Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Παρήγγειλα προ μηνός περίπου ένα fritz από amazon.fr warehouse, το οποίο εστάλη σχεδόν αμέσως από αυτούς, υποτίθεται με DHL, αλλά 1 μήνα μετά δεν  είχα παραλάβει. Επικοινώνησα με Amazon και μου έκαναν refund, ενώ στην DHL Ελλάδας που ρώτησα, το tracking number δεν το βρίσκουν στο σύστημά τους ούτε ασφαλώς μπορώ να το δω σε κάποιο tracking site της DHL. Ως εκ τούτου, θεωρώντας ότι ήταν τυχαίο συμβάν, ξαναπαρήγγειλα το ίδιο ρούτερ, το οποίο πάλι έστειλαν σχεδόν αμέσως αλλά πάλι το tracking number δεν λειτουργεί !!!

Διαβάζοντας τελικά στο ινσόμνια, είδα ότι και άλλοι την πάτησαν έτσι, αν και κάποιος φίλος εδώ παρέλαβε μετά από σχεδόν 2 μήνες !!

Γνωρίζει κανείς τι στην ευχή συμβαίνει τελικά ? Παλαιότερα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με αγορές από ευρωπαϊκά ή το αμερικάνικο άμαζον ! Θα έρθουν και αν ναι, με τι ? (ΕΛΤΑ ? DHL ?)

Ευχαριστώ !

Screenshot 2020-05-04 18.36.46.png

Screenshot 2020-05-04 18.38.04.png

Δημοσ.

Είναι γενικό το πρόβλημα με το απλό ταχυδρομείο της DHL, έχω και εγώ όπως και αρκετοί ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Λογικά με τα ΕΛΤΑ θα μας έρθουν αλλά να υπολογίζεις 1,5 με 2 μήνες μετά!!

Δεν πρόκειται να δεις τίποτα στο tracking δυστυχώς, σε όλα έτσι είναι. Απλά περιμένεις υπομονετικά γιατί δεν νομίζω να χαθούν, όπως είπα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Αλλά και εσύ την πάτησες που την πάτησες την πρώτη φορά, έβαλες και στην 2η παραγγελία πάλι τον απλό τρόπο αποστολής; :P Με το Expidited Shipping θα το έστελναν με Courier και θα είχες σχεδόν εγγυημένη ημερομηνία παράδοσης!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LaMereda είπε

Είναι γενικό το πρόβλημα με το απλό ταχυδρομείο της DHL, έχω και εγώ όπως και αρκετοί ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Λογικά με τα ΕΛΤΑ θα μας έρθουν αλλά να υπολογίζεις 1,5 με 2 μήνες μετά!!

Δεν πρόκειται να δεις τίποτα στο tracking δυστυχώς, σε όλα έτσι είναι. Απλά περιμένεις υπομονετικά γιατί δεν νομίζω να χαθούν, όπως είπα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Αλλά και εσύ την πάτησες που την πάτησες την πρώτη φορά, έβαλες και στην 2η παραγγελία πάλι τον απλό τρόπο αποστολής; :P Με το Expidited Shipping θα το έστελναν με Courier και θα είχες σχεδόν εγγυημένη ημερομηνία παράδοσης!

Πάντα τον πιο φθηνό τρόπο παράδοσης έβαζα από άμαζον, ποτέ δεν είχα πρόβλημα, υπήρχε πάντα tracking number που λειτουργούσε ! Δεν γνώριζα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πιο φτηνός τρόπος ήταν άνευ tracking, αλλιώς εννοείται θα έδινα 10 ευρώ παραπάνω να έρθει με tracking. Θεώρησα όμως ότι η πρώτη αποστολή "χάθηκε" και ήταν ατυχές συμβάν. Παρ' ότι μίλησα αρκετή ώρα με το αμαζον και την DHL, κανένας δεν μου είπε ότι είναι χωρίς Tracking η συγκεκριμένη αποστολή ! 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εκανα μια μεγάλη παραγγελια 6/4.

Δυστυχώς την έσπασαν σε 6 δεματα.

Και τα δύο δέματα που έφυγαν με UPS ήρθε την προβλεπομενη ημερομηνία

Από τα 3 δέματα που έφυγαν με DHL, το ένα ήρθε σπασμένο, τα αλλα δό καθυστέρησαν τόσο πολύ, που μου τα αποζημιωσαν ώς χαμενα. Το ένα το παρέλαβα σήμερα, πεταμένο σε μια γωνια στην είσοδο.

Εκανα αλλη μια παραγγελία μια βδομάδα μετά, για το σπασμένο της DHL. Εχει φύγει με ipacket, εχει ήδη καθυστερήσει 2 εργάσιμες.

Edit: Ειχαν κλείσει καποια στιγμή οι αποθηκες τους, δεν κανανε νεες εισροές δεμάτων, και αυτό όχι σε όλες τις χώρες.

Δημοσ.

Με DHL από Πορτογαλία έκανε ένα μήνα αναμονή στα κεντρικά στην Γερμανία.Το tracking συνήθως δουλεύει στο γερμανικό σάιτ

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

Εκανα μια μεγάλη παραγγελια 6/4.

Δυστυχώς την έσπασαν σε 6 δεματα.

Και τα δύο δέματα που έφυγαν με UPS ήρθε την προβλεπομενη ημερομηνία

Από τα 3 δέματα που έφυγαν με DHL, το ένα ήρθε σπασμένο, τα αλλα δό καθυστέρησαν τόσο πολύ, που μου τα αποζημιωσαν ώς χαμενα. Το ένα το παρέλαβα σήμερα, πεταμένο σε μια γωνια στην είσοδο.

Εκανα αλλη μια παραγγελία μια βδομάδα μετά, για το σπασμένο της DHL. Εχει φύγει με ipacket, εχει ήδη καθυστερήσει 2 εργάσιμες.

Edit: Ειχαν κλείσει καποια στιγμή οι αποθηκες τους, δεν κανανε νεες εισροές δεμάτων, και αυτό όχι σε όλες τις χώρες.

Το δέμα που ήρθε με καθυστέρηση πόσο καιρό έκανε και από ποιο amazon ? Είχε tracking number και αν ναι, πώς το εμφανίζει τώρα που παραδόθηκε ? 

35 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Με DHL από Πορτογαλία έκανε ένα μήνα αναμονή στα κεντρικά στην Γερμανία.Το tracking συνήθως δουλεύει στο γερμανικό σάιτ

Αν εννοείς το dhl.de, δεν δίνουν καμία πληροφορία (επισυνάπτω screenhsot). Δεν ξέρω που βρίσκει τις πληροφορίες το site του Αμαζον (από το οποίο προέρχονται τα screenshot στο αρχικό ποστ).

2020-05-04.png

Δημοσ.

Τι να σου πω σε μένα έλεγε ότι είναι Γερμανία για κάνα μήνα και ήρθε εδώ παραδόθηκε κανονικά σε μένα πρωί πρωί ενώ το προηγούμενο βράδυ έλεγε (4 τα χαράματα βασικά) ότι είναι ακόμα Γερμανία...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία από ποιο Amazon παραγγέλνεις. Χρησιμοποιούν οποια αποθήκη τους εξυπηρετεί. 

Η παραγγελία έγινε από UK

Για την ιστορία, μέσα στην παραγγελία είχα δύο ίδια προϊόντα, sold by Amazon. Το ένα ήρθε στην παρτίδα της UPS με δέμα που έφυγε από HB, και το άλλο με DHL με δέμα που έφυγε από Γερμανία.

Το ότι ψωνίζεις από Ιταλία, δε σημαίνει ότι θα έρθει από Ιταλία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι για να ενημερώσω ότι το δεύτερο ρούτερ ήρθε με ΕΛΤΑ 2 μέρες μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία που έδινε το άμαζον. Ευτυχώς που ο ταχυδρόμος ήταν καλός άνθρωπος και μου χτύπησε το κουδούνι να κατέβω να τα παραλάβω γιατί αν το άφηνε στην εξώπορτα, μάλλον θα το κλαίγαμε και αυτό...

Είχε βέβαια tracking number από τα ΕΛΤΑ της μορφής QAΧΧΧΧΧΧΧΧGR το οποίο φαινόταν στο https://www.elta.gr/en-us/personal/tracktrace.aspx, αλλά προφανώς το συγκεκριμένο tracking number το έδωσαν τα ΕΛΤΑ (?) αφού το πακέτο ήρθε Ελλάδα και ασφαλώς δεν θα μπορούσα να το ξέρω. To Γερμανικό tracking number εξακολουθεί να μην αναγνωρίζεται ούτε από το dhl.de ούτε από το track and trace των ΕΛΤΑ. Τι συνέβη τελικά, κανείς δεν ξέρει !

Επεξ/σία από iparou
Δημοσ.

https://www.deutschepost.de/sendung/simpleQuery.html?locale=en_GB

Οι οικονομικες αποστολες στελνονται με τα γερμανικα ταχυδρομεια και μεσω dhl φτανουν.τα αμαζον κυριως ερχονται ετσι.στον παραπανω συνδεσμο βαζετε το trucking number και σας δειχνει που βρισκεται το δεμα σας..Καθως μπει ελλαδα και μονο εφοσον ανοιχτη η παλετα με τα δεματα,αλλαζει το trucking number (συνηθως ενημερωνεστε απο το customer service οταν το δεμα φτασει ελλαδα και ανοιχτει η παλετα που βρισκεται) βαζωντας trucking number Που αναγνωριζει το συστημα της dhl

υ.γ μην ξεχνατε πως ο υπερογκος πληθυσμος αποστολων μεσω eshop εχει γονατισει τις μεταφορικες ταχυεταιρειες(και οχι μονο) οχι μονο στην ελλαδα αλλα παγκοσμιως..υπο ιδανικες συνθηκες κανει εως 10 εργασιμες η παραδοση ενος δεματος με την οικονομικη-οδικη αποστολη.φανταστηκε λοιπον τωρα που ζουμε ολο αυτο και χωρις να υπαρχει σιγουρια οτι θα παραμεινει ετσι το ηλεκτρονικο εμποριο στην ζωη μας (με αυτο τον καθημερινο ογκο μεταφορας) τι συμβαινει καθημερινα.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, taxp είπε

https://www.deutschepost.de/sendung/simpleQuery.html?locale=en_GB

Οι οικονομικες αποστολες στελνονται με τα γερμανικα ταχυδρομεια και μεσω dhl φτανουν.τα αμαζον κυριως ερχονται ετσι.στον παραπανω συνδεσμο βαζετε το trucking number και σας δειχνει που βρισκεται το δεμα σας..Καθως μπει ελλαδα και μονο εφοσον ανοιχτη η παλετα με τα δεματα,αλλαζει το trucking number (συνηθως ενημερωνεστε απο το customer service οταν το δεμα φτασει ελλαδα και ανοιχτει η παλετα που βρισκεται) βαζωντας trucking number Που αναγνωριζει το συστημα της dhl

υ.γ μην ξεχνατε πως ο υπερογκος πληθυσμος αποστολων μεσω eshop εχει γονατισει τις μεταφορικες ταχυεταιρειες(και οχι μονο) οχι μονο στην ελλαδα αλλα παγκοσμιως..υπο ιδανικες συνθηκες κανει εως 10 εργασιμες η παραδοση ενος δεματος με την οικονομικη-οδικη αποστολη.φανταστηκε λοιπον τωρα που ζουμε ολο αυτο και χωρις να υπαρχει σιγουρια οτι θα παραμεινει ετσι το ηλεκτρονικο εμποριο στην ζωη μας (με αυτο τον καθημερινο ογκο μεταφορας) τι συμβαινει καθημερινα.

Ευχαριστώ πολύ για το ποστ, βάζοντας το αρχικό tracking number της αμαζον (για το δεύτερο δέμα που τελικά ήρθε σήμερα) στο παραπάνω λίνκ, το μόνο που βγάζει είναι     The item was processed on 02.05.2020 at our Logistics Center. Άρα και πάλι δεν θα μπορούσα να γνωρίζω πού βρίσκεται το δέμα μου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iparou είπε

Ευχαριστώ πολύ για το ποστ, βάζοντας το αρχικό tracking number της αμαζον (για το δεύτερο δέμα που τελικά ήρθε σήμερα) στο παραπάνω λίνκ, το μόνο που βγάζει είναι     The item was processed on 02.05.2020 at our Logistics Center. Άρα και πάλι δεν θα μπορούσα να γνωρίζω πού βρίσκεται το δέμα μου.

οτι σου ανεφερα ειναι πραγματα που εζησα μιας και εργαζομουν στην dhl μεχρι πριν 2 περιπου χρονια..αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε δεν το γνωριζω να σου πω την αληθεια

Δημοσ.

Η καθυστέρηση υπάρχει σε όλα τα ευρωπαϊκά amazon; 

Παρήγγειλα κάτι από uk και λένε ότι θα έρθει στις 26/5... μου φαίνεται γρήγορο και για αυτό ρωτάω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, iparou είπε

Επανέρχομαι για να ενημερώσω ότι το δεύτερο ρούτερ ήρθε με ΕΛΤΑ 2 μέρες μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία που έδινε το άμαζον. Ευτυχώς που ο ταχυδρόμος ήταν καλός άνθρωπος και μου χτύπησε το κουδούνι να κατέβω να τα παραλάβω γιατί αν το άφηνε στην εξώπορτα, μάλλον θα το κλαίγαμε και αυτό...

Είχε βέβαια tracking number από τα ΕΛΤΑ της μορφής QAΧΧΧΧΧΧΧΧGR το οποίο φαινόταν στο https://www.elta.gr/en-us/personal/tracktrace.aspx, αλλά προφανώς το συγκεκριμένο tracking number το έδωσαν τα ΕΛΤΑ (?) αφού το πακέτο ήρθε Ελλάδα και ασφαλώς δεν θα μπορούσα να το ξέρω. To Γερμανικό tracking number εξακολουθεί να μην αναγνωρίζεται ούτε από το dhl.de ούτε από το track and trace των ΕΛΤΑ. Τι συνέβη τελικά, κανείς δεν ξέρει !

Το πρώτο που είχες πάρει έφυγε στις 24/3 από αυτούς και δεν έχεις παραλάβει; Έχω και εγώ παραγγελία από 23/3 με DHL που δεν έφτασε και λογικά δεν πρόκειται να φτάσει (μου έχουν κάνει ήδη refund), περίεργο όμως που για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες τα πακέτα φαίνεται να χάθηκαν.

Επεξ/σία από LaMereda
Δημοσ.
9 ώρες πριν, LaMereda είπε

Το πρώτο που είχες πάρει έφυγε στις 24/3 από αυτούς και δεν έχεις παραλάβει; Έχω και εγώ παραγγελία από 23/3 με DHL που δεν έφτασε και λογικά δεν πρόκειται να φτάσει (μου έχουν κάνει ήδη refund), περίεργο όμως που για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες τα πακέτα φαίνεται να χάθηκαν.

Το πρώτο που έφυγε 24/3 δεν έφτασε ποτέ, σωστά. Μου έκαναν refund. Το δεύτερο, ένα Fritz 7530, παρ' ότι το αγόρασα ως Used/Acceptable και υποτίθεται θα είχε ένα σωρό γρατζουνιές σύμφωνα με την περιγραφή, ήταν ΑΘΙΚΤΟ σαν προϊόν, μόνο το κουτί του λίγο ταλαιπωρημένο... Στην μισή τιμή σε σχέση με Ελλάδα ! Πραγματικά πολύ καλές ευκαιρίες στο Amazon Warehouse αν έχεις υπομονή.

18 ώρες πριν, taxp είπε

οτι σου ανεφερα ειναι πραγματα που εζησα μιας και εργαζομουν στην dhl μεχρι πριν 2 περιπου χρονια..αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε δεν το γνωριζω να σου πω την αληθεια

Το υπέθεσα ότι δούλευες/δουλεύεις για κάποια από τις μεταφορικές. Thx για το inside info.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...