Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να χτισω ενα desktop το οποιο το πιο βαρυ πραγμα που θα κανω θα ειναι εργασιες προγραμματισμου και γενικοτερη ενασχοληση και πειραματισμο πανω στον προγραμματισμο ,δεν θα ασχολουμαι δηλαδη με video games h editing.Σκεφτομαι σιγουρα 16gb ram και ssd,κατα τα αλλα;Τι κομματια θα προτεινατε για κατι τετοιο μεχρι 1000ε;

Σημειωση:Εχω ηδη ενα laptop με 8gb ram και αλλα θα ηθελα desktop για να βαλω 16gb ram,ssd και γενικα να μην ζεστενεται κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικ δες και εδώ,κάτι τέτοιο θες αλλά με r5 3600 και gpu μια gt1030 άντε βαριά gtx1650.οθονη θες καλή,ίσως μια wide,η δύο..κάποιες μάλιστα έχουν και rotation μηχανισμό για να τη δουλεύεις όρθια,βολεύει σε κώδικα.

Επεξ/σία από countass
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα 3700Χ με μία μικρή fanless κάρτα γραφικών, ένα μεγάλο γρήγορο NVME, ένα κουτί με ηχομόνωση και μία aftermarket ψύκτρα (δεν κάνω πρόταση γιατί δεν ξέρω πόσο κοστολογείς την ησυχία σου).

Για τροφοδοτικό εγώ θα έβαζα ένα RMx 550 αλλά αντιλαμβάνομαι ότι ίσως είναι υπερβολή τόσα χρήματα για τα επώνυμα εξαρτήματα όταν και τα πιο φτηνά έχουν αποδειχτεί ανθεκτικά. Μνήμες και εγώ θα προτείνω τις Ballistix (οι δοκιμασμένες είναι αυτές με κωδικό που τελειώνει σε AES).

O 3700X κάνει compile στον ίδιο χρόνο με τον 9900Κ είναι φανταστικός για προγραμματισμό. Για backup προτείνω να πάρεις ένα εξωτερικό δίσκο (πχ My Book) και να μην έχεις εσωτερικό HDD γιατί κάνει θόρυβο.

Αν θέλεις να κόψεις χρήματα πάρε μικρότερο NVME, φτηνή aftermarket ψύκτρα και χειρότερο PSU, αν θέλεις να κόψεις ακόμα περισσότερα βάλε ένα 3600.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ioannis112 είπε

Θελω να χτισω ενα desktop το οποιο το πιο βαρυ πραγμα που θα κανω θα ειναι εργασιες προγραμματισμου και γενικοτερη ενασχοληση και πειραματισμο πανω στον προγραμματισμο ,δεν θα ασχολουμαι δηλαδη με video games h editing.Σκεφτομαι σιγουρα 16gb ram και ssd,κατα τα αλλα;Τι κομματια θα προτεινατε για κατι τετοιο μεχρι 1000ε;

Σημειωση:Εχω ηδη ενα laptop με 8gb ram και αλλα θα ηθελα desktop για να βαλω 16gb ram,ssd και γενικα να μην ζεστενεται κτλ.

Να πάρεις ένα φορητό 14άρι με

AMD RYZEN 4800HS  ή  4800U

16  ή 32GB RAM

με NVME

και την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του.

============================

Τα φορητά αυτά έρχονται τώρα στην αγορά .

Αν θες απλά συνέδεσέ τον με εξωτερικό Monitor σαν desktop replacement .

Πολύ υψηλές επιδόσεις.

Πολύ χαμηλή κατανάλωση

Φορητότητα

Αυτονομία

Καλή κάρτα γραφικών αν και ενσωματωμένη.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
3 hours ago, adtakhs said:

Να πάρεις ένα φορητό 14άρι με

AMD RYZEN 4800HS  ή  4800U

16  ή 32GB RAM

με NVME

και την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του.

============================

Τα φορητά αυτά έρχονται τώρα στην αγορά .

Αν θες απλά συνέδεσέ τον με εξωτερικό Monitor σαν desktop replacement .

Πολύ υψηλές επιδόσεις.

Πολύ χαμηλή κατανάλωση

Φορητότητα

Αυτονομία

Καλή κάρτα γραφικών αν και ενσωματωμένη.

Αφου ειπε το παιδι οτι εχει και δεν θελει λαπτοπ. Κακα τα ψέματά ενα desktop ειναι παντα πιο ανετο στον προγραμματισμό οταν εισαι σπιτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σταθερό, μικρό σε μέγεθος και δυνατό  θα έπαιρνα κάτι σαν το παρακατω.

Screenshot_20200505_115020.png

Μικρό, πλήρες αθόρυβο , minimal .

viqQ5qh.jpg

Για οθόνη ανάλογα το budget,  κάτι σε 27+ ίντσες .

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...