stelios_2809 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Πήρα δάνειο από τράπεζα για αγορά μτχ. πριν 3 χρόνια. στο δίλλημα δάνειο απευθείας σε τράπεζα η αγορά μέσω εμπόρου πήγα στο πρώτο κυρίως για καλύτερη τιμή καθώς έψαχνα σχετικά καινούργιο αμάξι. ετσι πήρα το δάνειο πρώτα και βγήκα στο ψάξιμο δυναμικά. Εν τέλη έκλεισα , ουσιαστικα αμάξι που οι έμποροι το είχαν 20.000-20.500 το πήρα 2.000 ευρώ κάτω με διαπραγμάτευση σε ιδιώτες. επιτοκιο 11.5 , με «υποχρεωτική» ασφάλεια δανείου. σε 1 μήνα η τελευταία μου δοση!!!!
georgekz750 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν νομίζω ότι οι τράπεζες δίνουν σε ιδιώτη δάνειο για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, κάτι τέτοιο μόνο μέσω κάποιου εμπόρου μπορεί να γίνει, οπότε σε έμπορο πρέπει να απευθυνθείς. Και όχι, δεν έχω δει κάποια "λίστα" με επιτόκια για δάνειο μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Αρκετα ποστ πιο πριν
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Πήρα δάνειο από τράπεζα για αγορά μτχ. πριν 3 χρόνια. στο δίλλημα δάνειο απευθείας σε τράπεζα η αγορά μέσω εμπόρου πήγα στο πρώτο κυρίως για καλύτερη τιμή καθώς έψαχνα σχετικά καινούργιο αμάξι. ετσι πήρα το δάνειο πρώτα και βγήκα στο ψάξιμο δυναμικά. Εν τέλη έκλεισα , ουσιαστικα αμάξι που οι έμποροι το είχαν 20.000-20.500 το πήρα 2.000 ευρώ κάτω με διαπραγμάτευση σε ιδιώτες. επιτοκιο 11.5 , με «υποχρεωτική» ασφάλεια δανείου. σε 1 μήνα η τελευταία μου δοση!!!! Μήπως θυμάσαι πόσο θα ήταν το επιτόκιο αν έπαιρνες δάνειο αυτοκινήτου μέσω εμπόρου?
stelios_2809 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μήπως θυμάσαι πόσο θα ήταν το επιτόκιο αν έπαιρνες δάνειο αυτοκινήτου μέσω εμπόρου? Νομίζω 7-8%
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, stelios_2809 είπε Νομίζω 7-8% Χμμ περίμενα πως θα ήταν λιγότερο, κάπου 5-6%, αλλά και πάλι 4,5 με 5,5% παραπάνω δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Πάντως εσύ σίγουρα βγήκες κερδισμένος, οι έξτρα τόκοι που πλήρωσες φαντάζομαι υπερκαλύπτονται από τις 2.000€ που κέρδισες από την αγορά.
stelios_2809 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Χμμ περίμενα πως θα ήταν λιγότερο, κάπου 5-6%, αλλά και πάλι 4,5 με 5,5% παραπάνω δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Πάντως εσύ σίγουρα βγήκες κερδισμένος, οι έξτρα τόκοι που πλήρωσες φαντάζομαι υπερκαλύπτονται από τις 2.000€ που κέρδισες από την αγορά. ναι συγκριτικά με βόλεψε. Και επίσης λαβέ υπόψη ότι σε έναν μάντρα θα ήθελα περισσότερο ποσό δανείου λόγω διαφοράς τιμής. ειχα κάποιο ρίσκο στην αγορά από ιδιώτη (γιατί ο ιδιώτης αγόρασες και δεν τον βλέπεις ξανά) σε σχέση με κάποιο έμπορο με φυσική παρουσία αλλά το ΙΧ πέρασε τους ελέγχους + ήταν σε εργοστασιακή εγγύηση επιβεβαιωμένα πριν προχωρήσω στην αγορά. ευτυχώς μετά από 3 χρόνια όλα οκ ! 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Ο έλεγχος πάντα πρέπει να γίνεται και να είναι εξονυχιστικός, άσχετα την ιδιότητα του πωλητή. 1
agnostos13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε ναι συγκριτικά με βόλεψε. Και επίσης λαβέ υπόψη ότι σε έναν μάντρα θα ήθελα περισσότερο ποσό δανείου λόγω διαφοράς τιμής. ειχα κάποιο ρίσκο στην αγορά από ιδιώτη (γιατί ο ιδιώτης αγόρασες και δεν τον βλέπεις ξανά) σε σχέση με κάποιο έμπορο με φυσική παρουσία αλλά το ΙΧ πέρασε τους ελέγχους + ήταν σε εργοστασιακή εγγύηση επιβεβαιωμένα πριν προχωρήσω στην αγορά. ευτυχώς μετά από 3 χρόνια όλα οκ ! Καλά και ο έμπορος με φυσική παρουσία προϋποθέτει οτι δεν θα κλείσει. Ξέρω 2 περιπτώσεις που αφήσαν την παρακράτηση και τρέχανε μετά αλλά τέλοσπαντων... 1
logokrimenos Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Ενδιαφέρομαι κυρίως για αγορά απο ιδιώτη. Τους εμπόρους δεν τους εμπιστεύομαι δυστυχώς. Θα κανω μια ερώτηση στην τράπεζα κατα ποσο μπορει να πάρω ενα δανειο της τάξης των 9-10 Κ, εχω και εγγυητή αν χρειαστει. Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει αυτό? Στις 6/5/2020 στις 11:56 ΜΜ, stelios_2809 είπε Πήρα δάνειο από τράπεζα για αγορά μτχ. πριν 3 χρόνια. στο δίλλημα δάνειο απευθείας σε τράπεζα η αγορά μέσω εμπόρου πήγα στο πρώτο κυρίως για καλύτερη τιμή καθώς έψαχνα σχετικά καινούργιο αμάξι. ετσι πήρα το δάνειο πρώτα και βγήκα στο ψάξιμο δυναμικά. Εν τέλη έκλεισα , ουσιαστικα αμάξι που οι έμποροι το είχαν 20.000-20.500 το πήρα 2.000 ευρώ κάτω με διαπραγμάτευση σε ιδιώτες. επιτοκιο 11.5 , με «υποχρεωτική» ασφάλεια δανείου. σε 1 μήνα η τελευταία μου δοση!!!! Απο ποια τράπεζα το πήρες?
stelios_2809 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Από την Εθνική τράπεζα , με αναγκαστική ασφάλεια δανείου. Στο ανταγωνισμό τότε η πιο οικονομική ήταν η Attica αλλά το ότι δεν ήμουν πελάτης με απέρριψε. απο τις υπόλοιπες καλύτερα ήταν στην εθνική , ακόμα και στην Eurobank που έχω τη μισθοδοσία μου μεγαλύτερο επιτοκιο έδιναν (παρόλο την «έκπτωση» λόγω μισθοδοσίας) γενικά αν έχεις χρήματα μπορείς να τα βάλεις σαν εγγύηση και το επιτοκιο πέφτει στο μισό σχεδόν. Εγώ δεν μπόρεσα να το κάνω αυτό. 1 ώρα πριν, logokrimenos είπε Ενδιαφέρομαι κυρίως για αγορά απο ιδιώτη. Τους εμπόρους δεν τους εμπιστεύομαι δυστυχώς. Θα κανω μια ερώτηση στην τράπεζα κατα ποσο μπορει να πάρω ενα δανειο της τάξης των 9-10 Κ, εχω και εγγυητή αν χρειαστει. Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει αυτό? Απο ποια τράπεζα το πήρες? Εμένα δεν μπήκε κάτι σαν εγγύηση , εισόδημα είχα τότε γύρω στα 20κ μικτά το έτος.
dtzgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, stelios_2809 είπε γενικά αν έχεις χρήματα μπορείς να τα βάλεις σαν εγγύηση και το επιτοκιο πέφτει στο μισό σχεδόν. Το έχω ακούσει κι αλλού αλλά δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω: αν έχεις χρήματα γιατί να τα βάλεις εγγύηση για να ζητήσεις δάνειο και να μην τα χρησιμοποιήσεις; Μπορεί κανείς να περιγράψει ένα πραγματικό σενάριο που να δείχνει τη χρησιμότητα; Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από dtzgr
Γιαούρτι Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, dtzgr είπε Το έχω ακούσει κι αλλού αλλά δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω: αν έχεις χρήματα γιατί να τα βάλεις εγγύηση για να ζητήσεις δάνειο και να μην τα χρησιμοποιήσεις; Μπορεί κανείς να περιγράψει ένα πραγματικό σενάριο που να δείχνει τη χρησιμότητα; το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό στο 99% των περιπτώσεων. Έχει να κάνει με το ότι κανείς δε θέλει να ξοδεύει από τα έτοιμα. Παίρνοντας δάνειο έχει τις αποταμιεύσεις του ατόφιες. Μη ψάχνεις να βρεις λογική, δεν υπάρχει. οι υπόλοιποι που το κάνουν, το κάνουν με τη λογική να έχουν μετρητό διότι όπως και να το κάνουμε το μετρητό είναι δύναμη. Δε χαλάω από τα έτοιμα, κρατάω το κεφάλαιο μου και αν τύχει κάτι πχ αγορά, έχοντας το μετρητό μπορώ να διαπραγματευτώ καλύτερα. Αυτά στα πλαίσια των ιδιωτών, δε μιλάω για επιχειρήσεις που λειτουργούν με δάνεια για να έχουν ρευστότητα. 1 1
dtzgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε Έχει να κάνει με το ότι κανείς δε θέλει να ξοδεύει από τα έτοιμα. Παίρνοντας δάνειο έχει τις αποταμιεύσεις του ατόφιες. Ναι, αλλά όταν βάζεις τα μετρητά εγγύηση, δεν σημαίνει ότι τα δεσμεύει κάπως η τράπεζα και τα αποδεσμεύει με την εξόφληση; Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι διαθέσιμα, είναι δεσμευμένα. Και τότε τι να το κάνεις να έχεις αποταμιεύσεις αφού δεν είναι διαθέσιμες; Αν, πάλι, τα έχεις διαθέσιμα τότε τι είδους εξασφάλιση είναι για την τράπεζα αφού αν θες τα εξαφανίζεις ξοδεύοντας τα ή απλά κάνοντάς τα ανάληψη; Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από dtzgr
Joshua21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, dtzgr είπε Ναι, αλλά όταν βάζεις τα μετρητά εγγύηση, δεν σημαίνει ότι τα δεσμεύει κάπως η τράπεζα και τα αποδεσμεύει με την εξόφληση; Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι διαθέσιμα, είναι δεσμευμένα. Και τότε τι να το κάνεις να έχεις αποταμιεύσεις αφού δεν είναι διαθέσιμες; Αν, πάλι, τα έχεις διαθέσιμα τότε τι είδους εξασφάλιση είναι για την τράπεζα αφού αν θες τα εξαφανίζεις ξοδεύοντας τα ή απλά κάνοντάς τα ανάληψη; Μην κολλάς στα "μετρητά", σίγουρα πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να πάρει τέτοιο δάνειο με επιτόκιο τουλάχιστον 2,5% ενώ παράλληλα να έχει τα μετρητά του δεσμευμένα σε απλό καταθετικό λογαριασμό δίνοντας του τόκους μόλις 0,01%. Η εξασφάλιση της τράπεζας σε τέτοιο τύπο δανείου μπορεί να είναι όχι μόνο με καταθέσεις αλλά και με επενδύσεις. Κάποιος που έχει τα χρήματα του πχ σε προθεσμιακή και δεν θέλει να τη σπάσει για να αποφύγει το πέναλτι, ή εφόσον τα έχει δεσμεύσει σε οποιοδήποτε επενδυτικό προϊόν, ίσως και να τον συμφέρει να πάρει ένα τέτοιο δάνειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα