Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Πριν 2 μέρες έκανα αναβάθμιση της γραμμής απο 100 σε 200 Fiber μετά απο διαβεβαίωση του ΟΤΕ περί διαθεσιμότητας. Παρατηρώ ότι το Downstream κλειδώνει στα 117 (πρίν κλείδωνε στα 100) ενώ το UpStream κλειδώνει στα 21. Επίσης παρατήρησα ότι τα CRC είναι αρκετά ψηλά-δεν ξέρω αν επηρεάζει. Μίλησα μαζί τους τηλεφωνικά και θα έρθει τεχνικός να το δει. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει σχετικά με το τι μπορεί να φταίει και κλειδώνει τόσο χαμηλά? (Η καμπίνα είναι στα 20 μέτρα από το σπίτι μου) Μπορώ να δω κάπως αν είμαι σε fast path?

Παραθέτω και screenshot με τα στοιχεία της γραμμής

Ευχαριστώ πολύ!

cosmote.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είσαι ftth ή vdsl 2 (χαλκός) ; Επίσης 200 mpbs αν μιλάμε για χαλκό vdsl από όσο ξέρω είναι εφικτό τουλάχιστον με vdsl 2-super vectoring 35b profile (εγώ έχω 100αρα δλδ vectoring vdsl ) στο ρούτερ σου λέει 17a profile δλδ vectoring και φαίνεται να έχεις max-άρει την σύνδεση σου σε αυτούς τους αριθμούς (εγώ φτάνω μεχρι και 150 mbps με απλο vectoring) εφόσον από ότι φαίνεται συνδέεσαι με χαλκό με απλό vdsl 2 vectoring γιατί να σου πουλήσουν 200άρι όταν δεν υπάρχει δυνατότητα ;

Επεξ/σία από Andi113xx

7 ώρες πριν, Andi113xx είπε

Είσαι ftth ή vdsl 2 (χαλκός) ; Επίσης 200 mpbs αν μιλάμε για χαλκό vdsl από όσο ξέρω είναι εφικτό τουλάχιστον με vdsl 2-super vectoring 35b profile (εγώ έχω 100αρα δλδ vectoring vdsl ) στο ρούτερ σου λέει 17a profile δλδ vectoring και φαίνεται να έχεις max-άρει την σύνδεση σου σε αυτούς τους αριθμούς (εγώ φτάνω μεχρι και 150 mbps με απλο vectoring) εφόσον από ότι φαίνεται συνδέεσαι με χαλκό με απλό vdsl 2 vectoring γιατί να σου πουλήσουν 200άρι όταν δεν υπάρχει δυνατότητα ;

Αυτό προσπαθώ να καταλάβω αν μου πούλησαν κάτι που δεν είναι διαθέσιμο ώστε να κάνω υπαναχώρηση και να επιστρέψω στο προηγούμενο πρόγραμμα καθώς δεν έχει κανένα νόημα να έχω 200αρι με αυτό το DLstream. Να ρωτήσω μήπως ξέρεις, δε θα έπρεπε να υπάρχει bottleneck και στο Down Stream αναλογικά?? Ή η ταχύτητα είναι τέτοια που δεν συζήτάμε για bottleneck? (200 >>> 20)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είναι όντως η καμπίνα 20 μέτρα από το σπίτι σου και συνδέεσαι σε αυτή έχεις πρόβλημα εσωτερικής καλωδίωσης. Δεν γίνεται να είναι τόσο μικρή η απόσταση και να έχεις τόσο μεγάλο Downstream Attenuation. Επίσης γιατί 17Α profile? Για ρώτα τον τεχνικό όταν έρθει μπας και έχουν ξεχάσει να κάνουν αλλαγή profile και για αυτό δεν τερματίζεις

Επεξ/σία από InternetMaster

37 λεπτά πριν, InternetMaster είπε

Αν είναι όντως η καμπίνα 20 μέτρα από το σπίτι σου και συνδέεσαι σε αυτή έχεις πρόβλημα εσωτερικής καλωδίωσης. Δεν γίνεται να είναι τόσο μικρή η απόσταση και να έχεις τόσο μεγάλο Downstream Attenuation. Επίσης γιατί 17Α profile? Για ρώτα τον τεχνικό όταν έρθει μπας και έχουν ξεχάσει να κάνουν αλλαγή profile και για αυτό δεν τερματίζεις

Από ότι βλέπω στο 17Α οι μέγιστες τιμές είναι 100/50. Στο 30Α ειναι 200/100. Μπορώ να τους ζητήσω αλλαγή προφίλ από 17Α σε 30Α έστω και δοκιμαστικά?

Δεν έχει αλλάξει το mode της πόρτας του DSLAM σε 35b. Όταν γίνει κι αυτό θα έχεις πλήρη συγχρονισμό 200/20 καλώς εχόντων των πραγμάτων.

• Like 1

• Super Moderators
14 hours ago, Andi113xx said:

Είσαι ftth ή vdsl 2 (χαλκός) ;

VDSL2 είναι, στο FTTH δεν υπάρχει συγχρονισμός για να δούμε...

1 hour ago, AribafM said:

Από ότι βλέπω στο 17Α οι μέγιστες τιμές είναι 100/50. Στο 30Α ειναι 200/100. Μπορώ να τους ζητήσω αλλαγή προφίλ από 17Α σε 30Α έστω και δοκιμαστικά?

Σε 35b όπως έχει ειπωθεί ήδη, δεν έχουμε 30a στην Ελλάδα και δεν τίθεται θέμα "δοκιμαστικά", χωρίς αυτό δεν προβλέπεται 200αρα.

• Like 2

1 ώρα πριν, Thresh είπε

VDSL2 είναι, στο FTTH δεν υπάρχει συγχρονισμός για να δούμε...

Σε 35b όπως έχει ειπωθεί ήδη, δεν έχουμε 30a στην Ελλάδα και δεν τίθεται θέμα "δοκιμαστικά", χωρίς αυτό δεν προβλέπεται 200αρα.

Zήτησα αλλαγή σε προφίλ αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση για το αν είναι εφικτό στη γραμμή μου. Κουράστηκα πολύ στα τηλέφωνα και κατέληξα να ζητήσω επιστροφή στο προηγούμενο πρόγραμμα 100/10 καθώς δεν έχει νόημα το επιπλέον πάγιο. Πιστεύετε αξίζει να τους ενοχλήσω ξανά ζητώντας αλλαγή στο προφίλ? 

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να πουλάς κάτι που δεν μπορείς να διαθέσεις. Κατανοώ ότι είναι θέμα μάρκετινγκ αλλά και πάλι. 

Για να μην παρεξηγηθώ στο 100/10 μιλάμε για άριστη απόδοση (σταθερότητα & ταχύτητα. Απλά από ότι κατάλαβα με προφίλ 17Α και όρια τα 100/50 όλα τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόματε".

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που με βοήθησαν να κατανοήσω κάποια βασικά και συγγνώμη αν κούρασα.

• Super Moderators

Κανονικά δεν έπρεπε να έχεις 17a στο 200αρι, αλλά αποκλειστικά 35b.

Εισαι με το Speedport Plus σωστά?

• Like 1

10 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κανονικά δεν έπρεπε να έχεις 17a στο 200αρι, αλλά αποκλειστικά 35b.

Εισαι με το Speedport Plus σωστά?

Ναι ναι το plus έχω. Αυτή η αλλαγή μπορεί να γίνει remotely ή πρέπει να έρθει τεχνικός να το κάνει; Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να γίνει λόγω περιορισμών της γραμμής του ΟΤΕ ;;

• Super Moderators
2 minutes ago, AribafM said:

Ναι ναι το plus έχω. Αυτή η αλλαγή μπορεί να γίνει remotely ή πρέπει να έρθει τεχνικός να το κάνει; Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να γίνει λόγω περιορισμών της γραμμής του ΟΤΕ ;;

Κανονικα αν δεν το υποστηρίζει  ακόμα η καμπίνα σου δεν θα έπρεπε να στο βγάζει διαθέσιμο. 

Νομίζω ότι γίνεται remotely.

• Like 1

Μόλις τώρα, Thresh είπε

Κανονικα αν δεν το υποστηρίζει  ακόμα η καμπίνα σου δεν θα έπρεπε να στο βγάζει διαθέσιμο. 

Νομίζω ότι γίνεται remotely.

Πιστεύω ότι θα το είχαν αλλάξει ήδη αν υποστηρίζονταν. Σε κάθε περίπτωση ίσως αξίζει ένα τελευταίο πρήξιμο μήπως και γίνεται και απλά το αμέλησαν. Σκέφτομαι να κάνω σε πρώτη φάση ένα reset το modem και να το αφήσω να ξανά συγχρονίσει μήπως και έχει κολλήσει. Τι να πω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...