Ntenteras Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Καλημέρα στο φόρουμ. Ψάχνω να πάρω ένα σχετικά high end laptop στις 13-14 ίντσες. Τώρα έχω ένα macbook pro late 13, i5, 8gb ram, 512gb ssd και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά μετά από σχεδόν 7 χρόνια νομίζω πως ήρθε η ώρα για αναβάθμιση. H χρήση που κάνω είναι simulations σε python και matlab, γράψιμο σε latex, πολλά browser tabs και pdfs ανοιχτά και που και που λίγο lightroom. Σκέφτομαι για το καινούργιο macbook pro που ανακοινώθηκε αυτή την βδομάδα στην έκδοση με τον 10th gen 4 core i5 και τα 16gb ram. Στην ίδια τιμή μπορώ να πάρω το dell xps 13, με 10th gen 6 core i7, 1TB ssd και UHD display. Στα + του mac βάζω την ποιότητα και το υλικό κατασκευής, το λειτουργικό και την ποιότητα της οθόνης. Στα + του dell βάζω τον καλύτερο επεξεργαστή, τον μεγαλύτερο σκληρό, το μικρότερο μέγεθος, τα περισσότερα ports και την αναλύση της οθόνης. Με φοβίζει η ποιότητα της κατασκευής στο dell (ιδιαίτερα τα πλαστικά) και το γεγονός ότι η οθόνη του είναι touch. Εν ολίγοις τείνω στο mac λόγω της καλής εμπειρίας μου με αυτό που έχω τώρα, ωστόσο με δελεάζουν αρκετά τα specs του dell. Έχει κάποιος εμπειρία και από τα δύο να μου πει την γνώμη του; Άλλες προτάσεις με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά;
bonorov Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Εχω ενα dell απο αλουμινιο,παρομοιο design με το XPS,και η ποιοτητα κατασκευης του ειναι απιστευτη. Δεν υστερει σε ποιοτητα και αισθητικη απο τα Mac(οχι τα MacDonalds...) Εγω dell θα πηγαινα σαν συστημα με κλειστα ματια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα