Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι από αυτούς που λάτρεψαν το πρώτο μέρος και θεωρώ πως αφηγηματικά η ιστορία του θα μπορούσε να τελειώνει εκεί. Σαφώς και μια εταιρεία σαν την ND την ενδιαφέρει να βγάζει sequels (βλέπε τι έγινε με Uncharted) ειδικά όταν έχει με το μέρος της την καθολική αποδοχή κοινού και κριτικών. Αν και έφαγα τα spoilers του 2 παρόλα αυτά το παιχνίδι θα το αγοράσω προκειμένου να έχω μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός πως η ND τις τελευταίες μέρες έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών με χρήστες που απλά εκφράζουν τις απόψεις τους για το παιχνίδι. Σεβαστό το γεγονός πως θέλει πάση θυσία να προφυλάξει το IP της (και είναι αναφέρετο δικαίωμα της) αλλά το να λογοκρίνει οποιαδήποτε άποψη είναι αντίθετη το θεωρώ ακραίο.  

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Friksoulas είπε

Τρίτο όσοι λέτε ότι θα είναι μάπα επειδή θα είναι love story (να σαι καλά αδερφέ και πάλι για το spoiler...) φαίνεται πόσο ρηχοί άνθρωποι είστε και ενδεχομένως απαίδευτοι

Δεν πρόκειται περί spoiler, το έδειξε η ND στο trailer της επίσημα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, selin323 είπε

μετα απο ενα 6-7 μηνες και μχτ , ηταν το sevenspot που νοικιαζαμενα  δωσω 69  με τιποτα .

Προσοχή με το 69, θα το δει η Εllie, και ζήτω που καήκαμε.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Eloy είπε

Aυτό το συμπέρασμα, οτι θα είναι έπος, ποτέ δεν το κατάλαβα... Ας το δούμε πρώτα...

Ε και εσύ τώρα, θα το είπε ο Μήτσος από το παρ απέναντι συνεργείο, ανταγωνιστής του Μπάμπη 😛 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σου καλημέρα,γεια σου καληνύχτα,γεια σου καληνότσες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Friksoulas είπε

Ο ένας λέει ότι θα το παίζει ο neil druckmann μονο ο άλλος ότι είναι πατάτα και ο τρίτος ότι είναι γτπ επειδή θα είναι love story.

Κατάρχήν, να σαι καλά για τα spoilers...δεν μπορούσες να κρατήσεις τη γνώμη σου για την πάρτη σου έπρεπε να μάς την πετάξεις στα μούτρα λες και σου ζητήθηκε από κανέναν.

Δεύτερο όσοι θεωρείτε ότι το παιχνίδι θα είναι μάπα επειδή το είπαν μερικού ytbers τότε είστε άξιοι της μοίρας σας γενικώς. Βγαίνει το συμπέρασμα ότι είστε άνθρωποι που επηρεάζεστε από εξωτερικά ερεθίσματα χωρίς να φιλτράρετε αυτό που λαμβάνετε ως πληροφορία. Είστε άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την κριτική ικανότητα και μάλλον αυτό ισχύει σε όλες τις εκφάνσεις της  ζωής σας.

Τρίτο όσοι λέτε ότι θα είναι μάπα επειδή θα είναι love story (να σαι καλά αδερφέ και πάλι για το spoiler...) φαίνεται πόσο ρηχοί άνθρωποι είστε και ενδεχομένως απαίδευτοι. Αν δεν ήσασταν, θα γνωρίζατε ότι τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά αριστουργήματα αφορούν love stories. Οι σημαντικότερες ταινίες αφορούν love stories, ποιήματα και μουσική αφορούν love stories. Τα πάντα όλα αφορούν love stories. Ίσως να μην έχετε αγαπηθεί ή αγαπήσει ποτέ στη ζωή σας τι να πω. 

Αλήθεια, θα κρίνεις ένα παιχνίδι που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝ ότι είναι μάπα επειδή θα είναι love story?

Το ζήτημα δεν είναι αν το θέμα είναι πιασάρικο αλλά αν ιστορία που το αφορά εξελίσεται ομαλά και βοηθάει τον εμπλεκόμενο (τον gamer dld) να εντρυφήσει και να ταυτιστεί με τον ήρωα και το περιβάλλον.

Αν το θέμα ήταν πώς καλλιεργούν τις πατάτες πάλι θα γαμούσε, εφόσον και η ιστορία και το gameplay γαμούσαν

Άρα όποιος το κρίνει ότι είναι πατάτα χωρίς να το δει είναι άκυρος κ ας εχει δει ώρες ολόκληρες από gameplay και cutscenes, αλλά στο τέλος λες οτι κ καλλιέργεια πατάτας να δείχνει θα είναι παιχνιδαρα. Εν ολίγης κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους haters... Όσο για τα love stοry ένα μεγάλο μέρος της μαγειας του final fantasy 7 (του original, όχι του final fantasy 7 kingdoms heart edition) ήταν το ερωτικό τρίγωνο cloud aerith tifa, δεν νομίζω να χαλαστηκε κανείς. αλλου ξενερωσε ο κόσμος αλλά δεν μπορώ να πω κάτι γιατι είναι τεράστιο spoiler και δεν θέλω να μπω σε αυτα τα νερά και να χαλάω την εμπειρία του καθενός. Το μόνο που μένει για να πούμε σωστά και τεκμηριωμένα την άποψη μας.ειναι να περιμένουμε 1.5 μηνα και να το δούμε στις κονσόλες μας. Μέχρι τοτε, "γαμαει γιατί είναι naughty dog" η "είναι μπούρδα γιατί η ellie είναι λεσβία" (λες και δεν το ξέραμε) είναι λογια του αέρα.

Επεξ/σία από EzioMorte
  • Like 1
Δημοσ.

Το μόνο καλό που κάνει η Sony. Βέβαια είμαστε και χώρα του PlayStation και του pro οπότε πετάει και αυτή που και που κανένα κόκαλο στα σκυλια της

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ για το πρώτο LoU το μόνο που ξέρω είναι ότι σε μια εποχή που ο κόσμος είχε τρέλα με ζόμπι και λοιπά (καλά ακόμα υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο έντονη), εγώ δεν άντεχα να δω ούτε δύο λεπτά σχετικών ταινιών ή σειρών στην τηλεόραση. Για τα δε παιχνίδια του είδους, ούτε να το συζητάω.

Μόλις όμως έβαλα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο, μου άρεσε τόσο πολύ η ατμόσφαιρα και το στήσιμό του, που άρχισα στα καπάκια να βλέπω Walking Dead. Έβαζα να παίξω μισή ώρα και με έπιανε η καρδιά μου από απελπισία. Μόλις παράτησα το παιχνίδι παράτησα και τη σειρά, για να επανέλθω στο LoU χρόνια αργότερα και να το τελειώσω πριν λίγους μήνες.

Εμένα αυτό μου αρκούσε, άρα ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το δεύτερο θα είναι κι αυτό σίγουρη αγορά. Λογικά γύρω στα 45-50 ευρώ day one digital από US store (τόσο βγαίνουν οι κάρτες των $60).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Confused 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, EzioMorte είπε

Άρα όποιος το κρίνει ότι είναι πατάτα χωρίς να το δει είναι άκυρος κ ας εχει δει ώρες ολόκληρες από gameplay και cutscenes, αλλά στο τέλος λες οτι κ καλλιέργεια πατάτας να δείχνει θα είναι παιχνιδαρα. Εν ολίγης κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους haters... Όσο για τα love stοry ένα μεγάλο μέρος της μαγειας του final fantasy 7 (του original, όχι του final fantasy 7 kingdoms heart edition) ήταν το ερωτικό τρίγωνο cloud aerith tifa, δεν νομίζω να χαλαστηκε κανείς. αλλου ξενερωσε ο κόσμος αλλά δεν μπορώ να πω κάτι γιατι είναι τεράστιο spoiler και δεν θέλω να μπω σε αυτα τα νερά και να χαλάω την εμπειρία του καθενός. Το μόνο που μένει για να πούμε σωστά και τεκμηριωμένα την άποψη μας.ειναι να περιμένουμε 1.5 μηνα και να το δούμε στις κονσόλες μας. Μέχρι τοτε, "γαμαει γιατί είναι naughty dog" η "είναι μπούρδα γιατί η ellie είναι λεσβία" (λες και δεν το ξέραμε) είναι λογια του αέρα.

1. Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι οτι διέρρευσε 1,5 ώρα περιεχομένου. Αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει συμπέρασμα γενικώς για το παιχνίδι, τι να πω. δικαίωμα προφανώς του οποιυδήποτε. Αν έχει βγει περισσότερο, mea culpa. 

2. Δεν έγραψα ότι θα είναι παιχνιδάρα και πατάτες να δειχνει, αλλά ότι ένα παιχνίδι γενικώς είναι καλό όταν η δομή του είναι καλή, όταν η αφήγηση είναι καλή, το σενάριο, το gameplay κλπ. Αν ένα παιχνίδι πληροί τις εν λόγω προϋποθέσεις τότε ο καθένας κρίνει υποκειμενικά αν το περιεχόμενο τού αρέσει. Μερικοί, χωρίς να έχουν την εμπειρία του παιχνιδιού (και αυτό αφορά γενικώς τα παιχνίδια και όχι a priori το συγκεκριμένο) κράζουν επειδή θα είναι love story. Ας κράζουν όσο θέλουν και εγώ με τη σειρά μου τους κράζω ως απαίδευτους. Και στην τελική δε δύναται ο developer να ευχαριστήσει τα κάθε γούστο, γιαυτό λοιπόν ξυδάκι και τα λέμε. 

