TopicStrarter Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, chrisxpap είπε Το Mi8 που έχω πιο ισχυρο παίζει να είναι 🤣 ναι αυτό κολλάει και με το σχόλιο χρήστη πιο πάνω ότι φτάσαμε τα κινητά να έχουν κάνα χιλιάρικο και τα λαπτοπ σην μισή τιμή... δεν συνυπολογίζει όμως ότι τα specs τέτοιων κινητών παίζει να είναι καλύτερα απο αυτά των laptop στην μισή τιμή... χωρίς βέβαια να συμφωνώ με το trend όντως έχουν παραφουσκώσει οι τιμές γενικά 1
andreas314p Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Εγώ πάντως εμπιστεύομαι μόνο ASUS και MICHELIN . Σε όλα τα άλλα ψάχνομαι. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις! Τα preorder που γίνονται? Ελλαδα ?
swtos_chem Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Οι συγκρίσεις τάμπλετ με λάπτοπ νομίζω στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άστοχες.. και φάνηκε με την αύξηση ζήτησης που έχουν. Δε μπορεί ένα ταμπλετ να εξυπηρετήσει κάποιον που θέλει να εργαστεί, ακόμα και για office πρόγραμματα, η λειτουργικότητα είναι σε άλλο επίπεδο. Για σοσιαλ και να χαζεύει κάνεις είναι τα τάμπλετ και για πολύ εξεζητημένες λειτουργίες που χρειάζεσαι πολύ συγκεκριμένα πράγματα και φορητότητα. Στις μέρες μας αυξήθηκε η ζήτηση για να μπορεί κάποιος να εργαστεί από το σπίτι του..εκεί τα τάμπλετ χωλαινουν, συνεπώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις των λάπτοπ (χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για να χρειάζεται κάποιος να στήσει σταθερό) Επίσης και τη σύγκριση των επιδόσεων των κινητών με τα pc τη θεωρώ αστοχη.. και στο galaxy S1 είχα 1Ghz επεξεργαστή αλλά δε νομίζω ότι πλησίαζε επιδόσεις υπολογιστή.. οι επιδοσεις που ακούμε για τα κινητά έχουν σημειώσει πραγματικά μεγάλη πρόοδο αλλά απέχουν ακόμη πολύ από αυτά των υπολογιστών (ακόμη κι αν έχει κλείσει αρκετά η ψαλίδα) Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από swtos_chem
TopicStrarter Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, swtos_chem είπε Επίσης και τη σύγκριση των επιδόσεων των κινητών με τα pc τη θεωρώ αστοχη.. και στο galaxy S1 είχα 1Ghz επεξεργαστή αλλά δε νομίζω ότι πλησίαζε επιδόσεις υπολογιστή.. οι επιδοσεις που ακούμε για τα κινητά έχουν σημειώσει πραγματικά μεγάλη πρόοδο αλλά απέχουν ακόμη πολύ από αυτά των υπολογιστών (ακόμη κι αν έχει κλείσει αρκετά η ψαλίδα) Ναι απλά μιλούσαμε για κινητά του χιλιάρικου σε σύγκριση με λαπτοπ του 500ρικου όχι γενικά laptop vs κινητά. Πχ ένα s20 ultra έχει 128 GB αποθηκευτικό χώρο 8πύρηνο επεξεργαστή στα 2+Ghz 12GB RAM και κύκλωμα γραφικών ικανό για mild gaming. και υποστηρίζει την λειτουργία desktop + σαν κύρια χρήση λειτουργεί ως τηλέφωνο με dual SIM (που επίσης σημαίνει ασύρματη πρόσβαση στο internet όπου και αν βρίσκεσαι ) έχει κάμερες και γενικά είναι κομψό σαν κινητό(και με αυτονομία σχεδόν μια μέρα με συνεχόμενη χρήση+ fastcharge με μικρό φορτιστή και όχι τούβλο) αλλά και στέλνει κατευθείαν netflix ή την οθόνη του σε smart TVs χωρίς ιδιαίτερο setup ή ανάγκη επιπλέον hardware. Οπότε αν και συμφωνώ πως οι τιμές είναι τρελές γενικά τα τελευταία χρόνια δεν είναι ότι απλά κοστίζει τόσο πολύ χωρίς να προσφέρει τίποτα πέρα απο ομορφιά ή όνομα Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από TopicStrarter
Backpacker Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Ακριβώς ίδιο με το Matebook της Huawei και εφόσον είναι και ακριβώς ίδια τιμή δεν έχει νόημα να προτιμήσει κάποιος αυτό. Ας βάζανε έστω μια 16αρα ram αφού δεν αναβαθμίζονται τότε θα ήταν σημαντικός λογος προτίμησης του έναντι του Matebook. 2
mourouzis2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Ε δεν λες κάτι άλλο απο αυτό που είπα Ή είναι σχετικά ισχυρά και έχουν μεγάλη αυτονομία και μεγάλη τιμή ή δεν έχουν μεγάλη τιμή αλλά έχουν αυτονομία και είναι ανίσχυρα... Τώρα το όλα νεράκι που λες δεν νομίζω να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα κοιτώντας στο skroutz στα 500 ευρώ τα swift 1 έχουν 14" οθόνη 1,1Ghz baseclock τετραπύρηνος, 4GB ram και ενσωματωμένα UHD 606 graphics(που δεν είναι καν η καλύτερη έκδοση και η καλύτερη ειναι μόνο για κάνα Minecraft και πολύ λέω) ένα τέτοιο laptop θα ζοριζόταν ακόμη και στο chrome αν έχεις καμια δεκαριά καρτέλες ανοιχτές. Επίσης λέει ssd 4GB και στην αρχή νόμιζα είχε κάτι σαν hdd hybrid αλλά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο οπότε έχει κάποιον μικρό SSD που μετά την εγκατάσταση των windows έχει 4GB ελεύθερα; λολ https://www.skroutz.gr/s/22925479/Acer-Swift-1-SF114-32-P90V-N5000-4GB-4GB-FHD-W10.html Για facebook πασιέντζα και κάνα edit εργασίας στο word λίγων σελίδων καλό είναι δεν λέω (πολλές σελίδες με γραφικά μάλλον θα το ζορίσουν) αλλά δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στον μέσο φοιτητή... ίσως στον μέσο φοιτητή που δεν ασχολείται με την τεχνολογία και θέλει να έχει κάτι που να μπορεί ίσα ίσα να στείλει mail και να τσεκάρει FB. edit βασικά είναι ίσα στα ελάχιστα spec για windows 10 που θέλουν 1 GHz επεξεργαστή και 2 GB ram - λάβε υπόψιν ότι μέρος των 4GB που έχει το laptop θα δεσμευτεί απο το σύστημα για τα UHD "γραφικά"- οπότε με το ζόρι τρέχει τα windows Το εχω παρει για Word, Endnote, SPSS. Το Spss ειναι λιγο βαρυ, αλλα δεν ειναι Autocad. Εχει 64GB SSD, οντως λιγο. Μεταχειρισμενο το πηρα 200Ε, το βρισκω με 350Ε καινουριο. Ηθελα να πω οτι οντως αν πας για μηχανηματα ισχυρα με καλη μπαταρια ανεβαίνεις πανω απο 1000Ε. Οι τιμες προσεγγιζουν τα Macbook. Οπως ειπες, δεν ειχα προθεση να φιλονικησω
terry308 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/210895-honor-magicbook-15-r5-3500u-8gb-256gb Μέσω κοτσωβολου λοιπόν η προπαραγγελεια.... κρίμα να μην έχει καμία προσφορα από κάρτες...
gatetofreddom Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Νομίζω η κάνω λάθος πως είναι το ίδιο με το Huawei MateBook D 14;;; Και ακριβότερο θα έλεγα σε σχέση με τα specs του D14.
Backpacker Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, gatetofreddom είπε Νομίζω η κάνω λάθος πως είναι το ίδιο με το Huawei MateBook D 14;;; Και ακριβότερο θα έλεγα σε σχέση με τα specs του D14. Είναι ακριβώς μα ακριβώς ίδιο με το Huawei MateBook D 15 και έχουν και ακριβώς ίδια τιμή!!! Το D 14 είναι ακριβώς ίδιο με το Magicbook 14 εκτός του σκληρού που είναι μεγαλύτερος (512>256) Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα να βγάζουν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά η κεντρική με την θυγατρική εταιρεία (Huawei-Honor). Κανονικά θα έπρεπε να προσφέρουν σε ένα απ'τα δυο 16αρες ram ώστε να προσφέρουν περισσότερες επιλογές.
terry308 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Είμαι ανάμεσα στο Honor και στο Lenovo V155-15 FullHD Ryzen 5 8GB/SSD512 https://www.skroutz.gr/s/23023131/Lenovo-V155-15API-Ryzen-5-3500U-8GB-512GB-FHD-No-OS.html Υπάρχει η διαφορά των + 100€ μετο honor που δίνει και τα earbuds, φαινεται να έχει καλύτερο ήχο.... ενώ το lenovo έχει - 100€ και διπλάσιο ssd, ίσως και αναβάθμιση ram;; Τι να επιλέξω;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα