haHa Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, timemachine είπε Ναι και εγώ αυτό σκέφτομαι με τους 2 ανεμιστήρες απλά αν εξαιρέσουμε το έξτρα Performance, το πιο καινούριο επεξεργαστή και γραφικά, δίνεις 500-600 ευρώ για έναν έξτρα ανεμιστήρα στην περίπτωση μου 😋 Ε δεν αξίζει μάλλον και το λέω γιατί είχα πάρει και το pro 2018 4TB και έτριζε το hinge, οπότε δύσκολα θα ξαναεδινα τόσα και ευτυχώς τόσο στο pro και στο Air έπεσαν οι τιμές. Λογικά θα κατευθυνθώ στο pro base model. Προτιμώ το Air γιατί δεν έχει touchbar και βολεύει καλύτερα στην πληκτρολόγηση λόγω του Edge shape αλλά φοβάμαι λίγο το θόρυβο σε Multitasking. Αυτο το ανεκδοτο με την touchbar πρεπει να τελειωνει και η apple να καταργησει αυτο το αχρηστο gimmick. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 23 ώρες πριν, petasis είπε .... Εγώ αντιπρότεινα να με βοηθήσουν, δίνοντάς μου ένα φθηνό υπολογιστή (είχαν βγεί κάτι φθηνά που τα λέγαν μίνι τότε). Δεν απάντησαν... Προς στιγμήν πίστεψα πως μιλάς σοβαρά...
LionRulesGR Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Στις 5/5/2020 στις 7:29 ΜΜ, petasis είπε Άνθρωπέ μου (δυστυχώς για εμένα) συντηρώ κώδικα στο OSX. Δηλαδή γράφω κώδικα, το βλέπω από μέσα. Το έχω δει από τότε που το λέγανε NEXT και σχεδίαζε με postscript. Το έχω δει και σε hackintosh, και σε VM, και σε υλικό της apple. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι τρομερά δύσχρηστο. Θα προτιμούσα να μην είχε φτιαχτεί ποτέ. Είναι πολλά τα στραβά του, μην αρχίσουμε την απαρίθμηση. Επίσης, η apple είναι μια μη συνεργάσιμη εταιρία. Εκεί γύρω στο 2014-2015 είπα να τους ενημερώσω για ένα bug σε κάποιο API τους. Εκείνη την περίοδο έτρεχα το λειτουργικό σε VMWare. To bug ήταν επιβεβαιωμένο από χρήστες apple, και είχα μάλιστα συνεργαστεί με κάποιον που είχε υπολογιστή apple για να βρούμε τρόπο να το παρακάμψουμε. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν το θεωρούν bug, επειδή δεν έτρεχα το λειτουργικό σε υλικό apple, και μπορεί απλά να παρατηρούσα παρενέργειες λόγω VM. Το ότι επιβεβαιωνόταν από άλλους τους ήταν αδιάφορο. Εγώ αντιπρότεινα να με βοηθήσουν, δίνοντάς μου ένα φθηνό υπολογιστή (είχαν βγεί κάτι φθηνά που τα λέγαν μίνι τότε). Δεν απάντησαν... 🤣 Το bug παραμένει ακόμα και σήμερα (και έχουν προστεθεί και μερικά ακόμα)... Οπότε, μην ανησυχείς, το γνωρίζω καλά το OSX. Ίσως το γνωρίζω και πριν το γνωρίσετε αρκετοί στο νήμα. Αλλά δεν με βλέπω να αγοράζω mackook στο κοντινό μέλλον... 🙂 Μάλλον δεν θα το χρησιμοποιούσα ακόμα και αν μου χάριζαν ένα. Δεν συμπαθώ καθόλου το λειτουργικό. Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια... 