3.  Εγώ επομένως αναφέρομαι σε αυτούς που κράζουν επειδή θα είναι όπως λένε love story, συγκρίνοντάς το παράλληλα με το προηγούμενο το οποίο ουσιαστικά πάλι αφορούσε ανθρώπινες σχέσεις... αλλά τέσπα. Οι περισσότεροι δεν ενθουσιαστήκαμε επειδή έκανε κάτι καινοτόμο ή και επειδή είχε ένα mind fuck σενάριο αλλά ίσως επειδή μάς άγγιξε σε ένα ιδιαίτερα βαθύ επίπεδο. Άρα ας το παίξουμε πρώτα και μετά ας βγάλουμε τη χολή μας. και το αναφέρω πάλι, αυτό αφορά τα πάντα, όχι μόνο τα games. 

4. Συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει πρώτα να περιμένουμε να βγει, να το παίξουμε και να δούμε. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχετε ψάξει.. Πάντως όσοι ξέρετε τα spoilers μπορείτε να βρείτε στο reddit έναν tester του παιχνιδιού που είπε ότι κάποια πράγματα είναι διαφορετικά από τα leaks..

Επίσης συμφωνώ ότι δεν μπορεί κάποιος να κρίνει το παιχνίδι από κάποια αποσπάσματα τα οποία δεν επιβεβαιώνουν τίποτα από το story που διέρρευσε .. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vlad27 είπε

Δεν πρόκειται περί spoiler, το έδειξε η ND στο trailer της επίσημα.

το trailer έδειξε ένα φάσωμα. Το κενό που υπάρχει με το ότι θα είναι love story είναι χαοτικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύς κόσμος έχει λάθος αντίληψη για το τι είναι spoiler και τι όχι... Spoiler είναι διαρροή κρίσιμων λεπτομερειών που χαλούν την ευχαρίστηση αυτού που περιμένει να δει την σειρά/παιχνίδι/ποδοσφ.αγώνα κλπ... Το να πει κάποιος οτι υπάρχει πχ. "ερωτική ιστορία" ΔΕΝ είναι spoiler οταν δεν δίνει λεπτομέρειες, όπως δεν είναι spoiler το οτι σε μια καουμπόικη ταινία πέφτει πιστολίδι ή στον αγώνα έδωσε ανάποδο φάουλ... Αλλιώς δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε ποτέ σε ταινίες/σειρές/αθλ.αγώνες, κλπ, γιατί κάποιοι, κάπου βλέπουν spoilers - δηλάδή μέχρι και η αποκάλυψη της ημερομηνίας της πρεμιέρας θα ήταν spoiler..."Γιατί το αποκάλυψες και δεν το άφησες να το ακούσουμε τελευταία στιγμή να χαρούμε ?"...:)

Κοινώς δεν θα έπρεπε να συζητείται ποτέ το περιεχόμενο, γιατί πάντα για κάποιους θα υπάρχει spoiler είτε γιατί 10 χρόνια μετά δεν έχουν παίξει ακόμα το παιχνίδι ή δεν έχουν δει ακόμα την τηλεοπτική σειρά ???... Δηλαδή δεν έπρεπε να συζητηθεί ποτέ το άθλιο τέλος του Game of Thrones γιατί κάποιοι δεν θα έχουν φτάσει ακόμα εκεί ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχει η ελληνική μεταγλώττιση αλλά θα το παίξω στα αγγλικά. Με βάση αυτό που άκουσα στο trailer τα ελληνικά χαλάνε τελείως την ατμόσφαιρα. Κάποιος που δεν τα πάει καλά με τα αγγλικά βέβαια εννοείται είναι καλό που έχει την επιλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πρώτο έπαιξα περίπου 8 ώρες. Παραπάνω δεν άντεξα. Δε λέω ότι δεν ήταν καλό παιχνίδι. Είχα διαβάσει τόσες κριτικές πριν το παίξω, που νόμιζα ότι θα παίξω το "παιχνίδι του αιώνα". Οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές και αυτό ήταν και το πρόβλημα τελικά. Το παιχνίδι ήταν φανταστικό σε κάποιους τομείς και μέτριο σε άλλους. Σίγουρα δεν ήταν "παιχνιδάρα". Τουλάχιστον όχι για κάποιον που παίζει παιχνίδια πάνω από 25 χρονιά... Αλλά, είχε ένα δραματικό σενάριο, ποντάροντας στο συναίσθημα του παίχτη, με συνέπεια η βαθμολογία του να είναι υψηλή. Αυτό γίνεται και στα περισσότερα δράματα. Αν καταφέρνουν να αγγίξουν την καρδιά σου, τέλος. Παίρνουν εύκολα υψηλή βαθμολογία, γιατί η κριτική σου βασίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική.

Δε το βρήκα κακό, αλλά το υπερβολικό hype δε μου άρεσε. Ήταν απλά πολυ υπερτιμημένο. Ελπίζω στα δεύτερο μέρος να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου, μήπως και βρω το κουράγιο να τερματίσω και το πρώτο...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...