rudigarcia222 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 καλησπερα ενας φιλος τρακαρε,εχει ιμπιζα 2002,εφταιγε τριτος που παραβιασε στοπ ,ευτυχως δεν επαθαν κατι αλλα σοβαρη ζημια στο οχημα,στην ασφαλεια του εχει μεγιστη αξια οχηματος 2500,με ενα πρωτο ελεγχο ο μηχανικος ειπε οτιο πιθανον το κοστος να τα φτιαξει ολα απο λαμαρινοδουλειες ως ψαλιδια και πιθανον επιασε μηχανη το κοστος επισκευης να ειναι μεγαλυτερο,αυτο το αναλαμβανει βεβαια ο εμπειρογνωμων της ασφαλιστικης 1)αν λοιπον το βγαλει οφ και του δινουν 2500,το αυτοκινητο το παιρνει η ασφαλιστικη η μενει στον ιδιο(εστω να το χρησιμοποιησει σαν ανταλλακτικα)και επισης 2)μπορει να αρνηθει τα 2500 και να τους πει να το φτιαξουν??αυτο το αναφερω γιατι πχ εδωσε 600 προσφατα μονο για λαστιχα αμορτισερ και γενικα εχει καλο ηχοσυστημα μπακετ καθισματα κτλ και ειναι σε καλη κατασταση παρολο την παλαιοτητα 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 55 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε καλησπερα ενας φιλος τρακαρε,εχει ιμπιζα 2002,εφταιγε τριτος που παραβιασε στοπ ,ευτυχως δεν επαθαν κατι αλλα σοβαρη ζημια στο οχημα,στην ασφαλεια του εχει μεγιστη αξια οχηματος 2500,με ενα πρωτο ελεγχο ο μηχανικος ειπε οτιο πιθανον το κοστος να τα φτιαξει ολα απο λαμαρινοδουλειες ως ψαλιδια και πιθανον επιασε μηχανη το κοστος επισκευης να ειναι μεγαλυτερο,αυτο το αναλαμβανει βεβαια ο εμπειρογνωμων της ασφαλιστικης 1)αν λοιπον το βγαλει οφ και του δινουν 2500,το αυτοκινητο το παιρνει η ασφαλιστικη η μενει στον ιδιο(εστω να το χρησιμοποιησει σαν ανταλλακτικα)και επισης 2)μπορει να αρνηθει τα 2500 και να τους πει να το φτιαξουν??αυτο το αναφερω γιατι πχ εδωσε 600 προσφατα μονο για λαστιχα αμορτισερ και γενικα εχει καλο ηχοσυστημα μπακετ καθισματα κτλ και ειναι σε καλη κατασταση παρολο την παλαιοτητα παλιοτερα 2 ηταν οι επιλογες α) σε περιπτωση ολικης το εκανες μεταβιβαση στην ασφαλιστικη και επερνες αποζημιωση ολο το ποσο που ηταν ασφαλισμενο το αμαξι (2500 πχ σε αυτη την περιπτωση) β) πουλουσες εσυ το οχημα και η ασφαλιστικη αφαιρουσε το ποσο που πηρες απο το ποσο της ασφαλειας και επερνες την διαφορα πχ πουλουσες το αμαξι 500 ευρω θα επερνες 2000 απο την ασφαλεια στη δευτερη περιπτωση μπορεις να κανεις μεταβιβαση το αμαξι σε γνωστο βαζοντας ενα αληθοφανες ποσο βεβαια οτι πουληθηκε - δεν ειναι χαζοι στην ασφαλεια - και πρακτικα σου εμενε και το αμαξι και επερνες λεφτα απο την ασφαλεια 1
rudigarcia222 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 28 λεπτά πριν, Inuyasha είπε παλιοτερα 2 ηταν οι επιλογες α) σε περιπτωση ολικης το εκανες μεταβιβαση στην ασφαλιστικη και επερνες αποζημιωση ολο το ποσο που ηταν ασφαλισμενο το αμαξι (2500 πχ σε αυτη την περιπτωση) β) πουλουσες εσυ το οχημα και η ασφαλιστικη αφαιρουσε το ποσο που πηρες απο το ποσο της ασφαλειας και επερνες την διαφορα πχ πουλουσες το αμαξι 500 ευρω θα επερνες 2000 απο την ασφαλεια στη δευτερη περιπτωση μπορεις να κανεις μεταβιβαση το αμαξι σε γνωστο βαζοντας ενα αληθοφανες ποσο βεβαια οτι πουληθηκε - δεν ειναι χαζοι στην ασφαλεια - και πρακτικα σου εμενε και το αμαξι και επερνες λεφτα απο την ασφαλεια Συγνώμη μπερδεύτηκα λίγο που αναφέρεις παλιότερα ήταν 2 επιλογές . Άρα τώρα αν το βγάλουν οφ δίνουν τα χρήματα και παίρνουν το αμάξι και τέλος σωστά? Να αρνηθεί δεν παίζει ε?
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, rudigarcia222 είπε καλησπερα ενας φιλος τρακαρε,εχει ιμπιζα 2002,εφταιγε τριτος που παραβιασε στοπ ,ευτυχως δεν επαθαν κατι αλλα σοβαρη ζημια στο οχημα,στην ασφαλεια του εχει μεγιστη αξια οχηματος 2500,με ενα πρωτο ελεγχο ο μηχανικος ειπε οτιο πιθανον το κοστος να τα φτιαξει ολα απο λαμαρινοδουλειες ως ψαλιδια και πιθανον επιασε μηχανη το κοστος επισκευης να ειναι μεγαλυτερο,αυτο το αναλαμβανει βεβαια ο εμπειρογνωμων της ασφαλιστικης 1)αν λοιπον το βγαλει οφ και του δινουν 2500,το αυτοκινητο το παιρνει η ασφαλιστικη η μενει στον ιδιο(εστω να το χρησιμοποιησει σαν ανταλλακτικα)και επισης 2)μπορει να αρνηθει τα 2500 και να τους πει να το φτιαξουν??αυτο το αναφερω γιατι πχ εδωσε 600 προσφατα μονο για λαστιχα αμορτισερ και γενικα εχει καλο ηχοσυστημα μπακετ καθισματα κτλ και ειναι σε καλη κατασταση παρολο την παλαιοτητα Καταρχήν τη "μέγιστη αξία"(δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό) των 2.500€ μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσει, η αποζημίωση θα είναι με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία, που για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σκάρτα 1.500€ (υποθέτοντας ότι φοράει τον 1,4 16v). Τώρα η ασφαλιστική θα κοστολογήσει το κόστος επισκευής της ζημιάς και τα σώστρα (την πιθανή αξία που θα πιάσει του αυτοκίνητο αν πουληθεί όπως είναι), και εφόσον το άθροισμα αυτών των δύο είναι κοντά ή πάνω από την εμπορική αξία θα του το βγάλουν ολική. Επίσης αν βγει ολική, η ασφαλιστική θα του πει πως για να τον αποζημιώσει θα πρέπει πρώτα το όχημα να μεταβιβαστεί, και αυτό το κάνουν για να βεβαιωθούν ότι δεν θα το επισκευάσει και θα τους ζητάει τα ρέστα μετά. Τώρα αν βγει ολική για ας πούμε 1.500€ και τα σώστρα είναι 300€, τότε η ασφαλιστική θα του προτείνει να το αγοράσει κάποιος συνεργάτης της από τον οποίο θα πάρει τα 300€ ή να το μεταβιβάσει όπου αλλού θέλει, και μετά να πάρει από την ασφαλιστική τα υπόλοιπα 1200€. Αν η ασφαλιστική κρίνει ότι τα σώστρα είναι μηδέν, τότε θα του ζητήσει να το παραδώσει σε διαλυτήριο πρώτα ώστε να πάρει μετά τα 1.500€.
agnostos13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε Συγνώμη μπερδεύτηκα λίγο που αναφέρεις παλιότερα ήταν 2 επιλογές . Άρα τώρα αν το βγάλουν οφ δίνουν τα χρήματα και παίρνουν το αμάξι και τέλος σωστά? Να αρνηθεί δεν παίζει ε? Να κυνηγήσει την καλύτερη αποζημίωση που μπορεί να πάρει... Σηκώνει παζάρι το θέμα! Επίσης είναι σύνηθες από μια ηλικία και πάνω να τα βγάζουν off λόγω χαμηλής αξίας... Αν θέλει να σώσει τίποτα ας τα ξηλώσει όσο είναι στο συνεργείο γιατί θα τα φάει η ασφαλιστική! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από agnostos13
plasTOST Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Σε παρόμοια περίπτωση το 2009, ασφαλισμένο όχημα 3.500 € και το έβαλα για επισκευή με συνολικό κόστος 5.600€ τα οποία και μου αποδόθηκαν. Υ.γ.Ο εκτιμητής μου είπε ένα αμίμητο ότι επειδή δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα και a/c δεν μπορούμε να σε καλύψουμε. Δλδ του λέω το wrangler που κάνει (έκανε τότε) 40κ που δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα δεν θα το κάλυπτε η ασφάλεια? Απάντηση: δείξε τα ανταλλακτικά που άλλαξες για να πάρεις τα χρήματα μέσα στην εβδομάδα, όπως και έγινε
agnostos13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, plasTOST είπε Σε παρόμοια περίπτωση το 2009, ασφαλισμένο όχημα 3.500 € και το έβαλα για επισκευή με συνολικό κόστος 5.600€ τα οποία και μου αποδόθηκαν. Υ.γ.Ο εκτιμητής μου είπε ένα αμίμητο ότι επειδή δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα και a/c δεν μπορούμε να σε καλύψουμε. Δλδ του λέω το wrangler που κάνει (έκανε τότε) 40κ που δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα δεν θα το κάλυπτε η ασφάλεια? Απάντηση: δείξε τα ανταλλακτικά που άλλαξες για να πάρεις τα χρήματα μέσα στην εβδομάδα, όπως και έγινε Δεν παίζει ρόλο η ασφαλιστέα αξία που μπορεί να υπάρχει στο συμβόλαιο η οποία έχει νόημα αποκλειστικά σε περίπτωση κλοπής, πυρκαγιάς, καταστροφής ή σε μικτή ασφάλιση και αφορά μόνο την ασφαλιστική σου! Στην περίπτωση ατυχήματος με ευθύνη του άλλου η ασφαλιστική του πρέπει να σε καλύψει ασχέτως αν εσύ έχεις ασφαλισμένο το όχημα σου για τα παραπάνω, ή τι αξία έχεις δηλώσει γι αυτά! Έτσι για παράδειγμα εγώ που είμαι μη υπαίτιος στο ατύχημα μπορεί να έχω ένα όχημα μέσης εμπορικής αξίας περίπου 10.000 και με βάση αυτό θα πληρωθώ (μετά το απαραίτητο παζάρι όπως είπαμε γιατί σαφώς θα προσπαθήσουν να με φάνε), ανεξαρτήτως αν εγώ το ασφαλίζω για 100.000 ή 1.000 ή και καθόλου στην δική μου ασφαλιστική... Γι αυτό και σε αποζημίωσαν για επισκευή πάνω από την ασφαλιστέα αξία, γιατί προφανώς εσύ το είχες ασφαλισμένο κάτω από την εμπορική του αξία, αλλά αυτό δεν αφορά την ασφαλιστική του άλλου, ούτε παίζει και κάποιο ρόλο...
plasTOST Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Δεν παίζει ρόλο η ασφαλιστέα αξία που μπορεί να υπάρχει στο συμβόλαιο η οποία έχει νόημα αποκλειστικά σε περίπτωση κλοπής, πυρκαγιάς, καταστροφής ή σε μικτή ασφάλιση και αφορά μόνο την ασφαλιστική σου! Στην περίπτωση ατυχήματος με ευθύνη του άλλου η ασφαλιστική του πρέπει να σε καλύψει ασχέτως αν εσύ έχεις ασφαλισμένο το όχημα σου για τα παραπάνω, ή τι αξία έχεις δηλώσει γι αυτά! Έτσι για παράδειγμα εγώ που είμαι μη υπαίτιος στο ατύχημα μπορεί να έχω ένα όχημα μέσης εμπορικής αξίας περίπου 10.000 και με βάση αυτό θα πληρωθώ (μετά το απαραίτητο παζάρι όπως είπαμε γιατί σαφώς θα προσπαθήσουν να με φάνε), ανεξαρτήτως αν εγώ το ασφαλίζω για 100.000 ή 1.000 ή και καθόλου στην δική μου ασφαλιστική... Γι αυτό και σε αποζημίωσαν για επισκευή πάνω από την ασφαλιστέα αξία, γιατί προφανώς εσύ το είχες ασφαλισμένο κάτω από την εμπορική του αξία, αλλά αυτό δεν αφορά την ασφαλιστική του άλλου, ούτε παίζει και κάποιο ρόλο... Είναι μεγάλη ιστορία η ασφαλιστική αξία που δηλώνεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όσο για όλα αυτά που αναφέρεις έτσι ακριβώς είναι. ΑΛΛΑ στην περίπτωση που υπάρχει ενδιάμεσα δικαστική διαμάχη μήπως η ασφαλιστική μου έπρεπε να κινηθεί αλλιώς?
agnostos13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, plasTOST είπε Είναι μεγάλη ιστορία η ασφαλιστική αξία που δηλώνεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όσο για όλα αυτά που αναφέρεις έτσι ακριβώς είναι. ΑΛΛΑ στην περίπτωση που υπάρχει ενδιάμεσα δικαστική διαμάχη μήπως η ασφαλιστική μου έπρεπε να κινηθεί αλλιώς? Εφόσον διεκδικείς το κάτι παραπάνω δεν πας μέσω της φιλικής δήλωσης αλλά κυνηγάς απευθείας την ασφαλιστική του άλλου. Το πόσο θα βοηθήσει η ασφαλιστική σου σε αυτό είναι σχετικό καθώς στο 99% των περιπτώσεων προτιμά συναινετικές λύσεις καθώς αυτές είναι win-win συνήθως για αυτές (καθώς τους γλυτώνουν από έξοδα) και προς τα εκεί θα προσπαθήσουν να σε πάνε. Πολύ πιθανό να χρειαστείς και ανεξάρτητη νομική κάλυψη αν πιστεύεις οτι αξίζει ο κόπος και ο χρόνος. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από agnostos13
logistoulis Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν τη "μέγιστη αξία"(δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό) των 2.500€ μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσει, η αποζημίωση θα είναι με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία, που για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σκάρτα 1.500€ (υποθέτοντας ότι φοράει τον 1,4 16v). συμβαίνει αυτό που λες αλλά για όποιον έχει όρεξη να το κυνηγήσει η αξία του συμβολαίου δεν αναγράφεται για πλάκα το σωστό είναι να πιέζεις τον ασφαλιστή σου να στο ασφαλίζει για την πραγματική αξία και όχι κάτι που και καλά θα ικανοποιεί εσένα και θα του δίνει αυτού μεγαλύτερη προμήθεια γιατί την ώρα της λυπητερής θα πάρεις τα 3
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε συμβαίνει αυτό που λες αλλά για όποιον έχει όρεξη να το κυνηγήσει η αξία του συμβολαίου δεν αναγράφεται για πλάκα το σωστό είναι να πιέζεις τον ασφαλιστή σου να στο ασφαλίζει για την πραγματική αξία και όχι κάτι που και καλά θα ικανοποιεί εσένα και θα του δίνει αυτού μεγαλύτερη προμήθεια γιατί την ώρα της λυπητερής θα πάρεις τα 3 Καταρχήν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο (και όχι η αξία του συμβολαίου όπως έγραψες) όντως δεν αναγράφεται για πλάκα, ανάλογα με το ύψος του μεταβάλλονται μερικά από τα ασφάλιστρα (όπως κλοπής, πυρός κτλ). Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό για την ασφαλιστική σου, η αποζημίωση που θα πάρεις (στην περίπτωση που στο κλέψουν ή καεί κτλ) θα είναι όση ακριβώς είναι και η εμπορική αξία του μοντέλου σου. Αν το αυτοκίνητο σου έχει εμπορική αξία 1.500€ και το ασφαλίσεις για κλοπή για 3.000€, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληρώνεις περισσότερα ασφάλιστρα, η αποζημίωση που θα πάρεις σε περίπτωση κλοπής δεν θα είναι πάνω από 1.500€. Επίσης η περίπτωση του ts είναι κάτι διαφορετικό, η αποζημίωση που θα πάρει θα είναι από την ασφαλιστική του άλλου, συνεπώς ότι και να προβλέπει το ασφαλιστήριο που έχει με τη δική του ασφαλιστική είναι αδιάφορο. Και τέλος αν στον ts δώσουν 1.500€ και αυτός πιστεύει ότι το αυτοκίνητο του αξίζει 2.500€ δεν αρκεί απλά να έχει όρεξη, θα πρέπει να διαθέσει χρήμα και χρόνο στα δικαστήρια με αμφίβολο αποτέλεσμα. ΥΓ Έχω πάρα πολλά χρόνια να ασφαλίσω αυτοκίνητο μέσω ασφαλιστή.
logistoulis Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο (και όχι η αξία του συμβολαίου όπως έγραψες) όντως δεν αναγράφεται για πλάκα, ανάλογα με το ύψος του μεταβάλλονται μερικά από τα ασφάλιστρα (όπως κλοπής, πυρός κτλ). Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό για την ασφαλιστική σου, η αποζημίωση που θα πάρεις (στην περίπτωση που στο κλέψουν ή καεί κτλ) θα είναι όση ακριβώς είναι και η εμπορική αξία του μοντέλου σου. Αν το αυτοκίνητο σου έχει εμπορική αξία 1.500€ και το ασφαλίσεις για κλοπή για 3.000€, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληρώνεις περισσότερα ασφάλιστρα, η αποζημίωση που θα πάρεις σε περίπτωση κλοπής δεν θα είναι πάνω από 1.500€. Επίσης η περίπτωση του ts είναι κάτι διαφορετικό, η αποζημίωση που θα πάρει θα είναι από την ασφαλιστική του άλλου, συνεπώς ότι και να προβλέπει το ασφαλιστήριο που έχει με τη δική του ασφαλιστική είναι αδιάφορο. Και τέλος αν στον ts δώσουν 1.500€ και αυτός πιστεύει ότι το αυτοκίνητο του αξίζει 2.500€ δεν αρκεί απλά να έχει όρεξη, θα πρέπει να διαθέσει χρήμα και χρόνο στα δικαστήρια με αμφίβολο αποτέλεσμα. ΥΓ Έχω πάρα πολλά χρόνια να ασφαλίσω αυτοκίνητο μέσω ασφαλιστή. τυπικά υπάρχουν τμήματα στις ασφαλιστικές που ελέγχουν αν στέκουν τα συμβόλαια που γίνονται αν έχει ασφαλιστεί για 2500 αντί για 1500 θεωρητικά μπορεί να φάει λεφτά σε δικηγόρους και να τα πάρει, για μεγαλύτερες διαφορές ίσως αξίζει και τον κόπο , αλλά το σωστό είναι να το ασφαλίζεις στην εμπορική του αξία Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από logistoulis
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε τυπικά υπάρχουν τμήματα στις ασφαλιστικές που ελέγχουν αν στέκουν τα συμβόλαια που γίνονται αν έχει ασφαλιστεί για 2500 αντί για 1500 θεωρητικά μπορεί να φάει λεφτά σε δικηγόρους και να τα πάρει, για μεγαλύτερες διαφορές ίσως αξίζει και τον κόπο Σου απάντησα ήδη σε αυτό, κάτσε όμως να στο κάνω πιο ταληράκια. Ας πούμε πως έχω ένα ibiza με εμπορική αξία 1.500€ και το έχω ασφαλισμένο για κλοπή και φωτιά στην Εθνική για 2.500€. Έρχεσαι εσύ με το δικό σου αυτοκίνητο το οποίο το έχεις ασφαλισμένο στην ERGO και πέφτεις πάνω στο δικό μου και μου το καταστρέφεις. Με ποια λογική θα πρέπει να με αποζημιώσει εμένα η ERGO με 2.500€ αντί για 1.500€ που είναι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου μου?
agnostos13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, logistoulis είπε τυπικά υπάρχουν τμήματα στις ασφαλιστικές που ελέγχουν αν στέκουν τα συμβόλαια που γίνονται αν αζίζει εμπορικά και έχει ασφαλιστεί για 2500 αντί για 1500 θεωρητικά μπορεί να φάει λεφτά σε δικηγόρους και να τα πάρει, για μεγαλύτερες διαφορές ίσως αξίζει και τον κόπο , αλλά το σωστό είναι να το ασφαλίζεις στην εμπορική του αξία fixed (Τα παραπάνω πάντα ισχύουν για κλοπή, πυρκαγιά, μικτή) Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από agnostos13
logistoulis Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με ποια λογική θα πρέπει να με αποζημιώσει εμένα η ERGO με 2.500€ αντί για 1.500€ που είναι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου μου? στη δική σου ασφαλιστική κάνεις αγωγή και στην τελική δεν έχεις καμιά δουλειά εσύ με την ασφαλιστική του άλλου Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα