Milti Pepo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι. Στο σπίτι μου έχω σκάλα και στον πρώτο όροφο είναι το router ενώ στον δεύτερο το δωμάτιό μου με το pc. όταν βρίσκομαι μέσα στο δωμάτιο δεν είναι ότι δεν πιάνει ίντερνετ αλλά δεν είμαι ικανοπιημένος ειδικά στο online gaming έχω πρόβλημα. Για αυτό λέω να αγοράσω ένα WiFi Repeater που θα το βάλω στον δεύτερο όροφο για να βελτιωθεί η κατάσταση. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τίποτα σχετικά με αυτό το θέμα και θα ήθελα όση περισσότερη βοήθεια γίνεται. Επίσης στον δεύτερο όροφο δεν έχω θύρα Ethernet που απότι είδα μόνο έτσι ή με usb μπορεί να λειτουργήσει. Μπορείτε να με διαφωτισετε λίγο και να μου προτείνετε κάποιο WiFi Repeater; Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, για real-time online gaming η καλύτερη λύση είναι να συνδεθείς ενσύρματα πάνω στο router. Αν υπάρχει η δυνατότητα να φέρεις το router στο δωμάτιο, να συνδέσεις το pc ενσύρματα και να βάλεις στον πρώτο όροφο ένα repeater, τότε πιστεύω θα δεις σημαντική διαφορά. Repeaters υπάρχουν πολλά, σίγουρα κάποιος συμ-φορουμίτης θα σου προτείνει κάποιο συγκεκριμένο προϊόν που έχει δοκιμάσει, σύντομα. Δεν είναι απαραίτητη η ethernet θύρα για το repeater, στην ουσία θα συνδέεται στο ήδη υπάρχον ασύρματο δίκτυο σαν client, και θα εκπέμπει με την σειρά του το ίδιο ή διαφορετικό ασύρματο δίκτυο (SSID). 1
Milti Pepo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Α, δηλαδή το μόνο που χρειάζεται είναι να το βάλω στη πρίζα και απλά η θύρα ethernet ή usb που έχει είναι για να το συνδέσω σε κάποια συσκευή απευθείας;
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Ναι, αρκεί να το βάλεις σε μία πρίζα ρεύματος, συνήθως τα repeaters εκπέμπουν κάποιο προσωρινό SSID για να συνδεθείς και να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις (να το συνδέσεις στο ήδη υπάρχον ασύρματο δίκτυο και να του πεις τι να εκπέμπει). Όσον αφορά τη θύρα ethernet που είναι πάνω στο repeater, συνήθως εξυπηρετεί το σκοπό που αναφέρεις.
TechnoState Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Για on line gaming τα repeaters δεν κάνουν. Μόνη αποτελεσματική λύση: σωστό ethernet. Έχω miWiFi Repeater Pro Extender αρκετούς μήνες, για την χρήση (στο γράφειο δεν το χρησιμοποιώ για gaming)που του κάνω δουλεύει άψογα (τουλάχιστον 3 συσκευές κρεμασμένες πάνω του). Επίσης λειτουργεί άψογα κ μέσα απο το miHome (με πλήρη λειτουργικότητα/έλεγχο). Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από TechnoState
Milti Pepo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Με το wifi repeater ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα καινούριο δίκτυο και θα συνδέομαι απο εκεί;
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Είτε καινούργιο ασύρματο δίκτυο (SSID), είτε το ήδη υπάρχον.
Milti Pepo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Συγγνώμη απλά δεν έχω ιδέα απο αυτά και βλέπω κάτι single band dual band IEEE και δεν καταλαβαίνω Χριστό. Σε μερικά βίντεο που είδα όταν βάζουν το wifi repeater τους δημιουργεί ένα καινούριο δίκτυο που έχει το ίιδιο όνομα με το αρχικό συν _Ext. Μπορεί αυτό να μη γίνει; Δηλαδή να μην δημιουργηθούν δύο δίκτυα αλλά να παραμείνει το αρχικό; Γιατί πχ άμα συνδέσω το pc με το καινούριο δίκτυο του repeater και ο repeater για κάποιο λόγο αποσυνδεθεί θα χαθεί η σύνδεσή μου στο wifi σωστά; Δεν ξέρω άμα γίνομαι κατανοητός αλλά δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Μην σε απασχολεί τόσο αυτό, είτε είναι το ίδιο όνομα δίκτυου, είτε όχι, για σένα το ίδιο πράγμα είναι. Το PC θα συνδέεται στο δίκτυο με το δυνατότερο σήμα (είτε έχεις δύο ασύρματα δίκτυα με το ίδιο όνομα, είτε με δύο διαφορετικά ονόματα), εάν το repeater βγει πχ. από το ρεύμα θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο του router. Το πώς θα υλοποιηθεί το δεύτερο δίκτυο εξαρτάται από εσένα, αλλά συνήθως δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από m4is
Milti Pepo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Πολύ ωραία μια τελευταία ερώτηση μόνο βλέπω ότι υπάρχουν single band και dual band μπορείτε να μου εξηγήσετε τη διαφορά τους και άμα θα ήταν καλύτερο να πάρω dual band απο single; Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι στο pc μου έχω wifi adapter συγκεκριμένα αυτόν εδώ https://manualzz.com/doc/2385917/intellinet-wireless-150n-usb-adapter Παίζει κάποιο ρόλο; Θα κρατήσω και αυτόν και το wifi repeater ή μονο το repeater;
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Τα dual band είναι ακριβότερα, και εκπέμπουν σε δύο συχνότητες, την συχνότητα που εκπέμπουν τα single band (2.4Ghz) και μία υψηλότερη (5Ghz) που σε μικρότερες αποστάσεις προσφέρει καλύτερες ταχύτητες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα θα ωφεληθείς από αυτό, και λιγότερο συνωστισμό.
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Milti Pepo είπε Πολύ ωραία μια τελευταία ερώτηση μόνο βλέπω ότι υπάρχουν single band και dual band μπορείτε να μου εξηγήσετε τη διαφορά τους και άμα θα ήταν καλύτερο να πάρω dual band απο single; Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι στο pc μου έχω wifi adapter συγκεκριμένα αυτόν εδώ https://manualzz.com/doc/2385917/intellinet-wireless-150n-usb-adapter Παίζει κάποιο ρόλο; Θα κρατήσω και αυτόν και το wifi repeater ή μονο το repeater; Ο συγκεκριμένος αντάπτορας επιτρέπει στο PC να συνδέεται σε ασύρματα δίκτυα, εάν το PC είναι σταθερό και όχι laptop, τότε είναι πολύ πιθανό να σου είναι απαραίτητο, είτε πάρεις repeater, είτε όχι. Σημείωση, ο συγκεκριμένος αντάπτορας είναι single band. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από m4is
Milti Pepo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 56 λεπτά πριν, m4is είπε Ο συγκεκριμένος αντάπτορας επιτρέπει στο PC να συνδέεται σε ασύρματα δίκτυα, εάν το PC είναι σταθερό και όχι laptop, τότε είναι πολύ πιθανό να σου είναι απαραίτητο, είτε πάρεις repeater, είτε όχι. Σημείωση, ο συγκεκριμένος αντάπτορας είναι single band. Μου εκοψες τα φτερα τωρα γιατι σκεφτομυν να παρω dual band repeater. Λες να δοκιμασω πρωτα αμα κανει και χωρις τον ανταπτορα και αμα δεν κανει να παρω εναν dual band ανταπτορα;
m4is Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Να πάρεις dual band, θα παίξει ο αντάπτορας. Τα dual band repeaters εκπέμπουν και στις δύο μπάντες. (Ελπίζω να σου έβαλα τα φτερά πίσω στη θέση τους 😁)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα