Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή άμα πάρω dual band repeater σε συνδυασμό με τον single band adapter θα μπορώ να πιάσω ταχύτητες dual band ή θα περιοριστώ σε ταχύτητες single; Δεδομένου βέβαια ότι θα μπορώ να πιάσω 5.0 Ghz

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνεις θαύματα δε γίνονται 🙃, ο αντάπτορας θα πιάνεται στα 2.4Ghz. Έχε υπόψη ότι οι "γρήγορες" ταχύτητες των 5Ghz , δεν θα αυξήσουν την ταχύτητα σου όσον αφορά το Internet. Επίσης, σου θυμίζω ότι τα real-time online games είναι ευαίσθητα στις καθυστερήσεις (latency), μην έχεις μεγάλες προσδοκίες από το repeater για gaming.

Δημοσ.

Καλά προφανώς και δεν έχω απλά άμα μπορεί να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση καλό θα ήταν. Και ο πυολογιστής στον κάτω όροφο έχω αντάπτορα που νομίζω είναι dual  band οπότε θα δοκιμάσω με αυτόν. Δεν θα πρέπει όμως και το router να είναι dual band;

Δημοσ.

Εύλογη ερώτηση. Για να εκμεταλλευτείς τις ταχύτητες των 5Ghz θα πρέπει και το repeater να συνδέεται με 5Ghz με τον router.

Δημοσ.

Οπότε τσάμπα σε πρήζω τόση ώρα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια με κατατόπισες πάρα πολύ και έμαθα και μερικά έξτρα πράγματα. Καλό βράδυ κι ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Το καλωδιο ειναι το καλυτερο παντα, αλλα και με wifi αντε να εχεις 5ms παραπανω στους online servers. Eγω στο LOL με ΑΡ εχω 82ms ενω με καλωδιο 79.

Δημοσ.

Πάντως σίγουρα πάρε Dual Band repeater. Ναι μέν έχει μικρότερη εμβέλεια, αλλά δεν υπάρχει overlapping στα channels και είναι πολύ λιγότεροι που έχουν routers ή repeaters που εκπέμπουν στα 5GHz. Αντίθετα στα 2.4GHz γίνεται χαμός και ψάχνεις να βρεις ποιο είναι το κανάλι που έχει τους λιγότερους. Επίσης σκέψου αν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το repeater σαν access point (αν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να το τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο έστω και πιο κοντά στο ρουτερ, στο οποίο όμως θα μπορεί να φτάνει καλώδιο ethernet από το router).

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα επειδή έχω μπερδευτεί.. θέλω να αγοράσω ένα repeater.. το ρούτερ εκπέμπει κανονικά ένα κανάλι.. να πάρω repeater single band ή dual band? Αν πάρω dual πρέπει να εκπέμπει και το ρούτερ 5Ghz για να δουλέψει ή όχι??? 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι συσκευές single band είναι οι παλαιότερης γενιάς ενώ οι dual band της νεότερης. Τα dual band είναι συμβατά (δηλαδή μπορούν να συνεργαστούν) και με τις συσκευές single band, απλά ίσως υπάρχει μια μικρή διαφορά τιμής. Αν θες το φθηνότερο πας στο παλιότερο single band αλλιώς αν η τιμή δεν είναι θέμα καλύτερα στα νέα dual band για να είσαι καλυμένος και μελλοντικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...