βρω τις καταληλες τιμες?
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 11 λεπτά πριν, emperor4her είπε Απενεργοποιησα το overclock απο το προγραμμα και μπηκα bios. Εχει enable και advanced. Στο advanced μεσα εχει: Pbo limits Scalar Max cpu boost clock override Platform thermal throttle limit Τι πειραζω? Επισης υπαρχουν καποιες στανταρ τιμες ή αλλαζω/ τρεχω stress, ξανανεβαζω και τρεζω παλι stress μεχρι να κρασάρει και να βρω τις καταληλες τιμες? advanced, pbo limits βάλε 200/120/132, scalar ξεκίνα με 10Χ και κατέβα (εγώ το έχω 8Χ), max cpu boost clock δοκίμασε auto και +200, το thermal power limit μη το πειράξεις. 1
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, malakudi είπε advanced, pbo limits βάλε 200/120/132, scalar ξεκίνα με 10Χ και κατέβα (εγώ το έχω 8Χ), max cpu boost clock δοκίμασε auto και +200, το thermal power limit μη το πειράξεις. Εβαλα αυτα, εφτασα στο x8. κατεβαινω κ αλλο? γιατι στο CB ειμαι στο 6980. οριακα σαν στοκ! edit: βασικα, παρατηρω οτι τρεχει στα 3.98 στο cb all cores. στο single core στο 7zip παει 4.3 και απο task manager σε idle βλεπω να παιζει απο 4.08-4.25 επισης ειδα αυτο, και το γυρισα stock προς το παρον μην καψω τιποτα μεχρι να το δεις και να μου πεις!! οπα μισο! το cpu core voltage κοιταμε ή το soC voltage? Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από emperor4her
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 9 ώρες πριν, emperor4her είπε Εβαλα αυτα, εφτασα στο x8. κατεβαινω κ αλλο? γιατι στο CB ειμαι στο 6980. οριακα σαν στοκ! edit: βασικα, παρατηρω οτι τρεχει στα 3.98 στο cb all cores. στο single core στο 7zip παει 4.3 και απο task manager σε idle βλεπω να παιζει απο 4.08-4.25 επισης ειδα αυτο, και το γυρισα stock προς το παρον μην καψω τιποτα μεχρι να το δεις και να μου πεις!! οπα μισο! το cpu core voltage κοιταμε ή το soC voltage? 6980 είναι κάτω από stock. 1.487V σε idle loads είναι νορμάλ, δεν είναι πρόβλημα. Αλλά οι επιδόσεις σου αν όντως έβαλες PPT 200, TDC 120, EDC 132 είναι πολύ χαμηλές. 1
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, malakudi είπε 6980 είναι κάτω από stock. 1.487V σε idle loads είναι νορμάλ, δεν είναι πρόβλημα. Αλλά οι επιδόσεις σου αν όντως έβαλες PPT 200, TDC 120, EDC 132 είναι πολύ χαμηλές. Καλημερα, θα το ξαναδοκιμασω το μεσημερι που θα σχολασω αλλαναι αυτα εβαλα ναι! και μαλιστα μου εκανε εντυπωση. Scalar κατεβαινω κ αλλο? η δεν εχει νοημα? περιεργο!!
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, emperor4her είπε Καλημερα, θα το ξαναδοκιμασω το μεσημερι που θα σχολασω αλλαναι αυτα εβαλα ναι! και μαλιστα μου εκανε εντυπωση. Scalar κατεβαινω κ αλλο? η δεν εχει νοημα? περιεργο!! Το scalar όσο πιο μεγάλο τόσο πουσάρει περισσότερο τα ρεύματα. Ξεκινάς από το 10X και κατεβαίνεις μέχρι να σε ικανοποιεί ο λόγος απόδοσης - θερμοκρασίας - ρευμάτων. Το θέμα είναι ότι σε σένα η απόδοση ήταν και κάτω του stock. Δοκίμασε ένα CB20 με όλα στοκ + RAM XMP να δούμε εκεί πόσο πιάνεις. Εγώ σε στοκ + XMP (3200 CL14) πιάνω 7162. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από malakudi
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Κι εδώ ένα screenshot με το max single core boost ενώ τρέχει 7zip benchmark με 1 thread Το μέγιστο που πάει εμένα είναι 4591 γιατί το base clock είναι 99,8 MHz και όχι 100. 1
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, malakudi είπε Κι εδώ ένα screenshot με το max single core boost ενώ τρέχει 7zip benchmark με 1 thread Το μέγιστο που πάει εμένα είναι 4591 γιατί το base clock είναι 99,8 MHz και όχι 100. σε stock κατασταση!! απειροελαχιστη διαφορα νομιζω σε σχεση με pob που εβαλα εχτες! περιεργα πραγματα. - - Edit: σκεφτηκα κατι!! λοιπον, η μητρηκη μου ειναι η Asus Rog strix x570E Gaming και πανω αριστερα εκει που συνδεουμε 8pin εχει διπλα και ενα 4πινο. το οποιο ειχα διαβασει οτι δεν χρειαζεται να συνδεθει εκτος κ αν κανουμε oc! τωρα το θυμηθηκα αυτο.. δεν το εχω συνδεσει, δεν εχω αλλωστε τετοιο ανταπτορα. λες να φταιει αυτο?? Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από emperor4her
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομίζω το πρόβλημά σου είναι background tasks που τρέχουν και σου τρώνε ισχύ. Βλέπω πχ στο 2ο CCD όλα τα cores ενεργά, στο δικό μου screenshot όλα είναι σε sleep state. Τσέκαρε και απενεργοποίησε περιττά background tasks και τσέκαρε και το power plan, αν έχεις το Ryzen Balanced βάλε minimum cpu 5%. edit: το power cable που δεν έβαλες δεν έχει σχέση. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από malakudi 1
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, malakudi είπε Νομίζω το πρόβλημά σου είναι background tasks που τρέχουν και σου τρώνε ισχύ. Βλέπω πχ στο 2ο CCD όλα τα cores ενεργά, στο δικό μου screenshot όλα είναι σε sleep state. Τσέκαρε και απενεργοποίησε περιττά background tasks και τσέκαρε και το power plan, αν έχεις το Ryzen Balanced βάλε minimum cpu 5%. edit: το power cable που δεν έβαλες δεν έχει σχέση. To power plan ειναι στο high performance το Ryzen Balanced δεν το βρισκω καπου. που ειναι? Ακυρο το βρηκα εκλεισα πολλα που ετρεχαν στο background αλλα παλι sleep δεν βλεπω!! Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από emperor4her
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, emperor4her είπε To power plan ειναι στο high performance το Ryzen Balanced δεν το βρισκω καπου. που ειναι? εκλεισα πολλα που ετρεχαν στο background αλλα παλι sleep δεν βλεπω!! Πρέπει να εγκαταστήσεις AMD chipset drivers, αυτοί βάζουν και το Ryzen Balanced power plan 1
emperor4her Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Πρέπει να εγκαταστήσεις AMD chipset drivers, αυτοί βάζουν και το Ryzen Balanced power plan Πηγα στα Power plans και εβαλα στο high performance 5% αλλα παλι δνε ειναι sleep.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα