Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Λίγες απόψεις για το παρακάτω θεματάκι θα ήθελα. Υπάρχει διαθέσιμο ένα Presario CQ-61, ελάχιστα χρησιμοποιημένο αλλά μάλλον σκονισμένο και με ξεραμένη πάστα γιατί όταν το ανοίγω, στη μισή ώρα ανεβάζει θερμοκρασία και κλείνει μόνο του. Το laptopάκι έχει να χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ καιρό. Εγώ ποτέ δεν είχα laptop και τη βόλευα με σταθερό, αλλά τώρα είμαι στη φάση που μπορεί να το χρειαστώ. Επειδή όμως δεν είμαι καθόλου απαιτητικός χρήστης (browsing, ταινιούλα, word και PowerPoint το πολύ), σκεφτόμουν να μη δώσω για καινούριο. Αξίζει να του αλλάξω μία θερμοαγώγιμη, να του κάνω ένα καλό καθαρισμό, να του βάλω έναν SSD κι ίσως RAM? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν ειναι αυτο
https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/nb-hp-presario-cq61-220sv/prod502754/
κανε undervolt στον επεξεργαστη
https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/αν χρειαζεται να φροντισεις και για την Nvidia

Δεν έχω ιδέα πώς γίνεται κάτι τέτοιο. Θα ψάξω όμως. Είναι ασφαλές ή μπορεί να το διαλύσω τελείως το συστηματάκι; Θεωρείς ότι δεν είναι αρκετή μία αλλαγή πάστας κι ένας καθαρισμός; Επίσης, ένα τέτοιο λαπτοπ σε αυτή την κατάσταση που περιέγραψα, τι αξία έχει σήμερα;

Δημοσ.

Οχι, δεν ειναι ευκολος ο καθαρισμος (πρεπει να το ανοιξεις) και ο,τι και να βαλεις απο παστα,
δεν συγκρινεται με το undervolting του που θα σου κατεβασει καμια -10C χωρις να το ανοιξεις!
😛

Αν κλεινει μονο του στην ωρα, η μονη του αξια ειναι για ανταλλακτικα οποιος χρειαζεται,
η οσα θα σου δωσει καποιος ως 'προβληματικο' για να φτιαξει αυτο και να το κρατησει, η
πουλησει.... Στη δευτερη περιπτωση θα παρεις λιγοτερα (απο μεμoνωμενα ολα τα parts!)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...