Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης αυτό που με κερδίζει στα μακ ειναι οτι είναι συμπαγή.. δηλαδή είναι ένα κομμάτι αλουμίνιο. Ενώ στα περισσοτερα νμην πω σε όλα νιώθω ότι είναι φτηνό πλαστικό.. γενικά  είναι το μόνο που με κάνει να νιθώθω ότι είναι ανθεκτικό.. και αυτή η βλακεία του surface έχει μοκέτα έλεος 😜

• Like 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Litost είπε

Κάτοχος macbook 13 mid 2010 ram από 4 σε 8, ο σκληρός αντικαταστάθηκε με ssd

3 ώρες πριν, KostasMulti είπε

Ειμαι με ένα macbook pro 2011 i7 ...  intel hd 3000 ... αναβάθμισα σε ssd και 8 Ram

Αν πάτε σε νέο Mac και με τις διαφορά στην ταχύτητα θα ξεχάσετε και τα soldered parts και τα πάντα. Ναι, decent, κρατάνε ακόμα τα μηχανήματα που αναφέρετε, αλλά είναι κάπως ξεπερασμένα. Ειδικά third party SSD vs Apple Flash Drive.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, petasis είπε

Θεός φυλάξει! Πώς ένα ελλιπές, κακογραμμένο λειτουργικό χωρίς τεκμηρίωση και με περιβάλλον από το 1980 θα απογειώσει το λάπτοπ; Θα το πετάξω από το παράθυρο;;; 🤣

Άνθρωπε μου δούλεψε πρώτα έστω ένα hackintosh.... 

Σου μιλάει άνθρωπος με 6 pc λόγω δουλειάς ( όλα στημένα με τα χεράκια μου, εκτός φυσικά του macbook και του Windows laptop) τα 3 Windows 10, 1 windows 7, 1 Ubuntu, 1 OSX. 

Ε την ευκολία του OSX κανένα. 

Επεξ/σία από efo355
  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, efo355 είπε

Ενώ για όλα αυτά δεν μπορεί ας πούμε να βάλει adapter. Σοβαρευτείτε και καταλάβετε επιτέλους ότι η  apple οδηγεί και οι άλλοι ακολουθούν. Το Usb A είναι παρωχημένο. 

Και το δημόσιο έχει κάτι εκτυπωτές dot matrix 30 χρόνων συνδεμένα με  parallel.... 

επικοί εκτυπωτές του δημοσίου χτυπάνε σαν πρέσσα μηχανουργείου :) ,

για αυτούς που θέλουν οικονομία με 500 ευρώ βρίσκεις Macbook Pro late 2013 στο ebay  του περνάς και Catalina και είσαι μια χαρα , το καινούργιο παντα πληρώνεις retail και premium , πάντως το συγκεκριμένο μοντέλο ειναι πολύ καλή λύση για αυτούς που είχαν αμφιβολίες για τα θερμικά του Macbook Air , o ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος με heat sink και cpu και το πληκτρολόγιο πολύ καλό , αλλά να δουμε και τα reviews

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ethereum είπε

για αυτούς που θέλουν οικονομία με 500 ευρώ βρίσκεις Macbook Pro late 2013 στο ebay  του περνάς και Catalina και είσαι μια χαρα , το καινούργιο παντα πληρώνεις retail και premium , πάντως το συγκεκριμένο μοντέλο ειναι πολύ καλή λύση για αυτούς που είχαν αμφιβολίες για τα θερμικά του Macbook Air , o ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος με heat sink και cpu και το πληκτρολόγιο πολύ καλό , αλλά να δουμε και τα reviews

To Πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος κοιτάει απλά τα spec στα χαρτιά και νομίζει ότι έχει άποψη. 

Τρανό παράδειγμα το δράπανο που έχω από τα lidl. Ιδια spec με  makita.... 

Η ευθεία που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου ( οδοντοτεχνίτης ), κόστος 2000, υπάρχουν και κάτι marathon κινεζιές με τα ίδια spec στα 200 ευρώ. Ούτε να δουλέψεις δεν μπορείς

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efo355 είπε

Άνθρωπε μου δούλεψε πρώτα έστω ένα hackintosh....

το καλύτερο είναι να δοκιμάσει ένα dual boot win/mac για να καταλάβει την διαφορά που κάνει το λειτουργικό στο μηχάνημα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, SeaLion είπε

Αν πάτε σε νέο Mac και με τις διαφορά στην ταχύτητα θα ξεχάσετε και τα soldered parts και τα πάντα. Ναι, decent, κρατάνε ακόμα τα μηχανήματα που αναφέρετε, αλλά είναι κάπως ξεπερασμένα. Ειδικά third party SSD vs Apple Flash Drive.

Δυστυχως εδω κανεις λαθος φίλε μου.

NVMe vs apple flash drive:  σαφώς η πλάστιγγα γέρνει προς τους NVMe. 
Σε ολα τα MacBook Pro 15 2015 που εχω, τους βαζω  NVMe (970 evo, sx 8200pro, 970 pro) και σε πληροφορώ πως η ταχύτητα του δισκου ειναι πολυ καλυτερη κι απο MacBook Pro του 2019!!!

Το ιδιο ισχυει και με τους imac 2015 και μετα.

Οπου υπαρχει pci bus 3.0x4 οι καλοί NVMe της αγοράς υπερέχουν εναντίον των apple, ακομη και των polaris.

Επεξ/σία από kgeorge
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kgeorge είπε

Δυστυχως εδω κανεις λαθος φίλε μου.

NVMe vs apple flash drive:  σαφώς η πλάστιγγα γέρνει προς τους NVMe. 
Σε ολα τα MacBook Pro 15 2015 που εχω, τους βαζω  NVMe (970 evo, sx 8200pro, 970 pro) και σε πληροφορώ πως η ταχύτητα του δισκου ειναι πολυ καλυτερη κι απο MacBook Pro του 2019!!!

Το ιδιο ισχυει και με τους imac 2015 και μετα.

Οπου υπαρχει pci bus 3.0x4 οι καλοί NVMe της αγοράς υπερέχουν εναντίον των apple, ακομη και των polaris.

Ok, good to know! Εχω κι εγώ ένα του 2015!
Στο σχόλιό μου πάντως μιλούσα για SSD (και RAM) που έχουν βάλει σε μοντέλα του 2010-2011, SATA δηλαδή.

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ. Να ρωτήσω το εξής. Για κάποιον που είναι κάτοχος του βασικού μοντέλου Pro του 2017, αξίζει η αγορά του περσινού μοντέλου (2019) ή του φετινού (2020)? Η ερώτηση αφορά πάντα για το βασικό μοντέλο κάθε χρονιάς. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efo355 είπε

To Πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος κοιτάει απλά τα spec στα χαρτιά και νομίζει ότι έχει άποψη. 

Τρανό παράδειγμα το δράπανο που έχω από τα lidl. Ιδια spec με  makita.... 

Η ευθεία που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου ( οδοντοτεχνίτης ), κόστος 2000, υπάρχουν και κάτι marathon κινεζιές με τα ίδια spec στα 200 ευρώ. Ούτε να δουλέψεις δεν μπορείς

Ακριβώς αυτό! Βλέπω πλέον ότι η πλειοψηφία ασχολείται μόνο με τα specs, έλα όμως που στην πράξη άλλα γράφουν τα κοντέρ ;) Ο iMac του 2012 που έχω σπίτι μου μπορώ να σε βεβαιώσω ότι, παρόλο που χωλαίνει πλέον μπροστά στα specs του μηχανήματος που δουλεύω στη δουλειά, σε απόδοση και σταθερότητα + έλλειψη κρασαρισμάτων και bugs το πατάει κάτω το άλλο. (Το οποίο είναι 2,5 χρονών μηχάνημα και στημένο από άτομο που ξέρει, όχι απο τυχαίο + όλα τα προγράμματα αυθεντικά εννοείται.) Όσα κρασαρίσματα έχουν φάει όλα μου τα προγράμματα στον Mac 8 χρόνια τώρα, τα έχει φάει και με το παραπάνω μόνο το photoshop σε 3 χρόνια που είμαι εκεί.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Chef_Alexander είπε

Καλημέρα στο φόρουμ. Να ρωτήσω το εξής. Για κάποιον που είναι κάτοχος του βασικού μοντέλου Pro του 2017, αξίζει η αγορά του περσινού μοντέλου (2019) ή του φετινού (2020)? Η ερώτηση αφορά πάντα για το βασικό μοντέλο κάθε χρονιάς. 

Εγώ θεωρώ το μοντέλο 2020. Έχει καλύτερο πληκτρολόγιο και 256 ssd, λογικά στην ίδια τιμή που πέρισυ είχε το μοντέλο 2019 8gb +128 ssd.

17 λεπτά πριν, ektorme είπε

Ακριβώς αυτό! Βλέπω πλέον ότι η πλειοψηφία ασχολείται μόνο με τα specs, έλα όμως που στην πράξη άλλα γράφουν τα κοντέρ ;) Ο iMac του 2012 που έχω σπίτι μου μπορώ να σε βεβαιώσω ότι, παρόλο που χωλαίνει πλέον μπροστά στα specs του μηχανήματος που δουλεύω στη δουλειά, σε απόδοση και σταθερότητα + έλλειψη κρασαρισμάτων και bugs το πατάει κάτω το άλλο. (Το οποίο είναι 2,5 χρονών μηχάνημα και στημένο από άτομο που ξέρει, όχι απο τυχαίο + όλα τα προγράμματα αυθεντικά εννοείται.) Όσα κρασαρίσματα έχουν φάει όλα μου τα προγράμματα στον Mac 8 χρόνια τώρα, τα έχει φάει και με το παραπάνω μόνο το photoshop σε 3 χρόνια που είμαι εκεί.

Λογικό είναι η πλειοψηφία να ασχολείται κυρίωςμε τα specs. Είναι ο safe τρόπος για να έχεις άποψη. Την εμπειρία χρήσης δεν μπορείς να τη μεταδόσεις εύκολα (σε καθε προιόν, όχι μόνο στα apple). Το θέμα είναι ότι όσο καλό μάρκετινγκ και να έχεις αν το προιόν σου έιναι μάπα δεν θα πουλήσει τη δευτερη χρονιά.

Προφανώς και η apple δεν έχει target group τους price sensitive καταναλωτές αλλά αυτούς που ενδιαφέρονται για το mac os.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, petasis είπε

Θεός φυλάξει! Πώς ένα ελλιπές, κακογραμμένο λειτουργικό χωρίς τεκμηρίωση και με περιβάλλον από το 1980 θα απογειώσει το λάπτοπ; Θα το πετάξω από το παράθυρο;;; 🤣

Ω ρε φίλε… Το χειρότερο σχόλιο ΜΑΚΡΑΝ απο την ίδρυση του insomnia… Πόσο μεσάνυχτα έχεις για την ανωτερότητα του macos...

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SeaLion είπε

Ψησε μας και άλλο, στο τσακ είμαι...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ethereum είπε

Πιο λες να δουλεύει πιο αθόρυβα; Το απλό μοντέλο με 8ης γενιάς στα 15TDP και 1 ανεμιστήρα ή το πιο ακριβό με 10ης στα 28 TDP και 2 ανεμιστήρες. Εμένα με νοιάζει να ακούγονται οι ανεμιστήρες όσο το δυνατόν λιγότερο 

52 λεπτά πριν, Chef_Alexander είπε

Το βασικό μοντέλο του 2020 είναι ακριβώς το ίδιο με το βασικό μοντέλο του 2019. Ίδιο επεξεργαστή έχουν και ίδια ram. Το πληκτρολόγιο μόνο άλλαξαν 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, timemachine είπε

Πιο λες να δουλεύει πιο αθόρυβα; Το απλό μοντέλο με 8ης γενιάς στα 15TDP και 1 ανεμιστήρα ή το πιο ακριβό με 10ης στα 28 TDP και 2 ανεμιστήρες. Εμένα με νοιάζει να ακούγονται οι ανεμιστήρες όσο το δυνατόν λιγότερο 

Το βασικό μοντέλο του 2020 είναι ακριβώς το ίδιο με το βασικό μοντέλο του 2019. Ίδιο επεξεργαστή έχουν και ίδια ram. Το πληκτρολόγιο μόνο άλλαξαν 

Που ξέρεις ότι το 10ης γενιάς 13αρι macbook pro θα έχει 2 ανεμιστήρες; Εαν δεν το αναφέρουν κάπου, τότε θα έχει 1 ανεμιστήρα.

Επίσης το βασικό μοντέλο του 2019 έχει 128gb ssd ενώ του 2020 έχει 256 ssd. Επομένως του 2019 δεν αξίζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...