🙂 Μάλλον δεν θα διάβασα τα specs του OSX να δεις... Ομολογώ οτι δεν περίμενα να συντηρείς κώδικα για το macOS… Αυτό σε κάνει να μπορείς να δεις πολύ πιο βαθιά τι συμβαίνει στα ενδότερα αυτού του τεχνολογικού θαύματος με όνομα macOS… Παρ' όλα αυτά έχεις χάσει εντελώς το δίκιο σου γιατί δεν κατάλαβες οτι το 2% μετράει πολύ πιο λίγο απο το 98%… Κοινώς … Το οτι εσύ φίλτατε το βλέπεις απο το μάτι του προγραμματιστή και δεν καταλαβαίνεις οτι είσαι ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ είναι δικό σου πρόβλημα… Για τον μέσο καταναλωτή το ΜΟΝΟ που μετράει είναι το USER EXPERIENCE και η ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ… Δεν μπορώ και ούτε θέλω να σου αλλάξω την γνώμη για το macOS… Είναι πάντως στα όρια του τραγικού το οτι όσες τρύπες και όσα προβλήματα κι αν βρήκες στο macOS δεν αναγνώρισες οτι το User Experience είναι 400 έτη φωτός μπροστά απο πολλά άλλα λειτουργικά … Και μετά απορείτε γιατί δεν έχουμε πρόοδο σαν χώρα… macOS μέχρι να σβήσει ο ήλιος ...
petasis Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Στις 5/5/2020 στις 9:53 ΜΜ, efo355 είπε Δεν με ενδιαφέρει αν είναι δύσχρηστο σε κώδικα. Εγώ ως καταναλωτής αυτό που με ενδιαφερει είναι ότι έχω στα χέρια μου μηχάνημα που τρέχει άψογα και γράφω μουσική ( χόμπι) χωρίς να ασχολούμαι με τις βλακείες των Windows. Από τότε που γράφω σε Mac έχω γίνει πολύ πιο παραγωγικός γιατί απλά δουλεύει. Όσον αφορά το bug που ανέφερες, σοβαρά τώρα περίμενες εταιρία να σε πάρει σοβαρά όταν αναφέρεις το bug από hackintosh? Και μάλιστα ζητάς και δωρεάν Mac mini? Σοβαρα τώρα; 1) Όταν σου αναφέρουν bug το φτιάχνεις. 2) Όταν για κάποιο λόγο σου γράφουν κώδικα για το λειτουργικό σου (και μάλιστα τσάμπα), τους βοηθάς. 3) Τι είναι να δωρίσει ένα mini σαν ποσό για την apple; Και καλό είναι να σταματήσεις την καραμέλα του "απλά δουλεύει". Όχι, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Το drag and drop είχε πρόβλημα για όλους του χρήστες σε κάποια έκδοση, και ταλαιπωρήθηκε κόσμος. Γεμάτο το ίντερνετ ερωτήσεις. Και αυτό ξέρω εγώ. Το λειτουργικό είναι ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ που τα API του δεν ελέγχουν αν πάσαρες αντικείμενου του σωστού τύπου. Ξέρω δεν σε νοιάζει... Στις 6/5/2020 στις 7:17 ΜΜ, SeaLion είπε Προς στιγμήν πίστεψα πως μιλάς σοβαρά... Γιατί να μην μιλάω σοβαρά; Χάνω τον χρόνο μου να τους κάνω port κώδικα στο λειτουργικό τους, παλεύω με τα bugs και την έλλειψη documentation, τους κάνω report bug και μου απαντούν ότι πρέπει να αγοράσω και δικό τους υπολογιστή; Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να μου δώσουν μηχάνημα. Ή να φτιάξουν αυτό που τους έδειξα, και να ζητήσουν και συγνώμη. Αλλά είπαμε, μιλάμε για την apple. 22 ώρες πριν, LionRulesGR είπε Ομολογώ οτι δεν περίμενα να συντηρείς κώδικα για το macOS… Αυτό σε κάνει να μπορείς να δεις πολύ πιο βαθιά τι συμβαίνει στα ενδότερα αυτού του τεχνολογικού θαύματος με όνομα macOS… Παρ' όλα αυτά έχεις χάσει εντελώς το δίκιο σου γιατί δεν κατάλαβες οτι το 2% μετράει πολύ πιο λίγο απο το 98%… Κοινώς … Το οτι εσύ φίλτατε το βλέπεις απο το μάτι του προγραμματιστή και δεν καταλαβαίνεις οτι είσαι ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ είναι δικό σου πρόβλημα… Για τον μέσο καταναλωτή το ΜΟΝΟ που μετράει είναι το USER EXPERIENCE και η ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ… Δεν μπορώ και ούτε θέλω να σου αλλάξω την γνώμη για το macOS… Είναι πάντως στα όρια του τραγικού το οτι όσες τρύπες και όσα προβλήματα κι αν βρήκες στο macOS δεν αναγνώρισες οτι το User Experience είναι 400 έτη φωτός μπροστά απο πολλά άλλα λειτουργικά … Και μετά απορείτε γιατί δεν έχουμε πρόοδο σαν χώρα… macOS μέχρι να σβήσει ο ήλιος ... Βασικά για το user experience πρέπει να μιλήσει κανένας ειδικός. Βλέπω είσαι ευχαριστημένος με το dock σου (που κοπιάρει το CDE από το μακρινό 1990 ακόμα και σήμερα - οι υπόλοιποι το πέταξαν), και να λες ευτυχώς που το 2018 επιτέλους μπορείς να σορτάρεις του φακέλους πριν από τα αρχεία στον finder. Όσο για τα πόσα έτη φωτός είναι μπροστά, άσε να το μετρήσουν οι αστροφυσικοί.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, petasis είπε 1) Όταν σου αναφέρουν bug το φτιάχνεις. 2) Όταν για κάποιο λόγο σου γράφουν κώδικα για το λειτουργικό σου (και μάλιστα τσάμπα), τους βοηθάς. 3) Τι είναι να δωρίσει ένα mini σαν ποσό για την apple; Και καλό είναι να σταματήσεις την καραμέλα του "απλά δουλεύει". Όχι, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Το drag and drop είχε πρόβλημα για όλους του χρήστες σε κάποια έκδοση, και ταλαιπωρήθηκε κόσμος. Γεμάτο το ίντερνετ ερωτήσεις. Και αυτό ξέρω εγώ. Το λειτουργικό είναι ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ που τα API του δεν ελέγχουν αν πάσαρες αντικείμενου του σωστού τύπου. Ξέρω δεν σε νοιάζει... Γιατί να μην μιλάω σοβαρά; Χάνω τον χρόνο μου να τους κάνω port κώδικα στο λειτουργικό τους, παλεύω με τα bugs και την έλλειψη documentation, τους κάνω report bug και μου απαντούν ότι πρέπει να αγοράσω και δικό τους υπολογιστή; Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να μου δώσουν μηχάνημα. Ή να φτιάξουν αυτό που τους έδειξα, και να ζητήσουν και συγνώμη. Αλλά είπαμε, μιλάμε για την apple. Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. 1) Όχι απαραίτητα. Ειδικά αν το report έρχεται από VM. 2) Κατ'αρχάς δεν "γράφεις κώδικα για το λειτουργικό τους (τσάμπα)" - γράφεις κώδικα για ένα πρόγραμμα που θα το χρησιμοποιούν χρήστες macOS που τους θες και δικούς σου χρήστες/πελάτες. 3) Τι είναι η Apple να χαρίζει υπολογιστές?? Ειδικά σε κάποιον που κάνει virtualize to OS της σε non-Mac hardware (εκτός όρων χρήσης δηλαδή!) Σε υποχρεώνει κάποιος να γράφεις κώδικα για OS X / macOS? Έχεις κάποιο βίτσιο; Αν το κάνεις για δουλειά, για πελάτη, θα έπρεπε να καλύπτεσαι οικονομικά ως προς το "πρέπει να έχω Mac για να κάνω αυτή την δουλειά" αλλιώς κακό του κεφαλιού σου. Με 1 Mac κάθε 8-10 χρόνια κάνεις την δουλειά σου πάντως. Μήπως πιάνεις κώδικα για Apple μια φορά τα 5 χρόνια και ξενερώνεις που αλλαζουν τα SDK's εν τω μεταξύ; Γράφεις Objective C / Swift ή κάποια άλλη γλώσσα σε κάποιο cross-platform SDK που δεν ενημερώνεται όπως θα ήθελες; Χρησιμοποιείς documented APIs ή πας για private undocumented APIs που αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση; Ναι, bugs υπάρχουν προφανώς, αλλά το παρουσιάζεις εντελώς εξωπραγματικά. Πετάς εκεί και NeXT, Postscript και ό,τι άλλο 90s θυμάσαι.... Κάποιοι άλλοι έχουν πλουτίσει γράφωντας κώδικα για τις πλατφόρμες της Apple!
keysmith Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε πετάξτε τα από το μπαλκόνι που σας αφαίρεσε το conectivity και το λίγο που σας άφησε σας το άφησε για να σας παιδεύει να πουλάει σύνεφο.. Χαίρεστε που πληρώνεται ένα σκασμό λεφτά για κλειστό σύστημα που ούτε να επισκευάσετε δεν μπορείτε δλδ να το "ορίσετε" ώς δικό σας. Συγκρίνετε την ανωτερότητα των λαπτοπ σας με λαπτοπ του κιλού για windows (λέτε έφυγα από windows και στα windows είχατε λαπτοπ των 340€) ενώ αν τολμήσετε να το κάνετέ για ίδιας αξίας λαπτοπ άλλων κατασκευαστών θα καταλάβετε ότι σε apple πληρώνετε τον κούκο αηδόνι και το ίδιο σε συντήρηση και δεν βάζω τον (περίπου) εκβιασμό για cloud ούτε που σας κάνει ούτε για το πόσο λιγότερες επιλογές λογισμικού και συμβατών περιφερειακών έχετε. Οπως χρόνια πιστεύω παθαίνετε ότι παθαίνουν οι πιστοί από θρησκείες. Νομίζεται η δικιά σας είναι η καλύτερη και μάλιστα η μόνη αληθινή. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ο οπαδισμός σας και η προθυμία σας να πληρώσετε τον κούκο αηδόνι βάζουν ιδέες στους "δικούς μας" κατασκευαστές (windows λαπτοπς) και βγάζουν και αυτοί τέτοιες "σαβούρες" στην ακριβή κατηγορία και βαπτίζουν την "βλακεία" (κατά την άποψή μου) "ινοβέσιοοο"... Αφαιρούν πόρτες usb και ethernet και ότι άλλο αφαιρούν ΤΑΧΑ για να κερδίσουν ένα, δύο χιλιοστά στο πάχος. Μεγάλη δουλειά και σπουδαίο κατόρθωμα να είναι το λάπτοπ 2 χιλιοστά λεπτότερο και να μην μπορείς να συνδέσεις τίποτα πάνω του.. Υ.Γ. Ξέρω δεν αλλάζει κανείς μυαλά από αυτούς που την έχουν "πατήσει" (έχουν την "αρρώστια" της apple 😛 ) . Αλλά μερικοί που το "σκέφτονται" ίσως συνέλθουν πριν κάνουν καμια πατάτα (γνώμη μου) και τα προτιμήσουν. αυτά και no hard feelings, εδώ κουβέντα καφενείου κάνουμε (το λέω γιατί μερικοί παρεξηγούνται κιόλας για ram και cpu). Επεξ/σία 8 Μαΐου 2020 από keysmith
petasis Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Στις 8/5/2020 στις 6:18 ΜΜ, SeaLion είπε Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. 1) Όχι απαραίτητα. Ειδικά αν το report έρχεται από VM. 2) Κατ'αρχάς δεν "γράφεις κώδικα για το λειτουργικό τους (τσάμπα)" - γράφεις κώδικα για ένα πρόγραμμα που θα το χρησιμοποιούν χρήστες macOS που τους θες και δικούς σου χρήστες/πελάτες. 3) Τι είναι η Apple να χαρίζει υπολογιστές?? Ειδικά σε κάποιον που κάνει virtualize to OS της σε non-Mac hardware (εκτός όρων χρήσης δηλαδή!) Σε υποχρεώνει κάποιος να γράφεις κώδικα για OS X / macOS? Έχεις κάποιο βίτσιο; Αν το κάνεις για δουλειά, για πελάτη, θα έπρεπε να καλύπτεσαι οικονομικά ως προς το "πρέπει να έχω Mac για να κάνω αυτή την δουλειά" αλλιώς κακό του κεφαλιού σου. Με 1 Mac κάθε 8-10 χρόνια κάνεις την δουλειά σου πάντως. Μήπως πιάνεις κώδικα για Apple μια φορά τα 5 χρόνια και ξενερώνεις που αλλαζουν τα SDK's εν τω μεταξύ; Γράφεις Objective C / Swift ή κάποια άλλη γλώσσα σε κάποιο cross-platform SDK που δεν ενημερώνεται όπως θα ήθελες; Χρησιμοποιείς documented APIs ή πας για private undocumented APIs που αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση; Ναι, bugs υπάρχουν προφανώς, αλλά το παρουσιάζεις εντελώς εξωπραγματικά. Πετάς εκεί και NeXT, Postscript και ό,τι άλλο 90s θυμάσαι.... Κάποιοι άλλοι έχουν πλουτίσει γράφωντας κώδικα για τις πλατφόρμες της Apple! 1) Δεν έχει σημασία αν το bug προέρχεται από VM ή φυσικό υπολογιστή. Μιλάμε για bug επιβεβαιωμένο και από άλλου χρήστες σε φυσικό μηχάνημα. Η apple το αρνήθηκε, και υπάρχει ακόμα και σήμερα. Αυτό λέει πολλά και για την "ασφάλεια" και την "ποιότητα" του λειτουργικού. Πρέπει να προσέχεις τι τρέχεις, γιατί είναι τρύπιο. 2) Δεν είχα καμιά πρεμούρα να γράψω κώδικα για το macosx, δεν το χρησιμοποιώ, δεν με απασχολεί. Το έκανα (και έβαλα χρόνο για αυτό), επειδή παρακαλάγανε χρήστες του λειτουργικού. Σαν προγραμματιστής ανοικτού λογισμικού, δεν έχω πελάτες/χρήστες. Αν δεν υπήρχαν τύποι σαν και εμένα, δεν θα μπορούσες να βάλεις το brew και να βάλεις python, μπας και μπορέσεις να κάνεις 5 πράματα στο λειτουργικό της apple. 3) H apple δεν χρειάζεται να χαρίσει υπολογιστές. Αρκεί να δεχτεί το bug report που τις κάνουν, να πει ευχαριστώ, και να το φτιάξει. Αντίθετα αυτή αυθαδιάζει, και σας γράφει στα τέτοια της. Και εμένα γράφει, αλλά τουλάχιστον εμένα δεν με νοιάζει. Απλά στο αναφέρω γιατί με το χρήμα που έχει, τις κοστίζει τίποτα να βοηθήσει να γίνει κανά port στο λειτουργικό της. Αλλά η κοινότητα του ανοικτού λογισμικού δεν την αφορά προφανώς. Εσένα σε αφορά; Σε αφορά. Αλλά να ξέρεις τι αγοράζεις και που βαδίζεις. Χρησιμοποιώ Objective C, και το documented APIs είναι ανέκδοτο. Η apple δεν έχει τεκμηρίωση, έχει μόνο reference. Πώς λένε την κλήση, τι ορίσματα παίρνει. Και ναι, με ενοχλεί που η apple αλλάζει ανά 2 εκδόσεις τα επίσημα API. Όχι μόνο γιατί στα τέτοια της το binary compatibility, αλλά είναι η απόδειξη πόσο στο γόνατο σχεδιάζει τα "API". Εσένα σε ξενίζει, αλλά είναι γεγονός ότι τρέχεις λειτουργικό το 2020 που έχει παράνομα ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ to CDE του 1990. Τι να κάνουμε, εκεί έχει μείνει τεχνολογικά το OSX. Μανούλα στο κλέψιμο η apple. Οπότε, το να βάλω OSX να "απογειωθεί" το pc, να το πεις σε κάποιον που δεν ξέρει τι εστί OSX. Σε εμένα δεν πιάνει. 1
atheatos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, petasis είπε 1) Δεν έχει σημασία αν το bug προέρχεται από VM ή φυσικό υπολογιστή. Μιλάμε για bug επιβεβαιωμένο και από άλλου χρήστες σε φυσικό μηχάνημα. Η apple το αρνήθηκε, και υπάρχει ακόμα και σήμερα. Αυτό λέει πολλά και για την "ασφάλεια" και την "ποιότητα" του λειτουργικού. Πρέπει να προσέχεις τι τρέχεις, γιατί είναι τρύπιο. 2) Δεν είχα καμιά πρεμούρα να γράψω κώδικα για το macosx, δεν το χρησιμοποιώ, δεν με απασχολεί. Το έκανα (και έβαλα χρόνο για αυτό), επειδή παρακαλάγανε χρήστες του λειτουργικού. Σαν προγραμματιστής ανοικτού λογισμικού, δεν έχω πελάτες/χρήστες. Αν δεν υπήρχαν τύποι σαν και εμένα, δεν θα μπορούσες να βάλεις το brew και να βάλεις python, μπας και μπορέσεις να κάνεις 5 πράματα στο λειτουργικό της apple. 3) H apple δεν χρειάζεται να χαρίσει υπολογιστές. Αρκεί να δεχτεί το bug report που τις κάνουν, να πει ευχαριστώ, και να το φτιάξει. Αντίθετα αυτή αυθαδιάζει, και σας γράφει στα τέτοια της. Και εμένα γράφει, αλλά τουλάχιστον εμένα δεν με νοιάζει. Απλά στο αναφέρω γιατί με το χρήμα που έχει, τις κοστίζει τίποτα να βοηθήσει να γίνει κανά port στο λειτουργικό της. Αλλά η κοινότητα του ανοικτού λογισμικού δεν την αφορά προφανώς. Εσένα σε αφορά; Σε αφορά. Αλλά να ξέρεις τι αγοράζεις και που βαδίζεις. Χρησιμοποιώ Objective C, και το documented APIs είναι ανέκδοτο. Η apple δεν έχει τεκμηρίωση, έχει μόνο reference. Πώς λένε την κλήση, τι ορίσματα παίρνει. Και ναι, με ενοχλεί που η apple αλλάζει ανά 2 εκδόσεις τα επίσημα API. Όχι μόνο γιατί στα τέτοια της το binary compatibility, αλλά είναι η απόδειξη πόσο στο γόνατο σχεδιάζει τα "API". Εσένα σε ξενίζει, αλλά είναι γεγονός ότι τρέχεις λειτουργικό το 2020 που έχει παράνομα ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ to CDE του 1990. Τι να κάνουμε, εκεί έχει μείνει τεχνολογικά το OSX. Μανούλα στο κλέψιμο η apple. Οπότε, το να βάλω OSX να "απογειωθεί" το pc, να το πεις σε κάποιον που δεν ξέρει τι εστί OSX. Σε εμένα δεν πιάνει. Η παράνομη Apple ,όπως γράφεις, δίνει την δυνατότητα τώρα πια να πληρωθεί κάποιος για τα bugs. https://www.engadget.com/2019-12-20-apple-expanded-bug-bounty-program-live.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9kdWNrZHVja2dvLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAC9ayE0m3zVv1NMXvbaqszBkvFUS0Hm74CM4h9sXjOwTMnRSh-SbMLvKhfSRe0oXDJm_e9VgrRJahYVPNYI9wmh909xEp-rOA9y7QR3DDSbMSi08RhBvyrrppIMVmARS8pT9TjN3oopnOFTGiO5ZyaYFc7owvvFQt2E_AaHH7Zxy Το τι χρειάζεται να κάνει η Apple και κάθε Apple το ξέρουμε. Όταν όμως το κάνει αυτό που της προτείνουν και συνεχίζεται να κατηγορείται τότε πολύ πιθανόν κάποιος από τους δυο,δεν λέει κάτι σωστά . Μπορει να μην σε ενδιαφέρει σαν εταιρεία , αλλά το ότι συνεχίζεις να χρησιμοποιείς την ίδια δικαιολογία με το παρελθόν , δείχνει ότι έχεις κολλήσει σε μια νοοτροπία για την συγκεκριμένη εταιρεία . Δικαίωμα σου να πιστεύεις αυτά που πιστεύεις αλλά δεν σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 18 ώρες πριν, petasis είπε 1) Δεν έχει σημασία αν το bug προέρχεται από VM ή φυσικό υπολογιστή. Μιλάμε για bug επιβεβαιωμένο και από άλλου χρήστες σε φυσικό μηχάνημα. Η apple το αρνήθηκε, και υπάρχει ακόμα και σήμερα. Αυτό λέει πολλά και για την "ασφάλεια" και την "ποιότητα" του λειτουργικού. Πρέπει να προσέχεις τι τρέχεις, γιατί είναι τρύπιο. 2) Δεν είχα καμιά πρεμούρα να γράψω κώδικα για το macosx, δεν το χρησιμοποιώ, δεν με απασχολεί. Το έκανα (και έβαλα χρόνο για αυτό), επειδή παρακαλάγανε χρήστες του λειτουργικού. Σαν προγραμματιστής ανοικτού λογισμικού, δεν έχω πελάτες/χρήστες. Αν δεν υπήρχαν τύποι σαν και εμένα, δεν θα μπορούσες να βάλεις το brew και να βάλεις python, μπας και μπορέσεις να κάνεις 5 πράματα στο λειτουργικό της apple. 3) H apple δεν χρειάζεται να χαρίσει υπολογιστές. Αρκεί να δεχτεί το bug report που τις κάνουν, να πει ευχαριστώ, και να το φτιάξει. Αντίθετα αυτή αυθαδιάζει, και σας γράφει στα τέτοια της. Και εμένα γράφει, αλλά τουλάχιστον εμένα δεν με νοιάζει. Απλά στο αναφέρω γιατί με το χρήμα που έχει, τις κοστίζει τίποτα να βοηθήσει να γίνει κανά port στο λειτουργικό της. Αλλά η κοινότητα του ανοικτού λογισμικού δεν την αφορά προφανώς. Εσένα σε αφορά; Σε αφορά. Αλλά να ξέρεις τι αγοράζεις και που βαδίζεις. Χρησιμοποιώ Objective C, και το documented APIs είναι ανέκδοτο. Η apple δεν έχει τεκμηρίωση, έχει μόνο reference. Πώς λένε την κλήση, τι ορίσματα παίρνει. Και ναι, με ενοχλεί που η apple αλλάζει ανά 2 εκδόσεις τα επίσημα API. Όχι μόνο γιατί στα τέτοια της το binary compatibility, αλλά είναι η απόδειξη πόσο στο γόνατο σχεδιάζει τα "API". Εσένα σε ξενίζει, αλλά είναι γεγονός ότι τρέχεις λειτουργικό το 2020 που έχει παράνομα ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ to CDE του 1990. Τι να κάνουμε, εκεί έχει μείνει τεχνολογικά το OSX. Μανούλα στο κλέψιμο η apple. Οπότε, το να βάλω OSX να "απογειωθεί" το pc, να το πεις σε κάποιον που δεν ξέρει τι εστί OSX. Σε εμένα δεν πιάνει. Δεν έχω καμία πρόθεση να αμφισβητήσω την συνεισφορά σου στο open source community. Πάντως και σαν προγραμματιστής open source λογισμικού, έχεις χρήστες, έστω κι έμμεσα (μεταξύ αυτών κι αυτοί που σε παρακαλάγανε όπως λες.) Και αφού είσαι τόσο παλιός στη φάση, θα ξέρεις πως και η Apple έχει open source λογισμικό που διατηρεί η ίδια ( https://trac.webkit.org/browser / https://github.com/apple / https://opensource.apple.com/ ) και απορώ γιατί λες το αντίθετο — μην πάμε στο ότι τα αγόρασε τα projects και δεν είναι “δικά της” αφού εν τέλει “αγόρασε” και τους προγραμματιστές και τους έχει/είχε on the payroll να διατηρούν τον κώδικα αυτών των projects. Και προφανώς έχει open source projects που την συμφέρουν καθώς είναι κερδοσκοπική εταιρία κι όχι ίδρυμα ή πανεπιστήμιο ή... Στείλε αν δε βαριέσαι ένα link που να δείχνει αυτό το bug που τόσο πολύ σε πείραξε που δεν το αντιμετώπισαν και έχει ως αποτέλεσμα το τρύπιο λειτουργικό. Μιλάς με τόση σιγουριά που με ανησυχείς! Το CDE του 1990 που έχει αντιγράψει η Apple τι είναι; Sorry ήμουν πολύ μικρός τότε. Ελπίζω να μην εννοείς το Common Desktop Environment. Ελπίζω επίσης να μην πάμε πίσω στην Xerox και το τι κακοί κλέφτες είναι εκεί στην Apple! Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Εγώ π.χ. όταν ήθελα να γραφτώ πρώτη φορά στο developer program (το 2010-11) και είχα κάποιο πρόβλημα, με πήραν τηλέφωνο (χωρίς να ζητήσω ποτέ κάτι τέτοιο) για να το λύσουμε. Κάποια utilities που είχα γράψει χρόνια πριν, ακόμα τρέχουν (just checked!) (δεν είναι low level, αλλά την δουλειά τους την κάνουν) Μην μου πεις πως binaries για την Χ διανομή Linux παίζουν παντού! Ή πως στα Windows κάποια προγράμματα τρέχουν χωρίς εγκατάσταση C++ Redistributable Packages ή .NET Framework (δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί αυτό, κάποτε έπρεπε να μαντεύεις τι χρειαζόταν - don't care anymore) --- Ισχύει πάντως, δεν μπορείς να κάνεις target και το OS X 10.5 και το macOS 10.15. Μπορείς όμως να κάνεις static linking και να έχεις μεγάλο εύρος στα targets σου. Επίσης, for the record, ποτέ δεν είπα σε κανέναν να βάλει OSX για να “απογειωθεί” τίποτα! Συνεχίζω να πιστεύω πάντως πως η Apple βγάζει και κομψό hardware και κομψό software. Τέλος, το brew πιστεύω πως το έφτιαξαν άνθρωποι που αγαπούν την πλατφόρμα αυτή, κι όχι επειδή τους παρακαλέσαν ή για να μας κάνουν κάποια χάρη.
lactate Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Στο macbook pro που εχω εχουν ξεθωριασει 3 πληκτρα, ξερει κανεις τι μπορω να κανω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα