Bill_24 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Καλησπέρα σας, Έχω ένα σκυλάκι 5 μηνών, μπασταρδεμένο Πουμεράνια. Το ερώτημα μου είναι: Να το πάω σε εκπαιδευτή σκυλιών ή όχι; Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί όσο μεγαλώνει γίνεται άτακτο. Δηλαδή, θέλει να δαγκώνει συνεχώς κάτι, όταν λείπω κάνει ζημιές και επίσης όταν είμαι σπίτι την ανάγκη του πηγαίνει και την κάνει πάντα έξω, ενώ οταν λείπω μέσα στο σπίτι και ας έχω ανοιχτά παράθυρα για να μπορεί να βγει. Το ότι δεν δέχετε να του βάζω το λουρί του για να το πηγαίνω βόλτα είναι και αυτό ενα θέμα. Τι μου προτείνετε;
dimo69 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Λίγο διάβασμα και ενασχόληση. Εάν δεν υπάρχει ο χρόνος είναι πρόβλημα.. οτι έμαθε μικρό θα συνεχίσει να το κάνει και όσο μεγαλώνει.
slk200gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή είναι μωρό Οπότε κάποια πράγματα γίνονται επειδή είναι απλά μωρό Όσο μεγαλώνει κάποια από αυτά φεύγουν δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε ότι ότι συνήθειες έχει τώρα θα τις έχει και μεγάλο, ότι θέλει να δαγκώνει πράγματα είναι επειδή βγάζει δοντάκια και πονάνε αυτήν στιγμή τα δόντια του, Το κατούρημα θα το κόψει σίγουρα μέσα στο χώρο θα μπορούσε ήδη να έχει γίνει αλλά κάποια σκυλιά αργούν, το λουρί θα το συνηθίσει με τον καιρό 1
zx1234r Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Αν έχεις χρόνο και υπομονή μπορείς να το εκπαιδεύσεις μόνος σου. Αλλιώς σίγουρα θα χρειαστεί επαγγελματία.
G.bar Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Ο εκπαιδευτής στην ουσία εκπαιδεύει εσένα για το πως πρέπει να χειρίζεσαι τον σκύλο για πάντα. Δηλαδή δεν θα τον πας ενα μήνα για εκπαιδευση και μετα δεν χρειάζεται να ξανασχοληθείς με το θέμα. Θα σου δείξει πάνω στον σκύλο σου τι πρέπει να κάνεις ώστε να είναι υπάκουος. Αν νομίζεις ότι μπορείς να μάθεις τον τρόπο από το Youtube ή κάπου αλλού και να αφιερώσεις χρόνο, τότε μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να απευθυνθείς αλλού. Επίσης να σκεφτείς σοβαρά τη χρήση ενός crate οταν φευγεις απο το σπιτι ωστε να μένει εκει μεσα. Προς το παρόν σε εκπαιδευει ο σκύλος σου να κάνεις ο,τι θέλει εκείνος και όσο περναει ο καιρός θα είναι πιο δυσκολο να αλλάξει.
TopicStrarter Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Bill_24 είπε Καλησπέρα σας, Έχω ένα σκυλάκι 5 μηνών, μπασταρδεμένο Πουμεράνια. Το ερώτημα μου είναι: Να το πάω σε εκπαιδευτή σκυλιών ή όχι; Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί όσο μεγαλώνει γίνεται άτακτο. Δηλαδή, θέλει να δαγκώνει συνεχώς κάτι, όταν λείπω κάνει ζημιές και επίσης όταν είμαι σπίτι την ανάγκη του πηγαίνει και την κάνει πάντα έξω, ενώ οταν λείπω μέσα στο σπίτι και ας έχω ανοιχτά παράθυρα για να μπορεί να βγει. Το ότι δεν δέχετε να του βάζω το λουρί του για να το πηγαίνω βόλτα είναι και αυτό ενα θέμα. Τι μου προτείνετε; Το video το έβαλα ενδεικτικά αλλά πιστεύω θα μάθεις πολλά παρακολουθώντας dog whisperer και θα καταλάβεις πως δεν εκπαιδεύεις το σκυλί τουλάχιστον όχι όπως ίσως το σκέφτεσαι πχ σαν να εκπαιδεύεις κάποιο παιδί σε χορό ή πολεμικές τέχνες γυρνάει πίσω απο τα μαθήματα και ξέρει νεες τεχνικές ... Η ουσία είναι ότι και τα σκυλιά έχουν ψυχολογία και πρέπει να ψάχνεις την λογική πίσω απο τις πράξεις τους και να βρεις την ρίζα του γιατί συμβαίνει κάτι και να την κόψεις (που σημαίνει αρκετές φορές ότι εσύ θα πρέπει να αλλάξεις μια δική σου συνήθεια) Ουσιαστικά δεν διαφέρει απο μυαλό και ψυχολογία με αυτή απο ένα παιδί 2 με 3 ετών (και ας είναι ενήλικο το σκυλί). Για παράδειγμα λες κάνει ζημιές στο σπίτι όταν λείπεις αυτό σημαίνει ότι συγχύζεται και συγχύζεται ίσως επειδή δεν έχει κάτι για να εκτονώσει την ενέργεια του ίσως το παραμελείς άρα θέλει περισσότερες βόλτες και περισσότερη ενασχόληση καθημερινά μαζί του πχ κάποιο παιχνίδι όπως μια μπάλα του τένις εκει που κάθεσαι στον καναπέ και κοιτάς τηλεόραση πέτα την να την πιάσει κτλ. Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι εσύ στα σκυλιά (ακόμη και η στάση του σώματος σου ) ειναι το κύριο κλειδί για την εκπαίδευση. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από TopicStrarter 1
lactate Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 ερώτηση.. τα μηνιαία έξοδα ενός σκύλου (μεσαίου μεγέθους) πόσα είναι περίπου;
billias7815 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Θα σου απαντήσω με την δικιά μου περίπτωση.Boxer θυληκό 25κιλά (μεσαίο μέγεθος) είναι περίπου 60€ μια καλή τροφή τα 12 κιλά (εγώ δίνω naturea ή britcare), 12€ αμπούλα Vectra 3d, και 7€ ανά τρίμηνο η αποπαρασίτωση.Αυτά είναι όλα τα έξοδα.
tripoleiro Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Στις 3/7/2020 στις 10:29 ΠΜ, lactate είπε ερώτηση.. τα μηνιαία έξοδα ενός σκύλου (μεσαίου μεγέθους) πόσα είναι περίπου; μπορεις να βρεις και πιο φθηνες τροφες που ειναι πολυ καλες και βγαινουν σε μεγαλυτερες συσκευασιες... επιπλεον υπαρχει η τριμηνη αποπαρασιτωση με χαπι που κανει δουλεια για πανω απο τρεις μηνες οποτε τα 60 ευρω ισως ειναι και πολλα...βεβαια αν προσθεσεις μπανιο λιχουδιες κανα παιχνιδι και τα λοιπα αναλογα τις αναγκες σου ισως τα φτανεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα