antreasmg Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 καλήμερα προχθές έφτιαξα ένα pc με τον amd 3600 και mobo asus b450m tuf gaming !kai έχω τρέλες θερμοκρασίες στα game όπως 91,85 75 !kai otan eiμai στο ίντερνετ π.χ και δεν παίζω παιχνίδια είναι στους 55-60..και γενικά βλέπω πολύ απότομες εναλλαγές θερμοκρασιες απότομες προς τα πάνω και προς τα κατω!!το περίεργο είναι οτι και κολλητός μου έχει ακριβώς τα ίδια πράγματα(cpu+mobo) και ειναi κοπέλες του φίλου μου!!πάνω από 55 δεν πάει η θερμοκρασία του με παιχνίδια!!!τι μπορεί να φταίει??η πάστα είναι μια χαρά την έχω αλλάξει 2 φόρες!τροφοδοτικό έχω ένα 550w!!ευχαριστω
Tsakalos! Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα η μηπως εχει κανεναν ελατωματικο ανεμηστηρα? τσεκαρε στο bios τι στροφες εχει... 1
antreasmg Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 μια χαρα παταει η ψήκτρα !!!2000+ ειναι οι στροφες!!!μηπως ειναι θεμα μητρικης εγω σκεφτομαι!!!για καποιο λογο δεν δουλευει σωστα
antreasmg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω πειράξει εγώ τπτ στο bios.. Πως γίνεται to reset default; Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από antreasmg
aetos1988 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Έχεις την stock ψήκτρα; Και εγώ που έχω τον AMD 3600 & ASUS ROG STRIX B450-F mobo με την ψήκτρα της AMD στα παιχνίδια έχω 78-80 βαθμούς.
antreasmg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δεν έχω την stock.. Έχω την wraith Spire, όχι την stealth που δινει μαζί.. Είναι λίγο πιο μεγάλη η Spire.. Δλδ είναι φυσιολογικό οι 80 βαθμοί;;και γιατί στον φίλο μου που έχουμε ακριβός τα ίδια πράγματα πάει mad 55;;;
ilos Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 90+ δε θα έπρεπε να πιάνει ούτε σε prime95 small FFTs όχι σε gaming. Ειδικά με την spire. Ξανατοποθέτησέ την, σφίχτη σωστά και βάλε επαρκή ποσότητα πάστας.
antreasmg Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Τα έχω κάνει αυτά φίλε μου... 90 φτάνει στιγμιαία.. Δεν το κρατάει ούτε για ένα δευτερόλεπτο... Αλλά 70-80 είναι σχεδόν συνέχεια στα game.
grigoros36 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Καλησπέρα εδώ και μια εβδομάδα περίπου έφτιαξα τό καινούργιο μηχάνημα κάτω στήν υπογραφή μου μετά από 10 χρόνια τό μόνο που μέ προβλημάτισε ήταν ότι από την ψυκτρα δεν έπιασε η μια βίδα όσο και να πίεζα καί νά την βιδωνα !Τόσο δύσκολο είναι στους AMD οι ψυκτρες τελικά μόνο 3 βιδωσαν άν καί θερμοκρασία σέ αδράνεια είχε 38με 40 και όταν φορτώνει προγράμματα 65 με 68 έδειξε τό πρόγραμμά της μητρικής! Τελικα προχθές κατάφερα να βιδώσω τη βίδα που δεν έπιανε αλλα δεν ειδα διάφορα στη θερμοκρασία το αντίθετο ξεκινάει με 46-48 και οταν έβαλα το assas.odysey να παίξει εκανε reset απο θερμοκρασία μάλλον!! Μπήκα στο Bios έβαλα την τελευταία έκδοση , απενεργοποιησα το Game mode και A-XPM , κατέβασα και τους driver απο την Amd για τον επεξεργαστή αλλα τίποτα τα ιδια και κάτι ακόμα η συχνότητα απο τη Cpu παίζει απο 3350 μεχρι 4380Mhz δεν έπρεπε να ειναι σταθερή ;
ilos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Θέλει βύσμα να έχεις θέμα με την τοποθέτηση της spire, εκτός αν κάτι είναι ελλατωματικό. Απλά τη βάζεις και βιδώνεις σιγά σιγά χιαστί και ενναλάξ τις βίδες. Δεν έχω βάλει πιο απλή ψύκτρα ποτέ.
grigoros36 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, ilos είπε Θέλει βύσμα να έχεις θέμα με την τοποθέτηση της spire, εκτός αν κάτι είναι ελλατωματικό. Απλά τη βάζεις και βιδώνεις σιγά σιγά χιαστί και ενναλάξ τις βίδες. Δεν έχω βάλει πιο απλή ψύκτρα ποτέ. ετσι τις βιδωσα κι εγω ! και στους intel που ειχε τα κλιπσακια παλι χιαστι τα κουμπωνα ! η μια με παιδεψε πολυ παντος. Τι αλλο μπορει να φταιει για την θερμοκρασια ;
ilos Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, grigoros36 είπε ετσι τις βιδωσα κι εγω ! και στους intel που ειχε τα κλιπσακια παλι χιαστι τα κουμπωνα ! η μια με παιδεψε πολυ παντος. Τι αλλο μπορει να φταιει για την θερμοκρασια ; Normal είναι τα temps σου και αυτό φαίνεται και από τα boost frequencies που λες και τα πιάνεις αλλιώς θα throttlαρέ. Δε μένουν σταθερά τα frequencies μεταβάλλονται ανάλογα με το πόσοι πυρήνες είναι απασχολημένοι (max 4.4 Ghz σε single core). Ενεργοποίησε το xmp χάνεις πολύ επιδόσεις και επιβαρύνει ελάχιστα το cpu. Μακριά από το game mode, 1
grigoros36 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, antreasmg είπε Grigoros36 τι μητρική έχεις;; MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI 5 ώρες πριν, ilos είπε Normal είναι τα temps σου και αυτό φαίνεται και από τα boost frequencies που λες και τα πιάνεις αλλιώς θα throttlαρέ. Δε μένουν σταθερά τα frequencies μεταβάλλονται ανάλογα με το πόσοι πυρήνες είναι απασχολημένοι (max 4.4 Ghz σε single core). Ενεργοποίησε το xmp χάνεις πολύ επιδόσεις και επιβαρύνει ελάχιστα το cpu. Μακριά από το game mode, Ναι αλλά γιατί έκοψε από θερμοκρασία μήπως να αλλάξω ψυκτρα ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα