Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο 15θημερο προσπάθησαν να με πάνε στην τράπεζα Πειραιώς για την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό για πράγματα που έχω αγγελίες. 
Τι θα λέγατε να ανεβάσαμε εδώ τα τηλέφωνα όλων αυτών που το προσπαθούν για να τα βάλουμε ως επαφές υψηλού κινδύνου στις συσκευές μας ?

Εγω για παράδειγμα αν και δεν κράτησα το τηλέφωνο του πρώτου έβαλα ως τέτοια επαφή τον δεύτερο. 
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα μπορώ να βάλω το τηλ του εδώ και για όλους τους άλλους που θέλουν. 

Δημοσ.

Ούτε εγώ γιατί δεν έχω λογαριασμό στην Πειραιώς. Αλλα μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος που έχει λογαριασμό εκεί και χρησιμοποιεί την υπηρεσία αυτή. Ξέρω πάνω κάτω πως γινετε αλλα όχι τόσο καλά για να το εξηγήσω. 

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα, σου δίνουν ένα κωδικό, πηγαινεις σε ενα atm, τον βάζεις και παίρνεις το ποσό που είχε επιλέξει αυτός που σου τον έδωσε, πως είναι απατεώνες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί αυτός ειναι ο πωλητής και είναι να πάρει λεφτά και όχι να δώσει :)

Ουσιαστικά η υπηρεσία Λεφτα στο Λεπτό (ΛσΛ) είναι για να στείλεις λεφτά. Μπαίνεις στο ebanking ή στο application και βάζεις το ποσό που θες να στείλεις. Ενας κωδικός στέλνετε στο κινητό σου, και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε έναν atm (χωρίς κάρτα) για να πάρεις το ποσο που δήλωσες.

Οι απατεώνες συνήθως θέλουν να μπερδέψουν τον αγοραστή, και του λένε οτι χρειάζονται τον κωδικό για να του στείλουν τα λεφτά. Κάποιος άλλο μέλος ειχε βάλει παρόμοια ιστορία με απατεώνες και την υπηρεσία ΛσΛ.

Επεξ/σία από jakegate7
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το έχουν κάνει και σε φίλο, ευτυχώς δεν την πάτησε. Θέλει προσοχή, ειδικά από μη εξοικειωμένα άτομα.

Δε νομίζω ότι επιτρέπεται να μπουν τηλέφωνα εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

τι νόημα έχει να μπουν τηλέφωνα;

Γιατί, οι απατεώνες χρησιμοποιούν συνέχεια τον ίδιο αριθμό; Η λογική λέει ότι ανα διαστήματα αλλάζουν νούμερο

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kleo1 είπε

τι νόημα έχει να μπουν τηλέφωνα;

Γιατί, οι απατεώνες χρησιμοποιούν συνέχεια τον ίδιο αριθμό; Η λογική λέει ότι ανα διαστήματα αλλάζουν νούμερο

Και τον ίδιο αριθμό να χρησιμοποιούν, δεν θα επιτρέψουν οι moderators να μπουν τηλέφωνα...

Δημοσ.

Υπαρχουν   αλλωστε   2  σαιτ   αξιολογησεων   τηλεφωνικων   επαφων   στο   διαδικτυο   που   μπορει  κανεις   να  τους   μαυρισει.

Το  πιθανοτερο   φυσικα   ειναι   να   αλλαζουν   νουμερα   μετα   απο   καθε   αρπαχτη   με   "πακιστανικα"   νουμερα.

• Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, akisdom said:

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο 15θημερο προσπάθησαν να με πάνε στην τράπεζα Πειραιώς για την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό για πράγματα που έχω αγγελίες. 
Τι θα λέγατε να ανεβάσαμε εδώ τα τηλέφωνα όλων αυτών που το προσπαθούν για να τα βάλουμε ως επαφές υψηλού κινδύνου στις συσκευές μας ?

Εγω για παράδειγμα αν και δεν κράτησα το τηλέφωνο του πρώτου έβαλα ως τέτοια επαφή τον δεύτερο. 
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα μπορώ να βάλω το τηλ του εδώ και για όλους τους άλλους που θέλουν. 

τηλεφωνα δεν μπορουν να μπουν οπως ειπαν λογοι για τον απλο λογο οτι ο καθενας μπορει να σηκωσει οτι θελει .πχ καποιος κακοπροεραιτος. ο ιδιος λογος που δεν αφηνουν να ανεβουν στοιχεια οταν γινεται κατι στις αγγελιες.διοτι μπορει εμενα πχ να μου την εσπασες και να  πω οτι εισαι ετσι και ετσι και αυτο ειναι το τηλ κτλ.

