Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χέρεται, 

Έχω πρόβλημα στην αλλαγή οθόνης ενός PSP 1004 (νομίζω, όπως και να χει αυτά τα νέα γένιας που είναι κατάμαυρα και στο πίσω μέρος όταν πας να αλλάξεις κασέτα ανοίγει σχεδόν ολόκληρη η πλάτη).
Η οθόνη συνδέεται στην μητρικη μέσω της γνωστής πορτοκαλί ταινίας, και κουμπώνει συρταρωτά σε μια πύλη με άσπρο περίβλημα. Σε βίντεο στο internet όλες αυτές οι πύλες είχαν και ένα μαύρο πλαστκό το οποίο κούμπωνε την ταινία. Το δικό μου δεν έχει. Κατά την αποσύνδεση της παλιάς οθόνης δυστυχως έσπασα αυτό το άσπρο περίβλημα κάτω από το οποίο βρίσκονται πινάκια. 

Το ερώτημα μου είναι: εάν βάλω καινούρια οθόνη θα λειτουργήσει, ή λόγω του σπασμένου αυτού άσπρου πλαστικού δεν θα δουλέψει.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάποιο μεταλικό μέρος αυτό το πλαστικό, αν και όταν το κοιτούσα από διάφορες γωνίες φαινόταν να πορτοκαλίζει λίγο λες και έχει κάτι αγώγιμο πάνω του. 
Ωστόσο και χωρίς αυτό άσπρο πλαστικό η ταινία της οθόνης κουμπώνει μέσα.

Τέλος δεν μπορώ να συνδέσω την παλία οθόνη να δω εάν δουλεύει ακόμα γιατί είναι κατεστραμένη με κομένη ταινία. 
Ρωτάω εδώ για να μην παραγγείλω νέα οθόνη και στο τέλος βγει χαμένη..

Εδώ είναι ο σύνδεσνός με τις εικόνες που τράβηξα για να γίνω πιο κατανοητός, ο σύνδεσμος οδηγεί στο onedrive.
Στην εικόνα που φένεται η μητρική το βελάκι δείχνει εκεί που κουμπώνει η ταινία, βλέπετε η πύλη είναι μισή άσπρη διότι ακόμα βρίσκεται το μισό από το άσπρο πλαστικό εκεί πάνω.

https://1drv.ms/u/s!AiE00dFOHJ4BdkHaWlbDH82pcgk?e=n29oDa

Επεξ/σία από SkaBoW
Δημοσ.

Ανέβασε και άλλη μια απο την αλλη πλευρά,να δω  τα  πιν που έχει συνολικά..αλλάζει φυσικά ο χαλασμένος connector (απο κάποιον που έχει τα εργαλεία)

Βλέπω έχει και στραβωμένα πίν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SkaBoW είπε

https://1drv.ms/u/s!AiE00dFOHJ4BdkHaWlbDH82pcgk?e=aZV5yl

Πράγματι όντως είναι στραβωμενο 1 πιν, ωστόσο έστω οτι το ισιώνω, ο connector θα δουλέψει;

Edit: Μόλις το ίσιωσα και όλα πήγαν καλά😷

Eίναι 45 pin συνολικά ο connector(αν παρατηρήσεις αναγράφει 45)..πρέπει να μετρήσεις διαστάσεις πλάτος και μήκος(δεν το έχω μπροστά μου να σου πω)..και το ποιό δύσκολο είναι το διάκενο που έχουν αναμεταξύ τους & το flex cable.έτσι όπως το βλέπω η 0.3 η 0.5 Pitch έχουν διάκενο.

τον αλλάζεις και είσαι οκ.

αν δεν έχεις κάποιον  τεχνικό (για αλλαγή του connector) στείλε μου πμ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SkaBoW είπε

ok.
Άρα είναι αναγκαστικο να αλλάξω τον connector για να δουλεψει, σωστά;

Για να μην έχεις καθόλου πρόβλημα..ναι θέλει αλλαγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...