Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους

Θέλω να αναβαθμίσω από το σύστημα που έχω τώρα την CPU και M/B (με budget €300-€350 max)

Το τωρινό σύστημα μου είναι 

CPU : i5 6500 Skylake (με ψύκτρα Coolermaster Hyper 212 EVO με 2 ανεμιστήρες)

M/B :ASUS H170 pro

RAM : G.SKILL DDR4 2133MHz 2x8GB

VGA: RX 480 8GB Nitro+

H/D: SSD Samsung EVO 860 512MB, W/D Black Caviar 1TB,W/D Blue 1TB

PSU: SEASONIC 550W Gold

Monitor:  ASUS PB277 

Case : Lian Li midi tower με 2x140mm fan μπροστά και 1x120mm fan πίσω

Το χρησιμοποιώ για gaming , σερφάρισμα , ταινίες.

Δεν ασχολούμαι με overclocking.

Σκεφτόμουν να πάρω τον i5 9500F ή τον i5 9600KF , ποιόν λέτε?

Σε τι μητρική ASUS να τον κουμπώσω σε B365 ή σε Ζ390 ?

Θα πρέπει να αλλάξω και RAM  και να πάω σε 2666MHz ή με τις 2133MHz θα είμαι οκ?

(Είδα  και για ryzen 5 3600 , αλλά αυτά που διαβάζω για VRM, θερμοκρασίες, volts, πουσάρισμα στην RAM, δεν θέλω να ασχοληθώ με ρυθμίσεις Bios, παρακολούθηση θερμοκρασιών κτλ)

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Επεξ/σία από anonymus73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, anonymus73 είπε

Καλημέρα σε όλους

Θέλω να αναβαθμίσω από το σύστημα που έχω τώρα την CPU και M/B (με budget €300-€350 max)

Το τωρινό σύστημα μου είναι 

CPU : i5 6500 Skylake (με ψύκτρα Coolermaster Hyper 212 EVO με 2 ανεμιστήρες)

M/B :ASUS H170 pro

RAM : G.SKILL DDR4 2133MHz 2x8GB

VGA: RX 480 8GB Nitro+

H/D: SSD Samsung EVO 860 512MB, W/D Black Caviar 1TB,W/D Blue 1TB

PSU: SEASONIC 550W Gold

Monitor:  ASUS PB277 

Case : Lian Li midi tower με 2x140mm fan μπροστά και 1x120mm fan πίσω

Το χρησιμοποιώ για gaming , σερφάρισμα , ταινίες.

Δεν ασχολούμαι με overclocking.

Σκεφτόμουν να πάρω τον i5 9500F ή τον i5 9600KF , ποιόν λέτε?

Σε τι μητρική ASUS να τον κουμπώσω σε B365 ή σε Ζ390 ?

Θα πρέπει να αλλάξω και RAM  και να πάω σε 2666MHz ή με τις 2133MHz θα είμαι οκ?

(Είδα  και για ryzen 5 3600 , αλλά αυτά που διαβάζω για VRM, θερμοκρασίες, volts, πουσάρισμα στην RAM, δεν θέλω να ασχοληθώ με ρυθμίσεις Bios, παρακολούθηση θερμοκρασιών κτλ)

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Που ακριβώς δεν σε καλύπτει το υπάρχων set mb/cpu/ram και θες αναβάθμιση? 

Απο ότι καταλαβαίνω , δεν έχεις ασχοληθεί πολύ με τι πραγματικά ισχύει για ryzen 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Τζάμπα λεφτά θα δώσεις για όλα αυτά αν μείνεις με την 480. Αν θες και καλά να κάνεις κάποια αναβάθμιση πάρε έναν κλειδωμένο 6700/7700 ή αντίστοιχο xeon αν τους βρεις κάτω από 100 ευρώ.

Btw o 3600 δε χρειάζεται πείραγμα όπως και όλοι οι zen 2. Είναι ήδη τσιτωμένος από μαμά άντε με pbo να πάρεις άλλο ένα 2-3%. Μνήμες θα κερδίσεις αρκετά αν τις σκαλίσεις αλλά το ίδιο ισχύει και για τα intel σε κάποιο βαθμό.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Που ακριβώς δεν σε καλύπτει το υπάρχων set mb/cpu/ram και θες αναβάθμιση? 

Απο ότι καταλαβαίνω , δεν έχεις ασχοληθεί πολύ με τι πραγματικά ισχύει για ryzen 

Η CPU είναι οριακή για την VGA που έχω.

Με τους Ryzen δεν έχω ασχοληθεί πολύ μόνο ότι διάβασα εδώ στα forum.

Δεν έχω πρόβλημα να πάω σε Ryzen απλά δεν έχω χρόνο να σετάρω bios ,μνήμες κτλ.

18 λεπτά πριν, ilos είπε

Τζάμπα λεφτά θα δώσεις για όλα αυτά αν μείνεις με την 480. Αν θες και καλά να κάνεις κάποια αναβάθμιση πάρε έναν κλειδωμένο 6700/7700 ή αντίστοιχο xeon αν τους βρεις κάτω από 100 ευρώ.

Btw o 3600 δε χρειάζεται πείραγμα όπως και όλοι οι zen 2. Είναι ήδη τσιτωμένος από μαμά άντε με pbo να πάρεις άλλο ένα 2-3%. Μνήμες θα κερδίσεις αρκετά αν τις σκαλίσεις αλλά το ίδιο ισχύει και για τα intel σε κάποιο βαθμό.

Θα αλλάξω αργότερα την 480.

Δεν είπα ότι χρειάζεται υποχρεωτικά πείραγμα αλλά από ότι διάβασα στο forum για να δουλεύει σε θερμοκρασίες ανεκτές και να μην σου παίρνει τα αυτιά η ψύκτρα θέλει κάποιες ρυθμίσεις

Δημοσ.

Ωραία με την προοπτική να αλλάξεις την 480 down the road:

ή πας στο κλασικό combo 3600/b450 tomahawk max/2x8 gb cruciall ballistix 3200 Micron e-dies

αν θες πειράζεις και τις μνήμες, αλλά και xmp να τις αφήσεις είναι μια χαρά και πάλι.

ή κάνεις υπομονή για τους comet lake και πας σε κάποιον κλειδωμένο i5 6/12 με κάποια h470

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilos είπε

Ωραία με την προοπτική να αλλάξεις την 480 down the road:

ή πας στο κλασικό combo 3600/b450 tomahawk max/2x8 gb cruciall ballistix 3200 Micron e-dies

αν θες πειράζεις και τις μνήμες, αλλά και xmp να τις αφήσεις είναι μια χαρά και πάλι.

ή κάνεις υπομονή για τους comet lake και πας σε κάποιον κλειδωμένο i5 6/12 με κάποια h470

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εάν επιλέξω ryzen 5 θα προτιμούσα m/b ASUS , όπως αυτήν: ASUS PRIME B450-PLUS

Για την αρχική ερώτηση που έκανα  :i5 9500F ή τον i5 9600KF , ποιόν λέτε? Σε τι μητρική ASUS να τον κουμπώσω σε B365 ή σε Ζ390 ? και θα πρέπει να αλλάξω και τις μνήμες σε 2666ΜΗΖ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει λόγος που όλοι προτείνουμε msi μητρικές στα b450/x470. Αν μιλάγαμε για x370/x570 αλλάζει το παραμύθι και πας asus καρφωτός (μέχρι να βγει και εκεί η tomahawk).😁 O 3600 βέβαια είναι μια κλανιά και δε ζορίζει καμία μητρική ακόμα και πολύ χειρότερες από την prime b450. Απλά για 30 ευρώ διαφορά παίρνεις αρκετά υποδεέστερη μητρική σε σχέση με την tomahawk max. Tbh και τα 128 της tomahawk μου φαίνονται κάπως όταν με 200-250 παίρνεις τούμπανο x570 μητρική αλλά εντάξει, πάμε σε άλλη κατηγορία τιμής.

Μη πας σε intel αυτή τη στιγμή είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Ακόμα και το χειρότερο intel fan boi θα σου πει το ίδιο. Περίμενε τους comet lake 1 μήνα.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anonymus73 είπε

Η CPU είναι οριακή για την VGA που έχω.

παράξενο μου φαίνεται με την 480 που έχεις, με την rx580 που είχα και την πήγαινε τραίνο ο xeon 3440, μάλιστα τον είχα ζευγαρώσει και με την vega64 Μια εποχή, όπου εκεί άρχιζαν οντως τα ζόρια ...

Τι παιχνίδια παίζεις ? 

Θα αλλάξω αργότερα την 480.

Και σε τι επιπέδου κάρτα σκέφτεσαι να στραφείς ? 

Γιατί να μην τα αλλάξεις όλα τότε? 

αλλά από ότι διάβασα στο forum για να δουλεύει σε θερμοκρασίες ανεκτές και να μην σου παίρνει τα αυτιά η ψύκτρα θέλει κάποιες ρυθμίσεις

5 λεπτά δουλειά στο bios είναι αυτά που αναφέρεις.... 

53 λεπτά πριν, anonymus73 είπε

Για την αρχική ερώτηση που έκανα  :i5 9500F ή τον i5 9600KF , ποιόν λέτε? Σε τι μητρική ASUS να τον κουμπώσω σε B365 ή σε Ζ390 ? και θα πρέπει να αλλάξω και τις μνήμες σε 2666ΜΗΖ?

Εφόσον δεν θέλεις να ασχοληθείς με tunning ότι intel cpu έχει πρώτο γράμμα K το αφήνεις απέξω, θα πληρώσεις εξτρα για τη δυνατότητα του ΟC που δεν σκοπεύεις να εκμεταλλευτείς. Το ίδιο και με τις μητρικές z390 για τους ξεκλείδωτους cpu και για oc 

Δημοσ.

πχ Red Dead 2,Assasin's Odyssey ,GTA V,Witcher 3 κτλ   σε ανάλυση 2K βέβαια με υποχωρήσεις.

Λέω ή για RX5600XT ή 2060 Super αλλά μετά τον Σεπτέμβρη , οπότε δεν ξέρω τι θα έχει βγεί τότε και τι θα παίζει με τις τιμές , θέλω να δώσω max €350.

Σκεφτόμουν να κάνω σταδιακά την αναβάθμιση , πρώτα CPU M/B και μετά από λίγους μήνες VGA.

Δεν έχω κόλλημα με τους i5 , οι ryzen 5 είναι πολύ καλοί, αλλά θέλουν να φτιάξεις κάποια πράγματα στο bios ενώ οι i5 δουλεύουν out of the box.

Εάν πάω σε i5 πρέπει να αλλάξω και τις μνήμες σε 2666MHz ή δεν έχει μεγάλη σημασία?

Εάν πάω σε ryzen τότε σίγουρα θα χρειαστώ πιο γρήγορες μνήμες, οπότε το ποσό ανεβαίνει.

Επειδή όμως έχω κόλλημα με τις M/B Asus θα ήθελα είτε σε i5 είτε σε Ryzen να πάω σε ASUS , οπότε το chipset θα είναι B365 ή Β450 ,απλά δεν ξέρω με το VRM τι παίζει.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, anonymus73 είπε

πχ Red Dead 2,Assasin's Odyssey ,GTA V,Witcher 3 κτλ   σε ανάλυση 2K βέβαια με υποχωρήσεις.

Λέω ή για RX5600XT ή 2060 Super αλλά μετά τον Σεπτέμβρη , οπότε δεν ξέρω τι θα έχει βγεί τότε και τι θα παίζει με τις τιμές , θέλω να δώσω max €350.

Σκεφτόμουν να κάνω σταδιακά την αναβάθμιση , πρώτα CPU M/B και μετά από λίγους μήνες VGA.

Δεν έχω κόλλημα με τους i5 , οι ryzen 5 είναι πολύ καλοί, αλλά θέλουν να φτιάξεις κάποια πράγματα στο bios ενώ οι i5 δουλεύουν out of the box.

Εάν πάω σε i5 πρέπει να αλλάξω και τις μνήμες σε 2666MHz ή δεν έχει μεγάλη σημασία?

Εάν πάω σε ryzen τότε σίγουρα θα χρειαστώ πιο γρήγορες μνήμες, οπότε το ποσό ανεβαίνει.

Επειδή όμως έχω κόλλημα με τις M/B Asus θα ήθελα είτε σε i5 είτε σε Ryzen να πάω σε ASUS , οπότε το chipset θα είναι B365 ή Β450 ,απλά δεν ξέρω με το VRM τι παίζει.

Ποια είναι νομίζεις η διαφορά με αυτές τις κάρτες που αναφέρεις (5600xt/2060super) σε αυτά τα παιχνίδια που αναφέρεις, σε αυτήν την άναλυση (1440p) με τον 3600 σε stock και xmp (10 δεύτερα υπόθεση στο bios) και τον 3600 με pbo + custom subtimimngs? 😁

Καμία πλην των odyssey και shadow of the tomb raider (από όσα έχω δοκιμάσει προσωπικά) και σε αυτά μόνο αν έχεις αρκετά settings στο low.

Γενικά δηλαδή μη σκας, πάρε τον 3600 με τις ballistix. Αργότερα αν θες τις σκαλίζεις. Αν πας σε i5 coffee lake θα έχεις παντρευτεί μισοπλέμονο cpu με 0 upgrade path. Τουλάχιστον με τους comet εκτός ότι θα έχεις τα διπλά threads θα έχεις και την option για τους rocket lake αργότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορείς να μου στείλεις το link για τις μνήμες που αναφέρεις?

Μια παρατήρηση,  με ryzen το budget ανεβαίνει αφού θα πρέπει να αγοράσω και γρήγορες μνήμες,

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από anonymus73
Δημοσ.

Δε χρειάζονται πολλά λεφτά ξεκινάνε από 80-90 ευρώ.

https://www.skroutz.gr/s/17501576/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS2K8G4D30AESBK.html

όποιες και αν πάρεις πρόσεχε να είναι AES στο part number που σημαίνει είναι με micron E dies.

Μπορείς να πας ακόμα και σε sammy bdies όπως εγώ, δεν είναι απαγορευτικές πια

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

Έχουν καλύτερο xmp και είναι λίγο καλύτερες από τα e dies αν τις σκαλίσεις.

Δημοσ.

Για να καταλάβω τώρα παίζεις σε 2κ ανάλυση τα παιχνίδια που αναφέρεις και σε κόβει το cpu ? 

plug n play είναι και οι 2 επεξεργαστές, για τις μνήμες το xmp προφιλ φορτώνεις στο bios Και τέλος.  

Δημοσ.

ναι συγκεκριμένα στο Red Dead η CPU είναι στα minimum requirements σύμφωνα με το πρόγραμμα της Radeon

29 λεπτά πριν, ilos είπε

Δε χρειάζονται πολλά λεφτά ξεκινάνε από 80-90 ευρώ.

https://www.skroutz.gr/s/17501576/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS2K8G4D30AESBK.html

όποιες και αν πάρεις πρόσεχε να είναι AES στο part number που σημαίνει είναι με micron E dies.

Μπορείς να πας ακόμα και σε sammy bdies όπως εγώ, δεν είναι απαγορευτικές πια

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

Έχουν καλύτερο xmp και είναι λίγο καλύτερες από τα e dies αν τις σκαλίσεις.

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...