καπως ετσι εχει γινει και σε fb που σηκωνει καποιος πχ οτι ο ταδε βασανισε ενα ζωο και ξαφνικα ο αλλος μονο κρεμασμενος δεν εχει βρεθει ενω κανεις δεν εχει ψαξει αν ειναι αληθεια.δυστυχως ειναι πολυ ευκολο να πεις κατι και να πιστεψουν κατευθειαν με τα γνωστα αποτελεσματα να φτανεις μεχρι και να απειλειται η ζωη σου χωρις να εχεις κανει κατι.

σιγουρα υπαρχουν και απατεωνες απλα δεν ειναι ευκολο να ξερεις τι ειναι αληθεια και τι οχι.

• Like 5
Δημοσ.
Στις 7/5/2020 στις 10:04 ΜΜ, poulinos είπε

διοτι μπορει εμενα πχ να μου την εσπασες και να  πω οτι εισαι ετσι και ετσι και αυτο ειναι το τηλ κτλ.

Παλιοτερα το καναμε αλλιως,οχι σε φορουμ,αλλα γραφοντας το τηλεφωνο στις τουαλετες καποιου μαγαζιου :P

Aυτα εδω ειναι φλωριες !!!

Στις 7/5/2020 στις 2:31 ΜΜ, tz_aristotelis είπε

Δηλαδή πως θα γινόταν η '' δουλειά ''? 

Δεν είμαι εξοικιωμενος με τα λεφτά στο λεπτό... 

Στις 7/5/2020 στις 2:36 ΜΜ, akisdom είπε

Ούτε εγώ γιατί δεν έχω λογαριασμό στην Πειραιώς. Αλλα μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος που έχει λογαριασμό εκεί και χρησιμοποιεί την υπηρεσία αυτή. Ξέρω πάνω κάτω πως γινετε αλλα όχι τόσο καλά για να το εξηγήσω. 

Η υπηρεσια ΛΣΛ ειναι μια εξαιρετικη λυση για οταν θες να πληρωσεις τα ναρκωτικα σου  στειλεις χρηματα σε καποιον που εχει ξεμεινει,να βγαλεις λεφτα ενω εχεις χασει/ξεχασει την καρτα σπιτι,να πληρωσεις καποιον ιδιωτη ( πχ αγγελιες insomnia ) που δεν εχει Πειραιως/τραπεζα που να σε βολευει κτλ κτλ.

Εγω προσωπικα τη χρησιμοποιω για να κανω αναληψη απο λογαριασμο μισθοδοσιας που εχει ληξει η καρτα ( και δεν ψηνομαι να κλεισω ραντεβου οπως μου ειπαν για να μου βγαλουν αλλη ) .

Η υπηρεσια αυτη χρησιμοποιειται μεσα απο app/ webanking,δηλωνεις το ποσο που θες να στειλεις και σου ερχεται sms με κωδικο απευθειας.

Ο κωδικος αυτος εχει ισχυ 12 ωρες***

Με αυτον τον κωδικο πας στο ΑΤΜ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ  , τον πληκτρολογεις,μετα σε ρωταει το ποσό και voila,παιρνεις το χρημα.

Καποιοι επιτηδειοι προσπαθουν να μπερδεψουν τον πωλητη,καθοδηγοντας τον μεσω τηλεφωνου για να τους πει δηθεν εναν κωδικο που χρειαζεται η υπηρεσια,για να τους στειλουν μετα ( οι απατεωνες ) τα χρηματα.

Στην ουσια μπερδευουν τον πωλητη,κανοντας τον να τους δωσει τον κωδικο που ειναι για ΑΝΑΛΗΨΗ των χρηματων απο τον λογαριασμο του ιδιου του πωλητη.

****Ενα tip για τη λειτουργια του ΛΣΛ,αν μπειτε μεσα απο το browser ( και οχι απο app ) ειτε του κινητου ειτε του υπολογιστη σας,εχετε τη δυνατοτητα να αυξησετε τη διαρκεια του κωδικου εως και 24 ωρες.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν τελειώνει σε 53 πέτυχες τον δικό μου 😅

Εγώ έκανα και καταγγελία στη δίωξη πάντως και με πήραν τηλέφωνο 3 μέρες μετά την ηλεκτρονική αίτηση. 

Δημοσ.

Το καλό είναι να μάθουν όλοι τι είναι αυτή η Υπηρεσία πως και γιατί λειτουργεί ώστε να μπορούν να προστατευθούν.

Δεν έχει κάποιο νόημα να μπουν τηλέφωνα.Αυτά που είπε ο talibanakos θες π.χ. να στείλεις 200 ευρώ στο παιδί σου που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ελλάδας;;;;;; Πας στην Πειραιώς κάνεις αυτή τη διαδικασία μέσω του λογαριασμού σου ή καταθέτοντας το ποσό , σου δίνει η Τράπεζα κωδικό παίρνεις τηλέφωνο ή τον στέλνεις με sms στο γιο σου και πάει αυτός σε οποιοδήποτε ATM  της Πειραιώς και παίρνει το ποσό πληκτρολογώντας τον κωδικό χωρίς να χρειάζεται να έχει λογαριασμό στην Τράπεζα.

Ξέροντας αυτά κάποιος είναι δύσκολο να την πατήσει από κάποιον απατεώνα. Όπως λέμε η άγνοια σκοτώνει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υπηρεσια ΛσΛ ειναι μια κατα περιπτωση πολυ βολικη και ευκολη διαδικασια που σου λυνει τα χερια. Εχει τυχει πχ να πληρωσω με αυτην υδραυλικο που πηγε στον νοικαρη για επισκευη και εγω ημουν διακοπες στην αλλη ακρη της Ελλαδας. Ουτε εκεινος την γνωριζε, τον κατευθυνα πως να παει στο ΑΤΜ και τι να κανει για να εισπραξει. Διστακτικος στην αρχη, αν δεν γνωριζεις την υπηρεσια λογικο να σκεφτεις "τι μου λεει τωρα αυτος". Εχει τυχει να πληρωσω ετσι και μελος του Insomnia σε αγοραπωλησια. Ειναι σχετικα δυσκολο να την πατησεις, πρεπει να εισαι ντιπ ασχετος, αλλα απο την αλλη, αν εισαι ντιπ ασχετος, μπορει και καποιος να σου παρει και τα στοιχεια της καρτας σου... "για να σου κανει καταθεση" και εσυ να καταληγεις να του δινεις μεχρι και το 3ψηφιο απο πισω. Η τραπεζα σου φταιει μετα; Η καρτα; Ή η βλακεια σου; Μην τα δαιμονοποιουμε ολα. Η υπηρεσια ειναι πολυ καλη.

Η διαδικασια εχει ως εξης.

Μπαινεις στην εφαρμογη ή στον browser. Προχωρας μεσα στην επιλογη ΛσΛ και απο εκει δηλωνεις ενα χρηματικο ποσό που θες να στειλεις. Ας πουμε 50€.

Η τραπεζα σου στελνει με SMS εναν κωδικο. Αυτο το SMS αναγραφει ΜΟΝΟ τον κωδικο και το χρονικο οριο για το οποιο ισχυει. Δεν αναφερει πουθενα στο SMS το χρηματικο ποσό που ειναι προς εισπραξη. Δηλαδη γραφει πχ

"Ο κωδικος σας για το Λεφτα στο Λεπτο ειναι 514582323 και εχει ισχυ μεχρι τις 11/5/2020 20.46"

Αυτος που θελει να εισπραξει, πρεπει να ενημερωθει στη συνεχεια απο εσενα ΚΑΙ για τον κωδικο σου εστειλε η Τραπεζα ΚΑΙ για το χρηματικο ποσό που εσυ πριν δηλωσες στην εφαρμογη και το γνωριζεις μονο εσυ. Πηγαινει σε ενα ΑΤΜ της Πειραιως - χωρις καρτα-, πληκτρολογει κωδικο και ποσό και εισπραττει.

Δηλαδη πρεπει να του πεις "Φιλε, ο κωδικος ειναι 514582323 και εισπραττεις 50€"

Αν καποιος γνωριζει μονο το ποσό και οχι τον κωδικο, δεν μπορει να εισπραξει.

Αν καποιος γνωριζει μονο τον κωδικο και οχι το ποσό, δεν μπορει να εισπραξει.

Δεν μπορεις να πληκτρολογησεις τον κωδικο, να του πεις 20€ και να στα βγαλει. Πρεπει να ειναι το ακριβές αντιτιμο που εβαλες εσυ οταν δημιουργουσες οτν κωδικο.

Το βρισκω πολυ βολικο και πρεπει να εισαι τελειως μπετό για να την πατησεις.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 7/5/2020 στις 2:46 ΜΜ, jakegate7 είπε

Γιατί αυτός ειναι ο πωλητής και είναι να πάρει λεφτά και όχι να δώσει :)

Ουσιαστικά η υπηρεσία Λεφτα στο Λεπτό (ΛσΛ) είναι για να στείλεις λεφτά. Μπαίνεις στο ebanking ή στο application και βάζεις το ποσό που θες να στείλεις. Ενας κωδικός στέλνετε στο κινητό σου, και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε έναν atm (χωρίς κάρτα) για να πάρεις το ποσο που δήλωσες.

Οι απατεώνες συνήθως θέλουν να μπερδέψουν τον αγοραστή, και του λένε οτι χρειάζονται τον κωδικό για να του στείλουν τα λεφτά. Κάποιος άλλο μέλος ειχε βάλει παρόμοια ιστορία με απατεώνες και την υπηρεσία ΛσΛ.

Παιδια δεν μπορω να το καταλαβω...!Αφου ο πωλητης περιμενει να του στειλουν κωδικο για να εισπαραξει λεφτα για μια αγγελια πως του ζητουν οι αγοραστες τον κωδικο;;;;;Οταν του λενε θελουμε τον κωδικο δεν ξερει οτι αυτοι πρεπει να του δωσουν κωδικο;;;Πως να τον μπερδεψουν;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...