Oxygene Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί σε laptop που τρέχει μόνο Retroarch (και αυτό χωρίς καν να έχω ανοιχτό κάποιο rom) το γ@μημένο το systemd καταναλώνει τόση πολύ CPU;
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δες στο journalctl μηπως κατι fail-αρει και παλευει το systemd να το ξεκινησει ξανα και ξανα και για αυτο το cpu usage...
Oxygene Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) https://pastebin.com/WQRBiU9E Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από Oxygene
mphxths Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Καποια ιστορια παιζει με καποια/ες usb συσκευη/ες , αλλα τι και γιατι δεν μπορω να ξερω
dancer_69 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δες εδώ: https://superuser.com/questions/1060670/systemd-cpu-usage-of-services για το πως μπορείς να δεις ποιο service προκαλεί την υψηλή χρήση του επεξεργαστή. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 νομιζω το baloo-file, κανει κατι τετοια μεχρι και 100% μπορει να παει. Βεβαιωσου απο cli με την top, μην εμπιστευεσαι την γραφικη διεπαφη και killall baloo-file να ησυχασεις
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το baloo ειναι για file indexing και στην προκειμενη περιπτωση δεν δειχνει να ειναι ο ενοχος. Απο την αλλη αν καποιος θελει να το σταματησει σιγουρα δεν τραβαει killall baloo_file.Γιατι πολυ απλα θα ξαναξεκινησει απο μονο του. Οπως παλια που ηταν καποιοι που θελανε στα windows να σβησουν ενα εγκατεστημενο προγραμμα και πηγαινανε στο Program Files και απλα σβηνανε τον φακελο !! Καλο διαβασμα μερικοι. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από mphxths
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) απλά βλέπω κάποια process να είναι nested και είπα μήπως το baloo κάνει το θέμα σε εμένα πάλι το baloo-file προκαλούσε ζημιά, το σταμάτησα όπως μπορούσα (με kill -9) στην επόμενη εκίνηση του Η/Υ που ξαναξεκίνησε το έκανα disable και τέλος. Το παράδειγμα ασχολίαστο. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
Oxygene Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 6 hours ago, dancer_69 said: Δες εδώ: https://superuser.com/questions/1060670/systemd-cpu-usage-of-services για το πως μπορείς να δεις ποιο service προκαλεί την υψηλή χρήση του επεξεργαστή. Ωραία, έτρεξα το systemd-cgtop και τώρα έχω αυτό:
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Linuxdude είπε σε εμένα πάλι το baloo-file προκαλούσε ζημιά Και σε εμενα προκαλουσε ζημια κατι αλλο , θα μπει ο επομενος και για αυτον κατι αλλο...το θεμα ειναι να λεμε λυσεις επι του παροντος.Οχι λογω εμπειριων. Γενικως ναι το baloo ηταν προβληματικο και οπου το εβλεπα μου ανεβαζε το αιμα στο κεφαλι αλλα νομιζω τελευταια εχει στρωσει χαρακτηρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Και σε εμενα προκαλουσε ζημια κατι αλλο , θα μπει ο επομενος και για αυτον κατι αλλο...το θεμα ειναι να λεμε λυσεις επι του παροντος.Οχι λογω εμπειριων. το θέμα είναι να μην είσαι επιθετικός δεν βοηθάει σε κάτι, εγώ απλά πρότεινα να σταματήσει μια διεργασία, δεν θα πάθει τίποτε, εσύ άρχισες τις εξυπνάδες. Αναφορά σε κείμενο Γενικως ναι το baloo ηταν προβληματικο και οπου το εβλεπα μου ανεβαζε το αιμα στο κεφαλι αλλα νομιζω τελευταια εχει στρωσει χαρακτηρα. ναι μια χαρά παίζει, έχω πολύ καιρό να δω πρόβλημα. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
mphxths Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) @Oxygene Δεν φαινεται το καθε υπο-αντικειμενο τι χρηση cpu κανει , οποτε για να το δεις αυτο κανε το εξης.Πηγαινε στο αρχειο /etc/systemd/system.conf και βρες την γραμμη με την εγγραφη "DefaultCPUAccounting". Uncomment και το no το γυρνας σε yes. Κανεις reboot.Ξανατρεχεις το systemd-cgtop και δες τι γινεται. Σε μια εγκατασταση arch/kde που το δοκιμασα δουλευει και το συνολικο cpu usage ειναι 0-3% ... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από mphxths
Oxygene Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 @mphxths Thanks, αυτή τη στιγμή δεν χτυπάει μεγάλα νούμερα (σαν την οχιά που κρύβεται μέχρι να χτυπήσει), αλλά μόλις ξανασυμβεί θα επανέλθω... Πρόσφατα είχε φτάσει η κατανάλωση CPU από το systemd στο 50%+...
Oxygene Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Επανήλθα στο θέμα... Η κατανάλωση CPU από το systemd είναι 26-27% αυτή τη στιγμή με 0 (ΜΗΔΕΝ) προγράμματα να τρέχουν. Να τι δίνει το systemd-cgtop:
mphxths Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 @Oxygene Για δες εδω μερικες διερευνητικες εντολες για να καθορισεις επ'ακριβως το προβλημα. Γενικως απο ο,τι λενε εκει περα , μαλακιες τους εκανε το bluetooth ..εχε το υποψη σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις