Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα επιτέλους την αναβάθμιση με ryzen 5 3600 την MSI B450 Tomahawk Max και 16gb μνήμη. 

Έχω έναν SSD Samsund 860 evo 500gb και ένα hdd 2TB από το παλαιό σύστημα και το κουτί το ίδιο που έχω στην υπογραφή και αυτό που είχα το προηγούμενο σύστημα.

Όλα καλά όλα ανθηρά το σύστημα πάει σφαίρα αλλά έχω ένα ενοχλητικό θεματάκι.

Το hdd led που είναι μπροστά στο κουτί αναβοσβήνει συνεχώς χωρίς σταματημό.  Και 24 ώρες να έχω ανοικτό τον υπολογιστή και μια βδομάδα θα αναβοσβήνει συνέχεια.

Βλέπω στην διαχείρηση εργασιών που λέει για την κίνηση στους δίσκους και δεν διακινείτε ούτε ένα kb όμως αυτό ακάθεκτο.

Σκέφθηκα μήπως συνχρονίζετε με κάποιο τρόπο με τα Led της msi 1660 super κατέβασα το πρόγραμμα της msi και απενεργοποίησα και να αναβοσβήνουν τα Led της κάρτας γραφικών και αυτά της μητρικής.

Αποτέλεσμα το ίδιο το hdd led συνεχίζει ακάθεκτο.

Μέχρι αναβάθμιση το bios έκανα αλλά πάλι τα ίδια.

Πέρασα όλους τους τελευταίους drivers για την μητρική που υπάρχουν στο ΄σάιτ της msi.

Καμιά ιδέα μήπως έχει κάποια ρύθμιση σχετική το bios που δεν γνωρίζω ή είναι από κάπου που δεν βάζει το μυαλό μου ;

Δημοσ.

Εγώ πάντως εδώ και πολλά χρόνια, αποσυνδέω το hdd led απο τη μητρική. όπως και το speaker. αφήνω μόνο το power on και το Power led για εικαστικούς λόγους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MINDER είπε

Έκανα επιτέλους την αναβάθμιση με ryzen 5 3600 την MSI B450 Tomahawk Max και 16gb μνήμη. 

Έχω έναν SSD Samsund 860 evo 500gb και ένα hdd 2TB από το παλαιό σύστημα και το κουτί το ίδιο που έχω στην υπογραφή και αυτό που είχα το προηγούμενο σύστημα.

Όλα καλά όλα ανθηρά το σύστημα πάει σφαίρα αλλά έχω ένα ενοχλητικό θεματάκι.

Το hdd led που είναι μπροστά στο κουτί αναβοσβήνει συνεχώς χωρίς σταματημό.  Και 24 ώρες να έχω ανοικτό τον υπολογιστή και μια βδομάδα θα αναβοσβήνει συνέχεια.

Βλέπω στην διαχείρηση εργασιών που λέει για την κίνηση στους δίσκους και δεν διακινείτε ούτε ένα kb όμως αυτό ακάθεκτο.

Σκέφθηκα μήπως συνχρονίζετε με κάποιο τρόπο με τα Led της msi 1660 super κατέβασα το πρόγραμμα της msi και απενεργοποίησα και να αναβοσβήνουν τα Led της κάρτας γραφικών και αυτά της μητρικής.

Αποτέλεσμα το ίδιο το hdd led συνεχίζει ακάθεκτο.

Μέχρι αναβάθμιση το bios έκανα αλλά πάλι τα ίδια.

Πέρασα όλους τους τελευταίους drivers για την μητρική που υπάρχουν στο ΄σάιτ της msi.

Καμιά ιδέα μήπως έχει κάποια ρύθμιση σχετική το bios που δεν γνωρίζω ή είναι από κάπου που δεν βάζει το μυαλό μου ;

Το HDD led της μητρικής ΔΕΝ δείχνει δραστηριότητα δίσκου, αλλά δραστηριότητα controller της μητρικής.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MINDER είπε

Aν ειναι μονιμα αναμενο, εχεις βάλει αναποδα το  led. Αν αναβοσβήνει δες απο το resource monitor στο tab των δισκων , ποια εφαρμογή ειναι

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εγκαταλείπω έτσι εύκολα για αυτό ασχολήθηκα πάλι τις τελευταίες μέρες με το θέμα.
Πριν αλλάξω μητρική επεξεργαστή μνήμη όλα ήταν οκ.
Οταν πέρασα στην καινούργια μητρική με τον r5 3600 τότε εμφανίστηκε.
Μάλιστα όταν εγκατέστησα και όλα τα προγράμματα που ήθελα τότε το παρατήρησα και με την σκέψη ότι ίσως εγκατέστησα κάτι που το προκάλεσε τότε έσβησα τον ssd και έκανα εγκατάσταση windows από την αρχή.
Είναι παιδιά όντως ενοχλητικό γιατί έχω συνηθίσει πολλές φορές και αφήνω τον υπολογιστή ανοικτό το βράδυ και φανταστείτε ότι φαίνεται τόσο λες και αναβοσβήνει κάποιος φακό στο δωμάτιο μου το βράδυ κάθε ένα δευτερόλεπτο.

To hdd led λειτουργεί κανονικά όταν υπάρχει εγγραφή αρχείων στον ssd ή τον σκληρό το καταλαβαίνεις απλά όταν τελειώσει μετά έχει μια συνεχή διακεκομμένη δραστηριότητα αντί να σταματά. 

Να συνεχίσω όμως από το την δεύτερη εγκατάσταση των windows που έκανα όταν είδα το πρόβλημα.Όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά με το που φορτώθηκαν για πρώτη φορά τα windows άρα δεν ήταν πχ από δυσλειτουργία κάποιου προγράμματος ή οδηγού που εγκατέστησα μετά τα windows.
Στο ίδιο κουτί με ίδιο hardware αλλά με την παλαιά μητρική asus και τον i7 2600K στα ίδια windows 10 δούλευε φυσιολογικά το hdd led.
Έκανα και δοκιμή φορτώνοντας Live ubuntu από στικάκι και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Οπότε δεν οφείλεται στα windows ή να το διατυπώσω καλύτερα δεν συμβαίνει μόνο στα windows αλλά και στο Linux.
Με το που φορτώσουν windows ή ubuntu το hdd led χάνει πλέον την χρησιμότητα του και αναβοσβήνει χωρίς να σταματάει επ' αόριστον αν υπάρχει συνδεδεμένος δίσκος είτε ssd είτε σκληρός στις sata. ( συγκεκριμένα στην sata 1 έχω τον ssd ) 
Σίγουρα κάποιες διεργασίες προκαλούν μια συνεχή δραστηριότητα στις sata αλλά θα είναι του συστήματος και δεν γίνεται να διακοπούν γιατί μετά δεν θα μπορούν να λειτουργούν και τα ίδια τα windows.
Όταν αφαιρώ τους sata δίσκους ( Κάνοντας boot από το usb stick το ubuntu ) δεν αναβοσβήνει καθόλου το hdd led όπως είναι φυσικό.
Δεν έχει να κάνει με ότι έχω ssd γιατί τον ξεσύνδεσα και φόρτωσα πάλι το ubuntu και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο ( επειδή είχα τον σκληρό σε άλλη sata συνδεδεμένο) .
Πιθανόν έχει να κάνει με τους sata controller της μητρικής από ότι κατάλαβα από τα σχόλια κάποιου που είχε πρόβλημα και αυτός στο σύστημα του και είναι κάτι που με ξεπερνά δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω.
Γιατί δεν συμβαίνει στο προηγούμενο σύστημα που είχα ; 
Ίσως οι sata controllers που έχει είναι προγραμματισμένοι να αποκόπτουν κάποιες διεργασίες και να μην φθάνουν ως λειτουργία του sata στο hdd led και έτσι αποφεύγεται το ενοχλητικό αποτέλεσμα που υπάρχει τώρα.
Αυτό είναι μια υπόθεση που έχει κάνει κάποιος άλλος που είχε το ίδιο πρόβλημα σε άλλο σύστημα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανή.
Προσπάθησα απενεργοποιώντας κάποιες διεργασίες των windows που απενεργοποιούσαμε παλαιά όταν εγκαθιστούσαμε ssd και μετά κάποια άλλα πράγματα που διάβαζα ψάχνοντας στο ίντερνετ αλλά δεν έβλεπα αποτέλεσμα και σταμάτησα μην κάνω μπάχαλο τα windows και χρειάζομαι εγκατάσταση πάλι από την αρχή.
Αυτά πληροφοριακά για όποιον βρεθεί στην θέση μου μελλοντικά. 
Ελπίζω να είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί και κάποια ώρα να βρεθεί λύση.
Προς το παρόν ... μαύρη μονωτική.

Επεξ/σία από MINDER

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...