Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, keysmith είπε

no usb type A, no deal.-

Κάτι τέτοια λέγανε και με τον flash player, Και με το DVD rom στους imac.... Το type A είναι παρωχημένο. Αντί να απαιτείς την πρόοδο προτιμάς το πισωγύρισμα.

Κάποτε υπήρχε και το serial port και parallel και ήρθε το usb και τα σκότωσε. 

28 λεπτά πριν, petasis είπε

To dell XPS 13 που αγόρασα πέρυσι τον Νοέμβριο, στα 2200 (τελική τιμή) έχει 13.3 4Κ οθόνη αφής, 3 (όχι 4) usb-c, sd-card, ελληνικό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο (2 χρόνια εγγύηση, 512GB, 16GB RAM, κλπ.). Δεν θεωρείς ότι από αυτό λείπουν πράματα;

Ναι του λείπει το OSX που θα απογειωνε το μηχάνημα. 

• Like 9
  • Confused 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, efo355 είπε

Κάτι τέτοια λέγανε και με τον flash player, Και με το DVD rom στους imac.... Το type A είναι παρωχημένο. Αντί να απαιτείς την πρόοδο προτιμάς το πισωγύρισμα.

Κάποτε υπήρχε και το serial port και parallel και ήρθε το usb και τα σκότωσε. 

Ναι του λείπει το OSX που θα απογειωνε το μηχάνημα. 

Ω ρε τι θα ακούσουμε... αρκετοί που αγοράζουν mac το χρησιμοποιούν για να κάνουν Research ή να το συνδέσουν σε 3D Printer ας πούμε ή με κάποιο Wacom. Ένα όργανο που έχει στο εργαστήριο του κάποιος για να μελετήσει τον κορονοΐο ή ο,τι άλλο, έχει συνήθως usbA. Αντίστοιχα και τα γραφιστικά φαντάζομαι Wacom κλπ (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι εκεί). Για αυτό διάφορες εταιρείες στα Laptop τους βάζουν usbA, αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση. Για να συνδέονται με μηχανήματα. Για σύνδεση με οθόνη θα συμφωνήσω πως το USBc πρέπει να γίνεται σιγά σιγά μονόδρομος και εντάξυ για ένα παλιό projector βάζεις Adapter.

41 λεπτά πριν, gousias είπε

Sorry, για κάποιον που δεν παρακολουθεί και όλα τα τεκταινόμενα της τεχνολογίας, τον επεξεργαστή που έβαλαν τώρα είναι τελευταίο μοντέλο της intel ή όχι;

Ποιος επεξεργαστής είναι τελευταίος της intel;

Η φτηνή έκδοση στα 1500 (Γερμανία) με τον επεξεργαστή 1,4 ghz, τα 8 ram και max 16 έχει 8ης γενιάς και 2133 συχνοτητα ram.

Η έκδοση στα 2129 (Γερμανία) έχει τον τελευταίο επεξεργαστή που κυκλοφορεί στα 2,0 ghz  και 16 ram με συχνότητα 3733 που φτάνει μέχρι 32 gb και υποστηρίζει και 6k Display ενώ το άλλο νομίζω όχι. 

Η πιο φτηνή έκδοση όμως πρέπει να καίει λιγότερο ρεύμα και να ζεστενεται το μηχάνημα λιγότερο. Δεν είμαι βέβαια και 100% σίγουρος για αυτή την τελευταία πρόταση για αυτό ας γράψει και κάποιος που ξέρει καλυυερα. 

Αλλα η τελευταία γενιά είναι η 10η και τη φοράει το MacBook Pro 2.0 ghz 16 ram 512 ssd στα 2129 ευρώ Γερμανίας 

Επεξ/σία από timemachine
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, timemachine είπε

Η φτηνή έκδοση στα 1500 (Γερμανία) με τον επεξεργαστή 1,4 ghz, τα 8 ram και max 16 έχει 8ης γενιάς και 2133 συχνοτητα ram.

Η έκδοση στα 2129 (Γερμανία) έχει τον τελευταίο επεξεργαστή που κυκλοφορεί στα 2,0 ghz  και 16 ram με συχνότητα 3733 που φτάνει μέχρι 32 gb και υποστηρίζει και 6k Display ενώ το άλλο νομίζω όχι. 

Η πιο φτηνή έκδοση όμως πρέπει να καίει λιγότερο ρεύμα και να ζεστενεται το μηχάνημα λιγότερο. Δεν είμαι βέβαια και 100% σίγουρος για αυτή την τελευταία πρόταση για αυτό ας γράψει και κάποιος που ξέρει καλυυερα. 

Αλλα η τελευταία γενιά είναι η 10η και τη φοράει το MacBook Pro 2.0 ghz 16 ram 512 ssd στα 2129 ευρώ Γερμανίας 

To entry level Pro με τον 1,4ghz θα έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το μεγάλο που λες γιατί το CPU είναι στα 15Watt και το GPU είναι Iris.

Λογικά αν δεν έχουν αλλάξει το configuration με το cooling στα καινούργια μοντέλα το μόνο μειονέκτημα του 1,4ghz (μικρού) Pro είναι ο μονός ανεμιστήρας συνδεδεμένος στην ψήκτρα του επεξεργαστή. Θεωρώ πως θα ζεσταίνετε πιο γρήγορα από το 2.0ghz (μεγάλο) και θα έχει μικρότερο boost period. Το 2.0ghz (μεγάλο) 13 Pro πρέπει να έχει δύο ανεμιστήρες πάνω στην ψήκτρα του επεξεργαστή, όπως έχουν και οι προκάτοχοί του. 

Πάντως το μοντέλο με τις 4 thunderbolt είναι πολύ δυνατό και με πληκτρολόγιο που θα κρατήσει. Το ότι εν τέλη το εξόπλισαν με 16gb RAM και 512 δίσκο στην βασική έκδοση θεωρώ πως είναι καλή επιλογή για την κατηγορία. Τώρα τα bezels της οθόνης θα μπορούσαν να ήταν μικρότερα αλλά μάλλον αυτό θα είναι ενα feature για του χρόνου.  

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, timemachine είπε

Ω ρε τι θα ακούσουμε... αρκετοί που αγοράζουν mac το χρησιμοποιούν για να κάνουν Research ή να το συνδέσουν σε 3D Printer ας πούμε ή με κάποιο Wacom. Ένα όργανο που έχει στο εργαστήριο του κάποιος για να μελετήσει τον κορονοΐο ή ο,τι άλλο, έχει συνήθως usbA. Αντίστοιχα και τα γραφιστικά φαντάζομαι Wacom κλπ (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι εκεί). Για αυτό διάφορες εταιρείες στα Laptop τους βάζουν usbA, αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση. Για να συνδέονται με μηχανήματα. Για σύνδεση με οθόνη θα συμφωνήσω πως το USBc πρέπει να γίνεται σιγά σιγά μονόδρομος και εντάξυ για ένα παλιό projector βάζεις Adapter.

Ενώ για όλα αυτά δεν μπορεί ας πούμε να βάλει adapter. Σοβαρευτείτε και καταλάβετε επιτέλους ότι η  apple οδηγεί και οι άλλοι ακολουθούν. Το Usb A είναι παρωχημένο. 

Και το δημόσιο έχει κάτι εκτυπωτές dot matrix 30 χρόνων συνδεμένα με  parallel.... 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SiLeNtOne-- είπε

μονο το 1% των αγοραστών του το ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία,

άντε επιτέλους να βγάλουν ενα με ryzen/vega!!! take my money!!

Μόνο το 1% των αγοραστών τον ενδιαφέρει ryzen/Vega. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, efo355 είπε

Ενώ για όλα αυτά δεν μπορεί ας πούμε να βάλει adapter. Σοβαρευτείτε και καταλάβετε επιτέλους ότι η  apple οδηγεί και οι άλλοι ακολουθούν. Το Usb A είναι παρωχημένο. 

Και το δημόσιο έχει κάτι εκτυπωτές dot matrix 30 χρόνων συνδεμένα με  parallel.... 

Συμφωνώ φίλε μου... το θέμα είναι να γλυκάνει λίγο αυτή τη τακτική όπως πχ να έβαζε μέσα έναν αντάπτορα, όπως έκανε τότε που κατήργησε το 3.5 των ακουστικών...

1 λεπτό πριν, Bourdoulas είπε

Μόνο το 1% των αγοραστών τον ενδιαφέρει ryzen/Vega. 

Υπάρχει κάτι επίσημο ή το ποσοστ ο το είπες έτσι???

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Συμφωνώ φίλε μου... το θέμα είναι να γλυκάνει λίγο αυτή τη τακτική όπως πχ να έβαζε μέσα έναν αντάπτορα, όπως έκανε τότε που κατήργησε το 3.5 των ακουστικών...

Sarcasm σε αυτό που έκανα παράθεση. Είπε κάτι τυχαίο, αναφέρω κάτι τυχαίο. 

• Like 1
Δημοσ.

Διαβάζωντας πρώτα καταλαβαίνεις οτι η βάσικη έκδοση θα είναι με 16ραμ..
Αυτή που πάιζει στα 1800Ε ..
Το να την βάλανε στα 2200Ε ,καμία ουσιαστική αλλαγή.Και πριν,επαιρνες έκδοση με 16ραμ και 256 με 2200...

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, AtiX είπε

Σε αυτό ναι έχεις δίκιο αν και φυσικά δεν χρειάζεται να αγοράσεις Apple πανάκριβο adaptor. Εγώ με έναν ugreen κάνω την δουλειά μου, έχει ήδη επάνω 1 hdmi και 3usb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο προκάτοχος του ( από τον οποίο πληκτρολογώ) δεν έχει 4 thunderbolt/USB C ports αλλά 2.

Το σωστό είναι έως 4 θύρες, καθώς είναι αναλόγως το μοντέλο.

Επεξ/σία από vabill
Δημοσ.

Ενας ειναι ο λογος  ,το λογισμικο και οχι η καθε συσκευη της apple με 1200 περνεις ναι καλυτερο αλλα τι να το κανεις,,,, Ποσα προιοντα ακομα πανε ρολοι απο -iphone 5s!!!!!!ipad- imac -macbook, 2010 με εναν ssd kai ram , τι να λεμε μετα , δεν θα σου κολλησει ΠΟΤΕ στα 10 χρονια mac mini 2010!!!40 φορες αν τον εχω κλεισει  απο κολλημα  ειναι ζητημα, 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Κάτοχος macbook 13 mid 2010. Το μηχάνημα με έχει υπηρετήσει καλά κοντά 10 χρόνια. Μετά την τριετία αναβαθμίστηκε η ram από 4 σε 8, ο σκληρός αντικαταστάθηκε με ssd, και αφαιρέθηκε το optical drive για να μπει δεύτερος σκληρός. Με High Sierra, και χωρίς να εκτελούνται βαριά προγράμματα, παραμένει λειτουργικό. Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης; Ναι και όχι.

Δεν θα αγόραζα ξανά macbook. Η αδυναμία αναβάθμισης -όλα κολλημένα στη μητρική- είναι το βασικότερο πρόβλημα. Στη διάρκεια των ετών, εκτός των δικών μου αναβαθμίσεων, χρειάστηκε να αλλάξω την καλωδιοταινία του σκληρού, και φυσικά να καθαρίζω το ανεμιστηράκι. Όλα αυτά αποτελούν εδώ και αρκετές γενιές macbook παρελθόν.

Θα μου λείψει το unixοειδές MacOS; Σίγουρα ναι.Windows χρειάστηκα να μπω μέσω vmware ελάχιστες φορές κι αυτό με λίγο ψάξιμο σχεδόν μηδενίστηκε. Η επόμενη αγορά θα είναι ένα Thinkpad με προεγκατεστημένο Fedora. Μάλλον σε Ryzen 4.

Τι άλλο θα μου λείψει; To trackpad. To τροφοδοτικό magsafe (αν και είμαι στο τρίτο) . Η αθόρυβη λειτουργία. Η άμεση απόκριση από sleep. Δεν θέλω όμως να προαποφασίζω και να προπληρώνω ram και δίσκο, τα οποία και θα κλαίω σε περίπτωση αστοχίας.

• Like 12
  • Confused 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Litost είπε

Κάτοχος macbook 13 mid 2010. Το μηχάνημα με έχει υπηρετήσει καλά κοντά 10 χρόνια. Μετά την τριετία αναβαθμίστηκε η ram από 4 σε 8, ο σκληρός αντικαταστάθηκε με ssd, και αφαιρέθηκε το optical drive για να μπει δεύτερος σκληρός. Με High Sierra, και χωρίς να εκτελούνται βαριά προγράμματα, παραμένει λειτουργικό. Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης; Ναι και όχι.

Δεν θα αγόραζα ξανά macbook. Η αδυναμία αναβάθμισης -όλα κολλημένα στη μητρική- είναι το βασικότερο πρόβλημα. Στη διάρκεια των ετών, εκτός των δικών μου αναβαθμίσεων, χρειάστηκε να αλλάξω την καλωδιοταινία του σκληρού, και φυσικά να καθαρίζω το ανεμιστηράκι. Όλα αυτά αποτελούν εδώ και αρκετές γενιές macbook παρελθόν.

Θα μου λείψει το unixοειδές MacOS; Σίγουρα ναι.Windows χρειάστηκα να μπω μέσω vmware ελάχιστες φορές κι αυτό με λίγο ψάξιμο σχεδόν μηδενίστηκε. Η επόμενη αγορά θα είναι ένα Thinkpad με προεγκατεστημένο Fedora. Μάλλον σε Ryzen 4.

Τι άλλο θα μου λείψει; To trackpad. To τροφοδοτικό magsafe (αν και είμαι στο τρίτο) . Η αθόρυβη λειτουργία. Η άμεση απόκριση από sleep. Δεν θέλω όμως να προαποφασίζω και να προπληρώνω ram και δίσκο, τα οποία και θα κλαίω σε περίπτωση αστοχίας.

Σωστότατος φίλε μου. Ειμαι με ένα macbook pro 2011 i7 και δε βρίσκω ακόμα λόγο να αναβαθμίσω σε καινούργια φορητή συσκευή.  Μεγάλη μου πληγή στο μηχανάκι μου μόνο η κάρτα γραφικών ( intel hd 3000). Και εγω μέσα στη πάροδο των χρώνων αναβάθμισα σε ssd και 8 Ram. Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι μπορώ να το πάω έως και 16 Ram. Οχι άσχημα για μηχάνημα δεκαετίας. Ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το MacOS και με βολέυει αφάνταστα τόσα χρόνια. Οποτε λέω να πάω να πάρω ένα απ τα καινούργια, μόνο τα soldering hardware με ξενερώνουν. Δε θα ήθελα να μέινω στα επόμενα χρ'ονια στάσιμος στα 8-16 Ram ή 256Gb-1Terra. Θα μου πεις υπάρχει και η επιλογή με 32gb και 4 Terra. Ok.... αλλά δε μου έχει μέινει άλλο νεφρό  και στο σπέρμα έχει πέσει η τιμή του! 

Αυτά...

• Like 2
Δημοσ.

πότε θα γίνω πλούσιος να μη με νοιάζουν όλα αυτά και να αγοράζω υπερεκτιμημένα προϊόντα; Πάντως πέραν από την πλάκα για ένα μέσο χρήστη χρειάζονται όλα αυτά; Δηλαδή εγώ που θέλω υπολογιστή για word, power point, internet, skype, facebook και να βλέπω καμιά ταινιά δεν βολεύομαι μεένα entry level μακ? Ούτε βίντεο θα επεξεργάζομαι ούτε photoshop..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και κάτοχος MacBook Pro , σίγουρα δε θα πρότεινα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση το συγκεκριμένο 13αρι.

1. Μιλάμε ξεκάθαρα για ΑΡΠΑΧΤΗ. Αντί να μειώσουν τα πλαίσια στην οθόνη όπως στο 16αρι και να μας δώσουν μια ελαφρά μεγαλύτερη οθόνη (14") στις ίδιες διαστάσεις επιλέγουν να ξεπουλήσουν ότι έχουν σε στοκ.

2. Με τιμή 1.300 ΔΕΝ  μπορεί να έχεις επεξεργαστή όγδοης γενιάς , δηλαδή σχεδόν 2 χρόνια πίσω. ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ αστείο το συγκεκριμένο.

Το πληκτρολόγιο είναι ο λόγος που έχω μείνει με το MacBook Pro του 14 μέχρι σήμερα αλλά προσωπικά δε θα αγόραζα αυτή τη στιγμή ούτε το 16αρι καθώς :

1. Η Apple θα αλλάξει την τεχνολογία οθονών που χρησιμοποεί στα Mac. Λογικά θα περάσει σε mini led μέχρι το τέλος του έτους , μια αλλαγή σημαντική για όποιον κρατάει το μηχάνημα για 3+ χρόνια.

2. Η απουσία WIFI 6 είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Ειδικά αν σκεφτείς ότι κοστίζει μερικά ευρώ πλέον το module..

3. Θα δώσω άλλη μια ευκαιρία για οθόνη αφής φέτος , κάτι που αυξάνει κατακόρυφα την ευχρηστία και την παραγωγικότητα σε αρκετά windows laptops. Αν επιμένουν να κρατούν την οθόνη αφής ως προνόμιο του iPad , απλά θα με χάσουν από πελάτη laptop.

4. Μέχρι το τέλος του έτους , το πολύ αρχές 2020 θα δούμε τα πρώτα λαπτοπ με USB 4 το οποίο προσφέρει ότι και το thunderbolt 3 χωρίς τους περιορισμούς και το licensing της Intel.

Κάποιος λοιπόν που σκέφτεται να επενδύσει ένα σεβαστή πόσο και έχει σκοπό να κρατήσει τη συσκευή του για κάμποσα χρόνια καλό θα ΕΙ αι να έχει στο μυαλό του τα παραπάνω!

Επεξ/σία από Looter
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...