Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, lactate είπε πότε θα γίνω πλούσιος να μη με νοιάζουν όλα αυτά και να αγοράζω υπερεκτιμημένα προϊόντα; Πάντως πέραν από την πλάκα για ένα μέσο χρήστη χρειάζονται όλα αυτά; Δηλαδή εγώ που θέλω υπολογιστή για word, power point, internet, skype, facebook και να βλέπω καμιά ταινιά δεν βολεύομαι μεένα entry level μακ? Ούτε βίντεο θα επεξεργάζομαι ούτε photoshop.. α, γεια σου... εκει ειμαι και εγω...τι ιδιας αποψης..
GrigM Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, lactate είπε πότε θα γίνω πλούσιος να μη με νοιάζουν όλα αυτά και να αγοράζω υπερεκτιμημένα προϊόντα; Πάντως πέραν από την πλάκα για ένα μέσο χρήστη χρειάζονται όλα αυτά; Δηλαδή εγώ που θέλω υπολογιστή για word, power point, internet, skype, facebook και να βλέπω καμιά ταινιά δεν βολεύομαι μεένα entry level μακ? Ούτε βίντεο θα επεξεργάζομαι ούτε photoshop.. Με το οτιδηποτε βολευεσαι φιλε μου για καθημερινες εργασιες. Αυτο ειναι που εχει ξεχασει ο περισσοτερος κοσμος και παλευει με καθε spec και μικρα γραμματα. Τελευταιας γενιας CPU, Ram με τους κουβαδες και οθονες 4k. Σε ενα μηχανημα, που το παιρνεις για να εχεις φορητοτητα, τωρα πια κοιτανε τα benchmarks και εχουν ξεχασει τι θα πει overkill. Eιχα μπει περυσι στο τρυπακι και ημουν μεταξυ XPS13 και 13.3 Pro. Τελευταια στιγμη εκανα αναστροφη και τσιμπησα Acer Swift 3 (i5-8265U/8GB/256GB) με κοστος το 50% της τιμης των παραπανω. Μπαταρια, το λιγοτερο 7 ωρες συνεχους χρησης (wifi, bluetooth headset, wireless mouse, chrome, office και φωτεινοτητα στο 65-70%). Δακτυλικο αποτυπωμα, Full HD, ανοιγμα κλεισιμο τσακ μπαμ, μεταλικο σωμα, απο τα πιο ωραια πληκτρολογια που εχω χρησιμοποιησει κλπ. Γνωστος μου, μηχανικος που εψαχνε φορητο μηχανημα για σχεδια και 3D κλπ, ξερεις τι πηρε? Οχι, δεν ηταν το top μοντελο Macbook Pro, αλλα alienware των 3k €. Μην παρεξηγηθω. Θεωρω καταπληκτικο το λογισμικο της Apple και το design, αλλα τα τελευταια χρονια μία ειναι η λεξη που χαρακτηριζει το μεγαλυτερο κομματι των υπολογιστων της (και καποιων υπολογιστων απο την πλευρα των win) απο αποψη specs και αυτη ειναι GIMMICKY . Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από GrigM 1
MantzarisVas Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Για άλλη μια φορά ένα άρθρο με παραπληροφόρηση. Το νέο MacBook Pro 2020 έρχεται με επεξεργαστή 8ης γενιάς στο base model. Με 10ης ως upgrade. 1
alx16v Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Μπορεί να κοροϊδεύουμε στυλ πανάκριβα, για apple fanboys κλπ αλλά για ίδια specs και ποιότητα κατασκευής σε windows σ' αυτά τα λεφτά είσαι πάνω κάτω. Εννοώ τύπου t-series thinkpad s, όχι ideapad με δώρο τη βαλίτσα. 3
timemachine Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, lactate είπε πότε θα γίνω πλούσιος να μη με νοιάζουν όλα αυτά και να αγοράζω υπερεκτιμημένα προϊόντα; Πάντως πέραν από την πλάκα για ένα μέσο χρήστη χρειάζονται όλα αυτά; Δηλαδή εγώ που θέλω υπολογιστή για word, power point, internet, skype, facebook και να βλέπω καμιά ταινιά δεν βολεύομαι μεένα entry level μακ? Ούτε βίντεο θα επεξεργάζομαι ούτε photoshop.. Αν τα κάνεις όλα αυτά ταυτόχρονα, αν παίζεις παιχνίδια στο Facebook ή κάνεις Skype με πολλά άτομα μπορεί το entry level να κουράζεται. Να ακούγονται δηλαδή τα Fans στο Foul. Εγώ σήμερα σε MacBook Air 2018/2019 (δεν θυμάμαι ακριβώς πιο) με 8 ram άνοιξα safari, calendar, notes, reminders, Apple TV, numbers, pages, keynote και κανα 2 παιχνίδια. Άντεχε αρκετά αλλά μετά το 10λεπτο μπήκε το Fan σε Foul λειτουργία και λειτουργούσε και για αρκετή ακόμα ώρα αφότου έκλεισα τις εφαρμογές. Οπότε αν πχ κάνει Skype με 15 άτομα, έχεις ανοιχτό το Word, excel και PowerPoint να του δείχνεις, 3-4 pdf ανοιχτά και έχεις ξεχάσει και το fb ανοιχτό μπορεί το Air να δουλεύει κανονικά αλλά θα ακούγεται σαν τζετ σε απογείωση. 3 ώρες πριν, Xzidique είπε To entry level Pro με τον 1,4ghz θα έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το μεγάλο που λες γιατί το CPU είναι στα 15Watt και το GPU είναι Iris. Λογικά αν δεν έχουν αλλάξει το configuration με το cooling στα καινούργια μοντέλα το μόνο μειονέκτημα του μικρού Pro είναι ο μονός ανεμιστήρας συνδεδεμένος στην ψήκτρα του επεξεργαστή. Θεωρώ πως θα ζεσταίνετε πιο γρήγορα από το μεγάλο και θα έχει μικρότερο boost period. Πάντως το μοντέλο με τις 4 thunderbolt είναι πολύ δυνατό και με πληκτρολόγιο που θα κρατήσει. Το ότι εν τέλη το εξόπλισαν με 16gb RAM και 512 δίσκο στην βασική έκδοση θεωρώ πως είναι καλή επιλογή για την κατηγορία. Τώρα τα bezels της οθόνης θα μπορούσαν να ήταν μικρότερα αλλά μάλλον αυτό θα είναι ενα feature για του χρόνου. Το pro 13“ με τα 4 thunderbolt και τον επεξεργαστή 2.0 ghz 10ης γενιάς, αυτό που λες με τα 16 ram και 512 ssd, έχει δυο ανεμιστήρες; Γιατι μπερδεύτηκα στο μεγάλο που λες. Αυτό λες; 1
keysmith Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, efo355 είπε Κάτι τέτοια λέγανε και με τον flash player, Και με το DVD rom στους imac.... Το type A είναι παρωχημένο. Αντί να απαιτείς την πρόοδο προτιμάς το πισωγύρισμα. Κάποτε υπήρχε και το serial port και parallel και ήρθε το usb και τα σκότωσε. δεν ξέρω τι λες εσύ και από που το βγάζεις το συμπέρασμα (μαλλον ζούμε σε παραλληλα σύμπαντα) αλλά εγώ στο νέο μου 14'' λαπτοπ έχω 2 type A και μία type-C. Η τελευταία κάθεται και έναν ανταπτορα που έχω για να την χρησιμοποιώ από ανάγκη και όλο τον χανω και δεν τον εχω εύκαιρο. Type C τίποτα δεν κυκλοφορεί συγκρινόμενο με Α. Επιπλέον έχω sd reader γιατί σαν φωτογράφος διαβάζω την καρτούλα μου απροβλημάτιστα χωρίς να ψάνχω reader και αντάπτορες. Στην διάταξη που το έχω σκανάρω αυτόν τον καιρό και έχω και ένα ενσύρματο ποντίκι να κάνω την δουλειά μου. Πανε οι 2 usb-a και όταν βάζω δίσκο εξ/κο βγάζω ποντίκι. Μην αρχίσει κάποιος πάρε bt. Δεν θα αλλάξω τον εξοπλισμό μου για να βολευτεί η mac. Εχω και bt ποντίκι και είδα τι π..π..ρια είναι κάθε τόσο θέματα. Σαν το ενσύρματο δεν έχει αλλιώς 2,4ghz πάλι θες θύρα. Κανονικά 3 usb-A τουλάχιστον θες, ιδανικά 4 (το 3 το φτάνω εύκολα). Τες πα όποιος βολεύεται ας το πάρει και ας βρει λύσεις συνδεσιμότητας (ένας από τους τρεις πιο βασικούς παράγοντες σε έναν λαπτοπ) ας τα κάνει ολα cloud (λολ) αν έχει ιντερνετ με οπτική, και τα αλλα bt wifi. Εμείς απλά προσπερνάμε 2
petasis Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, efo355 είπε Ναι του λείπει το OSX που θα απογειωνε το μηχάνημα. Θεός φυλάξει! Πώς ένα ελλιπές, κακογραμμένο λειτουργικό χωρίς τεκμηρίωση και με περιβάλλον από το 1980 θα απογειώσει το λάπτοπ; Θα το πετάξω από το παράθυρο;;; 🤣 1 1 1
pao13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, petasis είπε To dell XPS 13 που αγόρασα πέρυσι τον Νοέμβριο, στα 2200 (τελική τιμή) έχει 13.3 4Κ οθόνη αφής, 3 (όχι 4) usb-c, sd-card, ελληνικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο (2 χρόνια εγγύηση, 512GB, 16GB RAM, κλπ.). Δεν θεωρείς ότι από αυτό λείπουν πράματα; έκανες μια πολύ ωραία αγορά, ίσως να είναι και καλύτερη στα σημεία, αυτό που αγόρασες και εσύ είναι από τα καλύτερα 13αρια θα του έβαζα και osX και θα ήμουν τέλεια μαζί του. από ότι βλέπω και η dell εδώ και χρόνια προσπαθεί να γίνει apple αλλα όταν βάζεις τα καλύτερα υλικά και προσπαθείς να βρεις με τι λειτουργικό θα το πουλήσεις είναι ένα θέμα. 2
Tilemahos s Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, takismakeleio είπε Κανονικές usb βάλανε; hdmi βάλανε; ethernet βάλανε; sd card reader βάλανε; αναβαθμίζεται η μνήμη ή είναι κολλημένη στη μητρική; αναβαθμίζεται ο ssd ή είναι κολλημένος στη μητρική, κι αν ''χτυπήσει'' πας για αλλαγή πλακέτας; Αν είναι να δώσω τόσα λεφτά για κάτι τόσο άχρηστο μόνο και μόνο για να έχω κάτι με το σήμα "apple", καλύτερα να δώσω τα μισά και να αγοράσω τη βάση της οθόνης. Άμα το κάνουν αυτό θα γυρίσουν μια δεκαετία πίσω κάτι που δεν θέλει κανείς... Όλες η θύρες που γράφεις άμα μπουν, τα MacBook θα γίνουν πολύ πιο χοντρά και πρακτικά υπάρχουν άμα πάρεις τους κατάλληλους μετατροπείς. Για την μνήμη ram και τον ssd άμα τα κάνουν να αφερούνται θα πρέπει να θυσιάσουν ταχύτητα και το κυριότερο τα MacBook θα γίνουν σαν του 2010 που ήταν σαν βιβλία 300 σελίδων. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να γίνει τίποτα από αυτά που γράφεις γιατί τα MacBook θα έχαναν πολύ σε ταχύτητα στις θύρες (διότι δεν υπάρχει πιο γρήγορη θύρα από την thunderbolt 3) και θα γινόντουσαν πολύ άσχημα. Το μόνο που συμφωνώ ότι πρέπει να μπει είναι η sd card reader που δεν θυσιάζει το πάχος και είναι πολύ πρακτική άμα είσαι σε χώρο που δεν έχεις μαζί σου τον μετατροπέα και θες να βάλεις μια sd card από μια κάμερα στο MacBook απευθείας. 1 2
petasis Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, pao13 είπε έκανες μια πολύ ωραία αγορά, ίσως να είναι και καλύτερη στα σημεία, αυτό που αγόρασες και εσύ είναι από τα καλύτερα 13αρια θα του έβαζα και osX και θα ήμουν τέλεια μαζί του. από ότι βλέπω και η dell εδώ και χρόνια προσπαθεί να γίνει apple αλλα όταν βάζεις τα καλύτερα υλικά και προσπαθείς να βρεις με τι λειτουργικό θα το πουλήσεις είναι ένα θέμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι το πανάκριβο XPS που αγόρασα είναι "το καλύτερο", θεωρώ ότι πήρα λίγα για τα 2200 που έκανε. Απλά το ανέφερα ότι αυτά που συζητάτε στο νήμα δεν μπορεί να είναι τα καλύτερα 13άρα. Στο dell με ενοχλεί η ανυπαρξία θυρών HDMI/Ethernet/USB-A. Πρέπει να κουβαλάς αντάπτορες. Αυτό δεν είναι επαγγελματισμός. Εγώ απορώ: Η σόνυ είχε δείξει εδώ και μια 10ετία τον δρόμο, κανείς δεν ξεστραβώθηκε; Το VAIO Pro 13 που είχα αγοράσει το 2013 ήταν στα 1700, με ανθρακονήματα (πολύ ελαφρύ, στα 900 γραμμάρια) και με φορτιστή που *φύσαγε*. Είχε πάνω usb-a θύρα, μπορούσες να φορτίσεις και λάπτοπ και κινητό, και να βάλεις ένα μικρό ethernet ανταπτορα!! Τα σαΐνια του 2020, που φορτίζουν με usb 3.2, δεν μπορούν να βάλουν καμιά θύρα πάνω στο τροφοδοτικό;;;; Πρέπει να κουβαλάω και το λάπτοπ, και το τροφοδοτικό, και αντάπτορες; Ο ορισμός της φορητότητας. 3
pao13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, petasis είπε Εγώ δεν θεωρώ ότι το πανάκριβο XPS που αγόρασα είναι "το καλύτερο", θεωρώ ότι πήρα λίγα για τα 2200 που έκανε. Απλά το ανέφερα ότι αυτά που συζητάτε στο νήμα δεν μπορεί να είναι τα καλύτερα 13άρα. Στο dell με ενοχλεί η ανυπαρξία θυρών HDMI/Ethernet/USB-A. Πρέπει να κουβαλάς αντάπτορες. Αυτό δεν είναι επαγγελματισμός. Εγώ απορώ: Η σόνυ είχε δείξει εδώ και μια 10ετία τον δρόμο, κανείς δεν ξεστραβώθηκε; Το VAIO Pro 13 που είχα αγοράσει το 2013 ήταν στα 1700, με ανθρακονήματα (πολύ ελαφρύ, στα 900 γραμμάρια) και με φορτιστή που *φύσαγε*. Είχε πάνω usb-a θύρα, μπορούσες να φορτίσεις και λάπτοπ και κινητό, και να βάλεις ένα μικρό ethernet ανταπτορα!! Τα σαΐνια του 2020, που φορτίζουν με usb 3.2, δεν μπορούν να βάλουν καμιά θύρα πάνω στο τροφοδοτικό;;;; Πρέπει να κουβαλάω και το λάπτοπ, και το τροφοδοτικό, και αντάπτορες; Ο ορισμός της φορητότητας. αν σε ενδιαφέρουν αυτά που λείπουν από τα καλά 13αρια τότε πήρες λάθος μηχάνημα δεν είναι ο σκοπός τους αυτός 1
petasis Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, pao13 είπε αν σε ενδιαφέρουν αυτά που λείπουν από τα καλά 13αρια τότε πήρες λάθος μηχάνημα δεν είναι ο σκοπός τους αυτός Το κρατάω λάθος; 🤣 1
Chris_BMW Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Looter είπε 3. Θα δώσω άλλη μια ευκαιρία για οθόνη αφής φέτος , κάτι που αυξάνει κατακόρυφα την ευχρηστία και την παραγωγικότητα σε αρκετά windows laptops. Αν επιμένουν να κρατούν την οθόνη αφής ως προνόμιο του iPad , απλά θα με χάσουν από πελάτη laptop. Ειλικρινά θέλω να μου απαντήσεις . Σε βολεύει όπως έχεις το MacBook μπροστά σου να σηκώσεις το χέρι σου από το Trackpad και να αγγίξεις την σχεδόν κάθετη οθόνη ; Επίσης το trackpad της Apple (ειδικά στα MacBook μετά το 16 ) λόγο μεγέθους και δυνατότητας χειρισμού με gestures είναι σαν να έχεις μια οθόνη αφής σε σημείο όμως που σε βολεύει στο χειρισμό ! Δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη σου για Touch οθόνη στο MacBook με τον τωρινό σχεδιασμό . Τι θα έκανες με την Touch οθόνη δηλαδή που δεν μπορείς να κανείς στο trackpad? 1
timemachine Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, petasis είπε Εγώ δεν θεωρώ ότι το πανάκριβο XPS που αγόρασα είναι "το καλύτερο", θεωρώ ότι πήρα λίγα για τα 2200 που έκανε. Απλά το ανέφερα ότι αυτά που συζητάτε στο νήμα δεν μπορεί να είναι τα καλύτερα 13άρα. Στο dell με ενοχλεί η ανυπαρξία θυρών HDMI/Ethernet/USB-A. Πρέπει να κουβαλάς αντάπτορες. Αυτό δεν είναι επαγγελματισμός. Εγώ απορώ: Η σόνυ είχε δείξει εδώ και μια 10ετία τον δρόμο, κανείς δεν ξεστραβώθηκε; Το VAIO Pro 13 που είχα αγοράσει το 2013 ήταν στα 1700, με ανθρακονήματα (πολύ ελαφρύ, στα 900 γραμμάρια) και με φορτιστή που *φύσαγε*. Είχε πάνω usb-a θύρα, μπορούσες να φορτίσεις και λάπτοπ και κινητό, και να βάλεις ένα μικρό ethernet ανταπτορα!! Τα σαΐνια του 2020, που φορτίζουν με usb 3.2, δεν μπορούν να βάλουν καμιά θύρα πάνω στο τροφοδοτικό;;;; Πρέπει να κουβαλάω και το λάπτοπ, και το τροφοδοτικό, και αντάπτορες; Ο ορισμός της φορητότητας. Έχει βγει καινούριο Caio 6-Core με όλες τις θύρες που λες, πιο ελαφρύ από το MacBook Pro νομίζω, αλλά νομίζω η οθόνη είναι απλά Full hd. Δες το για σιγουριά στο Google. Φαίνεται πολύ ωραίο και επαγγελματικό, αν σε βολεύουν τα Windows
pao13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 58 λεπτά πριν, petasis είπε Το κρατάω λάθος; 🤣 αν βάζεις το χέρι στην οθόνη σίγουρα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα