JoKo Δημοσ. 24 Απριλίου 2004 Δημοσ. 24 Απριλίου 2004 Καλησπέρα, Τον τελευταίο καιρό μού πετάει συνεχώς ο υπολογιστής μπλε οθόνες (Windows XP Professional με SP1a και ό,τι τελευταίο Windows Update κυκλοφορεί, γιατί για Linux περιμένω υποστήριξη Intel Software RAID και μετά βλέπουμε ), είτε όταν τον κλείνω είτε ενώ παίζω κάποιο παιχνίδι/ακούω μουσική. Τι τεστ μνήμης έκανα, τι οδηγούς έχω αλλάξει (έχω βάλει σε όλες σχεδόν τις συσκευές τους τελυταίους), τι αναβαθμίσεις το BIOS έκανα, τι Norton AntiVirus απεγκατέστησα, το πρόβλημα δε λέει να φύγει. Με λίγα λόγια βρίσκομαι στα πρόθυρα ενός format... πριν όμως το πραγματοποιήσω λέω να ρωτήσω και εσάς, μήπως και έχετε να μου προτείνετε τίποτα. Ιδού τα χαρακτηριστικά του συστήματος μου: Κουτί: Thermaltake (το γνωστό με τη φωτιά στο κάτω μέρος της μπροστινής όψης, το τζαμάκι από την αριστερή πλευρά και τους 7 ανεμιστήρες) Τροφοδοτικό: PFC 425 W Επεξεργαστής: Intel Pentium 4 HT @ 3.2 GHz 800 FSB Μνήμη: 2 x 512 ΜΒ DDR στα 400 MHz (σε Dual Channel λειτουργία) Μητρική: Intel P875PBZ (η αντίστοιχη της Intel με το 875P chipset) Σκληροί δίσκοι: 2 x 120 GB WD S-ATA σε συστοιχία RAID-0 DVD-ROM: Pioneer DVD-120S DVD+-RW: Plextor PX-708A Κάρτα Γραφικών: Hercules 3D Prophet 9800XT (ATI Radeon 9800XT με περασμένους και τους τελευταίους Catalyst) Κάρτα Ήχου: Sound Blaster Live! (η έκδοση χωρίς ψηφιακή είσοδο/έξοδο) Το μόνο που μού απομένει να κάνω είναι να δοκιμάσω να βγάλω την κάρτα ήχου. Επειδή είναι παλιά (τη δουλειά της την κάνει τέλεια στο 2.1 ηχοσύστημά μου, τέλος πάντων ), μπορεί να προκαλεί τέτοια προβλήματα, έτσι δεν είναι; Μέτα, θα μπορούσε να φταίει και το τροφοδοτικό, αλλά 425W δεν είναι αρκετά για το σύστημα; Α... και κάτι σχετικό με τις μπλε οθόνες: μερικές φορές φαίνεται να φταίει κάποιος οδηγός (IRQL_LESS_OR_EQUAL), άλλοτε να πηγαίνει κάποιο πρόγραμμα σε περιοχή μνήμης που ανήκει στο λειτουργικό και άλλα τέτοια. Δηλαδή, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο κωδικό να σας αναφέρω. Άμα θέλετε (και βγάζετε νόημα), να σας δώσω και τα minidumps που παράγονται (Το site της Microsoft που τα δέχεται έχει κλείσει; Δεν μπορώ να μπω σε αυτό...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.