AthanDg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Καλησπέρα σας, πρόσφατα έκανα την φορολογική μου δήλωση μέσω taxis και μου επιβλήθηκε φόρος 76€ επειδή παρέλειψα να δηλώσω τις δαπάνες με κάρτα ενώ είμαι άνεργος απ' τον Ιανουάριο του 2018 και έχω εισόδημα 0,11€ από τόκους καταθέσεων! Το 2019 ήμουν 6 μήνες φιλοξενούμενος στους γονείς μου και τους επόμενους 6 μήνες (με τον θάνατο της μητέρας μου πέρασε σε μένα ένα ποσοστό) δήλωσα το 25% κύρια κατοικία. Πριν οριστικοποιήσω την δήλωση μου έβγαλε το ποσό αλλά νόμιζα είναι για την κατοικία αλλά μετά στην εκτύπωση αναφέρει προσαύξηση φόρου αποδείξεων! Το τεκμαρτό είναι 3,465€. Πως είναι δυνατόν να ζητάνε από άνεργο με εισόδημα 11 λεπτά να κάνει αγορές με κάρτα; τι να αγορασει; Μια τσίχλα; Και που έκανα αν τα δήλωνα δεν τους φαινόταν παράξενο που τα βρήκα; Διάβασα κάπου ότι λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ανοίγουν οι τροποποιητικές, αν το κάνω θα έχω πρόστιμο; Απ' ότι ξέρω το πρόστιμο επιβάλλεται αν παρέλθει η προθεσμία.
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 13 λεπτά πριν, AthanDg είπε Καλησπέρα σας, πρόσφατα έκανα την φορολογική μου δήλωση μέσω taxis και μου επιβλήθηκε φόρος 76€ επειδή παρέλειψα να δηλώσω τις δαπάνες με κάρτα ενώ είμαι άνεργος απ' τον Ιανουάριο του 2018 και έχω εισόδημα 0,11€ από τόκους καταθέσεων! Το 2019 ήμουν 6 μήνες φιλοξενούμενος στους γονείς μου και τους επόμενους 6 μήνες (με τον θάνατο της μητέρας μου πέρασε σε μένα ένα ποσοστό) δήλωσα το 25% κύρια κατοικία. Πριν οριστικοποιήσω την δήλωση μου έβγαλε το ποσό αλλά νόμιζα είναι για την κατοικία αλλά μετά στην εκτύπωση αναφέρει προσαύξηση φόρου αποδείξεων! Το τεκμαρτό είναι 3,465€. Πως είναι δυνατόν να ζητάνε από άνεργο με εισόδημα 11 λεπτά να κάνει αγορές με κάρτα; τι να αγορασει; Μια τσίχλα; Και που έκανα αν τα δήλωνα δεν τους φαινόταν παράξενο που τα βρήκα; Διάβασα κάπου ότι λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ανοίγουν οι τροποποιητικές, αν το κάνω θα έχω πρόστιμο; Απ' ότι ξέρω το πρόστιμο επιβάλλεται αν παρέλθει η προθεσμία. Ας εξηγήσει πρώτα ο άνεργος πως κατάφερε να τη βγάλει έναν ολόκληρο χρόνο με 11 λεπτά.
AthanDg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Ας εξηγήσει πρώτα ο άνεργος πως κατάφερε να τη βγάλει έναν ολόκληρο χρόνο με 11 λεπτά. Εσύ πως λες αφού ζει με τους δικούς του; Λογικά αυτοί τον συντηρούν. 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, AthanDg είπε Εσύ πως λες αφού ζει με τους δικούς του; Λογικά αυτοί τον συντηρούν. Αν θέλεις να κάνουμε υποθέσεις ευχαρίστως. Λογικά εφόσον τον συντηρούν οι δικοί του τον χαρτζιλικώνουν κιόλας (έστω ένα 5ευρο μια στο τόσο για καφέ), του δίνουν όσα χρειάζεται για να πληρώσει το 25% των εξόδων του σπιτιού, ε όλα αυτές τις δαπάνες αν τις έκανε ηλεκτρονικά θα είχε και με το παραπάνω την έκπτωση φόρου. Όχι πως συμφωνώ με αυτή τη τακτική, δλδ ξόδεψε με κάρτα αλλιώς πλήρωνε φόρο, απλά λέω πως μια χαρά θα μπορούσε να είχε ξοδέψει με κάρτα αυτά που ούτως ή άλλως ξοδεύει στην πραγματικότητα.
AthanDg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Όχι αφου λέμε απο 1/2018.. αν έπαιρνα που δεν πήρα θα ήταν για εκείνη τη χρονιά, για το 19 αφορά η δήλωση. Το θέμα είναι γιατί ο φόρος; Υποτίθεται οι άνεργοι και όσοι δεν αποκτούν πραγματικό εισόδημα δεν χρειάζεται να χτίσουν αφορολόγητο. Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 220€ έχω πληρώσει με κάρτα (μη ρωτήσετε που τα βρήκα χαρτζιλίκι είναι) απλά δεν τα έγραψα στο κουτάκι. 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν θέλεις να κάνουμε υποθέσεις ευχαρίστως. Λογικά εφόσον τον συντηρούν οι δικοί του τον χαρτζιλικώνουν κιόλας (έστω ένα 5ευρο μια στο τόσο για καφέ), του δίνουν όσα χρειάζεται για να πληρώσει το 25% των εξόδων του σπιτιού, ε όλα αυτές τις δαπάνες αν τις έκανε ηλεκτρονικά θα είχε και με το παραπάνω την έκπτωση φόρου. Όχι πως συμφωνώ με αυτή τη τακτική, δλδ ξόδεψε με κάρτα αλλιώς πλήρωνε φόρο, απλά λέω πως μια χαρά θα μπορούσε να είχε ξοδέψει με κάρτα αυτά που ούτως ή άλλως ξοδεύει στην πραγματικότητα. Έχω πληρώσει με κάρτα απλά ξέχασα να τα δηλώσω νόμιζα δεν είναι υποχρεωτικό μιας και δεν έχω εισόδημα αλλά αν πρόκειται για μεγάλο ποσό πχ 1000€ δεν θα κινήσω υποψίες; Θα πρέπει να δηλώσω ότι είναι δωρεά, αν δεν είχα όμως τίποτα στην τράπεζα και δεν πλήρωνα με κάρτα όπως έγινε και τώρα που δεν δηλώθηκαν τι θα πρέπει να κάνω δηλαδή; Μιλάμε για ανύπαρκτο πόσο , αφού ζητάνε το 30% έπρεπε να δαπανήσω 0,02€ με κάρτα. Ρε παιδιά μήπως ο φόρος είναι γιατί δήλωσα το 25% του σπιτιού πάνω μου; Μου είπαν ότι πρέπει να το δηλώσω γιατί γίνεται γονική παροχή το 50% που είχε η μητέρα μου πάει από 25 σε μένα και τον αδερφό μου. Ξέρει κανείς πότε ανοίγουν οι τροποποιητικές; Αν είναι να το διαγράψω από μέσα να δηλώσω 12 μήνες φιλοξενίας στον πατέρα μου.. ούτως η άλλως δεν είναι νόμιμα το 25% δικό μου δηλαδή δεν έχω συμβόλαιο. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από AthanDg
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 30 λεπτά πριν, AthanDg είπε Έχω πληρώσει με κάρτα απλά ξέχασα να τα δηλώσω νόμιζα δεν είναι υποχρεωτικό μιας και δεν έχω εισόδημα αλλά αν πρόκειται για μεγάλο ποσό πχ 1000€ δεν θα κινήσω υποψίες; Θα πρέπει να δηλώσω ότι είναι δωρεά, αν δεν είχα όμως τίποτα στην τράπεζα και δεν πλήρωνα με κάρτα όπως έγινε και τώρα που δεν δηλώθηκαν τι θα πρέπει να κάνω δηλαδή; Μιλάμε για ανύπαρκτο πόσο , αφού ζητάνε το 30% έπρεπε να δαπανήσω 0,02€ με κάρτα. Ρε παιδιά μήπως ο φόρος είναι γιατί δήλωσα το 25% του σπιτιού πάνω μου; Μου είπαν ότι πρέπει να το δηλώσω γιατί γίνεται γονική παροχή το 50% που είχε η μητέρα μου πάει από 25 σε μένα και τον αδερφό μου. Ξέρει κανείς πότε ανοίγουν οι τροποποιητικές; Αν είναι να το διαγράψω από μέσα να δηλώσω 12 μήνες φιλοξενίας στον πατέρα μου.. ούτως η άλλως δεν είναι νόμιμα το 25% δικό μου δηλαδή δεν έχω συμβόλαιο. Κάτσε να τα πάρουμε ένα ένα γιατί έχεις μπερδευτεί. Πρώτα από όλα ο άνεργος ο οποίος έχει ΚΑΙ εισόδημα από τόκους (έστω και 0,01€), αλλά ΚΑΙ κάποιο τεκμήριο από αυτοκίνητο ή σπίτι (δλδ εκτός από το ατομικό), θα πληρώσει κανονικά τον φόρο που αναλογεί στο τεκμαρτό του εισόδημα (3.000€ το ατομικό συν ότι άλλο έχει) εκτός και αν έχει κάνει ηλεκτρονικά τις απαιτούμενες δαπάνες. Τόσα χρόνια δεν χρειαζόταν να κάνεις δαπάνες επειδή προφανώς δεν είχες τόκους + τεκμήριο σπιτιού. Το 30% θα ισχύσει για τη δήλωση που θα κάνεις του χρόνου για τα του 2020, για φέτος ισχύουν άλλα, αν θυμάμαι καλά για να μην πληρώσεις φόρο πρέπει να έχεις δαπανήσει ηλεκτρονικά το 10% του τεκμαρτού εισοδήματος σου. Επίσης το τεκμαρτό εισόδημα των 3.465€ που σου βγήκε σημαίνει πως η εφορία θα σε φορολογήσει για τόσο ακριβώς, άσχετα που δήλωσες μόνο 0,11€, συνεπώς δεν θα είχες κανένα απολύτως πρόβλημα εφόσον οι ηλεκτρονικές σου δαπάνες ήταν μέχρι αυτό το ποσό. Επίσης σαν δωρεά θα έπρεπε να τα δηλώσεις ΜΟΝΟ εφόσον ήθελες να χρησιμοποιήσεις το ποσό αυτό για κάποια αγορά (πχ ακινήτου). Όσο για τα υπόλοιπα ξεκαθάρισε πρώτα αν σου ανήκει ή δεν σου ανήκει το 25% του σπιτιού, και να θυμάσαι πως οποιοδήποτε πρόστιμο πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από τα 76€ φόρο που σου βγήκε να πληρώσεις.
AthanDg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κάτσε να τα πάρουμε ένα ένα γιατί έχεις μπερδευτεί. Πρώτα από όλα ο άνεργος ο οποίος έχει ΚΑΙ εισόδημα από τόκους (έστω και 0,01€), αλλά ΚΑΙ κάποιο τεκμήριο από αυτοκίνητο ή σπίτι (δλδ εκτός από το ατομικό), θα πληρώσει κανονικά τον φόρο που αναλογεί στο τεκμαρτό του εισόδημα (3.000€ το ατομικό συν ότι άλλο έχει) εκτός και αν έχει κάνει ηλεκτρονικά τις απαιτούμενες δαπάνες. Τόσα χρόνια δεν χρειαζόταν να κάνεις δαπάνες επειδή προφανώς δεν είχες τόκους + τεκμήριο σπιτιού. Το 30% θα ισχύσει για τη δήλωση που θα κάνεις του χρόνου για τα του 2020, για φέτος ισχύουν άλλα, αν θυμάμαι καλά για να μην πληρώσεις φόρο πρέπει να έχεις δαπανήσει ηλεκτρονικά το 10% του τεκμαρτού εισοδήματος σου. Επίσης το τεκμαρτό εισόδημα των 3.465€ που σου βγήκε σημαίνει πως η εφορία θα σε φορολογήσει για τόσο ακριβώς, άσχετα που δήλωσες μόνο 0,11€, συνεπώς δεν θα είχες κανένα απολύτως πρόβλημα εφόσον οι ηλεκτρονικές σου δαπάνες ήταν μέχρι αυτό το ποσό. Επίσης σαν δωρεά θα έπρεπε να τα δηλώσεις ΜΟΝΟ εφόσον ήθελες να χρησιμοποιήσεις το ποσό αυτό για κάποια αγορά (πχ ακινήτου). Όσο για τα υπόλοιπα ξεκαθάρισε πρώτα αν σου ανήκει ή δεν σου ανήκει το 25% του σπιτιού, και να θυμάσαι πως οποιοδήποτε πρόστιμο πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από τα 76€ φόρο που σου βγήκε να πληρώσεις. Φίλε δεν ισχύουν αυτά που λες , ψάξε το λίγο.. οι δαπάνες μείωσης φόρου είναι μόνο για το πραγματικό εισόδημα και όχι για το τεκμαρτό γιατί 3.000 σε όλους μας βγάζει, δεν μπορεί να φορολογηθεί κάποιος που δεν έχει πραγματικό εισόδημα από κάπου και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τόκοι καταθέσεων λιγο-πολυ όλοι έχουμε, ακόμη και 20€ να έχεις στην τράπεζα αν το επιτόκιο είναι υψηλό θα λάβεις έστω 0,01€.
sexymwro7 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, AthanDg είπε είμαι άνεργος απ' τον Ιανουάριο του 2018 και έχω εισόδημα 0,11€ από τόκους καταθέσεων! Αυτο πως μεταφραζεται? Δουλευεις και τα παιρνεις ολα μαυρα?
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, AthanDg είπε Φίλε δεν ισχύουν αυτά που λες , ψάξε το λίγο.. οι δαπάνες μείωσης φόρου είναι μόνο για το πραγματικό εισόδημα και όχι για το τεκμαρτό γιατί 3.000 σε όλους μας βγάζει, δεν μπορεί να φορολογηθεί κάποιος που δεν έχει πραγματικό εισόδημα από κάπου και είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τόκοι καταθέσεων λιγο-πολυ όλοι έχουμε, ακόμη και 20€ να έχεις στην τράπεζα αν το επιτόκιο είναι υψηλό θα λάβεις έστω 0,01€. Φίλε δυσκολεύεσαι να καταλάβεις γιατί σου βγήκε φόρος, σου εξηγώ με κάθε λεπτομέρεια το γιατί, αλλά δεν το δέχεσαι επειδή "δε μπορεί.....". Εγώ φταίω που ασχολήθηκα.
AthanDg Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 26 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Αυτο πως μεταφραζεται? Δουλευεις και τα παιρνεις ολα μαυρα? Όχι.. δεν μπορούσα να πάω να δουλέψω γιατί κοιτούσα την κατάκοιτη (θανούσα πλέον) μητέρα μου, δεν θα κάτσω να σου δώσω αναφορά αλλά αφού ρώτησες σ απάντησα. Μανία όλοι σας να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα πως όταν κάποιος είναι άνεργος για πολύ καιρό δουλεύει μαύρα! Μου θυμίζεις τον Γεωργιάδη που τους βάζει όλους σε ένα καλάθι και πως θα έπρεπε να έχουν πεθάνει αφού δεν δουλεύουν, δεν λέω υπάρχουν κι αυτοί αλλά επειδή το κάνουν κάποιοι (δουλεύουν μαύρα) δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι.
asdfnikos Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Για ποιόν λόγο να πλακώνεστε; Λοιπόν λόγο του ΟΑΕΔ εξαιρείσαι από την προσκόμιση Ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτα αλλά υποχρεούται ακόμα την συμπλήρωση του αφορολογήτου με χάρτινες αποδείξεις . Το αφορολόγητο συμπεριλαμβάνει και τα τεκμαρτό εισόδημα από σπίτια αυτοκίνητα κτλπ. Οπότε για 3.465 ευρώ Τεκμαρτό χρειάζεσαι το 10% δηλαδή 346,50 ευρώ . Τώρα στης τροποποιητικές (ΟΤΑΝ ) Ανοίξουν υποβάλεις απλά το ποσό στο 049 και θα βγει το εκκαθαριστικό μηδενικό . Δεν θα χρεωθείς το πρόστιμο τον 100 ευρώ για τροποποιητική αφού θα είναι εντός προθεσμίας η Τροποποιητικές. Τώρα άμα σε φωνάξουν για έλεγχο για της αποδείξεις των 350 ευρώ και δεν της έχεις ... Είσαι λίγο τυχερός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα