Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος, αν σε μαγνητική τομογραφία με σκιαγραφικό, έχω την υποχρέωση να έχω μαζί μου το σκιαγραφικό;

Ρωτάω γιατί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μου το ζήτησαν, εδώ δεν ξέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζηταν απ οσο ξερω. Το καθε ακτινολογικο απο νοσοκομειο/ιδωτικό θεραπευτηριο γραφει το δικο του. Σου συνταγογραφουν πιο θελουν και πληρωνεις τη συμμετοχη. Ειτε απο τηλεφωνο αν δεν εισαι κοντα και το γραφεις πχ σε ενα παθολογο ή αγροτικό ή απο κοντα στο γραφουν και το παιρνεις. Πρεπει να ρωτησεις τη διαδικασια και ποια μαρκα θελουν αφου θα σου παρουν και λεφτα. Θα πρεπε να το συνταγογραφουν οι ακτινολογοι αλλα δεν μπορεις να πληρωσεις συμμετοχη σε αυτους γι αυτο και η παραπανω διαδικασια.

Στην μαγνητική σου πανω δεν ειναι μαζι γραμμενο και το σκιαγραφικο;

Επεξ/σία από Georgegr3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎7‎/‎5‎/‎2020 στις 10:25 ΠΜ, Lanike71 είπε

Τελικά το ήθελαν και ευτυχώς, το είχα.

Αν υπαρχουν περιπτωσεις που δεν το θελουν αναρωτιέμαι, οσες φορες εχω κανει αξονικη/μαγνητικη παντα το ζητανε.

Εχει βελτιωθει καθολου η κατασταση με τον χρονο στην μαγνητικη? Ποση ωρα εμεινες μεσα?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rus είπε

Αν υπαρχουν περιπτωσεις που δεν το θελουν αναρωτιέμαι, οσες φορες εχω κανει αξονικη/μαγνητικη παντα το ζητανε.

Εχει βελτιωθει καθολου η κατασταση με τον χρονο στην μαγνητικη? Ποση ωρα εμεινες μεσα?

Δεν ήταν για εμένα η μαγνητική, αλλά όχι, μάλλον πέσαμε σε ανίδεο ή πολύ σχολαστικό ραδιοακτινολόγο (ή όπως αλλιώς λέγεται).

Στη γνωστή μεγάλη εταιρία, περίπου 45 λεπτά εγκεφάλου-αυχένα.

Στο δημόσιο νοσοκομείο Α, επίσης.

Στο δημόσιο νοσοκομείο Β, πριν λίγες μέρες, 1 ώρα-10 λεπτά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Δεν ήταν για εμένα η μαγνητική, αλλά όχι, μάλλον πέσαμε σε ανίδεο ή πολύ σχολαστικό ραδιοακτινολόγο (ή όπως αλλιώς λέγεται).

Στη γνωστή μεγάλη εταιρία, περίπου 45 λεπτά εγκεφάλου-αυχένα.

Στο δημόσιο νοσοκομείο Α, επίσης.

Στο δημόσιο νοσοκομείο Β, πριν λίγες μέρες, 1 ώρα-10 λεπτά.

Δηλαδη κανατε τρεις μαζεμένες!? η μαγνητικη εχει μεγαλη ακτινοβολια, πρεπει να γινεται με μέτρο. Η αξονικη υποθετω προηγηθηκε.

Μεγαλη διαφορα παντως 45' η μια και 60-70' η αλλη:huh:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rus είπε

Δηλαδη κανατε τρεις μαζεμένες!? η μαγνητικη εχει μεγαλη ακτινοβολια, πρεπει να γινεται με μέτρο. Η αξονικη υποθετω προηγηθηκε.

Όχι βρε φίλε...Σε 1 χρόνο. Απλά το αναφέρω, για να δείξω τη διαφορά από χειριστή σε χειριστή.

Η μαγνητική έχει ελάχιστη ακτινοβολία, μπορείς να κάνεις και κάθε μήνα, όπως είπε ένας γιατρός.

Δεν έχω γράψει κάπου για αξονική...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Όχι βρε φίλε...Σε 1 χρόνο. Απλά το αναφέρω, για να δείξω τη διαφορά από χειριστή σε χειριστή.

Η μαγνητική έχει ελάχιστη ακτινοβολία, μπορείς να κάνεις και κάθε μήνα, όπως είπε ένας γιατρός.

Δεν έχω γράψει κάπου για αξονική...

Ναι δεν εχεις γραψει, εγω το ρωτησα. Συνηθως κανει κανεις πρωτα αξονικη και αν δε φαινεται αυτό που ψαχνει παει και στη μαγνητικη.

Σωστα, αναποδα το θυμομουν, η αξονικη εχει ακτινοβολια, η μαγνητικη όχι. Το προβλημα ειναι οτι πολλοι δυσκολευονται να μεινουν τοση ωρα κλεισμενοι μεσα σε ένα κουτι που μοιαζει με φερετρο.

Κάθε μηνα να κανεις ειναι λιγο δυσκολο, εχει μεγαλο κοστος. Ωστε η διαφορα του χρονου εξαρταται λες από το χειριστη?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Ωστε η διαφορα του χρονου εξαρταται λες από το χειριστη?

Μάλλον, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο (εννοείται δε συγκρίνω καταστάσεις που ο ασθενής δε μπορεί να μείνει ακίνητος. Μετά εννοείται ότι δε φταίει σε κάτι ο χειριστής).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rus είπε

Μη λες ανακρίβειες. Η μαγνητική δεν είναι ιονίζουσα ακτινοβολία. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Μη λες ανακρίβειες. Η μαγνητική δεν είναι ιονίζουσα ακτινοβολία. 

Nαι βρε φιλε, το ειπαμε από πανω, διαβαζε και τα υπολοιπα μηνυματα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ο χρόνος λογικά εξαρτάται και από το μηχάνημα, άμα έχει μεγαλύτερη ισχύ θέλει πιο λίγο. Παίζει και από τον χειριστή ή την μεθοδολογία του κέντρου, αν τραβάνε δηλαδή σε κάθε κέντρο τον ίδιο ακριβώς αριθμό φωτογραφιών. Εννοείται πως μιλάμε πάντα για εξέταση στο ίδιο σημείο.

Εγώ έχω κάνει 3 μαγνητικές παλιότερα, και τώρα που έκλεισα για 4η σε άλλο κέντρο μου είπαν να είμαι νηστικός για 4-5 ώρες. Μου έκανε εντύπωση, δεν ξέρω τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει αυτό και σκέφτομαι ότι ίσως να μου το είπε έτσι επειδή μπερδεύτηκε.

Επίσης οι περισσότεροι τομογράφοι έχουν ισχύ 1,5 Tesla. Υπάρχουν μερικοί πιο νέοι που έχουν ισχύ 3 Tesla, και παράγουν πολύ ποιοτικότερη εικόνα, αλλά έχω παρατηρήσει ότι η εξέταση έχει τιμή λίγο παραπάνω από διπλάσια

Δημοσ.

Όπως είπε και ο φίλος από πάνω η ισχύς του μηχανήματος παίζει ρόλο στην ταχύτητα όπως παίζει μεγάλο ρόλο αν ο εξεταζόμενος είναι συνεργάσιμος. Εγώ μετά από τόσα χρόνια και πάνω από 30 βαριέμαι αφορητα και πολλές φορές με έχει πιάσει ο ύπνος 😛 

Υπάρχει Tesla 3 σε μεγάλη αλυσίδα διαγνωστικών με την ίδια χρέωση αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω μήπως θεωρηθεί διαφήμιση. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Morosana είπε

Υπάρχει Tesla 3 σε μεγάλη αλυσίδα διαγνωστικών με την ίδια χρέωση αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω μήπως θεωρηθεί διαφήμιση. 

Όταν λες με την ίδια χρέωση τι εννοείς? Εγώ οι τιμές που ξέρω από δύο τουλάχιστον κέντρα για 1,5 Tesla είναι περίπου 160€

Έχουν τέτοια τιμή και για τα 3 Tesla?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...