Προς το περιεχόμενο

BACKUP-DISASTER RECOVERY για ατομική χρήση

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ακολουθήσω μία τακτική 'ασφαλείας' για την εξασφάλισή μου απέναντι σε κίνδυνο απώλειας των δεδομένων μου.

Αναφέρομαι σε ένα και μόνο pc, το οποίο μάλιστα είναι laptop, με ότι αυτό σημαίνει.

Αυτή τη στιγμή κάνω το εξής:

Εχω πάρει ghost τον δίσκο σε dvd. Το dvd αυτο περιέχει λειτουργικό και εγκατεστημένα προγράμματα.

Οσον αφορά τα προγράμματά μου αλλά και τα προσωπικά μου αρχεία και δεδομένα, αυτά στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αποθηκευμένα σε dvd-rw.

Δεν τα έχω μέσα στο δίσκο. Εχω φακέλους στον σκληρό που αντιστοιχούν σε κάθε ενα απο τα dvds-backups, οι οποίοι φάκελοι, όταν φτάσουν πχ 100mb μέγεθος, αμέσως τα περνάω με το Nero σε νέο session στα dvd-rw. Επειτα, τα σβήνω από τον σκληρό.

Με αυτό τον τρόπο καταφέρνω και έχω ένα 'λιτό' δίσκο, τον οποίο πέρνω Ghost backup ταχύτατα, και σε 1-2 dvd μόνο.

Επίσης αυτά τα dvd-rw, τα έχω αντιγράψει και σε dvd-r. Βέβαια τα dvd-rw ανανεώνονται με προσθήκες συχνά, αλλά φυσικα τα dvdrs τα ανανεώνω αραιά.

Γνωρίζω πως άλλος μπορεί να ακολουθούσε άλλη τακτικη.

Πχ., ενα ακομη δίσκο usb2 και backups εκεί. Αντίλογος: δεν μπορώ να διαθέσω τώρα αυτό το χρηματικό ποσό.

'Η άλλος μπορεί να είχε τα πάντα στο στο δίσκο και να έπαιρνε μόνο ghost. Αντίλογος: Δεν θέλω να είναι το ghost μου τεράστιο, και άν το χρειαστώ να κάνω ώρες να επαναφέρω το σύστημά μου. Εξάλλου το ghost παίρνει backup μονο σε dvds και όχι σε dvdrw και είναι και ασύμφορο οικονομικά.

Άλλος...κάτι άλλο.

Θέλω τη γνώμη σας για την πολιτική ασφαλείας που ακολουθώ.

Πιστεύω ότι είναι οικονομική, γρήγορη, και με καλύπτει καλά.

Αλλά θέλω και τις γνώμες σας, ή να μου πειτε τι εφαρμοζετε εσεις, ίσως να αναθεωρήσω κάτι, ή να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας.

Δημοσ.

Εχω κανει partition στον δισκο του laptop και κανω εκει backup απο εκει σε Dvd αλλα μονο αρχεια οχι λειτουργικο η προγραμματα χωρις να χρησιμοποιω καποιο πραγραμμα.

Δημοσ.

Ναι, το partition ειναι μια λύση.

Εχω ομως τραυματικοτατη εμπειρια απο το παρελθον (ενταξει ισως εκανα κι εγω καπου λαθος-αλλα σε τετοια θεματα μαλλον δεν επιτρεπονται λαθη), οποτε δεν νομιζω να το αποτολμήσω.

Δημοσ.

Σε ένα από τα PC μου έχω ένα φορητό δίσκο που μπαίνει κάθε Σάββατο για να πάρει Backup 80GB.

Με batch file και με άλλο ένα έρχονται στη θέση τους.

Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω ένα Utility Που μου έφτιαξε ένα φίλος αλλά πρέπει πρώτα να βρω χρόνο.

Τα τακτικά της ημέρας τα παίρνω στο δίκτυο, σε ZIP και σε FlashDisk.

Δεν εμπιστεύομαι συμπιεσμένα αρχεία, ή αρχεία από προγράμματα backup κλπ.

Προτιμώ να είναι στην κανονική τους μορφή, ας πιάνουν χώρο.

Δημοσ.

E ti apopseis twra...

kathenas opws ton volevei !

H methodos soy pantws einai ikanopiitikotath kata th gnwmh moy, mia kai den xaneis tipota ama ginei to moiraio. Egw proswpika travaw mia sto toso ena copy se ena ekswteriko skliro poy exw mono ta shmanika epangelmatika dedomena (oxi mp3 kai saxlamares p.x.).

Ta ypoloipa ama xtypa ksylo pathoyn kati den me poly noiazei. Ase poy den katalavenw to nohma toy na kanw backup ta win me to software toys ta opoia exw se cd (poy se 2 mhnes tha einai kai outdated), poses fores pia na kanei kaneis restore gia na to thelei plhres ? Format, reinstall kai agios o theos ! Oytws h allws kanw ena format kathe 4-12 mhnes analoga me ta kefia giati m'aresei h esthish toy neoy systhmatos (ax afth h engatastash win2000 poy eixe 6 mhnes na crasharei !) :D

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας.

Εστιάζω την προσοχή μου σε προσωπικό επίπεδο χρήσης, προαφανώς για εταιρικό μιλάμε για άλλου όγκου δεδομένα και άλλες ανάγκες. Αλλά και για τον καθένα μας τα προσωπικά του αρχεία ειναι τόσο σημαντικά.

Δημοσ.

karib, κι εγώ πιστεύω είσαι απόλυτα καλυμένος, ιδιαίτερα αφού τα DVDRW τα μεταφέρεις και σε DVDR. Φρόντισε μόνο να παίρνεις ΜΟΝΟ επώνυμα δισκάκια. Για DVDRW π.χ. θεωρώ πολύ καλά τα Verbatim DataLife Plus και τα Philips. Tώρα στα DVDR σηκώνει πολλή συζήτηση το θέμα. Τaiyo Yuden, Ritek, Ricoh? 1000+2 επιλογές, ανάλογα και με την ποιότητα (ή μήπως ΠΧΙΟΤΗΤΑ? :D ) του recorder σου.

Δημοσ.

karib, κι εγώ πιστεύω είσαι απόλυτα καλυμένος, ιδιαίτερα αφού τα DVDRW τα μεταφέρεις και σε DVDR.

Ανακούφιση.

Τaiyo Yuden

Αυτα πλεόν χρησιμοποιώ.

Για DVDRW π.χ. θεωρώ πολύ καλά τα Verbatim DataLife Plus και τα Philips

Χρησιμοποιώ, εκτος απο verbatim και αρκετά tdk. Νομίζω είναι καλά, ή όχι?

Δημοσ.

Δεν έχω άποψη για τα TDK, sorry. Όπως και να 'χει, όμως, καλό είναι να κατεβάσεις το τελευταίο CD-DVD Speed ( http://www.cdspeed2000.com/go.php3?link=download.html ) και να κάνεις ένα quality test μετά από κάθε εγγραφή. Θα σε βοηθήσει να συγκρίνεις την ποιότητα των συνδυασμών media+recorder που χρησιμοποιείς κάθε φορά.

Δημοσ.

το τελευταίο CD-DVD Speed

και να κάνεις ένα quality test μετά από κάθε εγγραφή

To quality test τι είναι? Με το Nero verify να κανω? Με το το CD-DVD Speed δεν είδα στο site να λέει κάτι πέρα απο

Seek times CPU usage Burst rate DAE quality Transfer rate Spinup/spindown time.

Eκτος αν ειναι το DAE quality (δεν γνωριζω τι ειναι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...