Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έχουν και με απασχολούν σοβαρά κάποια θέματα που αντιμετωπίζω και δεν ξέρω αν έχω ή δεν έχω δίκιο.

Έχω ενοικιάσει ένα χώρο "γραφείο" για να κάνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες (πρώτη φορά ενοικίασα και δεν ήξερα πολλά πράγματα).

Ο χώρος που ενοικίασα φαινόταν κομπλέ,  βρίσκεται στο 1ο όροφο, συντηρημένος και όλα άψογα, μόνο που μου διέφυγαν 2 λεπτομέρειες, ότι:

• ο χώρος έχει ψευδοροφή
  • είχε καλώδια δικτύου που κατέβαιναν προς τα κάτω

Υπέγραψα συμφωνητικό στις 8 Φεβρουαρίου όπου πάνω στο συμφωνητικό, αναφέρει ημερομηνία 15/02/2020 πως θα μπορώ να μπω στον χώρο .

Πλήρωσα από τις πρώτες μέρες 300€ την εγγύηση και αλλά 300€ για το ενοίκιο από τις πρώτες ήμερες που υπέγραψα (διπλό φάουλ)

• διπλό φάουλ γιατί με ενημέρωσε η λογίστρια μου πως δεν χρειαζόταν να πλήρωνα τον Φεβρουάριο τόσο νωρίς. Πληρώνουμε αρχές του κάθε μήνα, τον περασμένου μήνα. Δλδ τον Μάρτιο θα πλήρωνα για τον Φεβρουάριο και απ' ότι έχω όλους τους μήνες του προ-πλήρωνα και δεν έπρεπε να πληρώσω ολόκληρο τον μήνα.

Περνάνε κάποιες μέρες και ξεκινάω να βάζω τα πράγματα μου και φτάνω στις καλωδιώσεις. Πιο παλιά, ο 1ος όροφος ήταν τηλεφωνικό κέντρο, τα καλώδια που έρχονταν από κάτω, περνάνε μέσω ψευδοροφής  και πάνε στις πρίζες με άλλα λόγια, οι πρίζες του τηλεφώνου και δικτύου που έχει ο χώρος είναι άχρηστες. Ενημέρωσα τον σπιτονοικοκύρη και ισχυρίζεται ότι

"Εγώ σου παρέχω μόνο μία πρίζα. Αν θες να φτιάξεις κάντα με δικά σου έξοδα." και λέω τώρα να φτιάξω τις πρίζες του χώρου που όταν θα φύγω, θα του μείνουν, δικά του έξοδα είναι και του εξήγησα πως τι να έκανα ? Να έφερνα σκάλα να ελέγξω την ψευδοορφή; και μου είπε ο ίδιος όχι πως δεν γινόταν κάτι τέτοιο.

Επίσης τώρα που πιάσανε οι ζέστες, ο τοίχος που είναι στην ψευδοροφή χρειάζεται βάψιμο και έχει μαζέψει μούχλα και αυτό το αρνείται να το φτιάξει.

Επιπρόσθετα η επιχείρηση μου εμένα πλήττεται λόγω κορώνο -ιου  και δικαιούμαι να του δώσω το 60% του ενοικίου, παρόλα αυτά το θέλει ολόκληρο. 

Στο συμφωνητικό υπάρχει όρος που ξεκαθαρίζει σε περίπτωση που υπάρχει κάποια ζημιά στον χώρο, είναι δικά του έξοδα και να καθυστερήσω την πληρωμή 1 μήνα

(να πληρώνω το ενοίκιο όπως προβλέπεται)

σκέφτομαι να βάλω δικηγόρο γιατί δεν παλεύεται άλλο.

Αλλά πριν κάνω κάτι τέτοιο θέλω να ακούσω την γνώμη σας μπας και έχω κάπου λάθος.

Δημοσ.

Κανένας δεν θα μπορέσει να εκφέρει γνώμη αν δεν δει το γραφείο, και το κυριότερο αν δεν δει τι ακριβώς προβλέπεται στο συμφωνητικό που έχετε υπογράψει.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κανένας δεν θα μπορέσει να εκφέρει γνώμη αν δεν δει το γραφείο, και το κυριότερο αν δεν δει τι ακριβώς προβλέπεται στο συμφωνητικό που έχετε υπογράψει.

σωστα υποθεση για δικηγορο να σε κατευθηνει.

Για τη μειωση ενοικιου ο ιδιοκτητης δε μπορει να κανει πολλα. Αν ο κωδικος της επιχειρησης σου ειναι στους κωδικους που αναφερθηκαν απο τη κυβερνηση εσυ θα βαλεις το μειωμενο ενοικιο και ας ζητησει τα ρεστα στο...κρατος.

• Like 1
Δημοσ.

Το ενοίκιο συνήθως προκαταβάλεται, πάντα πληρώνεις του ερχόμενου μήνα όχι αυτού που πέρασε.

Αν όπως σου είπαν και οι παραπάνω ο ΚΑΔ είναι στις λίστες τότε η μείωση είναι αυτόματη, δεν του πέφτει λόγος.Φαντάζομαι εκτός του συμφωνητικού έχεις κάνει αποδοχή και στη ΔΟΥ και φαίνεται σαν έδρα της επιχείρησης σου, όχι ως δευτερεύουσα κατοικία.

Δημοσ.

Φίλε μου αν η λογίστρια σου, είπε ότι καταβάλλεις ενοίκιο στις αρχές κάθε μήνα για τον προηγούμενο, τότε άλλαξέ την άμεσα.  Πολύ σοβαρό φάουλ. Είναι ένδειξη ασχετοσύνης. 

Για όλα τα άλλα εκτός από το 60% έχει δίκιο ο ιδιοκτήτης. Αν σου διέφυγαν κάποιες λεπτομέριες όπως γράφεις, αυτό είναι πρόβλημά σου. 

Δεν έχει υποχρέωση κανένας ιδιοκτήτης να κάνει αλλαγές για κάτι που εξυπηρετεί εσένα εκτός κι αν το συμφωνήσετε πριν μπεις μέσα. 

Το 60% δεν είναι στο χέρι κανενός ιδιοκτήτη αρκεί να καλύπτεται ο ΚΑΔ σου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MariosX είπε

Καλησπέρα σας.

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έχουν και με απασχολούν σοβαρά κάποια θέματα που αντιμετωπίζω και δεν ξέρω αν έχω ή δεν έχω δίκιο.

Έχω ενοικιάσει ένα χώρο "γραφείο" για να κάνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες (πρώτη φορά ενοικίασα και δεν ήξερα πολλά πράγματα).

Ο χώρος που ενοικίασα φαινόταν κομπλέ,  βρίσκεται στο 1ο όροφο, συντηρημένος και όλα άψογα, μόνο που μου διέφυγαν 2 λεπτομέρειες, ότι:

• ο χώρος έχει ψευδοροφή

Υπέγραψα συμφωνητικό στις 8 Φεβρουαρίου όπου πάνω στο συμφωνητικό, αναφέρει ημερομηνία 15/02/2020 πως θα μπορώ να μπω στον χώρο .

Πλήρωσα από τις πρώτες μέρες 300€ την εγγύηση και αλλά 300€ για το ενοίκιο από τις πρώτες ήμερες που υπέγραψα (διπλό φάουλ)

• διπλό φάουλ γιατί με ενημέρωσε η λογίστρια μου πως δεν χρειαζόταν να πλήρωνα τον Φεβρουάριο τόσο νωρίς. Πληρώνουμε αρχές του κάθε μήνα, τον περασμένου μήνα. Δλδ τον Μάρτιο θα πλήρωνα για τον Φεβρουάριο και απ' ότι έχω όλους τους μήνες του προ-πλήρωνα και δεν έπρεπε να πληρώσω ολόκληρο τον μήνα.

Περνάνε κάποιες μέρες και ξεκινάω να βάζω τα πράγματα μου και φτάνω στις καλωδιώσεις. Πιο παλιά, ο 1ος όροφος ήταν τηλεφωνικό κέντρο, τα καλώδια που έρχονταν από κάτω, περνάνε μέσω ψευδοροφής  και πάνε στις πρίζες με άλλα λόγια, οι πρίζες του τηλεφώνου και δικτύου που έχει ο χώρος είναι άχρηστες. Ενημέρωσα τον σπιτονοικοκύρη και ισχυρίζεται ότι

"Εγώ σου παρέχω μόνο μία πρίζα. Αν θες να φτιάξεις κάντα με δικά σου έξοδα." και λέω τώρα να φτιάξω τις πρίζες του χώρου που όταν θα φύγω, θα του μείνουν, δικά του έξοδα είναι και του εξήγησα πως τι να έκανα ? Να έφερνα σκάλα να ελέγξω την ψευδοορφή; και μου είπε ο ίδιος όχι πως δεν γινόταν κάτι τέτοιο.

Επίσης τώρα που πιάσανε οι ζέστες, ο τοίχος που είναι στην ψευδοροφή χρειάζεται βάψιμο και έχει μαζέψει μούχλα και αυτό το αρνείται να το φτιάξει.

Επιπρόσθετα η επιχείρηση μου εμένα πλήττεται λόγω κορώνο -ιου  και δικαιούμαι να του δώσω το 60% του ενοικίου, παρόλα αυτά το θέλει ολόκληρο. 

Στο συμφωνητικό υπάρχει όρος που ξεκαθαρίζει σε περίπτωση που υπάρχει κάποια ζημιά στον χώρο, είναι δικά του έξοδα και να καθυστερήσω την πληρωμή 1 μήνα

(να πληρώνω το ενοίκιο όπως προβλέπεται)

σκέφτομαι να βάλω δικηγόρο γιατί δεν παλεύεται άλλο.

Αλλά πριν κάνω κάτι τέτοιο θέλω να ακούσω την γνώμη σας μπας και έχω κάπου λάθος.

Η λογιστρια αν σου ειπε τετοιο πραγμα και δεν καταλαβες εσυ λαθος αλλαξε την αμμεσα, ειναι εντελώς ασχετη, η πληρωμη του ενοικιου ηταν και ειναι ανεκαθεν "προπληρωμη" του καθε μηνα που μενεις στον χωρο. Δηλαδη για παραδειγμα τωρα που εχουμε Μαιο, αρχες Μαιου γινετε η πληρωμη του Μαιου, του μηνα που διανυουμε δηλαδη και οχι του περασμενου μηνα.

Τωρα για τις πριζες που λες, ειναι θεμα συννενοησης με τον ιδιοκτητη, αν εσενα απ την αρχη δεν σου εκανε ο χωρος και ηθελες καποιες αλλαγες επρεπε να το συζητησεις μαζι του πριν την ενοικιαση για το αν τα βρειτε η οχι , στα καλα του καθουμενα τωρα και αφου ηδη εχεις 3 μηνες μεσα δεν νομιζω οτι ειναι υποχρεως ο ιδιοκτητης να κανει αλλαγες στο χωρο κατα τα δικα σου "γουστα"(το γουστα σε εισαγωγικα δεν το λεω με την κακη εννοια).

Τελος για την εκπτωση του 40% εκει που κανεις την αιτηση για το 800αρι, αν δικαιουσαι και εκπτωση στο ενοικιο σου ανοιγει επιπλεον φορμα να συμπλήρωσεις τα στοιχεια της κατοικιας που ενοικιαζεις του ιδιοκτητη κτλ.Εφοσον λοιπον δικαουσαι εκτπωση και εχεις συμπληρωσει την αντιστοιχη υπευθυνη δηλωση τοτε ειναι υποχρεωμενος να δεχτει το 60% του ενοικιου βαση υπουργικης αποφασης, δεν ειναι στο χερι του.Εχουν γινει απο την πλευρα σου αυτες οι απαραιτητες ενεργειες, τσεκαρες οτι οντως το δικαιουσαι?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Το πότε ακριβώς πληρώνεται το ενοίκιο κατά κανόνα περιγράφεται στο μισθωτήριο, οι απόψεις του κάθε insomniac και της λογίστριας είναι αδιάφορες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το πότε ακριβώς πληρώνεται το ενοίκιο κατά κανόνα περιγράφεται στο μισθωτήριο, οι απόψεις του κάθε insomniac και της λογίστριας είναι αδιάφορες.

Δεν ειναι αποψη ειναι γεγονος, μπηκες μεσα πχ 10 του μηνα, πληρωνεις καθε 10 του μηνα, αλλα η πληρωμη αφορα "προπληρωμη" του εκαστοτε μηνα και οχι του προηγουμενου. Δεν μενεις πρωτα ενα μηνα στο χωρο και μετα τον πληρωνεις, πρωτα πληρωνεις τον μηνα και μετα διαμενεις στο χωρο, το αντιθετο δεν το εχω συναντησει ποτε.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Δεν ειναι αποψη ειναι γεγονος, μπηκες μεσα πχ 10 του μηνα, πληρωνεις καθε 10 του μηνα, αλλα η πληρωμη αφορα "προπληρωμη" του εκαστοτε μηνα και οχι του προηγουμενου. Δεν μενεις πρωτα ενα μηνα στο χωρο και μετα τον πληρωνεις, πρωτα πληρωνεις τον μηνα και μετα διαμενεις στο χωρο, το αντιθετο δεν το εχω συναντησει ποτε.

Ok, αν ο χαρακτηρισμός "άποψη" δεν σου κάθεται καλά να το διατυπώσω κάπως αλλιώς:

Δεν διαφωνώ στο ότι η πιο συνηθισμένη συμφωνία είναι το μίσθωμα του να καταβάλλεται στις αρχές του τρέχοντος μηνός, έτσι γίνεται συνήθως.

Όμως το πως και το πότε καταβάλλεται το μίσθωμα είναι θέμα συμφωνίας (άρα συμφωνητικού), δεν υπάρχει κάποιος κανόνας/νόμος που να υποχρεώνει η καταβολή να γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, για αυτό και αν θέλει κάποιος να διαπιστώσει τι ακριβώς ισχύει θα πρέπει να διαβάσει το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει συνταχθεί.

Καλύτερα τώρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ok, αν ο χαρακτηρισμός "άποψη" δεν σου κάθεται καλά να το διατυπώσω κάπως αλλιώς:

Δεν διαφωνώ στο ότι η πιο συνηθισμένη συμφωνία είναι το μίσθωμα του να καταβάλλεται στις αρχές του τρέχοντος μηνός, έτσι γίνεται συνήθως.

Όμως το πως και το πότε καταβάλλεται το μίσθωμα είναι θέμα συμφωνίας (άρα συμφωνητικού), δεν υπάρχει κάποιος κανόνας/νόμος που να υποχρεώνει η καταβολή να γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, για αυτό και αν θέλει κάποιος να διαπιστώσει τι ακριβώς ισχύει θα πρέπει να διαβάσει το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει συνταχθεί.

Καλύτερα τώρα?

Προφανώς, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση στο συμβόλαιο να αναφέρεται πληρωμή μετά την λήξη του μήνα. Το ποτέ και πως αναφέρονται στο συμφωνητικό, και φυσικά κάποιος με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη μπορεί να καθυστερήσει ή να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής. Αλλά το να αποπληρώνεται το μίσθιο μετά το πέρας του μήνα ( τριάντα ημερών, δε σημαίνει ντε και καλά ότι όλα τα συμβόλαια ξεκινάνε πρώτη του μήνα) μόνο ιδιοκτήτης με αυτοκτονικές τάσεις θα συνέτασσε και θα υπέγραφε σε συμφωνητικό...

Επεξ/σία από acomaedo
Δημοσ.
Μόλις τώρα, acomaedo είπε

Προφανώς, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση στο συμβόλαιο να αναφέρεται πληρωμή μετά την λήξη του μήνα. Το ποτέ και πως αναφέρονται στο συμφωνητικό, και φυσικά κάποιος με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη μπορεί να καθυστερήσει ή να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής. Αλλά το να αποπληρώνεται το μίσθιο μετά το πέρας του μήνα μόνο ιδιοκτήτης με αυτοκτονικές τάσεις θα συνέτασσε και θα υπέγραφε σε συμφωνητικό...

Εγώ πάλι στη θέση σου δεν θα ήμουν απόλυτος ούτε για το τι αναγράφεται στο συμφωνητικό, αλλά ούτε και για τις τάσεις του καθενός. Απόλυτος θα ήμουν μόνο αν διάβαζα το συμφωνητικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MariosX είπε

Καλησπέρα σας.

• ο χώρος έχει ψευδοροφή

....

....

....

Δε θα εκφέρω κάποια άποψη για τα υπόλοιπα, αλλά :

- το να έχει ή οχι ψευδοροφή ένας χώρος δε το λες και "λεπτομέρεια"

- το ίδιο θα έλεγα και για το πόσες πρίζες τηλεφώνου έχει ένας χώρος όταν μάλιστα προκειται για γραφείο (εδώ μπορώ να σου δώσω ένα ελαφρυντικό ότι μπορεί να θεώρησες "έχει όσες βλέπω" αλλά μάλλον δείχνει επιπολαιότητα όταν γίνεται από επαγγελματία (οχι πχ ένα φοιτητή που πάει να μείνει πρώτη φορά μόνος του).

δηλαδή περισσότερο θα με προβημάτιζε στο κατά πόσο είσαι έτοιμος να ανοίξεις "δικο σου μαγαζί" παρά αν έχει 1 ή 10 πρίζες τηλεφώνου ο χώρος. 

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Οκ δεκτό για το ενοίκιο.

1) Για τις πρίζες, είναι λαθός να θεωρείς εφόσον υπάρχουν και φαίνονται είναι και λειτουργίκες;

2) Για την μούχλα υγρασία του χώρου, αυτό δεν θεωρείται έξοδα συντήρησης του χώρου και ότι πάνε για τον ιδιοκτήτη;

Δημοσ.

Με δεδομενο οτι ο σπιτονοικοκυρης θα φαει στο κεφαλι το -40% (αν οντως εισαι στους ΚΑΔ),θα ελεγα να μην ασχοληθεις αλλο με το θεμα και να φτιαξεις με δικα σου εξοδα οτι χρειαζεται για να ειναι λειτουργικος ο χωρος.Ξεχνα δικηγορους και ξερω γω τι αλλο

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, MariosX είπε

2) Για την μούχλα υγρασία του χώρου, αυτό δεν θεωρείται έξοδα συντήρησης του χώρου και ότι πάνε για τον ιδιοκτήτη;

Τα έξοδα "συντήρησης" δεν επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

πχ δε σου πληρώνει να κόβεις χόρτα και τα καθαριστικά για να σγφουγγαρίζεις.

Μονο βλάβες.

35 λεπτά πριν, MariosX είπε

1) Για τις πρίζες, είναι λαθός να θεωρείς εφόσον υπάρχουν και φαίνονται είναι και λειτουργίκες;

Διάβασε το συμβόλαιό σου και δες τι λέει μέσα για το τι συνομολογείται ότι είδες και έλεγξες.

Για συμβόλαιο μαγαζιού/γραφείου από επαγελματία δε ξέρω αν είναι "λαθος" αλλά είναι σίγουρα "αφελές". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...