Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που να μην διευκρίνιζα δηλαδη την λεξη σοβαρη. Προφανως και δεν ειναι κυριολεκτικα σοβαρη αλλα και προφανως δεν μπορουν ολοι να δωσουν 600 ή 800 για να πιουν αληθινο καφε. Διευκρίνισα εσκεμενα και οτι θελω να βγαλω οσο το δυνατον καλυτερο καφε με οτι εχω και οτι ηθελα απλα να μαθω τι αλλο θα μου χρειαζοταν και οχι πετα το μπρικι δεν βγαζει η μπακατελα σωστο καφε. Anyway, προετοιμασμενος ημουν ετσι και αλλιως το περιμενα κατι τετοιο να συμβει οποτε all good.

Σωστη η παρατήρηση πριν, οντως ειναι pressurized οποτε ναι tamper δεν θα παρω προς το παρόν. Με ψηνει ειναι η αληθεια ομως να παω σε non αν οντως θα βελτιωσει εστω και λιγο την ποιοτητα του καφε. Επισης υπαρχει απο καπου αλλου αυτο https://www.aliexpress.com/item/32967910725.html ωστε να μην μου ερθει μετα απο 2 μηνες πχ? :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gthe είπε

Το θέμα είναι αν εχεις κάποια συμβουλή να βοηθήσεις το φίλο μας για να κάνει καλό καφεδάκι με την dedica του. Επί του θέματος εσύ είχες να πεις... "πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια μηχανή χωρίς boiler;"... Που βασικά έχει boilerακι μικρό μέσα, αλλά όχι το κλασσικό που έχουν οι ακριβές αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Αυτή έχει, με αυτή θα φτιάξει ο άνθρωπος. Θες να του προτείνεις μια άλλη, καντο απλά. Θες να του πεις τι θέματα θα έχει με την dedica και πως θα τα διορθώσει αν γίνεται; 

Εγώ θα του έλεγα να αφήσει τις αναζητήσεις για μύλο και άκοπο καφέ και να πάει σε ένα καλό 100% arabica κομμένο έτοιμο και  να βρει τη δοσολογία που του ταιριάζει.Με 30-50 και 150 ευρώ δεν αγοράζει μύλο της προκοπής θα ξοδεύεται και θα πίνει νεροζούμι.

Πρέπει να δώσεις χοντρό πακέτο για να πεις έχω μηχανήματα ώστε να κόβω μόνος και να πίνω ωραίο καφέ.

Το λέει κάποιος που περιπλανήθηκε πολύ καιρό ξοδεύτηκε και τελικά κατέληξε στο έτοιμο κομμένο jacobs arabica 100%

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ θα του έλεγα να αφήσει τις αναζητήσεις για μύλο και άκοπο καφέ και να πάει σε ένα καλό 100% arabica κομμένο έτοιμο και  να βρει τη δοσολογία που του ταιριάζει.Με 30-50 και 150 ευρώ δεν αγοράζει μύλο της προκοπής θα ξοδεύεται και θα πίνει νεροζούμι.

Πρέπει να δώσεις χοντρό πακέτο για να πεις έχω μηχανήματα ώστε να κόβω μόνος και να πίνω ωραίο καφέ.

Το λέει κάποιος που περιπλανήθηκε πολύ καιρό ξοδεύτηκε και τελικά κατέληξε στο έτοιμο κομμένο jacobs arabica 100%

Πηρα 3 πακέτα σε προσφορά 4.80 το ένα σήμερα . Κάθε 10 μέρες τόσα θέλω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mp123 είπε

Πηρα 3 πακέτα σε προσφορά 4.80 το ένα σήμερα . Κάθε 10 μέρες τόσα θέλω.

Ναι πήρα και εγώ από Σκλαβενίτη αλλά 3 μέρες και κάτι το πακέτο;;;;;;:confused:  Όχι ότι εμένα μου κρατάνε και πολύ περισσότερο αλλά το λιγότερο 5 μέρες μου βγάζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Tοσο καλος ειναι? Δεν εχω προβλημα να πηγαινω μια στο τοσο να παιρνω κομμενο καφε αφου καταληξω την καταλληλη κοπη του. Μετα απο αυτον που εχω και ειναι ηδη στη μεση (200γρ ειχα παρει) μετα ελεγα να δωσω μια ευκαιρια στον Hausbrandt Espresso HH και μετα στον Jacobs που αναφερθηκατε αλλα με πολυ χαμηλα expectations :P

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, shinigami είπε

Tοσο καλος ειναι? Δεν εχω προβλημα να πηγαινω μια στο τοσο να παιρνω κομμενο καφε αφου καταληξω την καταλληλη κοπη του. Μετα απο αυτον που εχω και ειναι ηδη στη μεση (200γρ ειχα παρει) μετα ελεγα να δωσω μια ευκαιρια στον Hausbrandt Espresso HH και μετα στον Jacobs που αναφερθηκατε αλλα με πολυ χαμηλα expectations :P

Γευσιγνώστης με expectations 

Συγνώμη φιλε αλλά ένταξη είπαμε.

48 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ναι πήρα και εγώ από Σκλαβενίτη αλλά 3 μέρες και κάτι το πακέτο;;;;;;:confused:  Όχι ότι εμένα μου κρατάνε και πολύ περισσότερο αλλά το λιγότερο 5 μέρες μου βγάζουν.

Παππού άσε να μην έχει κατανάλωση να τον παιρνουμε φτηνα 

4 διπλούς θέλω Εγω την μέρα και 2 η γυναίκα. Δέκα μέρες 3 πακέτα περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Σε μια μηχανή τουλάχιστον των 400 ευρώ οκ να να πάρω  καφέδες των 8 ευρώ ( 250gr) να πειραματιστώ με μύλους , καφέδες κλπ. Κάτι σαν χόμπι. Τωρα με την delongi και γενικα κάτω 350 ευρώ μηχανεσ δεν τις παίρνεις για να πειράματα. Βρησκεις κάτι συσκευασμένο αλεσμένο  το πολυ  5 εύρω τα 250gr να πιεις ένα εσπρεσσο.

Τωρα αυτη την φάση που με φτηνές μηχανές μπλέκουν μυλουσ και speciality καφεδεσ προσπαθούν να βγάλουν καφέ και να νομίζουν ότι βγάζουν καφέ με ξεπερνάει.Το σπορ του εσπρεσσο είναι ακριβό . Εγω με την delongi και καφέδες κάπου στο 5ευρω έχω συμβιβαστεί.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, TechnoState είπε

.... εντάξει είπαμε, σε καμία περίπτωση δεν θα χαράμιζα την gaggia μου για να εκχειλίσω Jacobs (προσωπική άποψη).

Τελευταία έχω κολλήσει με αυτόν:

https://granespresso.gr/top-selection/

(Απάντηση της ερώτησης σου)

Έτσι όπως το έγραψες, ήμουν σίγουρος ότι θα δω Jamaican Blue Mountain στο link ... :) Έπεσα έξω. Τελικά το μάρκετινγκ κάνει θαύματα
Τώρα ειλικρινά, δοκίμασε κάνα σοβαρό microlot στην μηχανή σου. Μια φορά για δώρο στον εαυτό σου πάρε ένα μικρό φακελάκι από το square mile και θα δεις διαφορά. Με εμπορικά blends από ότι έμεινε δεν μιλάμε για σοβαρούς κόκκους ... όντως την χαραμίζεις την gaggia σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... σωστό αυτό που λες. 

Η συγκεκριμένη ετικέτα μόνο εμπορική δεν είναι... τουλάχιστον δεν προωθείται έτσι (το μοναδικό κατ/μα που θα βρεις on-line διαθεσιμότητα για αγορά... είναι βιβλιοπωλείο/μέσω skrοutz... κατά περίπτωση, ο βιβλιοπώλης είναι βιρτουόζος του καφέ κ φίλος του παραγωγού).

Μετά, μόνο τηλεφωνικά κ κατόπιν συνεννόησης, ως διαφορετικός τρόπος αγοράς.

Ο συγκεκριμένος (παραγωγός/βιοτέχνης/επιχειρηματίας/όπως θέλεις πες τον) έχει βασική πηγή εισοδήματος τις επιχ/σεις εστίασης (κοινώς καφετέρια) κ κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια που κατά καιρούς οργανώνει(αλλά όχι σε ευρεία κλίμακα). 

Σύμφωνα με την τοπική αγορά, το προϊόν του τοποθετείται αρκετά ψηλά (κ για μένα το ίδιο/προσωπική άποψη). Φυσικά, με αυτό που κάνει απλά βγάζει γούστα κ σίγουρα όχι εισόδημα.(ήμουν δύσπιστος αρχικά κ αναζήτησα λεπτομέρειες με αφορμή το αποτέλεσμα που είχα στην μηχανή μου).

Τέλος κ ξανά, συμφωνώ μαζί σου...ο καφές (αυτός που φτιάχνουμε, όσοι είμαστε εσπρεσσιονίστας) όμως εμπεριέχει κ πολύ "υποκειμενική άποψη"

Επεξ/σία από TechnoState
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/5/2020 στις 7:29 ΜΜ, gthe είπε

Του την πέσατε του ανθρώπου όλοι ... λες και θα βγάλει μεροκάματο με την εσπρεσιέρα του :). Αξιοπρεπής είναι. Μια χαρά καφέ μπορεί να φτιάξει και με το pressurized portafilter της και ένα φτηνό μύλο αν βάλει λίγο μεράκι. Τι σημασία έχει αν είχε ξοδέψει ένα χιλιάρικο δλδ για μηχανή και μύλο και αγόραζε ένα κατάμαυρο καμμένο μπαγιάτικο κόκκο όπως πουλάνε σε starbucks κτλ και έκανε και over extraction συνέχεια μέχρι να μάθει? Για να δώσουν αυτά τα μηχανήματα το 100%, θέλει ζυγαρία, θέλει μεράκι, θέλει κοκκο να είναι φρέσκος στο καβουρδισμα, θέλει να ξέρεις να κάνεις blooming σε portafilter (εδώ και αν θέλει τέχνη ...), να ξέρεις να κρατήσεις σωστό χρόνο να μην πας under/over στο extraction κτλ 

Όποιος θέλει τον κερνάω φίλτρου kenyan peaberry φτιαγμένο σε πλαστικό χωνάκι V60 pour over κόστους 6 ευρώ και αλεσμένο στο χέρι σε μύλο των 30 ευρώ, που όμοιο του σε γεύση και άρωμα δεν έχει ξαναπιεί ... δεν είναι μόνο θέμα μηχανής η φάση καφές.

φιλε εισαι πολυ σωστος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...