Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

σε οικοδομή χτισμένη το 1952, η οποία κατοικούνταν μέχρι και τον Απρίλιο του 2007, η οποία πληρώνει κανονικά ΕΝΦΙΑ και σήμερα, απλά δεν κατοικείται, υπάρχει μια τεράστια αυλή που έχει και χώρο στάθμευσης σε μια γωνία. Είναι το πατρικό του πατέρα μου.

Μέχρι το 2012 ΙΧ έβγαινε και έμπαινε χωρίς προβλήματα, από το 2012 και μετά δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε η αυλή σαν χώρος στάθμευσης.

Το 2014 η Περιφέρεια ξεκίνησε έργα στον δρόμο μπροστά από την Οικία και έγινε με δυό λωρίδες ανά κατεύθυνση και με διαχωριστική νησίδα στην μέση, Λεωφόρος δηλαδή.

Μπροστά από το σπίτι έγινε πλάτωμα, όπως και σε μεγάλο μήκος της οδού για να μπορούν να παρκάρουν κάτοικοι της περιοχής ενώ πιο παλιά δεν ήταν εφικτό λόγω κίνησης του δρόμου και στενότητας.

Επίσης μπροστά από την κύρια είσοδο του σπιτιού έγινε απότμηση του πεζοδρομίου με μήκος περίπου 2.20 μέτρων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το 2015 με αίτημα μας ζητήσαμε κάποιες παρεμβάσεις γιατί κάναν κάποιες τεχνικές υπερβολές στην κατασκευή του πεζοδρομίου που δημιουργούν πρόβλημα με λιμνάζοντα νερά στα θεμέλια του σπιτιού. Στο έγγραφο της αίτησης ζητούσαμε και χορήγηση άδειας στάθμευσης. 

Το έργο παραδόθηκε τελικά στην Περιφέρεια στα τέλη του 2017 (υπήρχαν αντιδικίες με τον εργολάβο), παρόλο που ο δρόμος είχε δοθεί στην κυκλοφορία από το 2015 με επιφυλάξεις.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μετά από 9 χρόνια απέκτησα και πάλι ΙΧ και θέλω να το παρκάρω εκεί καθώς προφυλάσσεται από πολλούς παράγοντες. Όμως όλα αυτά τα χρόνια, από το 2015 και μετά, κάποιοι πάρκαραν μπροστά από το σπίτι, δεν μας ενδιέφερε από την στιγμή που το ΙΧ που στάθμευε εκεί, είχε τεθεί εκτός κυκλοφορίας από το 2011.

Έβαλα σήμανση ευδιάκριτη ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται.

Επικοινώνησα με το Δήμο να δούμε τι γίνεται με την άδεια λειτουργίας του πάρκινγκ και μας είπαν ότι δεν χρειάζεται από την στιγμή που είναι είσοδος - έξοδος στο οικόπεδο και όχι θέση στάθμευσης, παρόδιος ιδιοκτησία δηλαδή. Μου είπαν να πάμε να κάνουμε αίτηση για να πάρουμε άδεια για κολωνάκια αριστερά και δεξιά του χώρου στάθμευσης.

Εγώ θέλω να βγάλω το αυτοκίνητο και κάποιος είτε έχει κλείσει τον χώρο μπροστά από την αυλόπορτα και κύρια είσοδο της Οικίας, είτε έχει παρκάρει οριακά σύριζα στο τέλος της απότμησης και δεν μπορώ να εξέλθω και καλώ την Τροχαία και μου ζητάνε άδεια κτλ.

Τι κάνω; Επικαλούμαι το Άρθρο 34 περί παρόδιας ιδιοκτησίας; Γιατί και αυτοί δεν ξέρουν τις τους γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος, μπορείς να αφήνεις χαρτάκια και σιγά-σιγά θα το μάθει ο κόσμος οτι χρησιμοποιείς την είσοδο και δεν θα στην κλείνει.

Τώρα το είσοδος σε παρόδιο ιδιοκτησία είναι μια γενικόλογη έννοια και επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών...

Πάντως το να φωνάζεις συνέχεια την τροχαία και να γράφει τον κόσμο μόνο προβλήματα θα (σου) δημιουργήσει αργά ή γρήγορα πιστεύω.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Τι κάνω;

Από ότι έχεις γράψει η απάντηση σου έχει ήδη δοθεί:

21 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Μου είπαν να πάμε να κάνουμε αίτηση για να πάρουμε άδεια για κολωνάκια αριστερά και δεξιά του χώρου στάθμευσης.

Τα κολωνάκια, που θα βάλεις εσύ με δικά σου έξοδα και τις προδιαγραφές που θα σου ορίσει ο Δήμος, θα έχουν ταμπέλες οι οποίες θα αναγράφουν τον αριθμό αδείας του δήμου, αυτό ακριβώς δλδ που σου ζητάει και η τροχαία:

25 λεπτά πριν, Black Flag είπε

καλώ την Τροχαία και μου ζητάνε άδεια κτλ.

Τι δεν καταλαβαίνεις από τα παραπάνω?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από ότι έχεις γράψει η απάντηση σου έχει ήδη δοθεί:

Τα κολωνάκια, που θα βάλεις εσύ με δικά σου έξοδα και τις προδιαγραφές που θα σου ορίσει ο Δήμος, θα έχουν ταμπέλες οι οποίες θα αναγράφουν τον αριθμό αδείας του δήμου, αυτό ακριβώς δλδ που σου ζητάει και η τροχαία:

Τι δεν καταλαβαίνεις από τα παραπάνω?

Δεν είναι τοσο απλο το συγκεκριμενο πρόβλημα.

Ο Δήμος δεν μπορει να δώσει άδεια, δεν ειναι πάρκινγκ, ειναι δρομος(ιδιωτικώς) τι άδεια να δώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα κατάλαβα.

Με άδεια για κολωνάκια από τον Δήμο, μαζί με το σχέδιο και τις προδιαγραφές που ορίζει ο Δήμος είμαι απόλυτα καλυμμένος.

Σας ευχαριστώ!

NikosKallithea μάλλον με τα κολωνάκια λύνεται το ζήτημά μου. Απλά το πρόβλημα είναι κάποιοι τροχονόμοι ή της ΔΙΑΣ που έρχονται συνήθως δεν καταλαβαίνουν τον ΚΟΚ.

Επεξ/σία από Black Flag
Δημοσ.

δε μπορώ να καταλάβω πως μερικοί παρκάρουν σε σημεία που κλείνουν δρόμους, εισόδους, πάρκινγκ

Τόσο στα @@ τους είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν είναι τοσο απλο το συγκεκριμενο πρόβλημα.

Ο Δήμος δεν μπορει να δώσει άδεια, δεν ειναι πάρκινγκ, ειναι δρομος(ιδιωτικώς) τι άδεια να δώσει.

Αν δεν ξέρεις και πολλά για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όντως σου φαίνονται όλα δύσκολα.

Όσο για το τι άδεια να δώσει έχει ήδη απαντηθεί από το πρώτο post κιόλας, ο ίδιος ο Δήμος του είπε να κάνει αίτηση ώστε να πάρει άδεια για τις ταμπέλες, οι οποίες θα απαγορεύουν την στάση/στάθμευση μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας.

Άρθρο 34 κοκ:

3. Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και:

β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.

https://www.glavopoulos.com/el/kok-034/

8 λεπτά πριν, kleo1 είπε

δε μπορώ να καταλάβω πως μερικοί παρκάρουν σε σημεία που κλείνουν δρόμους, εισόδους, πάρκινγκ

Τόσο στα @@ τους είναι;

Τόσο και λίγα λες...

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας έχω νέα ενημέρωση για το θέμα.

Μετέβη σήμερα ο πατέρας μου στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και του είπαν να ετοιμάσει μια αίτηση για να βγει άδεια για να μπουν δεξιά και αριστερά κολωνάκια σύμφωνα με προδιαγραφές που ορίζει ο Δήμος για την είσοδο και έξοδο στο οικόπεδο. Δεν θεωρείται πάρκινγκ και δεν χρειάζεται ειδική άδεια. 

Του είπαν ότι δεν μπορεί με το έτσι θέλω κάποιος, να φράζει την είσοδο και την έξοδο στην οικία σου, ή στο οικόπεδο σου όταν έχει αύλειο χώρο.

Όλα καλά..

Απ' ότι είδα τις τελευταίες ημέρες συνετίστηκαν κάπως, δηλαδή από προχθές το βράδυ. Δεν παρκάρουν, αλλά οριακά αν παρκάρουν στην απότμηση έχω πρόβλημα. Το μέγιστο πλάτος του ΙΧ φτάνει τα 1920 mm και με 2.20 μέτρα που είναι η απότμηση είναι κάτι παραπάνω από οριακή η κατάσταση.

Επεξ/σία από Black Flag
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Σας έχω νέα ενημέρωση για το θέμα.

Μετέβη σήμερα ο πατέρας μου στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και του είπαν να ετοιμάσει μια αίτηση για να βγει άδεια για να μπουν δεξιά και αριστερά κολωνάκια σύμφωνα με προδιαγραφές που ορίζει ο Δήμος για την είσοδο και έξοδο στο οικόπεδο. Δεν θεωρείται πάρκινγκ και δεν χρειάζεται ειδική άδεια. 

Του είπαν ότι δεν μπορεί με το έτσι θέλω κάποιος, να φράζει την είσοδο και την έξοδο στην οικία σου, ή στο οικόπεδο σου όταν έχει αύλειο χώρο.

Όλα καλά..

Απ' ότι είδα τις τελευταίες ημέρες συνετίστηκαν κάπως, δηλαδή από προχθές το βράδυ. Δεν παρκάρουν, αλλά οριακά αν παρκάρουν στην απότμηση έχω πρόβλημα. Το μέγιστο πλάτος του ΙΧ φτάνει τα 1920 mm και με 2.20 μέτρα που είναι η απότμηση είναι κάτι παραπάνω από οριακή η κατάσταση.

Τα 2.20 που αναφέρεις αφορουν εισοδους πάρκινγκ και ειναι το μινιμουμ για να παρεις οικοδομική άδεια απο την πολεοδομία.

Ή δεν διαγραμμιση στο οδοστρωμα εκτός πάρκινγκ(στον δημόσιο δρόμο) μπορει να επεκταθεί δεξια και αριστερα της εισοδου κατα δυο μετρα(σύνολο 4,20 δηλαδή), αν θυμάμαι καλα, τοσο το εχω και εγώ.

Η επέκταση γίνεται για να μπορει το αυτοκινητο να στρίψει και να ευθυγραμμιστεί με την εισοδο του πάρκινγκ.

Δημοσ.

Σήμερα καταθέσαμε την αίτηση, όλα καλά!

Εντός μιας εβδομάδας θα έχουμε και την απάντηση με την άδεια και τις προδιαγραφές.

Δημοσ.
Στις 7/5/2020 στις 1:04 ΜΜ, kleo1 είπε

Τόσο στα @@ τους είναι;

κέντρο Χαλανδρίου μπαίνουν και παρκάρουν και σε πιλοτές πολυκατοικιών...

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tcktcktck είπε

βάλτε εισητήριο να βγάλετε κανά καθαρισμό...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Flag είπε

Σήμερα καταθέσαμε την αίτηση, όλα καλά!

Εντός μιας εβδομάδας θα έχουμε και την απάντηση με την άδεια και τις προδιαγραφές.

καλα κρατα και μικρο καλαθι:

θα πρεπει να περασει απο δημοτικο συμβουλιο και να συζητηθει. Αν και ειναι απλο ζητημα που θα διευθετηθει τωρα με τις τηλεδιασκεψεις ισως αργησει γιατι δε γινοντουσταν συμβουλια για καιρο και τα αιτηματα σε καθε δημο ειναι πολλα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tcktcktck είπε

Το ειχα σκεφτει και εγω οταν ημουν γυρω στα 20, σε φαση χαβαλε... Αυτο ειναι πραγματικα αστειο.

Αλλα πρεπει να υπαρχει γκαραζοπορτα, να μην την εχουν δει και να πας εσυ να την κλεισεις. Και αστον να χτυπιεται με τις ωρες μετα... χαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...