Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον 8350 με 16 gb ram και την vega 64 nitro και παίζω σε 4k. 

μια σκέψη είναι 3600 16gb ram και mb b550

άλλη σκέψη είναι να περιμένω τους ryzen 4000. 

ο προβληματισμός μου είναι ότι θα πάρω μια νεκρή πλατφόρμα, δεν θα μπορεί να πάρει νεότερο cpu. 

λύση 3 κρατάω τις ram και πάω σε i7 4770, αν βρω κάτι στα 150 ευρώ κοντά. όταν βγούνε οι ddr5 και 1 χρόνο μετά να πέσουν λίγο οι τιμές πάω σε καινούριο.

οι απαιτήσεις μου είναι να μπορώ να παίξω τουλάχιστον στο high με 60 fps

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, lefstef είπε

Έχω τον 8350 με 16 gb ram και την vega 64 nitro και παίζω σε 4k. 

μια σκέψη είναι 3600 16gb ram και mb b550

άλλη σκέψη είναι να περιμένω τους ryzen 4000. 

ο προβληματισμός μου είναι ότι θα πάρω μια νεκρή πλατφόρμα, δεν θα μπορεί να πάρει νεότερο cpu. 

λύση 3 κρατάω τις ram και πάω σε i7 4770, αν βρω κάτι στα 150 ευρώ κοντά. όταν βγούνε οι ddr5 και 1 χρόνο μετά να πέσουν λίγο οι τιμές πάω σε καινούριο.

οι απαιτήσεις μου είναι να μπορώ να παίξω τουλάχιστον στο high με 60 fps

Αν παίζεις καλά με αυτα που έχεις κρατά τα και όταν βγει η νέα πλατφόρμα των ryzen 5000 μαζί με DDR5 τότε τα σκας και κάνεις αναβάθμιση άποψη μου βέβαια

Να δώσεις λεφτά για κάτι μεταχειρισμένο παλιό επεξεργαστή μητρική που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα είναι λόγο παλαιότητας δεν αξίζει

Έχεις έναν πολύ δυνατό fx 8350 αν του κάνεις και oc έχεις καλύτερα fps έστω και λίγο και μια δυνατή vega64 θα ανταποκριθούν για λίγο καιρό ακόμα όσο περιμένεις τους 5000 

Η απόφαση δική σου ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις ή που θα διαθέσεις πράξε 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Αν παίζεις καλά με αυτα που έχεις κρατά τα και όταν βγει η νέα πλατφόρμα των ryzen 5000 μαζί με DDR5 τότε τα σκας και κάνεις αναβάθμιση άποψη μου βέβαια

Να δώσεις λεφτά για κάτι μεταχειρισμένο παλιό επεξεργαστή μητρική που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα είναι λόγο παλαιότητας δεν αξίζει

Έχεις έναν πολύ δυνατό fx 8350 αν του κάνεις και oc έχεις καλύτερα fps έστω και λίγο και μια δυνατή vega64 θα ανταποκριθούν για λίγο καιρό ακόμα όσο περιμένεις τους 5000 

Η απόφαση δική σου ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις ή που θα διαθέσεις πράξε 

στα περισσότερα παιχνίδια είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. στο odyssey μόνο δεν πολύ ανεβαίνουν τα fps ότι και να ρίξω. συνήθως είμαι 35-40, αλλά όταν βρέχει μπορεί να πέσει κάτω από 30.

το devil may  cry 5 πχ είναι στο τέρμα με hdr και παίζει στα 50-60 fps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lefstef είπε

στα περισσότερα παιχνίδια είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. στο odyssey μόνο δεν πολύ ανεβαίνουν τα fps ότι και να ρίξω. συνήθως είμαι 35-40, αλλά όταν βρέχει μπορεί να πέσει κάτω από 30.

το devil may  cry 5 πχ είναι στο τέρμα με hdr και παίζει στα 50-60 fps

Σε μόνιτορ παίζεις ή σε TV 

Στο odyssey αν τα βάλεις όλα very low ή οσο κάτω παει ποσά πιάνεις;;

Πάντως χάνεις αρκετά από επεξεργαστή δες αν ξέρεις και μπορείς να τον clockαρεις ψηλά 

Επεξ/σία από Nik1239
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Σε μόνιτορ παίζεις ή σε TV 

Στο odyssey αν τα βάλεις όλα very low ή οσο κάτω παει ποσά πιάνεις;;

Πάντως χάνεις αρκετά από επεξεργαστή δες αν ξέρεις και μπορείς να τον clockαρεις ψηλά 

σε οθόνη παίζω. τον πάω μέχρι 4,6. και σε 1080 και σε 4κ από low μέχρι high είμαι ανάμεσα σε 30 με 40 fps. καθαρά bottlneck στον επεξεργαστή.

να το τολμήσω για μεταχειρισμένο και να πάω σε 2 χρόνια σε ddr5, ή να πάρω ένα 3600 σε λίγες μέρες που θα βγουν οι b550?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lefstef είπε

ο προβληματισμός μου είναι ότι θα πάρω μια νεκρή πλατφόρμα, δεν θα μπορεί να πάρει νεότερο cpu

Όλες (πλην λίγων εξαιρέσεων) οι μητρικές του ΑΜ4 socket θα υποστηρίζουν και την 4η γενιά Ryzen. Διάβασε λίγο το forum. Για κάποιο λόγο έχει μαλλιάσει η γλώσσα των περισσοτέρων εδώ μέσα τον τελευταίο χρόνο και προτείνουν συνέχεια B450 Tomahawk και 3600/3700Χ. Θα σου έλεγα να πας κατευθείαν στον 3700Χ ο οποίος θα σου κρατήσει πάρα πολύ καιρό για gaming. Στο πολύ μακρινό μέλλον θα μπορείς να βάλεις και τον ισχυρότερο (4950X;) cpu που θα υπάρχει γι αυτό το socket. 

Α, παίζεις σε 4K κιόλας που κατά 90% θα είσαι για πολλά χρόνια ακόμα gpu bound...

13 λεπτά πριν, lefstef είπε

ή να πάρω ένα 3600 σε λίγες μέρες που θα βγουν οι b550?

Κάνε αυτό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tanasen01 είπε

Όλες (πλην λίγων εξαιρέσεων) οι μητρικές του ΑΜ4 socket θα υποστηρίζουν και την 4η γενιά Ryzen. Διάβασε λίγο το forum. Για κάποιο λόγο έχει μαλλιάσει η γλώσσα των περισσοτέρων εδώ μέσα τον τελευταίο χρόνο και προτείνουν συνέχεια B450 Tomahawk και 3600/3700Χ. Θα σου έλεγα να πας κατευθείαν στον 3700Χ ο οποίος θα σου κρατήσει πάρα πολύ καιρό για gaming. Στο πολύ μακρινό μέλλον θα μπορείς να βάλεις και τον ισχυρότερο (4950X;) cpu που θα υπάρχει γι αυτό το socket. 

Α, παίζεις σε 4K κιόλας που κατά 90% θα είσαι για πολλά χρόνια ακόμα gpu bound...

το νεκρή το εννοώ για την 5η γενιά. δεν μου είναι τίποτα να περιμένω μέχρι Σεπτέμβριο με Οκτώβριο για την 4η

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lefstef είπε

το νεκρή το εννοώ για την 5η γενιά. δεν μου είναι τίποτα να περιμένω μέχρι Σεπτέμβριο με Οκτώβριο για την 4η

Σου ξαναλέω σε 4Κ είσαι και θα είσαι περιορισμένος σε κάρτα γραφικών για πολύ καιρό ακόμα. Εκτός και αν στο μέλλον θες να παίζεις στα 120Hz και όχι στα 60 (ανέφικτο για άλλη μια τριετία σίγουρα)... Άρα για gaming τα πολλά λεφτά θα τα δίνεις στις κάρτες γραφικών. Β550 + 3700Χ το πολύ. Το να πας σε ενδιάμεση λύση για να περιμένεις την 5η γενιά Ryzen δεν έχει νόημα όταν υπάρχουν στην αγορά ήδη πάρα πολύ ισχυροί επεξεργαστές και σε πολύ καλές τιμές.

Δημοσ.

ευχαριστώ με κάλυψες μάλλον θα επανέλθω όταν έχουμε διαθεσιμότητα σε b550

5 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Σου ξαναλέω σε 4Κ είσαι και θα είσαι περιορισμένος σε κάρτα γραφικών για πολύ καιρό ακόμα. Εκτός και αν στο μέλλον θες να παίζεις στα 120Hz και όχι στα 60 (ανέφικτο για άλλη μια τριετία σίγουρα)... Άρα για gaming τα πολλά λεφτά θα τα δίνεις στις κάρτες γραφικών. Β550 + 3700Χ το πολύ. Το να πας σε ενδιάμεση λύση για να περιμένεις την 5η γενιά Ryzen δεν έχει νόημα όταν υπάρχουν στην αγορά ήδη πάρα πολύ ισχυροί επεξεργαστές και σε πολύ καλές τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...