emperor4her Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 καλησπερα, ερωτηση, οσα προγραμματα και αν ετρεξα benchmark ή stress tests, δεν ειδα τον 3900x να ξεπερναει τα 4.1. ειναι λογικο? το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο m.2, x570-E asus gaming, x72 kraken για ψυκτρα, 16ram @3200. πρεπει να ενεργοποιησω κατι απο το bios?
noFEARgr Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Nαι σε all core σε stress test εκει περιπου θα τρεχει . Δοκιμασε σε καποιο παιχνιδι
emperor4her Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, noFEARgr είπε Nαι σε all core σε stress test εκει περιπου θα τρεχει . Δοκιμασε σε καποιο παιχνιδι μπορω να δοκιμασω να στρεσαρω μονο ενα core? σε παιχνιδι, δεν υπαρχει παιχνιδι που να τον φτασει στο 100%!! η υπαρχει? 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε 4.1 σε 12 πυρήνες μια χαρά είναι.. το turbo boost που το βλεπω? τι θα μπορουσε να τρεξει που να δω τα υποτιθεμενα Max?
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, emperor4her είπε το turbo boost που το βλεπω? τι θα μπορουσε να τρεξει που να δω τα υποτιθεμενα Max? Το max boost είναι για μικρά loads και σε λίγους πυρήνες..
akoinonitos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 56 λεπτά πριν, emperor4her είπε μπορω να δοκιμασω να στρεσαρω μονο ενα core? σε παιχνιδι, δεν υπαρχει παιχνιδι που να τον φτασει στο 100%!! η υπαρχει? το turbo boost που το βλεπω? τι θα μπορουσε να τρεξει που να δω τα υποτιθεμενα Max? winrar
emperor4her Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 επαναφερω το θεμα για μια απορια. κατεβασα απο την asus το Ai suite. εκει χαζευοντας ειδα οτι εχει auto overclock. το εκανα να δω τι παιζει, και πηγε στα 4.35. +12% Ελεγε. απο θερμοκρασιες ειμαι κομπλε. η βασικη ερωτηση, το overclock μειωνει την ζωη του cpu? παρεπιπτωντος, στο code screen Που εχει η μητρικη πλεον λεει OC!!
sarpan Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Γενικα γενικα ναι. Πιο ειδικα, πιστευω πως 24/7 να τον κρατησεις τον δικο σου ετσι με νορμαλ θερμοκρασιες, πιο γρηγορα θα χρειαστει να τον αλλαξεις λογω παλαιοτητας παρα γιατι θα σου χαλασει. Αλλα δεν μπορει να σου πει κανενας με ακριβεια τη διαρκεια ζωης απο κανενα ηλεκτρονικο εξαρτημα.
nickk0kkav Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 2 πράγματα παίζουν ρόλο. Τα volt και οι θερμοκρασίες. Αυτα προφανώς σχετίζονται και μεταξύ τους . Αν είσαι οκ σε αυτά (δε ξέρω τα όρια του επεξεργαστή σου) δε θα έχεις θέμα. Ακόμα κ να υπάρχει μικρό θέμα (θεωρητικά υπάρχει) μέχρι να χαλάσει το cpu ο υπολογιστής θα είναι άχρηστος / απαξιωμενος έτσι κι αλλιώς μιας κ θα περάσουν πολλα χρόνια. Η μητρική βέβαια είναι αρκετά πιο ευάλωτη κ εξαρτάται άμεσα από τη ποιότητα των υλικών της αν θα χαλάσει γρήγοροτερα . Βέβαια βλέπω η μητρική σου είναι πανάκριβη πιστεύω δε θα έχεις θέμα . Πάντως εγώ προτιμώ το oc να γίνεται απευθείας από το bios κ όχι από προγράμματα που φορτώνουν προφίλ όταν μπαίνεις στα windows αλλά δε ξέρω αν είναι αντικειμενικά καλύτερα ή κόλλημα δικό μου. Αν θες ανέβασε ένα print screen να δουμε θερμοκρασίες / συχνότητα / mV του cpu σου. Κανένα benchmark για να δεις αν τρως bluescreen / είσαι stable έτρεξες ? 1
narta Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Πάντως εγώ προτιμώ το oc να γίνεται απευθείας από το bios κ όχι από προγράμματα που φορτώνουν προφίλ όταν μπαίνεις στα windows αλλά δε ξέρω αν είναι αντικειμενικά καλύτερα ή κόλλημα δικό μου. Παλαιοτερα υπηρχε θεμα. Τωρα πλεον κανενα. Και professional OCs απο windows δουλευουν 1
kkatzos Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, emperor4her είπε επαναφερω το θεμα για μια απορια. κατεβασα απο την asus το Ai suite. εκει χαζευοντας ειδα οτι εχει auto overclock. το εκανα να δω τι παιζει, και πηγε στα 4.35. +12% Ελεγε. απο θερμοκρασιες ειμαι κομπλε. η βασικη ερωτηση, το overclock μειωνει την ζωη του cpu? παρεπιπτωντος, στο code screen Που εχει η μητρικη πλεον λεει OC!! Από θερμοκρασίες μπορεί να είσαι κομπλέ, από τάση όμως; Μπορεί το Ai Suite να σου ανέβασε την τάση στα 1,35V κάτι που δεν είναι καθόλου καλό, κυρίως για AVX workloads. 1 1
emperor4her Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 20 λεπτά πριν, kkatzos είπε Από θερμοκρασίες μπορεί να είσαι κομπλέ, από τάση όμως; Μπορεί το Ai Suite να σου ανέβασε την τάση στα 1,35V κάτι που δεν είναι καθόλου καλό, κυρίως για AVX workloads. Δεν ειμαι σπιτι οποτε θα το δω μολις γυρισω και θα ενημερωσω 8 ώρες πριν, nickk0kkav είπε 2 πράγματα παίζουν ρόλο. Τα volt και οι θερμοκρασίες. Αυτα προφανώς σχετίζονται και μεταξύ τους . Αν είσαι οκ σε αυτά (δε ξέρω τα όρια του επεξεργαστή σου) δε θα έχεις θέμα. Ακόμα κ να υπάρχει μικρό θέμα (θεωρητικά υπάρχει) μέχρι να χαλάσει το cpu ο υπολογιστής θα είναι άχρηστος / απαξιωμενος έτσι κι αλλιώς μιας κ θα περάσουν πολλα χρόνια. Η μητρική βέβαια είναι αρκετά πιο ευάλωτη κ εξαρτάται άμεσα από τη ποιότητα των υλικών της αν θα χαλάσει γρήγοροτερα . Βέβαια βλέπω η μητρική σου είναι πανάκριβη πιστεύω δε θα έχεις θέμα . Πάντως εγώ προτιμώ το oc να γίνεται απευθείας από το bios κ όχι από προγράμματα που φορτώνουν προφίλ όταν μπαίνεις στα windows αλλά δε ξέρω αν είναι αντικειμενικά καλύτερα ή κόλλημα δικό μου. Αν θες ανέβασε ένα print screen να δουμε θερμοκρασίες / συχνότητα / mV του cpu σου. Κανένα benchmark για να δεις αν τρως bluescreen / είσαι stable έτρεξες ? Θα ανεβασω λιγο αργοτερα που θα παω σπίτι. Bluescreen η freeze δεν ειδα. Επαιξα προχτες κανα 2ωρο pubg, ετρεξα και stress test απο το cpuZ και ολα κομπλε
emperor4her Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) πρεπει να βγαλω απο κατι αλλο screenshot? ετρεξα stress test, και αυτα ηταν τα στατιστικα, θερμοκρασιες κλπ ΑΑ, ξεχασα να αναφερω οτι για ψυκτρα εχω την kraken x72, και γενικα στο κουτι εχω καλο airflow. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από emperor4her 1
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 10 ώρες πριν, emperor4her είπε πρεπει να βγαλω απο κατι αλλο screenshot? ετρεξα stress test, και αυτα ηταν τα στατιστικα, θερμοκρασιες κλπ ΑΑ, ξεχασα να αναφερω οτι για ψυκτρα εχω την kraken x72, και γενικα στο κουτι εχω καλο airflow. Αν πάει μέχρι 1.28 για 4.3 είσαι μια χαρα. Χρησιμοποιησε το HWinfo64 και δες σε all core loads το CPU SVI2TFN τι τάση δείχνει. 1
emperor4her Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Αν πάει μέχρι 1.28 για 4.3 είσαι μια χαρα. Χρησιμοποιησε το HWinfo64 και δες σε all core loads το CPU SVI2TFN τι τάση δείχνει. εφαγα τον τοπο να το βρω!! αυτο ειναι? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα